hayatın yalan okan
Printable View
:)))))))))
senin parçalarının nesine saldırdım? enjektör arıyodum, boşa çıktı enjektörlerini aldım.
kaputunu açıp OCC'i nasıl bağlamışsın diye baktım sanki üst kapağı açtım abartıyosun..
evet bu ülkede mrsII'ye le en çok ben uğraştım uğraşmayada devam ediyorum. neyin ne olduğunu en az senin kadar bende biliyorum bu araçta.
bana yetmesi önemli değil, tüm denemelerde sen sadece benim içinmi geldin sanki? o denemelerde bende vardım, benden başkalarıda vardı. beni geçiyodun hadi yazılımın bana göreydi, canısnıdamı geçtin? rst elinin altında yükleseydin açık yazılımını onuda geçseydin. bizede kısmet olsaydı şu kısık olmayan yazılımını görmek.. geçilince yazılımım kısık diyip arkasına sığınıyosun.
egsozdan neden nasıl alev çıktığını biliyorumda ateş değil sen alev atıyosun alev. çiğ eti koy pişirirsin o alevde.
afr'em yok, şuanda o yüzden büyük enjektörleri takmıyorum-ki gerekte yok zaten araç turbonun limitinde yürüyor bu enjektörlerde gayet yeterli. ne zaman gt28 yada 30'a geçerim ozaman takarım. şu ülkede kaçtane mrs var? kaçtane mrs'e yazılım yapmış yada yapabilmiş yazılımcı var? daha yazılımcılar tanımıyorki bu aracın beynini, orj ecu ile yüklenen ne araçlar var yurt dışında bkz: dijon racing, exelixis vb..
uğraşan olmadığı için mrs'lere yazılım yapılamaması normal. kusura bakmada 1 hafta yazılım için ben kendi aracımı bırakamam. hadi bıraktım diyelim hem deney tahtası olcak aracım hem bir hafta arabasız kalıcam hergün 100km yolu arabasız gidicem gelicem hemde üzerine masraflarını benmi karşılıcam? 2. arabası olan birisin işi bu benim değil.
o yazılımı yüklediğinde bana bende hafif volanmı vardı? büyük i/c mi vardı?
207 RC de pistona , kol a , enjektöre , pompaya , manifolda , beyine gerek yok kendi beynine remap yapılabiliyor hepsi 300 hp ye kadar yeterli ve stabil çalısıorlar 100 bin km yi aşkın şekilde kullanılanlar var.
IC ve TD05 turbo yeterli oluyor. gerisi kuru fasülye pilav. :)
kol piston girildimi agırlıklarıda çok iyi ne fazla agır ne fazla hafif orantılı.
izmirde kol piston kapak işli garett li bir RC Yapılıyordu egzantirik hariç 400+ lar bekleniyordu ama methanol kitte sorun cıkmıs geri yollamıslar. methanolden sonra dyno yapacaklardı.
RC leri yapan cok az piyasada yoksa cok canlar yakacaklarda işte :/
type r in motorunun meganedan saglam oldugunu dusunmuyorum yurt disinda olsaydik ve modifiyenin tek marka etrafinda dönmediginin farkinda olsaydik farkli markalarinda aslinda ne kadar saglam motorlar uretebildigini konusurduk.
Japon arac ile fransiz arac sorunsuzluk derecesini arastiran gorur
Istatistiklere bir bakiniz
Ya mrs sahipleri bile ust limit 300 hp derken hala typerin motoru meganedan saglam degildir diyenler var.Hondaya turbo takildiginda neler oldugunu hepimiz biliyoruz
motor konusunda sorunlu değil aslında, type r kadar populer bir araç değil bu ülkede bundan dolayı sorun olduğunda tecrübe etmiş kişi bulmak yok denecek kadar az.
yürüyen konusunda ise mrs kesinlikle type r dan daha iyi bir araç. nurn'deki rekorları zaten bunu gösteriyor.
