Konu başlığını değiştirmek iyi olurdu, en azından dolandırıcı ibaresi.
Printable View
Konu başlığını değiştirmek iyi olurdu, en azından dolandırıcı ibaresi.
En kolay para gönderme yolu, hesap açmak 10 dakikanı almıyor. Bilgileri giriyorsun ve para anında hesabında sadece mail adresi yazarak. Konu benim yorum yapacağım işlerin dışında ama ben de arkadaşlarıma parça aldım rica ettiler, direk Günay abiye yollattım parayı ne kendi cebimden vereyim ne siz bana yollayın ben iletirim olayına girdim. Onlar gönderdi ben parçayı aldım gümrüğe takılırsa kısmet yapacak bir şey yok, kendilerine de riskini söyledim.
Simdi o kadar laflar soylendi dolandirici denildi peki olay bitince konu silinebilir tesekkurler mi olacak yine ? :)
Klasik haline geldi bu.Derdi olan direk konu aciyor saydiriyor parasini geri alinca neyse kapatalim oluyor.Garip bir olay degil mi ? Madem cozuluyor bundan once biraz daha sabirli olup iletisime gecmeye calismak daha dogru gibi.
Çamur at izi kalsın ozaman?
Yok öyle bişey konu başlığındaki dolandırıcı ibaresini silecem. Adam dolandırıcı olmadığını kanıtlarsa konuyu açan şahısa kanıtlanmış bir dolandırıcılık olmadığı için ve bir mahkeme kararı olmadığı için ceza vercem.
Bu işler böyle. Dilediğinizi yazabilirsiniz ama kanıtladığınız müddetçe. Arada olan anlaşmazlık için kimse kimseye dolandırıcı diyemez.
Konuyu ilk günden itibaren takipteyim şu makbuzlar gelsin çözecem durumu.
arkat kardeşim mertcan üstüne düşeni yapmış sende o jantlarla bir ilgilen geri yollansın olayda tatlıya bağlanıp kapansın..
Adam musterisini niye engellerki? Niye telefonlarina cikmazki oda ayri bir durum
Bir ürün içi para gönderdiğim kişi beni engellerse ve hiçbir şekilde ulaşamazsam bende dolandırıldığımı düşünürüm. Kaç aydır cevap alamadığını söylüyor ama buraya konu açtıktan sonra nedense hemencecik çözülüyor konu. Buraya konu açmamış olsa belkide hala ulaşamamış olacak ve hiç parasını alamıyacaktı.
Tabiki bende bunaldim bu isten ben ustume dusen gorevi zaten yapicam ama burda ben herseyi anlatiyorum hem delilli hem ispatli hala suclu beni goren var tamam benim de hatalarim olabilir ama konuya tam hakim olmadan yargilama yapmasinlar bu isin buralara gelmesinin sebebi ben deilim
bence de bir insana dolandırıcı demek bu kadar kolay olmamalı, açıkçası ben parayı gönderdiğimde bana dava açılmasa bile, karşı dava açarım hakaret iftiradan alırım tazminatımı..
Burda konunun basindada yazdim simdide yaziyorum lutfen iyi okuyun isin ciddiyetni anlayin ben elimden gelini yaptim mert cana ulasamayinca ailesine ulastim hic bir sekilde saygisizlik kotu bir soz soylemedim yaziyorum iyi okuyun aile dostu cagirdi kalktim is cikisi 24.00 de esimi oglumu aldim sultanahmete gittim durumu anlattim yine bana yardimci olunda baktimki bu is boyle olmuyacak avukata durumu anlatip el sikistim sizinle burdada paylastim ihtarnameyi bilmem isin ciddiyetinin farkinda oldumu bazi arkadaslar konuya hakim olun lutfen ona gore yazin bir is yapiyosan arkasinda durucan duramiyosan sonuclarina katlanican bedelini odeyeceksin
konuyu başından beri okudum.
dostane bir alışverişte, öncelikle 2 jant gelmişse güvenip alması gerekirdi ve esktra bir vergi ödenmesi gerekiyorsa da bunu yardımcı olan arkadaşına yüklemeden sevdiği jantları alabilmek adına ekstra maliyete katlanması gerekirdi Arkat'ın.
