İşte böyle bi organizasyon yapıcaksın dizicez bütün arabaları cagırıcaz televizyon kanallarını gelin arabaları diycez :D
Belki vazgecerler (hepsi baglandı) :D
Printable View
İşte böyle bi organizasyon yapıcaksın dizicez bütün arabaları cagırıcaz televizyon kanallarını gelin arabaları diycez :D
Belki vazgecerler (hepsi baglandı) :D
Temel olarak herkesle aynı şeyi söylediğimizi görmek sevindirici ama hala yazılanları okumadan post atan arkadaşlar olduğuda aşikar.
Mesela bir arkadaş mercedesli halilcakir demiş belliki sadece soldaki avatarda araba kısmına yada imza kısmına bakıp yazmış.Yoksa yazdığım tüm mesajları okusa orda belediye otobüsü saat ve güzergahları için bile mailleştiğimi görüp mercedesli kalontor vari birşeyler yazmazdı :)
Ayrıca adanadaki ferrarili arkadaşımın arabayı satma nedenini,corvettein cold starttaki yüksek sesinden dolayı bir anneden işittiğimiz lafın yaşattığı utancı vs okumuş olurdu.
Sonrasında başka bir arkadaşda hala, vergisini alıyorsa takarım vs demiş ve evrenoz de çok güzel şekilde bunu açıklamıştı."KDV sini ÖTV sini ödedim diye helikopteri caddeye indiremezsin" şeklinde.
Yani mevcut kanun izin vermiyor o yüzden yapamazsın.Yada kanuna uygun şekilde projesi vs ile işletip yapabilirsin.Yine örneklendirdiğim 78 camaro olayı gibi.Veyahut kanun bu nedenle hatalı,doğrusu bu olmalı diye farkındalık yaratıp yapılabilir.En basitinden ankaradan birkaç diksiyonu düzgün derdini yazılı ve sözlü olarak güzel şekilde anlatabilecek arkadaş bir milletvekilinden randevu talep edebilir.10 taneden 1 taneside belki tamamen iyi niyetle olmasa bile randevu verebilir.
bu tepki v.s. olayları fbookda bayağa büyümüş durumda.
bakıyorm adam tam bunların tarif ettiği tip modifye değil bildiğin trafik teröristi.
inşallah yine tepki bu haberdeki gibi adamlara kalmaz daha düzgün daha planlı daha programlı bir girişim olur.
E-5 karayolu'nda modifiyeli eylem-Sabah - 15 Aralık 2013
Çok güzel ve bilinçli bir organizasyon ile sesimizi duyurmamız lazım ;)
Ek olarak ! (Genel soru )
Benim aracımda tuv'den onaylı coilover var şimdi bu adam buna cezayı nasıl yazacak ?
Tüv ürüne 20-60mm Arası Alçalma-Yükselme Sağlayabilirsiniz yazmış benim ürünümde bu şekilde çalısıyor.Sen kontrolleri tüve verdin tüvde böyle birşey yaptı şimdi ben bu şekilde ceza yersem bu Coilleri kimin bir tarafına takmam lazım ?
Kimse yanlış anlamasın ama konuda çok bilmişlik taslayan arkadaşlar var hadi bakalım bu soruya da cevap versinler ?
Ben geçen sene bi arkadaşn aracıyla cevirmeye girdim. evrak beklerken 2 polis laf kavgası etti bayağa gerildiler sciroccoyu cevirmedi diye bağırındı bizle ilgilenen gititti en az 100 tl diye :)
adamlar kendince sınıflamışlar arabaları.
yurdum polisi bu arabalarla uğraşmaz diye düşünüyorum.
gerçi istanbulda cok fazlada kalmadı bunlardan
Dipnot: görevini iyi yapan memur arkadaşlar üstüne alınmasın ben art niyetli olanlar için söliyoırm
O tüv onaylı coiloverları projesiyle aracına işlettinmi?
Tüv onayı dediğin bu ürün bu şartlarda düzgün çalışır anlamına geliyor olmalı ve sana projelendirme ve işletme konusunda kolaylık sağlayacaktır ancak.Bu parçayı arabaya takınca sorun yaşatmaz vb gibisinden.
Yani arabanın orjinal ekipmanıdır anlamına gelmiyor.
Ben neden bunu işletiyor muşum ? Öyle bir saçmalık mı olur ? Sen parçaya tüv onayı veriyorsun yani diyorsun ki bu parçayı arabana takarsan muayeneden gecersin.Yasal sorun yaşamazsın.Performans egzozlarından onay alan tek firma supersprint firması.
