Konu her güncellendiğinde bir heyecan girip bakıyorum ama yine kalkmamış...
Printable View
Konu her güncellendiğinde bir heyecan girip bakıyorum ama yine kalkmamış...
uçak biletleri de bedava olacakmış öyle diyolar
Vizesiz gidecektik bu gidişle laptop çantasız da gideceğiz......
Zamanında C.Uzan la dalga geçerdi millet.. Mazoooot 1 lira olacaaaaakkk.. dediğinde bi taraflarıyla gülerdi herkes, inanılmazdı adamın söylediklerine.. Dalaverecinin teki idi herif, o ayrı konu..
Ancak insanlar şimdi daha da uçuk vaadlere inanıyor, o tuhaf geliyor bana.. Aslında tuhaf gelmiyor, acımıyorum da, acımayacağım da, üzülmeyeceğim de.. Müstahak deyip geçeceğim.. Şu an yaptığım gibi..
Dünden beri farklı kültürler, ülkeler hakkında yazı okuyorum, iyiki hindistan"da falan doğmadık diye şükredin beyler.
-Gündüz vakti ölü yakıp nehre küllerini atanmı dersin,
-Aylık 40 dolara çalışanmı dersin,
-Gündüz vakti cesetleri nehrin üzerine bırakanmı dersin,
-Ülkedeki akarsuların %100"ünün kirli olmasımı dersin,
-Ülkede evsizlerin sayısının uçurum olmasımı dersin,
-Venezuela"da evlerin etrafını ölmemek için hapishane demiriyle demirleyenmi dersin,
-Yiyecek bulamayanmı dersin.
ab"nin .... ...........
Yatın kalkın şükredin.
Yalnız sonumuzun Saddam Hüseyin-Irak örneği olmasından korkuyorum. Okuduklarıma göre Saddam Hüseyin"in amerikan askerlerine kurduğu mükemmel tuzağı ülke içindeki hainler ifşa etmeseydi bugün çok güzel şeyler olacaktı ama.
2. bir tehlike ise abd-rusya anlaşması olup Türkiye"yi bölmek, rus"tan dost olmaz.
abd elini kolunu sallayarak Irak"A girerken rusya abd"yi destekledi.
ab ayağına çok kötü yerlere gidiyoruz.
İnceyi salmış dayılar :D
Noldu vize hala kalkmadimi? :D avrupa teker teker bize sirt ceviriyor ne vizesi allah askina :D
Sahi ingiltere niye ab"den çıktı, bu kendi topuğuna sıkmakla eşdeğer değilmi?
abd-ingiltere ortaklığında yeni bir ordu, birlik vb. bişeyler kuracak diye teoriler var ama ben pek katılmıyorum.
Birkaçtane ab ülkesi ise ab içindeki serbest dolaşım hakkını kaldıralım diyor, zaten ab"yi ab yapan serbest dolaşım hakkı değilmi?
Düzenleme:
2. cümle ben tam olarak emin değilim olacaktı.
İngilterenin çıkması tamamen siyasi hatalardan, artistlik yaptılar, halk izin vermez zannedip referanduma gittiler, ancak günümüz dünyasında ırkçılık milliyetçilik tavan yaptığını hesaba katamadılar. Halk çıkmak istedi ki bunun en büyük sebebi de ingiltereyi göçmenlerden korumak istemesi halkın. Ancak serbest dolaşım hakları devam ediyor bildiğim kadarı ile. İlk fırsatını bulduklarında dönerler gibi geliyor bana.
Bizim zaten ab ye girmemiz çok önemli değil bana göre, girmesekte olur. Ancak gireceğiz ayağına güzel olan yönlerini kanunlarını alabilseydik ilaç olurdu. Örneğin kadına şiddeti en aza indirmek, özgürlüklerin biraz daha modern seviyeye çıkması gibi. Ondan sonra zaten girmesek ne yazar, aynı seviyede demokrasimiz ve haklarımız olsunda varsın şengenle mengenle gezelim dünyayı hiç sorun değil.
İngiltere Ab'den daha fazla sırtında yükle gezmek istemediği için çıktı.
Ab'de Almanya, İngiltere, bir nebze de İtalya'nın sırtında diğer devletler kambur.Örneğin Yunanistan, adamların cebinde kuruş para yok, devletin Aids hastalarına yaptığı yardımı almak için bile isteye kendini hasta edenler varmış.Yunanistan, yıllardır meteliğe kurşun atarken nasıl ayakta duruyor?
Birliğin içindeki diğer devletler besliyor.