Ama irtibatı kesmek, telefonlara çıkmamak ve buraya konu açılıncaya kadar muhatap olmamak ne demek? insanı dolandırıldığı hissine sürükleyebilir bu tavır.
Hatırlayanlar olur, RtrWrks'e 5k peşinat yollamıştım Malibu'mu restore etmeleri için, 4 ay boyunca arabamı almaya gelmemişlerdi ve son 2 ay boyunca ne şirketten yetkiliye ulaşabildim, ne mesajlarım iletildi ne de şirket sahibine cepten ulaşabildim ve bende internet üzerindeki otomobil platformlarında olan durumu duyurmaya çalıştım. Dikkat çekmesi için bende Dolandırıldım diye başlık açtım ve sonuçta buradaki duyarlı arkadaşlarımın tepkileri, şirketin face wall'ına yazılan yorumlar vs sayesinde son 2 aydır muhatap bulamadığım firma, param konunun patlamasından 1 gün sonra hesabıma geçmişti.
Demek ki bazı konularda insanların kibar bir dille bile olsa ailelerine ulaşıp rahatsız etmektense, bazı ağır ithamlarla muhatabı aylar sonra karşınıza getirmek daha makul bir seçimmiş diye düşünüyorum ben.
İki tarafında aynı derecede hatalı davranışlarda bulunmuş ve ceza konusu tabi ki yönetimin işi ama Mert Can da site içerisindeki güvenilir yapıyı(kimsenin parası kendisinde kalmamış olabilir) kullanarak girdiği işte, karşı tarafa geçici süreli bir maduriyet yaşattığına inanılıyorsa ceza verilmeli düşüncesindeyim.
üzücü olaylar .. ama zamanında ve doğru iletişim ile bu kadar büyümesi çok rahat engellenirdi diye düşünüyorum.
umarım tatlıya bağlanır.
bir de gümrük konusunda asla yalan beyan yapmaya çalışmayın.
Oncelikle guzel ve kibar yorumunuz icin tesekkur ederim konuyu yanlis anlamissiniz ben mert cana 17.06.2014 yolladim parayi ayni gun jantlari usa da siteden aldim dedi neyse bu zaman zarfinda aradan zaman gecti ben antalyaya gittim abi jantlarinin 2 tanesini yolladim sen evde yoksan jantlar geri doner uzerine dusme exstra para aliriz merak etme dedi neyse ben istanbula geldim mert csn ne oldu jantlar dedim abi sen evde yoktun geri dondu diyince suphelendim ptt kargoyu aradim boyle birsey imkansiz diyince film koptu bakin 17.06.2014 onun yolladigi 2 jant 18.08.2014 geldi ve takildi mert can ne yapcaz jantlar takildi dedim abi fatura ayarlicam okuldayim dedi ondan sonra iletisim kesildi gerisini biliyosunuz zaten
çok üzün konu oldu benimde atlamış olduğum şeyler olabilir tabi ama hararetinizi düşürüp sakin bir dille çözüme ulaşmanızı dilerim ki şuanda da öyle oluyor, hakkınızda hayırlısı.
arkadaşlar, site yönetimini de düşünün biraz... kendi forumumda buna benzer olaylar oldu, bütün database i isteyeceklerdi az daha savcılıktan... forum sahibinin silmesi de sıkıntı oluyor, hele ki screenshot alındıysa... insanlara, kurumlara,işletmelere vs 'sahtekar, dolandırıcı vs' derken çok dikkatli olun, yazdım bitti ile bitmiyor...
kendi notum: dolandırıcı adam sana jant göndermekle uğraşmaz, para göndermişsin çatır çatır yer, ne uğraşacak 4 jant geldi 2 si gümrüğe takıldı düşük fatura çıkarttırdı tekrar yolladı vs ile! her ticarette zora düştüğünüzde karşı tarafı dolandırıcı olmakla itham etmeyin, bazen ticaretin şartları sıkıntı yaratır.. haaa bu iş 'ticaret' değilse de, yapmayın arkadaşlar, bu kadar laf yediğinize değer mi?