Farz edelim ki bi tane typeR Topluyoruz.Üstüne koydum süpersprint egzoz setini.Kn coilover setini de taktım her sey uygun suanda.Camları komple servisten siyah olarak getirttim.Body kit koymuyorum.Honda'dan 18 inc fabrika cıkıslı jant getirttim.Şu ana kadar tüv yasaklı hiçbirşey yapmadım herşey devletin onayı ile ilerliyor.Ben bu araçla sokaklarda gezerim kimsede birşey diyemez.İşletme felan diyorsanız hiçbir parçaya tüv onayı vermeyeceksin.Parçayı alıp gideceksin tüve ben bu parcayı bu arabaya takıcam kardesim onay veriyormusun diyeceksin onaylı kagıdı alıp sanayide taktıracaksın.Öyle kullanıcaksın.Bunu da bu devlet sittin sene yapamaz yani biz böyle herşeyi kaçak bir şekilde kullanırız.
O zaman işletme misletme anlamam ben.He madem işleticez herşeyi ruhsata ek bir sayfa cıkarsınlar.Yapılan pasta cilayı dahi işletelim nasıl fikir ?
Hımmm okuduğunu anlamak istemiyorsun sanırım genç arkadaşım.
TÜV onayı o parça sorunsuz çalışır anlamına geliyor diye tekrarlıyorum.Yani gidip ben bu parçayı taktım ama sorun çıkartmayacağına dair tüvün onayı var diyip,tamam o zaman işleyelim arabanda kullanabil diye izin alıyorsun TRAFİKDE.
Ama tüv onaylı parçayı arabaya taktığın an parçadaki bir sensör EGM sistemine uyarı gönderip bu muazzam TÜV ONAYLI parça bu arabaya takıldı diye sisteme girişini işlemiyor.Bu yüzdende kanunen araca farklı bir ekipman takmak yasak olduğu için işletmeden,polisden ceza yiyorsun.
Şöyle örnekleyelim TÜV ONAYLI tüp taktırdın arabana ama işletmedin ve bağlandın vs.
Daha kolay bir örnek oldu sanırım?
Hala kanun hatalı bunu düzeltmek için neler yapabilirim yerine,kanun hatalı bende uymam demeyi tercih ediyorsun.O zaman daha çok sıkıntı yaşarsın.
Bu kanun böyle gider bende sana diyeyim.Egm devam etsin kontrollere tek sorun biz kaldık ya.Ben ara caddelerde boşa atarak giderim millete saygımı bozmam ama otobana cıktıgım zaman sıka sıka giderim.He sunu da belirteyim madem egm bu işi çok biliyor versinler hurda belgesini toplasınlar tofaşları e30 ları 1.4 1.6 hondaları hem biz kurtulalım hem onlar kurtulsun kökten cozum nasıl fikir ?
Sizin altınızda mercedes var nasılsa etkilemez gözü ile bakıyorsunuz ama ortaya ben bir fikir koyarım kökten cozum yaparım hemde devlete baya para kazandırırım.İstanbul Ankara,İzmir,Antalya,Denizli Yapıcaksın hepsine bir tane drag bi tane drift bi tane rollinge uygun pist girise de yazacaksın 50 lira.Bak bakalım sokaklarda sıkanlar kalıyor mu ? Kaza oranı dahi düşer.Pistleride vereceksin özel bir şirkete işletsinler denetimi de aksatmayacaksın.Piste bi tane de otopark yapacaksın özel aracları bırabilmek için eminim bırakanlar dahi olacaktır.Oto yıkaması sanayi bölümü ve sosyal etkinlikler için uygun olan bölümleride olacak gül gibi kullanıp gidicez pistimizi ;) Ama her kesime hitap edecek yoksa gene cıkarlar piyasaya
eylem var eylem var böyle yaparsan bi *** olmaz eylemden. kafadaki o sahin ve clio gibi etiket araçlarla olcak iş degil o. aksine yangına körükle gitmek olur sadece
Bilmişlik taslayan arkadaşlar, bizler kına yakmıyoruz kıçımıza araçlar bağlandığı zaman..
Bizim, yani bilgiçlik taslayan arkadaşların bilgiçlik taslamayanlardan tek farkı; kanunun ne olduğunu, ne anlama geldiğini bilmemiz ve yazılı kanunlar doğrultusunda yorum yapmamız.. Kanunun değişmesi gerekli mi? Evet gerekli.. Ama bunun yolu, yordamı "la beni çevirion o ferroyu niye çevirmion; bana ceza yazıon ama harley motorlar daha ses çıkarıyor git onlara yaz önce" demek değil..
