Durduğun kabahat, git oraya yerleş sonra çocuk olmaya yakın da Finlandiya'ya yerleşin hiç değilse aynı kafadan birinin çocuğu buralarda ziyan olmasın.
Printable View
Güzel bir giriş ve gelişme yaşamışsın ama sonucu biraz riskli. Ukrayna'ya gitmen çok ama çok mantıklı keşke biz de senin yerinde olabilseydik.
sorun şu: Kimliğinde T.C yazıyor ve reis dünyayı karşısına almışken,ilerleyen yıllarda karşılaşacağımız sorunları herkes görüyordur.
evleneceğim kişi ukrayna vatandaşı olduğu için otomatik olarak oturma ve çalışma izni alıyorum ukraynada. 2 sene sonra da pasaport yani vatandaşlık hakkı kazanıyorum.. o süreçte çok ekstrem bir durum olmazsa bireysel olarak siyasi gelişmelerden etkileneceğimi pek düşünmüyorum açıkçası ama tabiki bahsetmiş olduğunuz ihtimalin de olabilitesi yok değil :)
Uzan kardeşim bize gelmedimi sanıyorsun.Fransadaki mallarıda bağışlıyorum duble yollarda gaz basmak, sorunsuz adalet ve sağlık sektöründen faydalanmak istiyorum beni ülkeye geri alın dedi.Bizde reddederek onu milyon euroluk yatında bağ evlerinde bol meyveyle şarab içmeye mahkum ettik.Biraz daha ısrar ederse s400 ler stoklara girince 2 füzede ona yollarız
Abi fırsat fırsattır bir daha ele geçmez. İyi değerlendirin.:)
kalktı....
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Kazakistan ziyareti sonrası İstanbul’a dönüş yolunda gazetecilerin sorularını yanıtlarken, 'Rusya’dan S-400’lerin alınması için imzalar atıldı. Bildiğim kadarıyla kapora da verildi' dedi.
X- Emmi oğlu naptın s-400 alacaktın ?
Y- Gittim ustayla gördük , expertiz yaptırdım kapora verdim hacı.
Adam cumhurbaşkanı "bildiğim kadarı ile diyor" ya :) :)
1 ay önce work and travel için şirkete 300 $ yatırdım. şimdide vize yasağı getirdiler. Avrupaya vize kalkacak dedüler , Dünya'yı gezmeyi engelledüler.
Hakkımızda hayırlısı olsun. Bende eski yabancı kız arkadaşıma evlilik teklifi etmeyi düşünmüyor değilim artık :D
İnşallah kalkar şimdilik hayalde olsa kalkmasını umuyorum. Elin bitik bulgarı bana vizesiz geliyorsa biz neden gidemeyelim oraya ?
Kalktı.
.
Bişey kalktıda kime kalktı neye kalktı hayırlısı
Bizim berber amerikayı protesto için artık amerikan traşı yapmıyor şimdi onlar düşünsün.
Yakında almanyadan da böyle bir haber çıkarsa şaşırmayalım
Cuma günü fransaya vize almak için gidicez, davetiyemiz var, stres bastı vatandaşı olduğum ülkenin şuanki dış politikaları yüzünden, adam ülkeyi krize,zor duruma sokmakta bir numara.
Buyukelci John Bass'in Turkiye'deki Vize Hizmetlerinin Askıya Alınmasına İlişkin Acıklaması | ABD Ankara Buyukelciliği ve Turkiye'deki Konsolosluklar
"Bu, Türk vatandaşlarına yönelik bir vize yasağı değildir. Yeni vize başvurularının değerlendirilmesinin askıya alınmasıdır. Geçerli vizenizin mevcut olması durumunda, ABD’ye hala seyahat edebilirsiniz. Türkiye dışında herhangi bir ABD Büyükelçiliği veya Konsolosluğunda vize başvurusu yapmak isterseniz, yapabilirsiniz."
Bilal'e anlatir gibi anlatmis adam, tesekkur ediyorum kendisine.
Ya bir de iyi ingilizce bilenler filan vardi buralarda, nerede onlar :)
doğrudurda adam burdan vize almaya ingiltereye almanyaya gitse adam masrafını duble yapmış olucak .. bir oraya gidicek oraya gitmek içinde vize çıkartıcak uçak masrafı vize öyle 2-3 saatte vermezler tabiki bir kaç gün orda belki kalıcak otel masrafı falanı filanı hadi vize çıkdı birde ordan tekrardan bir amerika uçak masrafı kısaca 5 bin liralık normalde burdan direk gidiceği masraf olucak 10 bin lira belki..
kısaca i like move it move it you like to prove it ... :D
gitmek isteyen her şekil gider yanlışım olmasın iranada türkiye üstünden gidiyordu iranlılar amerikaya öyle biliyorum ama yanlışım olabilir.. gitmek isteyen her şekil giderde masraflar misli misli artar..
