User Tag List

Sayfa 6/21 İlkİlk ... 4567816 ... SonSon
382 sonuçtan 96 ile 114 arası

Konu: Avrupaya vize kalkıyor !!

Seyfettin777 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    21 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ben sınırlı oy ilkesini bu yüzden savunuyordum o kadar...
    Söylediklerimi kabul etmeyenlerden birisi bu elemandı.

Madem İngiltere'yi himaye altına aldık, nasıl oldu da içişlerimize karıştı?
    Rusya ile baş edemedik, gittik İngiltere'den yardım istedik.Sonra da İngiltere'nin yardımı kesilmesin diye gittik Tanzimat Fermanı'nı ilan ettik, ondan sonra herkese kapı açtık, içimizdekii her ulus içişlerimize karışılması için bir kapı haline geldi.Ekonomiyi dışa açtık, içeride el emeği üretim dışarıdan gelen sanayi ürünleriyle baş edemedi ve ekonomi çöktü.Bu padişah eliyle İngiltere'ye yaranmak için yapılmış hamle, sonrasında Osmanlı'yı resmen satmamıza sebep oldu.Duyun-u Umumiye nedir bir araştırın, devletin vergisini bile elin İngiliz'i toplamış.

Size anlatacak çok şey var ama bunu buraya yazmak mümkün değil.Bilmiyorum okur musunuz genelde bu tarz insanlar zaten okuyup öğrenmedikleri için böyle konuşuyor.Bahsettiğiniz Osmanlı, kazaskerleri ve ilmiye sınıfı dışında devşirmelerden oluşur.Memurların hepsi devşirmedir, Osmanlı tarihi boyunca 228 sadrazamdan sadece 101 tanesi Türk kökenlidir, bakın Türk kökenli diyorum, Türk bile değil.

Zamanında, Abdulhamit, kendisinden önceki padişah Abdulaziz'in, altın şamdanlıklardan sünnet düğünlerinde dağıtılan altın kahve tabaklarına kadar her şeyi eritip, sandık sandık altın göndererek yaptırdığı döneminin en gelişmiş donanmasını Haliç'e bağlamış, hatta bir kısmını da söktürerek tershanelerde yıllarca tutmuş.Tek bir top bile atamamış donanmanın hiçbir parçası, hepsi çürümüş.Lozan'da alamadığımız adaların müsebbibi Abdulhamit'tir, hani çok konuşuldu ya geçen, bilin istedim.

Mesajı daha fazla uzatmaya gerek yok, eğer gerçekten bir şeyler öğrenmek istiyorsanız, Bülent Tanör'den Osmanlı-Türk Anayasal Gelişmeleri adlı kitabını okumanızı tavsiye ederim, Yapıkredi yayınlarının.İçi boş mavralarınıza kendiniz de gülersiniz okuduktan sonra, eğer anlamak için okursanız.

2jz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    19 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı ghibli06 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    biz İskoçya ve irlandayı ele geçirip, İngiltereyi himayemizi alınca onlar da mecburen Amerika'ya göç edip ABD yi kurdu, yani bir nevi ABD yi biz kurdurduk...
    Abi bu akşam A Haber'de tartışma programına katılıp bunu söylesen yarın saraya baş danışman olursun, o kadar açık ve net söyliyeyim

Sadık Özyer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Berkan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    haber yalan instangramda ediliyor.

Berkan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    152 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    1881 - 193

powERS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    13 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ana bole bısey varmı yahu

*Çirkin araba yoktur, Pahalı Yakıt Vardır...

fthdrn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    237 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Şimdi onlar düşünsün... (işler güçler Sadi gibi seslendirin)

i-vtec07 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    22 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vize sen bi dur allahaşkına zaten ortalık karışık .

Sinan58 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    12 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı rodya Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Osmanlının hor görüp, cahil ve kabalığıyla aşağıladığı türkler, onlardan daha osmanlıcı çıktı
    Burada tam olarak ne iması var?
    Alıntı iztuzu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Trafik açısından konuşursak Artvin şehir merkezi Tokyo Drift misali kıvrıla kıvrıla giden caddeden kurulu.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    12 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Adama Osmanlıcı diyorsunuzda tabiki Osmanlıcı olacak.
    Bir adam nasıl MUSTAFA KEMAL ATATÜRK"ü sevmek zorundaysa OSMANLI DEVLETİNİ"de sevmek zorunda.

Atalarımız, ne ara bu kadar nefret eder oldunuz atalarımızdan?
    Trafik açısından konuşursak Artvin şehir merkezi Tokyo Drift misali kıvrıla kıvrıla giden caddeden kurulu.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    12 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Evet reklamındaki baştaki adamın altındaki arabada alman markası Nasılda yüzsüzler arkadaş.

