onurdemir Nickli Üyeden Alıntı
Kingpin derdin ne dostum :) Benim seninle hiç bi derdim yok açıkcası. Muayeneye başlayan henüz az miktarda istasyon var. Bu sistem tüm Türkiye'ye yerleşecek. Henüz tam anlamıyla oturmadığı ortada. Performans egzozundan dolayı araç geçti diye sevinmek pek akıllıca gelmiyor bana. Bu uygulama yeni değilki zaten. Almanya'da yıllardır uygulanıyor. Desibel ölçümleri, araçtan belli cm uzunluğunda dışarı çıkması gibi kuralları var. Bu uygulamayı geçebilecek modifiye ürünleri elbette olacaktır. Supersprint, Remus, HKS gibi egzozlar zaten günümüz şartlarında egzoz emisyonlarına uygun, desibel ayarları düzgün yapılmış mühendislik ürünleri olarak satışa sunuluyor. Bunda zaten problem yok. Motor'u kontrol etmemişler ya da kontrol edip geçirmişlerse onların hataları. Çünkü bu uygulamayı Türkiye'ye getiren Doğuş Otomotiv'den bizlere söylenen şey hiç bir şekilde fabrika'nın onaylamadığı aksesuar veya modifikasyon ile araç muayeneden geçemeyecek. Bunu ben söylemiyorum. Bunu TUV sistemini Türkiye'ye getiren firma söylüyor. Burada "AAAAA bak olmadı, nasıl döt oldu onurdemir." manasında yazı yazman garip geliyor çünkü alıp veremediğim bir şey yok. Ben istemezmiyim sen 07 kırmızı evoIX aracınla rahat rahat dolaş. Ben istemezmiyim herkes gönlünce modifiye yapsın dolaşsın. Karşına alacağın kişiyi yanlış seçiyorsun. Yazdıklarını okuyup "Düzelt" tuşuna basma erdemliğini de gösterebileceğine inanıyorum. İyi akşamlar.