Su Amerika'ya gitmem lazim, icimdeki polyanna tinere basladi bu ulkede, saga sola satasiyorum :)
"Alekta movik movik" mottomuz olsun ama cok tuttum ben bunu :)
Bu klasik movik:
https://galeri8.uludagsozluk.com/456...vik_777711.jpg
Bu da cok harika bir calisma:
https://galeri12.uludagsozluk.com/59...vik_780643.jpg
Bu da finish him:
https://galeri14.uludagsozluk.com/77...ik_1236874.png
:D:D:D:D
Haydee edit yok forumda. "Pollyanna" olacakti, L'lerin birini kedi kapti :)
Yeni kimlikler çıkarken yaşasın artık kimlik gösterip yurt dışına çıkabilcez diyenleri lütfen ön saflara alalım :D Bu gözler bunu bile gördü zaten eski kimliklede yurt dışına çıkabiliyordum adam bundan bir haber ömrü hayatında yurt dışına çıkmamış yeni kimliğe seviniyordu :D Şimdi gezerler bol bol vallah iş düzenim olmasa yemin ederim dakkika durmam yurt dışına yerleşirim beni hükümet sinir etmiyor bilgisiz cahil halk çıldırtıyor. Arkadaş savun karşıt ol ne güzel herkes bir olursa terslik olur zatende oku araştır deneyimle öyle savun bir gün farklı bir gün farklı savunmayın. Dipnot amerikayı protesto için Dolar yakıcaz bu büyük eylemimiz için elinizdeki dolarları şahsıma yollarsanız sevinirim amerika kim büyükmüş görsün 111111111111
Vize kalktı, ama bize değil :) Ukrayna bile vizesiz gidiyor. Bize kalkan başka bir şey var.
Kalkamadı. :D
Abd büyükelçisi john baas tc vatandaşları başka ülkelerden abd elçiliğinden vize alabilirsiniz dedi. bu kadar uğraştıracaklarına uzlaşma sağlansın.
Bize kim rest çekebilir.Topraklarını kalıcı olarak alırız haa
87-Mayami
88-Vegas
89-Encılıs
97-Texas diye giderz
Amerika kafir , boşverin oraları mis gibi Türkiye miz var.
Zaten bunlar bi bizim ecdadımıza vergi vermişler akıllarını başlarına alsınlar , tekrarlamayalım ...!!
.
.
.
.
.
(Bu konuda full ironi yapıyorum insanlar anlamıyor acıyorum hea :) )
Habertürk bugün ABD büyükelçisi John Bess ile ilgili bir haber yapmış. Yazdığı doğru ise 2 dikkat çekici şey var söylediği.
1. Türkiye'nin toprak bütünlüğünden yanayız
2. ABD ve Türkiye'nin ortak işid mücadelesi sonucu 9,5 aydır herhangi bir İşid saldırısı olmadı
Düşündürücü.
ABD Buyukelcisi Bass: ABD misyonlarında saklanan kimse yok | Dunya Haberleri
Adam acik acik soylemis iste isbirligimizin devam etmesi hayriniza diye, daha ne kadar acik konusabilir bir diplomat bilemedim :)
Begenin ya da begenmeyin, adamlarin kozu saglam. Tipki katilin kim oldugunu bilmesine ragmen, delil bulamadigi icin hapise gonderemeyen polisin drami gibi bir durum bizimki. Cunku dunya kocaman bir house of cards ve bu oyunda eli kuvvetli olan istedigini yaptirabiliyor, ta ki savas cikana kadar.
Mujde Ozbekistan a vize kalkmis
Bir ulke daha vizeyi kaldırdı! - Sondakika Ekonomi Haberleri
Noldu lan. Suriyelilere bile vize kalkacak neredeyse, bize ekstra güvenlik önlemleri düşünüyor adamlar.
Huloooo avrupaya vize kalkiyooo. Sanki vize olmasa akşam yemeğini pariste yicekti pezevenkler.
Basligi tekrar gorunce bir duygulandim :D
adam daha istanbulda avrupaya geçemiyor ücretlerden vs, kaldı ki kapıları aşacak :)
Ben bu haberi duyunca pasaportu iyiki 10 senelik aldım diye seviniyordum. Süresi dolacak yine gelmicek bu serbest dolaşım sanırım. :D :D :D
En azından komşu ülkelere kalksın ya Yunana Bulgara falan adamlar bize direk girebiliyor biz kaç gün vize işleriyle uğraşıyoruz tamam AB üyesiler öyle he deyince kalkmıyor ama devletimiz bu konuyu da ilk sıralara koymalı
kaldırdık bekliyoruz....
Serbest dolaşımmı? Hangi akıllı ülke bizim pisliğimizi elimizi kolumuzu sallaya sallaya girecek şekilde içine alır acaba? Kalitemiz harbi çok düşük millet olarak.
Bakan Celik'ten vize acıklaması
Bana masal anlat baba içinde vizesiz avrupa olsun. :D