motor iç aksama önem veriyorlar mı? intercooler boruları, silikon hortumlar. hani her yeni görünen parça adamların gözüne giricek sonuç itibariyle. bana çok mantıklı gelmio çünkü adam git dicek orjinale çevr dicek.
Printable View
motor iç aksama önem veriyorlar mı? intercooler boruları, silikon hortumlar. hani her yeni görünen parça adamların gözüne giricek sonuç itibariyle. bana çok mantıklı gelmio çünkü adam git dicek orjinale çevr dicek.
ben 2 hafta ıcınde eskı sıtem muayane yaptırıp 2 sene sonraya atıcam bu ısı bı dahakı sefer ıcın. 2 sene sonra zaten herzaman dedıgım gıbı burası Türkiye yolu yordamı bellı olur. egzoz baglanma durumuna gelınce KM 909 bahadır kardesımızın zamanında yaptıgı yontemı bı kere kullanmıstım ve ıse yaramıstı. egzozdan arabayı baglayacaktı polıs bı keresınde yolda durdurmustu. baglıycaz dedı. neye dayanarak dedım. abart egzoz var dedı. dedım desıbelını olcebılıyormusun? nasıl yanı dedı bunu olcecek sesın fazla oldugunu kanıtlayacak makınenız varmı dedım. ıı seyy yok deyınce ozaman bana musade deyıp oradan ayrılmıstım. bıraz bazı kuralları yonetmelıklerı bılınce yırtma olanagı cıkıyor
peki bu çürük anlamında arabanın tamamen kusursuzmu olması mı lazım hiç bi fikri olan varmı ? benim aracımın kaportasında bir iki ufak yer varda
Tuvturk istasyonlarında calısan sevdigim bi arkadasımın diger konuda yazdıgı yazıyı tekrar kopyalıyorum;
Arkadaşlar durum ciddi,fren testiyle başlayan muayene far ayar ölçümü ile sona eriyor alt takımdan kemer tokalarına kadar bakılıyor.Hatta lastik diş derinliğine bile.Aracınız fabrikadan çıkmışcasına orjinal ise korkmayın ama modifiyeli ise malesef..cam filmi,bodykit ve çamurluğa sürten lastikler..bunları muayeneden geçmek için unutucaz..eski sistem ruhsatı götürüp yaptırma yok.Şase motor numarasına kadar bakılıp bilgisayarlı sistemlerle muayene yapılıyor.Bir araç ortalama yarım saat sürüyor.Muayene fiyatı değişmiyor bi yandan iyi çünkü muayene parasını mecbur veriyoruz ama komple check-up bedavaya gelmiş oluyor.Aracınız muayeneden geçemez yani kusur bulunursa 1 ay süre tanınıyor hemde ücretsiz.Hafif kusur,ağır kusur ve emniyetsiz olmak üzere 3 kusur var.Aracınızda hafif kusur bulunursa sorun olmuyor sizi bilgilendirme açısından,fakat ağır kusur olursa muayene tekrarına kalıyorsunuz.En geç 1 ay içinde kusurlarınızı yaptırıp tekrara geliyorsunuz.Şimdilik bu bilgiler yeterli zaten Ekim gibi Istanbul'da faliyete geçecek istasyonlarda herşey net anlaşılacak,şu an birçok ilimizde faaliyette olan TüvTurk araç muayene istasyonlarımız var. www.tüvtürk.com dan bilgi edinebilirsiniz. Şunu unutmayın bunun sebebi kazaları en aza indirmek mantıklı düşünün yola güvenli bir şekilde çıkmanız için bu tür bakımları yurdumuzda kaç bilinçli insanımız yapıyor..Yapmayanda artık mecbur yapmak zorunda kalacak çünkü tüv buna müsade etmiyor..sorularınız olursa yazın..Yücehan SERÇEK
Bıraksınlar bu isleri...
Biz zaten otomobillerimizin bakımlarını aksatmıyoruz, en iyi sekilde bakıyoruz.
Kac tane kamyon girmis yeni sisteme? Kac kamyonu Tüvtürkten cıkarken gördünüz?
Hepsi eski sistem, hicbirsey kontrol edilmeden alınan muayene onayları vs...
Yollardaki kazaları vs hicbirseyi engelleyemezler.
Cünkü zaten otomobillerine en iyi bakan adamları kontrol ediyorlar, sorun cıkarıyorlar.
Bisey sormak istiyorum bu eski tip muayene istasyonları tamamen kalkacak mı yoksa Tüvtürkle ikisi beraber mi devam edecek.Yani doğuş bunları nasıl yaygınlaştırıyor anlamadım,herkes birsürü para bayılsın istiyorlar.Golf 'un body kitini 5000 euroya getiren bir firmadan da ancak bu beklenir zaten.
her şey bizim güvenliğimiz içinmiş . biz kendimizi düşünmüyoruz yani . ben arabaya aldıgım parcalar dunyada sınıfının en iyi parçalarıdır . tüm dünya kullanıyor ben kullanınca mı güvensiz olacak ....
arkadaşlar bu saçmalık nedir ya. olmaz olsun böyle bir sistem. sen önce bir yol yap kalite getir ülke standartlarına bizden sonra iste ne isteyeceksen
4 yıllık üniversite mezunu adamlarmış birde bunlar. inanın hepimiz bunlardan daha bilgiliyiz
bunlar adam olsa ne olur. hepsi gitsin önce sanayiide çıraklık yapsın.
bu işlerde okumak yetmiyor
cok kafam karıstı valla ne yapcaz bilmiyorum?allah sonumuzu hayıretsin
Amaç ne?
Millete çile çektirmek, İstanbulda araba başı 30dk yı nasıl kullanacaklar acaba? Araba başı 2 dk harcayınca kuyruk 40 50 araba oluyor, araba başına 30dk harcarlarsa İstanbulda, hiç duymadıkları küfürleri duyarlar
Hayır o değil sanki herşeyimiz Tüv standartlarında da bi istasyonumuz eksikti.Şimdi gideceksin istasyona o neydi bu neydi sorularının ardı arkası kesilmeyecek.Kocaman egzozu siyah duman atan otobüsler kalkacakmı onu söylesinler bana,bıraksınlar benim egzozla uğraşmayı.
Muayenemi yaptırdım, Ekim 2010'a kadar rahatım :)
Tanıdık muameleci arkadasla ruhsatı aldık gittik, arabayı bile götürmedim.
Eski sistem, ruhsat icine ufak rakamlarla hallettik :)
Toplamda hersey dahil 210 liraya geldi, arabamı elletmedim herhangi birsey söktürmedim.
5dk sürdü toplamda, mis gibi oldu :)
İstanbul ici sorun yasayan arkadaslar varsa, muameleci arkadasın telini pm atarım :)
Ahahahah yavuz abi spec :D