bende konuyu başından bu yana okuyorum ama adam aylarca beklemiş.. daha öncede yazdım tamam kendiside hatalı karşı tarafta ama önemli olan asıl NOT satıcının karşı tarafı engelleyerek cevap vermeyerek kaçması... böyle bişeyn üstüne kim " yaa bişey yok canı sıkılmıştır o beni arar" diye düşünür..
bunca olayın üstüne şimdi eyvallah konu tatlıya bağlandı ama herkesinde bildiği ve emin olduğu şey buraya konu açıldığı için oldu, kişi bu konuyu açmasaydı satıcı olan taraf aynı şeyi yapmaya devam etmeyecek miydi, etmeyecekse neden müşterisini yada mal sattığı kişiyi engelledi, bir şekilde müşterisinden kaçan cevap vermeyen kişi için herkes aynı şeyi düşünür ve asıl sorun bu olay bir iki günlük değil
demem oki farklı bir niyeti olmayan kişi asla ve asla helede bu iş ticaret olarak yapan sürekliliğini getiren namuslu hiç bir insan ne malının arkasından nede sözünün arkasından kaçar... mutlaka iki kişide iyi insanlardır ama lütfen birazda parası giden canı yanan taraf olarak bakın olaylara
ayrıca inanın bizim ülkemizde hukuk yok ve kesinlikle dolandırıcıdan yana
Samsungtan telefon aldım telefon klonlandı devlet bana yapacak birşey yok sende telefonu klonlayanda sadece TEK BİR NUMARA ( bakın GSM demiyorum tek numara ) ile kullanacaksınız dedi
Banka hesabımdan Para çalındı alan adam herşeyiyle kameralarda kimliğine kadar belli ama hukuk buna hiç birşey yapamadı ve dosyayı kapattı bankada benim yapacak birşeyim yok dedi olan yine benim ALIN TERİME OLDU... para asla kolay kazanılmıyor.
allah düşürmesin
Mustafa burada kim haklı haksız konusunu bir tarafa bırakarak yazdım: forumlarda edilen küfür, hakaret vs uzun zamandır ciddi suç kapsamında ve bundan site yönetimi de sorumlu, zamanında biri HERKO İbrahim'e hakaret içeren bir konu açmıştı, İbrahim benim arkadaşım olmasa hep beraber popo altına gidiyorduk, silinse bile sorun o kadar diyeyim...
para elbette kolay kazanılmıyor, ne paralar kaybettik ticarette... 2 kişi karşılıklı bir şey alıp satıyorlarsa bu ticarettir, siz ne ad verirseniz verin, ticareti de kuralına göre oynayacaksınız o zaman... satıcı sorumluluğunu yerine getirecek, alıcı da atıyorum 5bin usd lik ürünü 3bine alırken bunun riskini bilecek...
Bundan başka bir konu daha mı açmıştınız, sormamın nedeni bu konu başlığında ad soyadı sonrasında Dolandırıcılık ibaresi geçiyordu "şuan kaldırılmış" şimdi de bu ibareyi kullanmadım diyorsunuz "yanlış anladı isem özür dilerim", bakın sizi gerçekten çok iyi anlıyorum yaşadıklarınız üzerinizde negatif bir durum oluşmasında direk etken, empati yapıp ben nasıl davranırdım diyorum ve aşağı yukarı sizden çok farklı olmazdı, bir süre ulaşamamışsınız ve bunun üzerine kurgulama başlamış, ilk yazınızda nitelikli dolandırıcılıktan bahsediyordunuz, net olarak bu yazmıyordu fakat her şeyin planlı programlı olduğundan ve söylenen her şeye bir cevabı olacağından bahsettiniz, dediğim gibi sizi çok iyi anlıyorum, lakin birde şöyle düşünün, bu problemlerin hiç biri yaşanmasa ve siz bu jantları net olarak alsaydınız şikayetçi olduğunuz kişiden daha ADAM biri olmayacaktı, haksız mıyım? Hatta size düşük fatura göndererek üstüne işleyeceğiniz suça ortak olacaktı.