ama genel anlamda eğer bir mrs'in varsa elinde sağlam bir alet çantası bulundurmalısın. :)
yahu gorende sanki turbo takan hondalarla 500 hple gundelik sorunsuz heryere gidiliyo sanar.piyasada dolasan b16 larin hepsi motor yapti.k20 lerde oyle s2000 lerde cogu oyle hadi bar açip seneleece 300 500 hp stock internal gezsinlerde gorelim guldurmeyin adami :D
500 hp olmasa da megane i cok rahat gececek sekilde sorunsuz binilir. Amac megane gecmek degil ki :))
cansın ile denediğimiz akşam yanımda bilgisayar yoktu ve Özgür ile Orhanın denemesini seyretmeye geleceğimi söyledim. Deneme yapmaya çıkmadım. Ne senin nede cansın ın geleceğini bilmiyordum. Bilseydim de bişey fark etmezdi denemeye çıkmadım çünkü. O akşam üzerinde özgünün ilk yaptığı stoğa yakın map vardı. Yani stage 1 bile değildi. Konuları açarsan buradan da söyledim o akşam kısık ve seyretmeye geleceğimi. Cansın 3 te bas dedi 3 de bastım. 2 de bas dedi 2 de bastım. Hepsi de onun devrinde basıldı. 1 boy önümde yürüdü. İndiğimizde ona da söyledim Semii den yavaş araban diye. 0.9 bar ve gayet kısık avanslaydım o akşam. Stage 1 de 1.1 ve avans açık stage 2 de 1.3 bar basıodum.
İnanç anlatamıo muyum sana yalan borcum mu var olm kafayı mı yedin. Nereden ne yakıt çıkacağını bilmediğim yerden alıp neden basınç açıp denemeye çıkiim. Semii ile daha önce de denedik. O akşam yanımda orçun vardı ve bana shell den benzin aldırdı. Pidenin FN2 ile deneyecektik. Stage 1 var dedim abi aç dedi. Olm benzini bilmiyoruz dedim. Herkes buradan alıo dedi. Çektim kenara açtım. Deneme yerine giderken 2 sıktım oha çok fark etti dedi. hop ondan sonra avans vurup korumaya almaya başladı ondan sonra kenara çekip gene normal stage 1 e döndüm. O akşam 2 kişi fn2 yi geçtik. Bire bir de orçun kullandı farkı söylemiim dedi. Semii stock yazılımı at dedi stock yazılımı attım yan yana yürüdük. Ben geçilmekten hiç korkmadım o yüzden de kimseye yalan söyleyecek halim yok. Geçileceğimi bile bile de denemeye çıktığım oldu. O nedenle beni piyasadaki bi sürü adamla kıyaslama. Benim tek ricam video çekmeyin çekiosanızda plakayı kapatarak yayınlayındı. Saolsun kimse de kırmadı. Benim eski arabamın egzosunda istersen et çevir ya da çevirme ama azıcık az salla. Millette *** dynosu vardı sende göz dynosu var. Videodan basınç ölçüosun maşallah.
Benden fazla uğraşmışsın belli kardeşim arabanda wideband yok daha. Çok anlıosun belli ki. AFR nerelerde gezio bilmeden basıosun. Maşallah. Harbiden bilgine hayran kaldım.
Ya bu arkadas bence her iki aracida almiyacak :)
Typer motorunun yani japon motorlarının ne kadar dayanıklı olduğu aşikar evet ama typer yürüyeni rs den daha sağlam demek çok yanlış bir bilgidir ve talihsizliktir.
2005 model bi RS i kaldırın ve ön takım vs bi kontrol edin,tank gibi arabadır.
Pek fazla bilginizin olmadığı belli RS hakkında.
harbiden adamı arabadan soğuttuk. Arabayı alınca ayrı dert satınca ayrı dert.
Dayanıklılık konusuna gelince megane ı kurcalamazsan avans vurdurmazsan uzunca süre kullanırsın. Yükleme konusuna gelince iş değişio her arabanın belli bi toleransı var. Megane da o daha düşük. Motor içi kırılgan. K20 ve F20C o konuda sağlamlar. Fabrika çıkışı forged kollar zaten. Ama o konuda da 2.0 TFSI ların eline kimse su dökemez.
Ön takım şanzıman falan diosan Megane ile de hiç biri kıyas kbul etmez. Sadece yüklersen volan bozulur 2 parça olduğu için. ÖN takımı ve şanzımanı ciddi sağlamdır. Bora kullanıp kıramadı kimse kıramaz zaten. :D Type R sürekli senkromeç yer.
Yanlış bilgi derken?Bu konudaki karar mercii sen misin dostum neye göre benim bilgimi yanlış buluyorsun:)?Senin bilgin arabayı kaldırıp altına bakmaktan geliyorsa bişey diyemem.
Benim bilgim tecrübeye dayanıyor.
Arkadaşım sıfır megane rs aldı hala kullanıyor arabasını çokta zorlamaz ne sorun çıkardığını iyi biliyorum yürüyeni sağlam dediğin arabanın direksiyon kutusu belli bir süre sonra bozuluyor,ön takımından ses gelmeye başlıyor.bu sorunu yaşayan başka insanlarda var yurt içi yurt dışı forumları araştırısan biraz görürüsün.