Yoksa biz de seviyoruz jant takmayı, film takmayı.. Seviyoruz ve takıyoruz, kullanıyoruz. Lâkin bu, kanunları çiğnediğimiz ve suç işlediğimiz gerçeğini değiştirmiyor.
Sorduğun soruya gelince;
Biz olayın "ceza yazan tarafı" değiliz.. Senin TUV onaylı Coiline ceza gelirse göbek atmıyoruz ki "sıkıysa buna da cevap verin bakalım" şeklinde yorum yazıyorsun... TUV, bahsi geçen malın bahsi geçen alçaltma - yükseltme eylemini yapabileceğine karar vermiş.. Yolda mı, pistte mi, otoparkta mı, evinin salonunda mı kullanacağın ve bunu kullanırken suç işleyip işlemeyeceğin TÜV'ün görevi değil.
Sap ile saman'ı ayırmadığınız sürece bu ucu boş tartışmalar ebediyen sürer; sürüyor da zaten.. 2004'te de "satmak serbest takmak yasak" diyenler vardı, 10 sene geçti hala var.. Bu kafayla 10 sene sonra da burada aynı satırlar yazılır, yazılacak..
En komiği de.. Bunu senin nezdinde herkese söylüyorum;
Madem ellerinizde belgeleriniz var, haklı olduğunuzu iddia ediyorsunuz.. Mahkeme orda, gidin itiraz edin cezaları iptal ettirin.. Herkes arkanızdan dua etsin, efsane olun bu camiada.. Çağ kapatıp çağ açın.. Neden yapmıyorsunuz haklıysanız, belgesel dayanağınız varsa?
Bak sende farklı alternatifler üretmeye başladın işte.
Bu böyle tartışmada haklı çıkma amaçlı bana değilde daha bir rapor ve öneri şeklinde gerekli mecralara iletmeye çalışmak,bu memnuniyetsizlik içinde olunan durumdan kurtulmak için bir yol olabilir diyorum bende aslında tüm konu boyunca.
edit: sayfa 8 de verilmiş şimdi farkettim.
arkadaşlar facede denk geldim sanırım başlamışlar.dikkatli olmak lazım.
http://i.hizliresim.com/1jPJLb.jpg
Dün Antalya Konyaaltı sahil yolu üzerinden geçerken 300 metre kuyruk vardı . Az daha ilerlediğimde çevirme olduğunu ve hiç bir arabanın geçilmedigini her arabaya bakıldığını gördüm . Duran altı arabadan 5 tanesi Tofaş bi taneside bmw E36 idi. Artık göz açtırmaz bu adamlar bence.
@volkann
30/1b sittin senedir uygulanan bir ceza maddesi
Abartı egsos vs yerine modifiye yazmışlar açıklama kısmına, yeni bir mevzu değil kısaca
Cumartesi günü benide cevirdiler slinceri kapalı egzozdan kapaklı egzoz bu diyip ceza yazıldı 172 lira artı men oldum trafıkten orjınal egzozu takıp düşürtmeye gıttıgımdede cam flımlerınıde söktürdüler böyle bınıcem bakalım ılerleyen zmnlarda nelerle karşılaşıcaz
Ben daha ceza yemedim yemeye de hiç niyetim yok diyebilirim.Çünkü artık akıllandım.Bile bile lades oynamıyorum yada bile bile mermiye kafa atmıyorum.İstanbulda yasıyorum ve belli başlı noktalardan geçmiyorum.Baktım canım sıkılıyor cıkıyorum agva yoluna jandarma güzargahına geçince baslıyorum sıkmaya arabamı deniyorum paşa paşa gezip balık yeyip kahvemi içip dönüyorum. Normal günlerde de babamın arabası ile cıkıyorum işimi halledip dönüyorum.
Ne zaman 2-3 post yukarda ki pist olayını gerçekleştirirler bu olaylara çözüm bulurlar.Millet ceza yiye yiye hayatına devam eder zaten alıştı .... şeyde don durmaz moduna girdik artık.
Ha şunu da söyliyeyim ben hiç bir zaman cevirmeye girdigimde yandan gecen lamboya neden ceza yazmıyorsunuz demedim cünkü o adam 800 bin euro para vermiş o gürültüyü cıkaracak makinayı almıs o ses cigerden geliyor bizim gibi sonradan takma parçalardan gelmiyor hakkıdır biner derim.Bilmeden lütfen yorum yapmayalım.