Aranızdaki konuşmaları gene siz ve karşı tarafın vermiş olduğu loglardan okuyorum, bu kişi hiç bir zaman söylediklerinizi inkar etmemiş ve hesabın totaline baktığınızda aksine sizden "paranın tamamının ödendiğini ve alacak verecek kalmadığını farz ederek konuşuyorum" daha zararlı hale geliyor, verdiği komisyonlar nedeni ile, işte başa gelmeden olmuyor bazı şeyler, burada ki tek problem iletişim kopukluğu, aynı dili konuşup farklı açılardan bakmışsınız bu duruma, siz parayı geri istemişsiniz "haklı olarak" oda jantları gümrükten almanızı ve geri göndermenizi istemiş "haklı olarak". Bu yaşananlar "iyi, kötü" mutlaka bir sonuca varacak, geriye ne kalacak, bir çoğumuz konuyu baştan sona okumadığı için "sizin bir anlık sinirinizden ve paranızı geri alamama endişenizden dolayı" karşı tarafın dolandırıcı olacağı kalacak.
Sözlerimin en başında tepkimin sizle aşağı yukarı aynı olacağı yazıyordu, farkı şöyle olurdu dolandırılma yerine farklı bir kelime kullanırdım. McS_R53 MERT CAN BAYAZITOGLU Ulaşamıyorum/ticari anlaşmazlık vesaire.
Sözlerimle sizi incittiysem gerçekten özür dilerim, maksadını aşan cümleler değil, aksine yapıcı olmaya çalışıyorum.
Bu konuyu ilk actigimda dolandirici ibaresi kullanmadim ihtarnamade tc kimlik numaram gozuktugu icin beni uyardilar adminlerdrn rica ettim konu silindi tekrar actim ticarete gelince zaten mert canla en basta yazdigim gibi arkadasiz dostuz ben gumruk islerinden yurt disindan malzeme alma olaylarindan anlamam kendisi alalim abi bana birak abi merak etme abi rahat ol abi bende abi kelimeler kullandigi icin tr yede parca yolladigi icin devamli bende mert cana guvenerek tamam alalim ozaman dedim yolladim parayi ne bileyim bu durumlara dusecegimi ben zaten herseyi yazdim anlatiyorum butun face gorusmelerimizde kayitli sunu soyluyim herkese teker teker boyle aciklama yapiyorum aslinda konu belli is resmiyete devlete dustu devami gelecekti biz burda sozlestik herkeste gordu bu olay artik uzamazsa cok sevinirim HERKESE yorumlari icin tesekkurler parayi yoolamis bir kismin alirsam makbuzuda paylasicam obur kisminida yolladigi zaman onuda alirsam paylasicam acik ve net sekilde bu konu kapansin ondan sonra kim dava acmak isterse buyursun acsin hersey ortada kayitli Ama artik lutfen konuyu uzatmayalim
Bakin mahkemeye vermeden once İHTARNAME yollanir bizde yolladik ve burda sozlestik egerki sozlesmeseydik avukata butun istegi belgeleri hazirlamistim vericektim burda tatliya bagladik hatta avukat az once aradi ne oldu dedi tatliya bagladik dedim o isterse dava acabilir dolandirici dedi diye ama soylede bir durum soz konusu neden sana bu kelimeyi kullandi dediginde ne olucak pekimagdur olan benim isi resmiyete doken benim merak etmeyin. Ben bu olayi ciddiye aldim zaten
'Dolandırıldım' demek ile 'Dolandırıcı' demek arasında ne kadar fark var?
Amacım konuyu deşmek değil, sadece söylemlerinizden yola çıktım.
Birşeyi merak ettim..
Konu mahkemelere taşınmış, taşınabilir sorun yok.. Peki mahkemeler ya da karşı taraf; vergi kaçırma amacı ile malın değerinin düşük gösterilmesi konusunda bir dava açarsa bunun cezası / yaptırımı nedir?