Ayrıca İngiltere, asla büyük Roma İmparatorluğu'nun parçası olmadı.Ab'nin oluşum ilkelerine, yüksek görevlilerinin demeçlerine baktığınız zaman Roma İmparatorluğu'nu yeniden kurmak gibi bir gayeye de sahip olduğunu görebiliyorsunuz.
İngiltere bunun ütopik bir fantezi olduğunu bildiği için, bundan mümkün olduğu kadar faydalandı, elini taşın altına koyması gerektiği vakit de çekildi.Yani onlar, hiç içeri girmediler, kapıyı aralyıp içeri selam verdiler, vakti zamanı gelince de o kapıyı kapatıp gittiler.Ne sterlini bıraktılar, ne askeri-idari ve benzeri alanlarda iş birliği yaptılar.Adamların trafiği bile farklı yönden akıyor, direksiyon sağdan.Siz hiç Challenger2 amt kullanan bir Avrupa ülkesi duydunuz mu?
Geçenlerde İtalya da çıkmayı düşünüyordu.Ab sandığımız kadar matah bir şey değil artık, her şeyin ve herkesin bir vakti vardır, Ab'nin suyu da yavaş yavaş ısınıyor.İngiliz halkı bizim gibi salak değil, kimsenin borcunu ödemek istemediği için de çıktı Ab'den.
ingilizler son derece pişmanlar brexitten dolayı. Özellikle ticaret yapmanın çok zorlaşması bir çok firmayı zora sokuyor. Globallikten koptuklarını, avrupada yeni yeni ofisler açmak zorunda kalacaklarından ve ek vergilerden dolayı çok şikayetçiler.
Oy oranlarına baktığınızda yaşı yüksek ve genelde eğitim seviyesi düşük kırsal kesimlerdeki vatandaşların oyları ile çıktılar. Genç, çalışan ve eğitim seviyesi yüksek kesim ise karşıydı.
Bilgi verirken biraz gerçek bilgiler verelim, insanları yanlış yönlendirmeyelim.
Ama ingiliz halkının bizim gibi salak olmadığına katılıyorum, geçmediği ve ömrü boyunca geçmeyeceği köprüden geçen ve geçmeyen araçların parasının cebinden çıkmasını alkışlamazlar hiç bir zaman. Son 15 yıldır yapılan yolsuzlukların, zarar edeceğini 6 yaşındaki çocukların bile anlayabildiği yatırımların onda birini ingilterede yapmaya kalksalar o halk anında kapı dışarı eder hükümeti, bizimkiler gibi g.tünde giyecek don yokken trilyonluk mercedeslerle gezip saraylarda yaşayanları alkışlamazlar.
@Cimmeria
Yanlış bir bilgi yok abi, geçtiler mi avroya?
Adamların trafik düzeni bile farklı, hiçbir işbirlikleri yok neredeyse.Dersim başlamak üzere yoksa size uzunca bir mesaj yazardım.
Fakat yine de özet geçersek, henüz Brexit gerçekleşmiş değil, boşanma 2019 yazında gerçekleşecek, vergiler şöyle arttı ticaret böyle zorlaştı demek bu nedenle imkansız, henüz ayrılık gerçekleşmedi, henüz Britanya tazminat ödemedi.
İngilizler Abd ve israil bu üç ülke her zaman herşeye sahip oldular
Anadolu dışında
Tekrar deniyorlar
Ve işgal etmeden bitmeyecek
BOP çok eski projedir ve her dönem güncellenir sadece
Mustafa Kemali küçük görmeselerdi plan bitmişti mesela
Şimdi kürtler üzerinden ve şeriat yanlısı cemaatler üzerinde bölmek isteniyor
Bu sefer emellerine daha yakınlar
İngiltere ab den çıkışı ab nin bittiği anlamına gelir ki zaten hiç güvenmediler
Almanya bıraktığı an çökecek bir sistem oldu
Türkiye nin AB ye girmesi değil önemli olan
Türkiye nin AB deki din hariç tüm sistemi uygulaması gerek
Ama ama işte
İngilizler suda bir şeyler görmüştür
Bizim gibi pasaportları değersiz değildir
Zengindirler avrupanın en değerli para birimleride onlarda
Biz ölürüz onlara birşey olmaz :)
bu gün itibariyle Gürcistan vizesiz dolaşıma başladı AB ile... Gürcistan... hani bizim vilayet dediğimiz yer, kimlikle gittiğimiz yer, kötü arabasını getirip kullandığımız ülke...