Güzel fikirde emniyetimizi biliyoruz en ufak gösterye bile kaç tane çvik kuvvet toma gönderiyolar durduk yere biber gazı girmesin arabaya yani ben beklerim herşey emniyetten,hazır diploma elimde komserlik sınavlarına giricem sonunda koyarım ön cama emniyet kartını miss :D :D
Sen yırtmıssın neredeyse artık gerisi bizim yırtmamız :D
Mevzu sen, ben, o, şu bu değil.. Olaya mikro değil, makro olarak bakmadan bu işler çözülmez.. Farkındaysan, genelleme yaparak konuşuyorum. Ben demedim, bilmeden bana yorum yapma gibi çocukça muhabbetler anlamsız.. Sen demiyorsan Ali diyor, Veli diyor ne farkeder? Sen demiş olsan ne farkeder? Olay burada Can'ın mı yoksa Veli'nin mi dediği değil, genel anlayış..
Ayrıca; değil 2-3 şehre 1, her semte 1 pist yapsan dahi çözülmez bu işler.. Mevzu pist olup olmaması değil, insanın dikkat çekme isteğinin törpülenmemesi.. Pistte yarışırsa mahalleye hava basamaz, kızlara şekil yapamaz.. Dolayısıyla adım başı pist bile engelleyemez bizim milleti.. Engellenmediği için de polis, sokak arasında gaza dokunmayıp piste çıkıp yarışan ile apaçiyi ayıramaz, ayırmaz..
İşte her olaydaki gibi kurunun yanında yaşta yanıyor.Türkiyenin yaşam kosulları böyle.Hiçbir şey değişmez diyorum bende.Bu konuda düzgün bir yasa gelmedikçe
çatara patara kontak kapatan tofaşlar
toto ata ata giden s2000 e30lar
sıka sıka giden typeR seatlar
Dumanı ile bogarak giden dizeller
görmeye devam edicez.
Ben bi proje cizerim herşeyi ile gelirinide hesaplarım istanbul belediyesine yollarım degerlendirmek onların elinde.Bana sorarsanız da arabasına bu kadar masraf yapan bizler piste girmek için 50-100 lira arası ücretler öderiz herhalde ;)
herkes biliyorki bunun en büyük sebebi trafikte insanların canını hiçe sayarak deli gibi yanlaya yanlaya , makas ata ata , aracını bagırta bagırta giden insanlardır. Benim araçda 18 jant var film var basık araç baska hiçbirşey yok dizel bassan gitmez , bırak masas atmayı cukura vurmayım diye 50 yi geçmem sahilde cadde de .. benim suçum ne burda beni çevirdikleri zaman ?
eylem şart gibi dicem işe yarar mı zor gibi :)
mercedesli kalantor arkadaşa app plaka hangi masum ss veya lüx arabada yok demişim mercedesli kalantor arkadaş ben otobüse de bindim okumadın mı diye sitem etmiş :D
Yassah hemşehrum yassah!
Diyorlarsa yasaktır arkadaşlar.
Bunda anlamayacak birşey yol kanun ne diyorsa o uygulanır.
Burada serzenişte bulunarak birşey elde edilmez.
Ne yapmanız gerektiğini arkadaşlar yazmış özellikle Evrenoz açık bir şekilde yazmış.
Egzoz cam filmi vs anlarımda keşke şu jant lastik basıklık olayına el atmasalardı güzel olurdu ama yapacak bişey yok artık
Arkadaşımın arabasi fabrika çıkışlı renkli cam ve az önce camların filmli diye ceza yedi . Açıklama yapıyorsun anlamıyorlar gel bi bak Allah aşkına film var mı diyosun , benden çok mu biliyorsunuz diye sidik yarısına giriyorlar .
Kimse savunmasın şunları ya. Allah aşkına yaptıkları eziyete kimse ses çıkarmıyor da bizim bi tarafımız yiyorsa kanunu değiştirtelim olayina geliyor konu .
Herkes de biliyor ki kendilerine muhalefet olanları sevmiyorlar .
Var mı böyle bir şey biriniz de mantıklı açıklama yapsın . Arabanın dış görünüşü gayet güzel ve yapılı diye " kesin bunda da vardır bir şeyler egsoz megsoz "diyip hiçbir hata olmadığı halde film diye ceza yazılır mi ?
Adam incelemiyor bile eline almış kağıdı yagdiriyor abimiz.
