Beyler bugün sanırım Etlik BP de piç beni kandirdi kardes reno arabam yolda kaldı 2 3 lira varsa verir misin gaz alacam Dedi acıdım verdim burda okuyunca hasss dedim :D boşa gitti para :)
Printable View
Beyler bugün sanırım Etlik BP de piç beni kandirdi kardes reno arabam yolda kaldı 2 3 lira varsa verir misin gaz alacam Dedi acıdım verdim burda okuyunca hasss dedim :D boşa gitti para :)
Valla o parfüm numarasını banada gündüz vakti Balçova 5M in yanında çekmeye çalıştı. Tam spordan çıktım, girdi hemen dibime, işte abi ben THY çalışanıyım da parasız kaldım Karşıyaka'ya kızların yanına gidecem de ... Çıkarıyor işte fatura falan göstermeye çalışıyor, Bu parfüm normalde 350 euro yani 700 TL falan diyor, kurdan haberi yok kerizin :D
bugun ıst yolu muayene ıstasyonundan donerken sasmaza gelmeden radarın ordakı ust gecıtın altında adamın bırı anıden kendını attı yere tereddutte kaldım durmadımda kımsede durmadı gercek mı degılmı anlıyamıyor ınsan aynadan baktım arabalar gecınce kalkacakmı dıye kalkmadı araclar uzaklasana kadar
bunlar bu bahaneleri bilerek yapıyor çünkü dilense suç senden zorla bir şekilde para alsa gaspa girer cezası çok ağır..
bunuda çok iyi biliyorlar..
ama abi benzinim bitti dedimi yada memlekette dönücem yol parası dedimi yada buna benzer alternatif bahaneler ürettilermi dilenciliğe girmiyor sende para verirsen zaten suçada girmiyor herhangi zorlama olmadan gönlünle isteyerek veriyorsun çünkü..
bu yüzden poliside arasan polisin pek bu tip insanlara yapabiliceği bir şey yok en fazla alırlar akşamıda çıkarlar gene yola dönerler..
En güzeli büyük şehirlerden kaçmak.. artık iyicene suç yumağı oldu her yer.. yolda yürüsen biri koluna yapışıyor abi memleketten yeni geldim bir çorba parası yada memlekete dönücem bir otobüs parası.. yolda arabayla gitsen her yer mendilci şimdi birde suriyeliler dadanmış her yerde dilenen cama yapışan salya sümük çocuklar.. yaşatmakdan soğutuyorlar insanı..
Bir arada ellerinde hızarla gezen tipler vardı memleketten geldim çalışmaya buraları bilmiyorum ayağına güya elinde hızar olunca insanlar tedirgin olacak:D
banada leventte denk geldi ara sokaktan giderken birden önüme atladı durdum hemen ellerinde de market poşeti vardı yattı yere ağzından köpük çıkarıp titremeye başladı müllet soğan falan koklatmaya çalışırken polis geldi çarpan oldu mu buna dedi yok abi dedim kalk lan kalk dedi tuttu kolundan kaldırdı yolun ortasından dolandırıcı bunlar dedi sonra ne oldu bilmiyorum ben devam ettim
o numarayı leventte sık sık yapan bir ekip var zaten..
birde 5-6 kişilik bir ekip var dönüşümlü birinci levent ile dördüncü levent arası takılırlar memleketten yeni geldik diye.. bazen ikili bazen tekli.. rahat 5 yıldır aynı tipler..
bu insanlara kimsenin bir şey yapabiliceğini sanmıyorum.. yasadaki boşluğu bulmuşlar çok güzelde oynuyorlar..
Bende ufukta okuyorum, e30 cabrioyla gidip geliyorum otoban tarafından gelince hiç sıkıntı olmuyo bizim okula kadar :) şans mı bilmiyorum ama şimdiye kadar ekip arabası bile görmedim :D
Basaksehirde cuma namazi cikisinda cevirdi bi tanesi, insaat iscisiyiz, geldik is bulamadik, aciz 3-5 kurus verirmisin vs dedi. Ilk defa boyle bi seyle karsilastim ama gercektir belki diye dusunmustum. Kardesim sana para vermem ama istersen biseyler ismarlarim dedim, herife durum cigkofte ismarlamistim. :) dilenciligin diger turlerini bilmem ama aciz demeleri bana her zaman dokunmustur. O yuzden hic bi zaman para vermem, durum vs. biseyler ismarlamisimdir.
oda başka bir yöntem zaten... 2 hafta önce sapphire giricem tam önünde abi memlekete dönücem ne var lan dedim yol parasımı istiyorsun tersleyince lanlı lunlu konuşunca atar yapsa dalıcam yok abi bir çorba ısmarlaya döndü.. alttan alsam para istiycek.. o kadar çok sık oluyorki artık gündelik hayatın bir parçası oldu bunlar.
yolda yürüyemiyorsun resmen vicdanen haraç kesiyorlar..
az önce eymire giden yolda gölbaşında gördüm
polis akdemesi yolu da üzeri. aradım 155'i tarif ettim taam biz hallediyoz dedi. bir şey olacağı yok ama insan arıyor işte
http://i.hizliresim.com/8nrmpd.jpg
http://i.hizliresim.com/DXAony.jpg
http://i.hizliresim.com/YP93zD.jpg
plakada
06 uzn 05
06 zun 05 gibi birşeydi. aklıma gelen kombinleri denedim edevletten ama bulamadım
istanbul da da sirkeci harem feribotunda aynı şey var. Abi buraya gezmeye geldik Gebzede üniversitede öğrenciyiz yurt a dönücez ama gebze harem minibüsüne verecek paramız kalmadı dediler. Baktım üstleri başları düzgün. Benimde başıma gelmişti Bursadan okuldan dönerken 5000 lira eksiğim vardı idoya bilet vermediler. Birinden istemiştim 20000 lira vermişti. Olm dedim zamanında sana da yardım ettiler yardım et çocuklara bende çıkardım 20 lira verdim minibüs 4 liraymış. 2 kişi 8 lira diye verdim. İstersen para üstünü getirelim dediler. Yok sizde kalsın dedim. Geçen haftada bacanağa aynı şeyi yapmışlar onda da bozuk yokmuş o 50 vermiş yemek yersiniz diye. Anlatınca sövmeye başladım. Nooldu lan dedi. Ulan bende 20 çarpıldım aynı veletlere dedim. İstanbulda da var yani. Eskiden ekmek parasıydı. Şimdi minibüs parası oldu.
bu hafta iş için şehir şehir geziyordum ptesi salı ankarada dolastık ama bu araca denk gelmedim.
eskişehire dönerken beyaz bi aveo gördük 4 lu yanmıs emnıyette bekliyordu durduk sordum geçmiş olsun bi ihtiyacınız varmı yapabiliceğimiz birşey die
lastik patladı stepne yok yol yardım aradık gelicekler dediler
sonra diğer arkadasın dedi arkadas seker hastası varsa suyunuz makbule gecer diye
vardı verdik Allah razı olsun dedi gittik
insan bunları gördükce durup sormaya korkar oldu
Geçen gün bana burda bi adam denk geldi abi açım falan bi çorba parası dedi Bende Para yok dedim götürdüm bi dönerciye bir bütün ver abiye dedim çıktım parasını dönerciye ben peşin verdim