muhalif bir insanım burdaki yazılarımdan bilen bilir, ama şunu artık görün, olay hükümet iktidar RTE meselesi falan değil, olsa da en fazla %10 dur, Avrupalılar müslüman bir Türkiye'yi hiç bir zaman kabul etmeyecekler... hani başına silah tutulmuş RTE posterlerini ayıla bayıla paylaşanlar var ya? paylaşmayın kardeşim, sevinmeyin... hani bakanımız Hollanda'ya giremezken alkış tutanlar var ya, siz de kendi yapmanız gereken işi başkalarına bırakıp onlardan medet umanlardan olmayın!
batılılaşmak, gelişmek, zenginleşmek için AB ye girmeye gerek var mı? hani 'Kophenag kriterlerini İstanbul kriterleri yapıp' devam edecektik? şimdi AB ye kızıp, olması gereken reformları engellemek kimin işine yarıyor?
Gürcistan yahu Gürcistan...
Bizi kim seviyor kimse
Biz bizi sevmiyorken kim bizi sevecek
Katarlılara daha kazık atmadı atsın başkada kimse kalmamış olacak
Gürcistan AB için çok çalıştı
AB de Gürcistan konumundan ötürü ayrıcalık tanıdı
Bunda şaşırmalık bir durum yok
Hepimiz aynaya bakalım avrupaya yakışıyormuyuz acaba
Özeleştiri yapalım
Eyyyyyyy diyerek işler çözülmüyor
Değişikliğin yapacak sistem güzel ama denetleyecek mekanizması olmayan maddeler yüzünden içerde sıkıntı var
Diktatörlük etkisi yaratacak diye AB bu ülkeyi istememesi çok normal
Hatta Türkiyeden göçlerin artacağı beklentisi yüzünden Bulgarlar sınırlarına hayvan gibi tel örgüler yeni sistemler ekledi
Türkiye nin sadece konumu değerli
Eskiden yer altı madenleri derdik varlık fonu eti madennin değerli arsalarını kredi ipoteklerinde kullanacağı görüşü oluştuğundan o da bitti
Bir tek konumu kaldı
AB rusya ile anlaşırsada şaşırmayın orda da ukranya ile rusyanın el şıkışmasına bakar
bugün de mi kalkmadı şu vizalar. valizi hazırladim bekliyoum valla. hemen gidip tatil yapasım var...
İngilterenin birlikten neden çıktığı ile ilgili kambur olmama kısmı konumuz, şöyle iki örnek bırakayım Brexit vote regret now greater than Leave margin of victory - Business Insider Deutschland Britain's Brexit regret: Survey shows Referendum result would be reversed today - Mirror Online Daha şimdiden pişmanlar ve tekrar oylama olsa kalma yönünde çıkıyor sonuçlar.
İngiltereyi son derece iyi bilirim, eşim 2,5 sene orda yaşadı, ben de oldukça zaman geçirdim Londrada, trafik, para birimi farklı ama işbirliği yok demek biraz enteresan olmuş. 2015 yılında ülkenin ihracatının %45i Avrupa birliği ülkelerine.
Daha nasıl işbirliği yapsınlar?
İngilizlerin temel tepkisi ülkenin çok fazla göçmen dolması, ingiliz vatandaşlarının yaşam standartlarının düşmesi, çocuklarının zor iş bulması vs gibi sebeplerdi.
@Cimmeria
Sayın abim,
Bizim ithalat-ihracat miktarlarımıza ve bunların gerçekleştiği lokasyonlara baktığımızda bizde İngiltere ile aynı vaziyetteyiz, ama bizim Ab ile bir bağımız var mı?
İngiltere tamamen çıkar ilişkileri yüzünden girdi Ab'ye.Örneğin biz mültecileri tuttuk, Ab Katılım Fonu bize yüklü miktarlarda avro ödemesi yaptı, sonra bizi güvenilir görmeyip ödeneği kestiler tabi o ayrı.
Fakat dediğim gibi diğer üyelerle olduğu kadar katı bir işbirliği yok aralarında, üstüne basa basa söylüyorum hatta.Suriye, Hindistan, Cezayir gibi ülkeler Ab gibi neredeyse federal devlet yapısına dönmüş bir işbirliği içinde olmamasına rağmen askeri araç-gereçlerini Rusya'dan alır, örneğin hep T serisi tankları bu ülkeler kullanır.Aynı şekilde Mig ve Su sınıfı savaş uçakları da bu ülkeler tarafından kullanılır.
