Bi dakika ya kandırılmıştır adam olamazmı
namına koydular ülkenin :(
Printable View
Bi dakika ya kandırılmıştır adam olamazmı
namına koydular ülkenin :(
Dolarla borcunuz mu var ? Amerikaya haftalık ziyarete falan mı gidiyorsunuz ? Ohh bizde onlara vize vermiyoruz şimdi . Onlarda bize gelemicekler.
Ne var yani dolar çıktıysa , biz dolarla mı alışveriş yapıyoruz.
Öyle bir hale geldik ki yazılanlar söylenenler şakamı ciddi mi arada kalıyorum artık :D
Gelecek 1 ayın özetini veriyorum Rusya ile sıcak temas kurulur suanda zaten dogu sınırımız karısık azerbeycan dan gelecek boru hattı devam ediyor Rusya ile alışverişlerde düzeldi biraz mal satarız oraya dolar euro indirirler katar para atar biraz denge saglanır abd görür baktı Türkiye Rusya arası güzel cok anlamsız bi patlama olur ve vizeler tekrar düzeltilir herkes geçsin derler olur biter.
Gencler tum konuyu okumadim ama gorunen o ki kimse duzgun ingilizce bilmiyor bu memlekette.
Amerika Konsoloslugunun yaptigi aciklama su: "we have suspended all non-immigrant visa services at all U.S. diplomatic facilities in Turkey."
Bu biz T.C. vatandaslarina vize vermiyoruz demek degildir. Bu Turkiyedeki Amerikan konsoloslugundaki tum gocmen olmayan vize islemlerini askiya alinmasi demektir.
Yani bu demek degildir ki T.C. vatandasi Amerika vizesi alamaz. Cok lazimsa gidersin en yakin Amerikan konsoloslugu olan komsu ulkeye (mesela yunanistan) oradan alirsin.
T.C. vatandaslarina vize vermiyorum demek, ikinci adim olarak gelebilir konu uzarsa, ama su an icin boyle birsey yok.
Dediginiz gibi ama insanlar once schengen alicak sonra baska ulkeye gidip amerika icin basvurularini tamamliyacak falan filan :) Surec ciddi anlamda uzuyor. T.C. vatandaslarina vermiyoruma denk geliyor neredeyse :)
Tabi surec cok daha zor bu sekilde ama hic vermiyorum demek diplomatik olarak cok baska bir durumdur, zaten oyle demis olsalar bugun cok daha ciddi sikintilarimiz var derdim. Is umarim o hale gelmez, bu kadar emperyalizmin somurgesi olan bir ulke olarak, bir de vize alamiyorsak gercekten buyuk rezillik olur.
ulan walmart ile costco ile 6 aydır görüsmeler yapıyoruz nisan da tekrar toplantılarımız var su anlasmaları imzalasaydık sonra ne halt ediyolarsa etselerdi zıctık valla :)
ben siyasi polemiklere girmemde ingilizcemde kendime yeticek kadar iyidir.. orda ingilizce yazan şey mülteci olanlar dışında türkiye ile tüm vize işlemlerini askıya aldık diyor bu demekdirki t.c vatandaşı vize alamaz ..
t.c vatandaşı yunanistanda alamaz başka bir ülkedende alamaz.. türkiye ile vize ilişiği kesilmişse vize başvurunuzu hangi ülkeden yaptığınızın bir önemi yoktur çünkü işlemi karşı taraf gene türkiye olarak yapıcak yunan üstündende yapılsa sizin evraklarınız karşı tarafda türkiye masasına gidicek.. zaten yüksek ihtimal yunanistan yada başka bir ülkeye gitseniz ordada kusura bakmayın türkiyede vize yasağı var veremiyoruz gibi bir üslupla karşılaşıcaksınız..
istediğiniz ülkeye gidin hatta normalde abd ye türkiye için vize veren bir ülke olsun şu anda gidin büyük ihtimal hepsine abd konsolosluklarından yada merkezden yazı gitmişdir türkiyeye vize verilmemesine dair yada o tarzda bir resmi yazışma bildirim olmuşdur kesin..
