geçen seneden beri iş yaptığım bu şirin ülkeyi fotoğraflarla da olsa görmenizi istedimbaşketn Addis-Ababa rakım olarak çok yüksek o nedenle bildiğiniz çöl iklimli Afrika'dan farklı, daha yeşil, daha nemli, daha yağışlı... o kadar çok ıslandım ki her gittiğimde, ıslanmakla terlemenin aynı anda nasıl olabileceğini öğrenmiş oldum
ülkede 3 büyük din de mevcut, hiç bir etnik ya da dinsel ayırım yok, bütün ibadethaneler yan yana, her ortamda Mohammed de, Joseph de, Chris de mevcut, birbirlerine sonsuz bir saygıları var... eski Habeşistan olduğunu da belirteyim Ethiopia'nın, medeniyetleri çok eskiye dayanıyor...
İş imkanları olarak çok bakir bir ülke diyebilirim, her türlü ticarete ihtiyaçları var, paraları hazır, vade vs yok... peşin parası varsa iş yapıyor... Türkler orada da var ve yerleşikSafari ülkenin kuzeyinde mevcut, henüz gidemedim ama bir haftasonu gitmek istiyorum, işte ülkeden kendi çektiğim kareler :
ülkenin sembolü aslan
ülke tamamen şantiye gibi, lüks binalar yükselmeye başlamış
yollar muhteşemburası tek araçlık bir 'battı-çıktı', sanırım yarım saatten fazla bekledik...
ülkede iletişim muhteşemjetonlu ankesörler her yerde, internet çok kısıtlı
müstakil, açık otoparklı, bahçeli villa
çok güzel evler de yok değil
bu hanım kızımız parkçı, yol kenarına park dünyanın her yerinde para
yarım kalan çok proje var, hepsi tamamlanmayı bekliyor... orada yaşamayı göze alan inşaat firmaları ciddi para kazanır
her yer bayrak, çok milliyetçiler
ülkede yağmur yağdığında sokakta hemen bir hareketlenme başlıyor, insanlar ya kendilerini yıkıyor ya da arabalarını, arabalar hacı murat çoğunluklatofaş kuş serisinin hattını bunlara sattı, sıfır şahin-doğan üretiyorlar ama ben henüz göremedim
halkı genel olarak çok iyi olsa da maalesef tembeller, bu demirci vardiyada en fazla 10 tane demir bağlıyor
başkent komple metro ve raylı sisteme kavuşuyor
işte bu da benim dışını çizip yaptığım banka binası
çoğunuzun yolu düşmez belki ama ilginç deneyimler oluyor benim için, umarım sıkılmamışsınızdır![]()