User Tag List

Sayfa 3/4 İlkİlk 1234 SonSon
65 sonuçtan 39 ile 57 arası

Konu: Öğrenciye arabanın aylık maliyeti

onursumer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    65 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    artık trafik sigortası ve kaskoya 12 taksit ihtimalin yok haliyle bunlar ilk aylara yığılıcak

birkaç ay 400-500 u çok rahat gorursun

psn&Live id: onursumer
    135
    ├┼┼╕
    246R

Burak Mehmet - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    23 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı huseyinturk Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Böyle hesapla olmaz hele 307 diyosun o hesap hiç tutmaz . Acele etme kışı bekle temiz birtane düşür al. Binebikdiğin kadar bin paranmı azaldı çek kapıda yatsın. Kısıtlı hütçeyle bişeylet yapmak kadar güzel birşey yok bence. Elin yatkınsa ufak tefek kendinde uğraşırsın. Baktın binemiyosun seneye bu zamanlarda satar paranı arttırmış olursun
    çok güzel yazılmış..

içinde kalmasın al, seni sanayi ile uğraştırmayacak temiz bişey al...

sadettin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Öğrenciyken araba olduğunda durulmuyor o baktımdan 1.4 hdi aldım o halde aylım 500 buluyorum yakıtta
    06 BG 0008 R56

TigeR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    23 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Al dostum al icinde kalmasin 500-600de ariza cikmdikca gitmez.Bende palio vardi 10ay boyunca hic ariza cikarmadi sadece yag filtreler filan onlarda her arabada olan seyler.Aylik 1000km yapiyordum vergisi yuksekti bi ay az binersin odersin sorun degil ha hic biri mi olmadi satarsin cok zarara sokmaz yani.Hic araban olmadan otobuse binmek sıkıntı olmuyor da her gun arabayla gitttigin okula otobusle gitmek sıkıntı oluyor bekleme,sıkışma anlaminda ailen sigortayi oderse sorun kalmaz bence.Arada bir de araba yerine otobus kullanip masrafdan da kisarsin veya ayni istikamet ustunde arkadaslarin varsa otobuse verecegi parayi sana verse yakit cikar zaten
    Alıntı Ludacris Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bmw yaris arabasi al hem en cok silindir onda var

huseyinturk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı TigeR Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Al dostum al icinde kalmasin 500-600de ariza cikmdikca gitmez.Bende palio vardi 10ay boyunca hic ariza cikarmadi sadece yag filtreler filan onlarda her arabada olan seyler.Aylik 1000km yapiyordum vergisi yuksekti bi ay az binersin odersin sorun degil ha hic biri mi olmadi satarsin cok zarara sokmaz yani.Hic araban olmadan otobuse binmek sıkıntı olmuyor da her gun arabayla gitttigin okula otobusle gitmek sıkıntı oluyor bekleme,sıkışma anlaminda ailen sigortayi oderse sorun kalmaz bence.Arada bir de araba yerine otobus kullanip masrafdan da kisarsin veya ayni istikamet ustunde arkadaslarin varsa otobuse verecegi parayi sana verse yakit cikar zaten
    Bak buda önemli mesela ben okula giderken 1tl attırıyodum arkadşlara kutuya. Her gün gidip geliyoruz sonuçta yürüyüp minübüse bineceklerine evden okula direk. Hatta minübüs 75 kuruş diye caz yaptı biri, sonra 2 ay minübüsü tercih etmek zorunda kaldı Öğrencilikte ayıp olmaz, 50 liralık mazotun yarısı çıkıyordu bu şekilde en azından

bayramoglu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    yorumlar çok fazla birikmiş çok teşekkür ederim ilginize tek tek alıntı yapamıyorum ama aklımda soru işareti kalmadı gibi bişey tutunacak dal arıyordum ben de cuk oldu

kararlaştırdık düşündüm ki yarına çıkacağımız garanti değil fırsat varken şansımı denim olmadı satarım alıyoruz ama bir iki ay erteledik piyasa çok yüksek olduğu için şöyle ekim ayına doğru alalım dedik babamdan da destek çıktı sigorta kaskoyu yaptıracak artık bana yakıt masraf kaldı ekim gibi piyasada bir değişiklik olur mu birde temiz 2002-2004 arası baksak 307 nekadara alınır şuan piyasa tavan yapmış durumda