Seyfettin777 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    21 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Sinan58 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bir adam nasıl MUSTAFA KEMAL ATATÜRK"ü sevmek zorundaysa OSMANLI DEVLETİNİ"de sevmek zorunda.

Kimse kimseden nefret etmiyor.
    Birini tutup ötekine tu kaka denmesi yüzünden insanlar bu kadar dolu.Beğenmediğimiz Vahdettin de, gururla anlattığımız Fatih Sultan Mehmet de, modern Türk devletinin kurulmasına öncü olan Mustafa Kemal Atatürk de bizim tarihimizin, kültürümüzün parçasıdır.Ama doğruya doğru, yanlışa da yanlış demek gerek.

Yoksa Osmanlı'yı arka plana atmak saçmalık olur, sonuçta Atatürk bir Osmanlı subayıydı, aynı şekilde Osmanlı da eski Türk devletlerinin uzantısıdır...

Yigit-Y - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    125 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Ben osmanlıyı şu şekilde tanırım

Fatih Sultan Mehmet reyis
    Yavuz Sultan Selim reyis

Gerisi hikaye

Hele sonuncusu allahımmmmm

Yoksa ceddimizde sıkıntı yok sıkıntı vatan hainlerinde her dönem oldu hala mevcut
    İnsanlar ikiye ayrılır. İşine gelenler işine gelmeyenler olarak.
    Kendi Ahlakın için Kuran'ı oku, vatanın için Nutuk'u oku.
    Hakikatten yana olacaksan, yalnız kalmayı göze alacaksın...
    Dr.ECU

Sezgin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    12 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Oha lan harbi açamıyormuşuz vay anasını satayım. Bu nedir lan

Berkan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    152 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı Sezgin Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Oha lan harbi açamıyormuşuz vay anasını satayım. Bu nedir lan
    Dakika gecmiyorki yeni bombalar gelmesin

Twitter

twitter göremeyenler için yazı ve resmi koyuyorum

Methmet Ali Kulatın kendi yazısı : Birileri cezaevlerine O İŞ AHIM DE ÇÖZÜLECEK HEPİNİZ ÇIKACAK ve BÜYÜK TAZMİNAT ALACAKSINIZ diyor ya!. Onlara duyuru 17 NİSAN DA AHIM YOK!

1881 - 193

GokhanRS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    62 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Sinan58 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

Atalarımızdan nefret etmiyorduk. Ancak onuda başaracaklar. Birçok başarımız olabilir ama olmayanda bir çok başarımızı başarı gibi göstermelerinden bıktık. Fatih Sultan Mehmet çok iyi bir komutan ve padişah olmuş olabilir, tam tersi berbat padişahlarımızda oldu. Osmanlı iyisiyle muhteşemliğiyle kötüsüyle hatalarıyla doğrularıyla bizim geçmişimiz.

Ancak her imparatorluk gibi yıkılmış gitmiş bir imparatorluk, günümüz dünyasında osmanlıcılık oynayarak gerçeklerden uzaklaşmak ne kadar doğru? Ülkende kaç tane fizik mühendisi var ve bunların kaç tanesi ülkene gerçekten kazanç sağlamış? Ülkemiz uzay bilimlerine ne kadar ileride? Yoksa sadece astroloji için mi kullanıyoruz uzayı? Burçların üzerindeki baskılardan mı ibaretiz halâ?

Seninde yaşadığın fransadan uydu fırlattırıp türk uydusu diye bizim hüloğğculara alkışlattırmak mı osmanlıcılık? Osmanlıdayken çok fazla hatalar yaptık ve hiç birini affetmeyen ingiltere fransa italya v.b ülkelerin sayesinde bu hale geldik.

Osmanlı bitti şimdi Türkiye Cumhuriyetine sıra geldi, yık yık bitmiyoruz bir türlü güyya, aslında bitik durumdayız ne askeri teknolojilerimiz ne uzay teknolojilerimiz ne fen bilimleri başarılarımız v.s hiç biri yok yok yok.

Başarılı olanlar bu forumda bile konu açıp amerikaya taşınıyorum ingiltereye taşınıyorum tavsiyeleriniz nelerdir diyor. Kim ülkesine hizmet etmek istemez ki? Napıcaz Osmanlıcılık oynayanlar mutlu olsun diye bütün gün osmanlıyı övüp okumuş adam olmuş profesörlerimizi amerikaya ingiltereye kaptırmaya devam mı edeceğiz?

