ya kardeşim yapma gözünü seveyim nası değişir eğim. aynı açı aynı eğim diyorum.
Antalyadaki bir aquaparktan su kaydırağını alıp , ankaraya getirsek dahamı dik olacak biri diğerinden.
Printable View
Şu linkde page 32 de height ın nasıl ölçüldüğüne dair ipucu var
http://www.vboxmotorsport.co.uk/down...al-English.pdf
Height (with respect to sea-level at
Greenwich).
Arkadaş bir köşesi 60 metre olan üçgenle bir köşesi 1060 olan üçgende nasıl aynı açı olur Allah aşkına :D
Yani ikisininde arasında 10 metre fark oluyor diye 60 metre rakım ile 1060 metre rakım aynı açıya sahip olamaz
kasten page 32 diye belirttim ama tahmin ettiğim gibi sen yandaki sayfalardan 32 sayıp baktın
page 32 diye sayfanın altında yazıyor yani yanda çubuğu çekince 32 yazmayacak baktığın sayfanın altında sayfa numaranı olarak page 32 yazacak
Buradan gıdersek daha dogrusu cızerek formuller hersey acık olucak, yoksa daha cok mesaj yazılır soylıyım:)
5 metre yukseklık farkı ınmıs olsun arac, bir arac diğerinden daha çokyol aldıysa egım daha az olucaktır ucgen kuralı bu net:)
egımıde acı olarak bulalım nerden cıkmıs bu yuzde:)
burada bir hatanız var, şöyle açıklayayim size
Binamın girişi yerden 5 metre yüksekte ve ben buraya merdiven yapıyorum. Merdiveni -her iki koşulda da basamak genişlikleri aynı olmak koşuluyla, (yalnız dikkat yüksekliker bağımsız)- ister 10 basamaklı yaparım ister 30 basamaklı. Bu durumda merdivenlerin eğimi farklı olur.
Yani 1060 metrede 10 metre aşağı indiğimiz de 60 metrede 10 metre inmemize göre daha az ya da daha çok eğim olacak diyemeyiz.
Fakat, iki farklı rakımda aynı yolu kat ettiğimizde, total rakım değişimi aynı ise -örneğin 10 metre indiysek- o iki yoldaki ortalama eğim aynıdır diyebiliriz.
Height (with respect to sea-level at Greenwich).
yazıyor kullanma kılavuzunda
yani greenwich deki deniz seviyesi baz alınarak hesaplanıyormuş
Neyse arkadaşlar ben daha başka şekilde anlatmak istediğimi anlatabilecek yol bilmiyorum:)
Umarım bir faydası olmuştur meraklılarına.Bu konuluk benden bu kadar
1060 metredeki adam demek dagdan inene kadar basıyor:D
oteki adam 60 metrede aynı surate eriyor
yahu ucgenin bir kenarı nasıl 1060 metre
amacına kac metre sonra ulasırsan o mesafeyi baz alırsın ücgen olusturcaksan
biz dün cıktık edirne otobanına 100-200 olcmeye
500-600 metrede amacımıza ulastık ama edirneye daha 150km var onumu baz alalım:D
fizikte potansiyel enerji diye birsey var
10 metre iniyosan ister ucaktan atla
ister deniz seviyesindeki apartmanın 3. katından
kafayı karıştıran tek nokta çelişki olan tek nokta eğimin % olarak hesaplanması
yani belirli bir mesafede indiğin metre değil o mesafenin toplam indiğin metrenin yol aldığın metreye göre % oranı senin eğimini veriyor bence kafayı karıştıran nokta bu :)
İlk söylediğimiz olaya geliyoruz yine
500metre sonra başlangıçtan 10metre aşağı inen bir araç
ortalama alındığında 100 metrede 2 metre aşağı inmiş demek olacak ve eğim %2 gözükecek
yanii 1000 metre gidip ilk başladığı yerden yine 10 metre aşağıda olsaydı
toplam eğimin % oranı 1 metreye düşmüş olacaktı yani eğim %1 görünecekti
yani buna itirazı olan varmı ?
Ama bu şekilde olsada her %2 eğimde aynı süreyi çıkaramayız doğal olarak
çünkü bir yol düşünün daha 100 de başlarbaşlamaz zart diye 10 metre aşağı inip upuzun bir düzlükte çıkaracağınız süreyi düşünün sonlara doğru baya bir zorlanacaktır araç 180-200 civarı
birde 100-180 arasını dümdüz yol katedip 180-200 arasını zart die 10 metre aşağı çeken bir yolda süreniz bariz şekilde düşecektir yani makinanın yanılacağı tek nokta bana göre bu olur
500 m'de araba 10 m aşağı inip, 10 metre yukarı çıksa sıfır eğim mi diyecek cihaz yani?