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı TolgaEsentepe Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    senin çıkar yolun şudur kardeşim;

kasko, sigorta bakım, arıza her türlü gideri ailene yıkacaksın.. Sadece yakıtını koyacaksın.. Başka türlü çıkar olmaz.. Böyle bir şansın yoksa aylık 400 hesapla 600 gider, 600 hesapla 800 gider hiçbir zaman hesabın tutmaz hele birde pejo falan diyorsun
    hocam aklımın ucundan geçmezdi 307 ama hep bunun yüzünden oldu nolduysa ilk kez nette gördüm ve dedim ki "307"

huseyinturk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı bayramoglu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    yorumlar çok fazla birikmiş çok teşekkür ederim ilginize tek tek alıntı yapamıyorum ama aklımda soru işareti kalmadı gibi bişey tutunacak dal arıyordum ben de cuk oldu

kararlaştırdık düşündüm ki yarına çıkacağımız garanti değil fırsat varken şansımı denim olmadı satarım alıyoruz ama bir iki ay erteledik piyasa çok yüksek olduğu için şöyle ekim ayına doğru alalım dedik babamdan da destek çıktı sigorta kaskoyu yaptıracak artık bana yakıt masraf kaldı ekim gibi piyasada bir değişiklik olur mu birde temiz 2002-2004 arası baksak 307 nekadara alınır şuan piyasa tavan yapmış durumda
    Biraz şans sabır işi. Geçen sene arkadaşa 104bin kda 1.4hdi aldık 17.250 gibi komik bir rakama, tesisat vardı birde üstüne araçta bir iki lokal boya hariç boy değişen yoktu. Arkadaş bariyerlere girdi sol tarafı komple boyandı aracın çamurluk değişti vs 18500e ilana koydu bir saat içinde satıldı araba. Sabrediceksin sahibindende yatıp kalkacaksın bulunur, illa denk gelir. Bütçen ne kadar bilmiyorum ama 1.6hdi bul birtane en güzeli

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Biraz şans sabır işi. Geçen sene arkadaşa 104bin kda 1.4hdi aldık 17.250 gibi komik bir rakama, tesisat vardı birde üstüne araçta bir iki lokal boya hariç boy değişen yoktu. Arkadaş bariyerlere girdi sol tarafı komple boyandı aracın çamurluk değişti vs 18500e ilana koydu bir saat içinde satıldı araba. Sabrediceksin sahibindende yatıp kalkacaksın bulunur, illa denk gelir. Bütçen ne kadar bilmiyorum ama 1.6hdi bul birtane en güzeli
    1.6 hdi yada 1.6 lpg bakacağım bütçem max 20.000 ama hepsini tutup satıcıya vermek istemiyorum biraz kalmalı nolur nolmaz 2. el araç. Sahibinden'e bakıyorum çok fazla boş araç var sıfır hata boya değişen yok denen arabanın 2 tane 10.000 üstü hasarı çıkıyor bazen bakıyorsun 2.000, 3000 tl hasar kaydı var. İnternette temiz, güvenilir araba bulmak çok zor gerçekten.

TolgaEsentepe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    hocam aklımın ucundan geçmezdi 307 ama hep bunun yüzünden oldu nolduysa ilk kez nette gördüm ve dedim ki "307"

[IMG]http://s16.postimg.org/rxwyjmfad/10473198_481650871937867_5615114561838829738_n.jpg[/G]
    307 de ellenmemiş oynanmamış yaşı büyük birisinden al tavsiye ben 1.6xs tek kapısını almıştım 1.5 yıl falan kullandım 1kuruş masraf yapmadım.. ama neler çekenler de var ona göre
    .

Post Thanks / Like
    Mentioned
    23 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bak buda önemli mesela ben okula giderken 1tl attırıyodum arkadşlara kutuya. Her gün gidip geliyoruz sonuçta yürüyüp minübüse bineceklerine evden okula direk. Hatta minübüs 75 kuruş diye caz yaptı biri, sonra 2 ay minübüsü tercih etmek zorunda kaldı Öğrencilikte ayıp olmaz, 50 liralık mazotun yarısı çıkıyordu bu şekilde en azından
    aynen ayıp utanmak olmaz sende öğrencisin o da öğrenci sonuçta ve otobüse bineceğine rahat rahat arabayla gelip gidecek herkesin işine gelir bence de böyle yap mazotun yarısı çıkar kişi sayısına göre artadabilir tabi rakam veya azaladabilir ama hiç yoktan iyidir

