mertcan kardeşim senide tanımam arkatıda tanımıyorum .. ilk mesajdan beri sabırla okuyorum bütün mesajları..
anladığımı söyliyim sen parayı western union ile yollamışsın ama bundan arkatın haberi olmamış yada söylenmemiş western union aracılığı ile alıcağını sanırım oda kendi banka hesabına havale edilmesini beklemiş.. ve haliyle para geri dönmüş..
Eğer böyleyse burda birbirinizi suçlıycağınız bir şey yok sadece diyalog kopukluğu var oda biraz senin hatan sen telini kapamışsın netten engellemişsin herhalde haber yollatığın üçüncü şahıslarda doğru bilgi verememiş yada eksik vermiş..
Jantlara gelince benide bilen arkadaşlar bilir bu forumda çok arkadaşa hayrına ebaydan aliexpressden onlar adına ürün aldım.. parada almadım onlardan ürün bana geldi ürünü ona kargoladım gene para almadım dedimki çalıştır tak kullan çalışmıyorsa para yollama at çöpe gitsin çalışırsa yollarsın para hatta üç beş dolarlık şeyler için misal üç dört arkadaşa xenon ampülü falan aldım 3000k sarı türkiyede çok çok az var kolay kolay bulunmuyor.. onlardan para bile almadım..
sen tabiki 4000 dolarlık şeyden para alma demiyorum sana dediğim sen demişsinki gümrük ayağı bende abi adamda sana güvenmiş tamam ok demiş.. ama gümrükde takılmış ... takılmasıda Allahın emri hiç bir gümrük memuru o jantların replika dahi olsa 50 dolar olduğuna inanmaz .. kaldıki bizim gümrük memurlarımız artık bu konuda çok profesyönel Drl aldım 180 dolara gümrük memuru bana aldığım ilanı göster dedi ebaydan sayfayı açdım gösterdim baktı muadillerinin fiyatına baktı hatta benim aldığımdan daha ucuzu varmış güldü bak 170 dolarada varmış keşke onu alsaydın dedi gülüştük ödedim gümrüğünü aldım.. Kısaca gümrük memurlarıda işi biliyor..
Burda senin mevzutı hafife almandan ötürü hani yazarım 50 dolar geçer gümrükten tarzı düşünmenden ötürü jantlar gümrükte takılmış bence.
bence burda hata sende kardeşim kusura bakma..
ara bulunmazmı bulunur o jantı beklemekle o jant geri gelmez kalır orda.. o jantı arkat kardeşim bir şekilde gitsin geri yollatsın sana artık nasıl olucak bilmiyorum benim başıma hiç gelmedi.. gümrük işleri ile uğraşan birini bulsun ondan bilgi alır.. sende parasını geri yollarsın.. diğer türlü açttığı icra devası rücu ederse bu sefer dosya masrafları avukat ücreti v.b normalde jantlara ödediğinden fazlası gider... genelde avukatlarda bu tip durumlarda senin üstüne taşınmazın varsa ona haciz yollatırlar direk..
Bence ikinizde efendi adaplı edepli insanlarsınız belli bir eğitim seviyeniz kültürünüz var bakın hala birbirinize seviyenizi koruyorsunuz bu işi tatlıya bağlayın olsun bitsin şahsi fikrim.. anlaşılmıycak uzlaşılmıycak bir konu değil..