Adamlar TR deki elciligin vize servisini gecici bir sureligine gocmen islemleri haric kapatti yani hicbir yerde Turk vatandasi ibaresi gecmiyor, bu ibareyi kullanmak demek iliskileri askiya alip buyukelciyi cagirmayi gerektirir...
Ama bu kelime oyunu sandigimiz sey diplomasidir iste yabizin s.cip sivadigimiz sey...
aynen kendime yeder hatta yeter bazende yek gelir gider. ama yeter galiba ..
basitçe kısaca ugandadan bile başvursanız kağıtlarınız ordaki amerikan konsolosluğuna gider ve ordaki konsoloslukdaki adam bilmese bile sizin bilgileri bilgisayara sisteme girdiğinde türkiyenin yasaklı ülkeler statüsünde olduğunu sistem herhalde otomatik bildirim gibi bir şey yapar gözükür adam istesede size veremez..
i hope we understand each other mr güneş.. enough still hurting or inaf yee maybe this is truth i have dream mr güneş all people to gether same sunshine .
ben hep 50 liralık gittiğim için beni etkilemedi
Bitik lastikli cabrio beyaz m3le mayami plajında gezip patenci kızları elleyemiyiyormuyuz şimdi
Türk vatandaşı başka bir ülkeden bu vizeyi nasıl alacak onu bir araştırayım, bilen arkadaşlar da yazarsa sevinirim. Örnek veriyorum bir Türk vatandaşı Amerika'dan çalışma vizesi almak istiyorsa Amerika bu vatandaşı İstanbul ya da Ankara'daki konsolosluğa yönlendiriyor.
http://www.buyukkocaeli.com.tr/d/other/a4.jpg
Sıra washington portakalında mı?
Reis bugun açıklamasında "Kırımı tanımıyoruz" demiş.. Putin dellenmiş onlardan da açıklama geldi "pkk ve ypg yi terorist olarak tanımıyoruz" diye... Yahu düşman olmadıgımız , karşımıza almadıgımız neresi kaldı ? Aga biri çıkıp bu adama dur diyemiyor mu ? Ülke ne hale geldi.
S400ler icin verdigimiz kaporayi yakmasalar bari..
Son dakika: S-400’ler icin kapora verdik kararlıyız - Son Dakika Haberler
Yav arkadaş elin oğlu yurt dışında bizim yaşımızdayken hayatını yaşıyor, dünyayı gezip yeni yerler keşfediyor, ilgilendiği spor aktivite varsa hayatını ona adıyor. Adamlar bizden bir çağ ileride resmen bizim uğraştığımız sorunlara bak.
Kısa vadede vize kervanına başka ülkeler katılırsa şaşırmam. Hatta Suriyeli göçmenlere vatandaşlık verilirse muhtemelen çok fazla ülkeye girişimiz zorlaşır.
niye canım bizde bu yaşta kredi ve kredi kartı borçları hacizler vergiler falan uğraşıp 2 maaşla ev geçindirmeye çalışıyoruz
bence hükümetimiz bizi sayısal olarak çok nitelikli yetiştirmeye çalışıyor
maşallah lise matematik dersinde "hocam ileride bu ne işimize yarayacak" dediğimiz tüm formülleri kullanıyoruz geçinebilmek için
nişanlım ukraynalı. aklımın ucundan geçmiyordu gidip Kiev'e yerleşmek. Kendisi gelip İstanbul'a yerleşecekti. Ancak şu son bir kaç aydır öyle darlandımki olup bitenlerden.. Kiev'e yerleşme kararı aldım diyebilirim artık. Ukrayna vatandaşlarına Avrupa vizesiz giriş serbest. Pasaportu aldım mı tamamdır :D
:D Şaka bir yana ben hiç bir zaman avrupada yaşayıp memleket hasreti çeken insanları gerçekçi bulmadım. Tek inandığım insan Cem Uzan :D
Hahahahaha tayyip bizi zor şartlara hazırlıyor, her gün daha kötüsü ne olabilir ki diye uyanıyoruz ve geçen günden daha da kötü bir günle devam ediyoruz :)