Biz aracı Burdur - Bucak'taki eski sistem muayene istasyonuna götürdük. Adamların yaptığı tek şey camları kaldırtıp koyu film var mı diye bakmaktı :D
Printable View
Biz aracı Burdur - Bucak'taki eski sistem muayene istasyonuna götürdük. Adamların yaptığı tek şey camları kaldırtıp koyu film var mı diye bakmaktı :D
Diyorsunki fabrikaların onaylamadığı hiçbirşey muayneden gecemeyecek. Bugün gecen iki araç ilk günlerin verdiği tecrübesizlikle gecti ? Ama aracların kağıtlarında yazan "araclarda bilmem kac desibellik abarth egzoz var" yazısı ne anlama geliyor? Bana göre bu yazı ilerleyen günlerde de bunlar kabul görücek anlamındadır
Umarım bazı şeyler düzene girer..
Yanımdan harley davidsonlar catır catır geçebilirken benim onların çıkardığı sesin %10 unu çıkarmam sebebi ile bağlanmam epey abes bir durum.
Belli bir düzeyin üzerinde ses çıkaran araçların bağlanmasına bende son derece olumlu yaklaşıyorum.
Polislerinde ellerinde veya bağlama otoparklarında desibel aletleri olmalı, anlık ölçüm yapıp bağlayacaksa ona göre bağlamalı..
Benim isteğimde bu yönde. Çünkü şu an bir arkadaşımızın belirttiği gibi motora binsemde bende bir otomobil alıp modifiye etmeyi istiyorum. Bu şimdi olmaz da 3-4 sene sonra olur. Ama istiyorum... O zaman bende sizler gibi problemlerle karşılaşacağım. Tüm çabam ve isteğim belli bir standarta oturtulması. Modifiye yapılsın ve belli kuralları olsun. Bu işlem yıllardır yurt dışında böyle işliyor. Fakat az önce belirtildiği gibi ticari kaygılarında konuya hakim olabileceğini düşünüyorum. Son zamanlardaki hareket bunu gösteriyor. Yoksa bir firmanın heleki Türkiye'nin en çok otomobil satan holdinginin chip tuning işine girmesi çok da normal bir şey değil.
tuğral'ın dediği doğru bence.muayene istasyonu ile polis arasındaki kontrol farkı ancak kamu davası açılarak ortadan kaldırabilir.bu dava konusundada ucu açıkta kalan tek şey ise araç üzerine yapılan işlemlerin muayene öncesimi yoksa sonrasımı yapıldığı olacaktır ki bu gerek evraksal gerekse bilirkişi yönünden değerlendirilir.Ama sorun kamu davası açacak 4-5 kişinin olması
1. acacak olan benim tek gereken bir polisin beni cevirmesi :D
İlk söyledikleriniz gerçekleşecek gibi geliyor bana. Asıl çelişkili konu şu: Yurt dışında performans modifiyesi yapabilirsiniz. Vergilerini verdikten ve ruhsatınıza işlettikten sonra problem yok. Ama bu uygulama Türkiye'de motor modifikasyonu için geçerli değil. Örneğin bir Bugatti Veyron trafiğe çıkabiliyor ama aynı beygirlere sahip modifiyeli bir araç tehlikeli bulunduğu için trafikten men edilebiliyor. Çünkü biri mühendislik ürünü ve binlerce testten geçiyor. Diğeri ise hiç bir testten geçmiyor. Mantık bu...
adamlarda hangi araca el atıcaklarını biliyorlar bence.ilk baktıkları cam filmi tesisat eksoz.yoksa arabda bunlar fazla kontrol etmeden geçiriyorlar;)arabaya dıştan bakıyorlar gözleri tutarsa geçiyor tutumuyorsa her yerinin kurcalıyorlar..
Ülkemizin eğitim ve refah seviyesi gelişmiş ülkelere ulaşmadan,bu ülkelerin yaptıkları uygulamaları vatandaşlarımıza uygulamak eziyetten başka birşey değildir.
Belki bizler hergün arabamızın deposunu doldurup gezecek güce sahip insanlarız ama bu ülkede işini yapabilmek için arabasına 10 ytl gaz'ı zor dolduran insanlar,toplu taşıma araçlarında sıkış tepiş gitmeye çalışan insanlar var.
Saçma yaptırımların,sorumsuzca uygulanmasından başka birşey değil bu !
Doğuş sanırım.
artık bu iş büyük sirketlerin yapacagı bir sektöre dönüşüyor.tüvturk kimin doğuşun,abt'in mümessili kim doguş.buda sektöre büyük firmaların el atacagına benziyor..aynı mügenin hondaya parça sağlaması gibi gibi olacak.
Bu arada aklıma geldi araç kilosuna bakıyorlarmı.
yada aracin arka dosemeleri ve tavan dosemeleri sokulmusse fln sorun oluyormudur aceba :) ve rollcage yapilmis olsa biryerlerden onayli olmasi mi gerek ?