Osmanlı bizim gerçeğimiz ama kapanmış bir defterimizdir bunu kabul etmeliyiz. Zira gerçek osmanlı padişahlarının torunları (halk değil gelçek torunlar) daha öncede söylediğim gibi havuz başı partilerinde günlerini gün ediyorlar eyyy avrupada

Yani nefret ettiğimiz Osmanlı değil, Nefret ettiğimiz Osmanlıcılık yalanlarına saplanıp kalıp ülkeyi her geçen gün cahilliğe sürükleyenler. Şuan yüzyıllar önce kim kimi ne kadar sömürmüşün tartışılması gereken zaman değil malesef.

Şuan hepsinin üstünü silip güçlü bir türkiye için ülkenin eğitim sistemini fen bilimlerine yönlendirme zamanı, hemen bugün 22 martda başlasak okulları fen bilimleri çizgisinde okullara çevirmeye 30 sene sonra dünyayı yakalama ihtimalimiz var. Ancak 16 nisan bile çok geç bir tarih. Yani bizi iyice umutsuzluğa sürüklüyorlar.

Bana imamhatip mezunu olupta bir ülkenin ekonomisini avrupa seviyesine çıkarabilecek kadar iyi işler yapmış 1 tane adam gösterebilir mi kimse? Ne biliyim bi yazılım şirketi ceo su veya oto beyinleri üreten bir firmanın genel müdürü hatta yardımcısı, hatta genel müdür yardımcısının odasındaki aydınlatmanın dimmerını tasarlayabilecek, hatta tasarlamayıp sadece onun programlamasını yapabilecek birini gösterin bende diyim ki bu ülke kurtulur bunları da atlatır.

Ama yok ülkeme döndüğümde antalyadaki evimin yakın mahallelerinde 1 tane fen lisesi yok. orta okullar imamhatip, liseler anadolu imamhatip lisesi. Ben kızımı fen bilimlerinde başarılı olmasını istersem türkiyede bunu başarmam şu saatten sonra mümkün değil.

Eğitim bommmboook halde, ama burada yok osmanlı şuraya hükmetti, yok buraya hükmetti. Al eline kılıcıda ülke fethet bakim derler böyle adamlara.

2015 de avrupaya vizesiz gidiyoruz hüloğğğ diye alkış kıyamet, 2017 de eyy almanya hollanda avrupa sen kimsi hülooğğğ alkış kıyamet. Ondan sonra bu lavuk geliyor avrupaya vize kalkıyor konusunda Osmanlıcılık oynuyor.

Ulan daha dün avrupaya vize kalkacak dendiğinde bu lavuk konulara girip akp sayesinde avrupaya bile vizesiz gideceksiniz diye atar gider yapan lavuk. bu gün eyy avrupa sen kimsin, biz osmanlıyız şöle yönettik böle yönettik muhabbeti.

Laflarım sana değildi yanlış anlama, ama açıklama gereği duydum o arkadaştan dolayı.

Sende dediğim gibi bizi yanlış anlamışsın. Biz Osmanlıdan nefret etmiyoruz Osmanlı bizim geçmişimiz. Biz Osmanlı hikayelerini çarpıtıp çarpıtıp yalanlarla Osmanlıcılık oyunuyla ülkeyi cahilliğe geriliğe fakirliğe sürüklemeye çalışan şarlatanlardan nefret ediyoruz.

Benim Türk kaynakları dahil 3 ayrı ülkenin kitabından okuduğum ve osmanlının sadece 140 yıl hüküm sürdüğü bir ülkeyi mesela 150 yıl hüküm sürdü yazmış o listede. Böyle yalanlarla uğraşacak vaktimiz yok. Acilen ülkenin bilime dönmesi şart. Çok değil benim torunum göremez ülkede çıkacak savaşları o kadar erken bir zamanda b...ka saracağız böyle giderse.
    It’s better to walk alone, than with a crowd going in the wrong direction... (Grant)

GokhanRS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    62 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    pardon 140 yıl hüküm sürdüğü ülke için 540 yıl hüküm sürdü yazmış dicektim.
    It’s better to walk alone, than with a crowd going in the wrong direction... (Grant)

SULTANOGLU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    78 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ben su anda girdim ve takip etmeye basladim. Acaba bir ayar cekmis olabilirlemi ?
    74 model sehpa...

Yigit-Y - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    125 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)

Bu borçla ne vizesi
    İnsanlar ikiye ayrılır. İşine gelenler işine gelmeyenler olarak.
    Kendi Ahlakın için Kuran'ı oku, vatanın için Nutuk'u oku.
    Hakikatten yana olacaksan, yalnız kalmayı göze alacaksın...
    Dr.ECU

2jz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    19 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı SULTANOGLU Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ben su anda girdim ve takip etmeye basladim. Acaba bir ayar cekmis olabilirlemi ?
    Kısıtlı profil
    Bulunduğun bölgede bu profile ulaşılamıyor.

Bende böyle bir uyarı var. Takip etmediğim vee hiç bakmadığım için bilmiyordum.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)