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı TigeR Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    aynen ayıp utanmak olmaz sende öğrencisin o da öğrenci sonuçta ve otobüse bineceğine rahat rahat arabayla gelip gidecek herkesin işine gelir bence de böyle yap mazotun yarısı çıkar kişi sayısına göre artadabilir tabi rakam veya azaladabilir ama hiç yoktan iyidir
    orta konsola bi bozuk para kutusu atmak iyi olcak ozaman )

barakuda26 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    hergün kullanıcaksan aylık 500-600ü gözden çıkar. araba senden çok para harcıcak emin olabilirsin ..
    Barış

Birkan61 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    13 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    1 Temmuzda başladım arabaya mazot koymaya, şuanda 260 TL'lik mazotumdayım ve henüz ayın 17si
    - Bize Her Yer TRABZON

Post Thanks / Like
    Mentioned
    23 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    orta konsola bi bozuk para kutusu atmak iyi olcak ozaman )
    ders saatleriniz aynı olursa yani aynı sınıftan arkadaşların olursa haftalık al daha rahat olur 200-250 civarını geçeceğini sanmam dediğin kilometrelerde yavaş kullandığın sürece.Ben okula giderken 70 sabit 2000devirde sakince gidiyordum haftalık 50civarıydı

hkkcn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bana kışın okul zamanı masrafı 91 model şahinin aynen böyle

günlük 25tl gazdan 20 günde 500 tl 9 ayda 4500 tl okula git gel 100km için.
    keyfi gezsen haftada 30lirada kendi yakıtını koysan gezmeye ayda 120de öyle.
    senelik sigorta 380tl
    olası arzalar bakım ıvır zıvır senede en az 1000 tl

totalde senede 6000-7000 bin tl minimum gideri var tabi bu değer yaptığınız kmye göre değişiklik gösterir.
    sizce gerek varmı ? bence yok çok mecbur değilseniz otobüsle gitmek daha mantıklı.ben mecbur gidiyorum çünkü 2kişii gidip gliyoruz okula en ekonomik böyle oluyor...

he bide unutmuşum arabayı alınca yok teyp alcam yok jant alcam far alcam aksesuar vs saymıyorum bile
    Hakkı Can Eryüzlü...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı hkkcn Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bana kışın okul zamanı masrafı 91 model şahinin aynen böyle

günlük 25tl gazdan 20 günde 500 tl 9 ayda 4500 tl okula git gel 100km için.
    keyfi gezsen haftada 30lirada kendi yakıtını koysan gezmeye ayda 120de öyle.
    senelik sigorta 380tl
    olası arzalar bakım ıvır zıvır senede en az 1000 tl

totalde senede 6000-7000 bin tl minimum gideri var tabi bu değer yaptığınız kmye göre değişiklik gösterir.
    sizce gerek varmı ? bence yok çok mecbur değilseniz otobüsle gitmek daha mantıklı.ben mecbur gidiyorum çünkü 2kişii gidip gliyoruz okula en ekonomik böyle oluyor...

he bide unutmuşum arabayı alınca yok teyp alcam yok jant alcam far alcam aksesuar vs saymıyorum bile
    hocam naptın sen maşallah benim evimle okulun arası 7-8 km, günlük toplasan yolum 20 km bile yok otobüse zaten 1.80 gidiş 1.80 geliş veriyorum her gün oda akbille aksesuara garanti veremiyorum ben de o belirsiz masraf şuanda

c20let - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ya alma diyenler tabi kötülüğün için demiyor ama bana kalırsa dinleme onları. (Ben dinlemedim) Bazı şeyler tecrübe edilmeden öğrenilmiyor. Bende öğrenciyim ve ailemden mümkün olduğunca para almadan asgari ücretle geçinmeye çalışıyorum. Arabama klima gazı dahi bastıramadım şu sıcaklarda ama varsın olmasın, gerekirse kapıda yatsın. İyi ki almışım.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı c20let Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ya alma diyenler tabi kötülüğün için demiyor ama bana kalırsa dinleme onları. (Ben dinlemedim) Bazı şeyler tecrübe edilmeden öğrenilmiyor. Bende öğrenciyim ve ailemden mümkün olduğunca para almadan asgari ücretle geçinmeye çalışıyorum. Arabama klima gazı dahi bastıramadım şu sıcaklarda ama varsın olmasın, gerekirse kapıda yatsın. İyi ki almışım.
    hiç şüphem yok öyle düşünse vaktinden ayırıp okadar okuyup yazmaz zaten kimse şu okulu kazanayım ders programı açıklansın da duruma göre çalışadabilirim part time biryerde Güle güle bin hocam maşallah varsın olmasın klima gazın senin ya o yeter

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)