Gırtlak gırtlağa gelsen iki gün sonra hapistesin. Bir imkan olsa da tası tarağı toplayıp gitsek şu ülkeden .
burada sinirli konuşan herkes kanuna kitaba değil de polislerin tutum ve kararlarına tepkili iken siz anlamıyorsunuz diye ithamda bulunan arkadaşlar aslında anlamıyorlar bence. Anıl E. isimli arkadaşın son yazdığı postta ve benim ilk yazdığım postta (ki onu bile başka yerlere çeken arkadaşlar var) olduğu gibi denetim yok polisler kafasına göre yarım yamalak kararlar veriyor. Böyle polisler varken üzerine böyle yasa çıkarsa iyice yanarız. Kimse ben egzozla gezerim demiyor (birkaç istisna hariç ki bu istisnalar bile egzozla terör yaparım kimse karışamaz kanun ne kural ne demiyor). Birileri ondan önce hırsıza uyuşturucu satıcısına çözüm bulunsun diyor ise burada onlar yapıyor ben de yaparım mı demiş oluyor bunu çıkaranı da tebrik etmek lazım. İnsanlar buraya tepkisini bu şekilde belirterek önceliğin yanlış olduğunu vurguluyor. Başka insanları anlamamakla itham etmeden önce herkes kendi okuduğunu iyi anlamalı. Çok takılıyorum ama amacım örnek vermek :D mercedesli kalantor arkadaştan app plaka soruma cevap istedim (ki soruyu iki kere sordum), bu arkadaş başkalarını anlamamak veya anlamak istememekle itham eden kişi (yanlış hatırlıyorsam kusuruma bakma), ama benim app plaka soruma ben de otobüse biniyorum mercedes yazdığıma bakma diye cevap vermiş :D bence bizim sorunumuz anlaşamamak :) iyi forumlar
2 bilemedin en fazla 3 aya kadar herşey unutulur , rahat olun bosa gerılmeyın ;)
iyice deli dumrul gibi oldular,geçenden 5 geçmeyenden 10 hesabına döndü olay :D
Yok yok senin cidden okuma problemin var :)
Sadece 1 mesajı değil hepsini okuman gerek.Adana'da ferrarili arkadaşım polisden bıkıp arabasını sattığını yazdığım yerden bahsediyorum.Bunuda anlamazsan daha nasıl anlatabilirim bilmiyorum,pes ediyorum :)
Yani yazdığım mesajların hepsini oku lütfen son kez tekrar ediyorum.
Hatta polis saçmalığına aynı adamın yaşadığı başka bir anektodu ekleyim.En az 5 ayrı polisin sen bu arabanın motorunu arkaya almışsın dediğinide anlatır aklına geldikce.
Bunu diyince ooooo olacak şimdi ama gariban edebiyatıyla kanuna uymamanın alakası yok beyler.Gayet plaka yok diye ferrariye musallat oldular adanada.Ama bu demek değilki ferrari görünce el pençe divan olan polisde asla yoktur illaki vardır.
Konu, sen önce kurallara uy yada kuralı sevmiyorsan değişmesi için çaba göster.Ama ben uymuyorumda başkasıda uymuyor önce ona bak deme.
Arkadaşlar uzun lafın kısası kuklalara değil kuklacılara tepkimizi gösterelim.emir verilmiş bugün,bu hafta,bu ay bu kadar para toplayın diye veya bu kadar doldurulması gereken kota var diye adamlarda o kapasite ücretini doldurmak için ceza kesiyorlar.benim anlayamadığım konu ulan okadar kanunlara kurallara namus şeref onur davası edercesine bağlısın yıllarca doğu ve güneydoğu Anadolu Bölgesi hırsızları kaçak elektrik su kullanmakta ne fatura ne vergi her şey kaçak Madem ki büyük ve güçlü devletsin kanunları kuralları uygulamada hassasiyet olarak sıfır taviz sıfır toleranslısın ozaman seni o bölgede neden göremiyoruz büyük ve güçlü devlet?bu cezalar kimseyi rahatsız ettiğinden değil ,nasıl yıllarca doğu ve güneydoğu Anadolu Bölgesi hırsızlarının kaçak olarak kullandığı faturalar bizlere kilitlendiyse her ay,bu uygulamalarda tamamen devletin dokunamadığı ama beslediği amaç ve araçlarının gotlerini toplamak için çıkardığı ek gelir uygulaması.siyasi yada ideolojik deyin ne derseniz deyin gerçek şu ceza kesilecek bir çok konu varken modifiyecilere keyfi cezalar yapılması sadece mafyavari bir haraç uygulamasıdır.
modifiye zaten yasak degilmiydi arkadaşlar, yine gündem degiştiriyorlar :)
E30 ve Şahin kafalı polisler oldugu sürece, Subarunun kanadınada ceza yazarlar Kartal SLX'in kanadınada yazarlar :)