Nato ülkeleri de yine ortak araç-gereç kullanır.F serisi jetler Nato ülkeleri tarafından kullanılır.
Ab bazında örnekte Pzh2000 kundağı motorlu obüsler tüm Avrupa'da kullanılmakta.Leopard tankları Yunanistan'da kullanılmakta, örnekler çoğaltılabilir.Ama Britanya bölgesi, zaten tek başına bir grup.Çevresindeki ufak ülkelerde bile İngiliz ürünü askeri araçlar kullanılıyor.
Vize serbestisi, gümrük teşviği gibi şeylerde elbet bir birlik olmak zorunda, yoksa ne anladım bu işten?
Ama İngiltere asla diğer Ab üyeleri gibi federal bir yapının içine evrilmedi.Kendi düzenini, para birimini terk etmedi size anlatmaya çalıştığım şey bu.Almanya markı terk etti ama İngiltere sterlini terk etmedi.İç düzenlerini belli standartlara bağladılar, ama yine İngiltere buna dahil olmadı.
Gönderdiğiniz kaynaklara da baktım ama ben zaten takip ediyorum, Theresa May sert açıklamalar yaptı ben bu yüzden insanların böyle çekindiğini düşünüyorum.Zaten referandum yapılmış, Lordlar Kamarası da onaylamış bu saatten sonra böyle saçma sapan haberlerin basına yansıtılması sizde bir art niyet uyandırmıyor mu?
İngilizler gördüler ki, açlıkla cebelleşen Yunanistan,Romanya, son yıllarda Almanya için Türkiye'ni yerini alan Gürcistan'ın yükünü sırtlarında çekecekler, çekip gittiler, sonuna kadar dediğimin de arkasındayım.Halkın sonradan gelen fikir ve beyanlara göre görüş değiştirmesi bunun gerçekliğini değiştiremez.Ha dediğiniz gibi bir maliyeti olacak(tazminat ödenecek sanırım), gümrük fiyatları bir miktar artacak.Ama orası İngiltere, vatandaşı İngiliz ve üreten bir devlet, bizim gibi tüketen değil.Şunu da okumanız için ben size bırakayım;
Neden Avrupa Birliği'nde Olduğu Belli Olmayan 8 Ulke - onedio.com
Bugün dışarıda bisiklet sürüyorum.
Birisi kırmızı arabasının yan kapılarına kocaman Türkçe evet, arabanın her tarafınada diğer dillerde evet yazdırmıştı.
Bunların çoğu böyle, altlarındaki arabalar Türkiye"de 250-300 BİN TL ama sorsan avrupa batmış Türkiye şu anda dünya lideri.
Nasıl bir düşünce yapısına sahipsiniz arkadaş, yalnız 2023"te uzaya çıkmazsak başbakanınada, cumhurbaşkanınada ağır küfür edeceğim.
vize değildir o vize olsa acırdı misafirlikdir.. zaten ortadoğu arap çölleri dubai falan varken ne gerek var amerikaya onuda anlamıyorum..
yanlış anlaşılma vardır...
K a l k t i
Himinidimini :) hep mi haklı çıkıyoruz, arkadaş kandirmasinlar artık şu adamları. Ucu hep bize batıyor. Skindrik bulgara gitmek için bile 60eu ödedim geçen. Eskiden 1 yıl 2 yıl Schengen alırdım şimdi 6 ay verdiklerinde sevinir olduk.
Allah belalarını versin.
Hahahahahahaha, yarın açıklama yaparlar, amerikada terör var, gitmeyin ne yapacaksınız diye. :D
İyi de sanki ekmek almaya abd ye gidiyordunuz
Abd fetöcü vize vermemeleri bu yüzden.
Abd kandırdı.
Sabah olsun Abd ye rest cekiyoruz diyen tayfa gelmeye baslasin konu senlensin.
Kot giymiyoruz
Kola içmiyoruz
Boykot başlasınnnnn
Ben çekirdek kola ile izliyorum :)
beyler bizim vizemiz bize yeter vizesi olmayanlar düşünsün
T.C. Vize Belediye Başkanlığı
Kazığı herkes gördüyse sorun yok, vizeleri kaldırabiliriz.
https://i.hizliresim.com/LOAa0b.jpg
Türkiye de ABD den gelen vize başvurularını askıya aldı diye bir haber gördüm. Misilleme yapmışlar. Vay ki ne vay
helal olsun.. yapılması gerekeni yapmışlar.
Kafa pırıl pırıl.
https://i.hizliresim.com/9DoqjN.png