User Tag List

Sayfa 1/12 12311 ... SonSon
220 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: AHM Performance Ahmet Mucuk'tan Uzak Durun

drn106 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

AHM Performance Ahmet Mucuk'tan Uzak Durun

AHM Performance sahibi AHMET MUCUK tarafından dolandırıldım.

Üstüne üstlük durduk yere az önce telefonda anneme küfür etti benim hiç bir saygısızlık etmememe rağmen ve yüzüme kapattı.

Ardından ben kendisini aradım, bana ne hakla küfür ettiğini sordum, ve bana senin kafan mı güzel ben sana küfür müfür etmedim dedi hiç utanmadan. Sonra da görüşmeyi kaydettiğimi söyleyince beni arayıp konuşalım çözelim tarzı cümleler kurdu.

Yazı biraz uzun olacak ancak asıl olaylar yazının sonunda.

Sadede gelelim:

Bir kaç ay önce, Bu ustaya 106 GTI aracımı bıraktım, arabayı benim değil, Hatay'da annemin kullandığını söyledim, yapılacakların listesini verdim, "senin valide yolda kalmasın baskı balatayı da değiştirelim kaçırıyor" dedi, tamam dedim. Baskı balata işçiliği de dahil 1000 TL'ye anlaştık, parayı ilk gün istedi, yarısını verdim. Kalanını aracı teslim alırken verecektim. Ramazan idi. Ramazan vakti, az çalışıyoruz vs. diye diye aracıma son günlere kadar dokunmadı, son gün paranın kalanını da ödedim, listenin yarısını bile yapmadan aracı verdi, bayram öncesiydi yoğundum vs diyerek arabayı eksik teslim etti, listenin kalanını daha sonraki gelişimde yapacağını söyledi, ben de kendisine aracın Hatay'a gideceğini, gelişimin uzayabileceğini söyledim. 1000 TL'nin içinde baskı balata işçiliği olmasına rağmen sıfır baskı balata alamayacağımı, bütçemi aştığını söyledim bir dahaki gelişe yapacağımızı söyledim tamam dedi. Arabayı aldım;

Ön düzen değişmiş, halen langır lungur ses geliyor, usta bu ne dedim? sen dönünce bakarız kaçmıyoruzya dedi, iyi dedim

Kurban bayramı öncesi arefeye 3 gün kala aracı tekrar teslim ettim, eski eksikler ve yeni bir kaç sıkıntıyı yapması için verdim, bir de araçta sağ kapı ve arka çamurlukta sürtme vardı, sürten araç %100 kusurlu olduğundan onun sigortasından tahsil edecektik, usta, arkadaşı olan bir kaportacıya verdi aracı. Sürekli arayıp para istemeye başladı, araçtaki sürtmeden dolayı sigortadan yatacak olan parayı istiyor, o para kaportacının değil mi diyorum, kaportacı istiyor zaten diyor, henüz arabayı teslim almamışım, boyasına bile başlanmamış, beni bankaya gönderdiler, verdikleri dosya numarası hatalı, 3 gün işten izin alıp bankalarda süründüm. Bu arada dodikte de sürtme var, eksper dodiği vermemiş, dodik alınması lazım, usta beni arıyor, senin için ikitelliye gittim dodik almaya, sen bana para yollamadın diye almadım, geri döndüm dedi, kuryeye getirtmek zorundayız dedi 50 TL kurye için para istedi. Kabul etmedim. Henüz maaşımı almamışım, maaşıma 2 gün var, usta sürekli para isteyince strese giriyorum araba kendisinde olmasına rağmen. Neyse bir şekilde bankadan hasar ücretini çektim, ustaya yolladım.

Arabayı almaya gittim, boyacı para istedi, yahu ben yolladım 2 gün önce dedim, haberim yok dedi, Arabayı aldım boyacıdan, güya Ahmet Mucuk bitirmiş arabayı, vitesler girmiyor, yahu bu arabanın baskı balata yeni değişmedi mi diyorum, evet diyor, nasıl olur diyor, bayram üstü bir bu eksikti diyorum, arabayı tekrar garaja çekiyoruz, şanzımanı indiricez tekrar diyor, bir hata yapmışım diyor, sonra diyor ki; "Arife günü, parça bulamadım, çıkma baskı taktım" Başımdan aşağı kaynar sular dökülüyor, belli etmiyorum. Arabayı annem kullanacak diyorum, çıkma balata sorun çıkarmaz mı diyorum, yok ben garanti veriyorum diyor, efendiliğimi bozmadan tamam dedim aldım arabayı. Arabayı teslim ettiğimde vites geçişlerinde en ufak sorun yoktu, vitesler takılmasa ruhum duymayacak. Bu arada bir önceki gelişimde bagajda sakladığım amortisör takozundan tutun amortisöre, bir kısmı SIFIR olan bir çok ürünü ustada unutmuştum, onları istedim, hurdacıya sattığını söyledi. Nasıl satarsın, farketmedin mi amortisörlerin sıfır olduğunu dedim, hiç bakmadım hurdacı geldi verdim dedi. Ona bile eyvallah dedim.

Kalorifer motoru götürmüştüm, onu takacaktı, onu da takmamış.

Debriyaj telinden çıt çıt sesler geliyor, seni uzun yolda bırakır dediği için, uzun zamandır sakladığım sıfır orijinal kısa debriyaj telini verdim, güya onu takmış, arabayı teslim aldığımda halen sesler geliyordu telden, değişmedin mi sen bunu dedim, değiştim dedi. iyi dedim. Devamı ileride.

Baskı balata bedeli önceki 1000 TL'de olmasına rağmen, 140 TL çıkma baskı balata + 100 işçilik ekledi hesaba, bayram üstü yola çıkacağım, tatsızlık olmasın diye ona da eyvallah dedim, en ufak bir laf etmedim, pazarlık bile etmedim. 200 TL daha istedi, dodik bulmuş, 200 TL daha verdim.

Hatay'a doğru yola çıktım, Sakarya yolunda vites geçişleri arabayı Ahmet ustadan teslim alırkenki gibi zorladı, sonra 5. vites boşa düştü. Bir tesise girdim parkettim, geri vitese takıp çıkayım dedim, geri vites de boşta, sallanıyor. Ustayı aradım, bunun neden kaynaklanabileceğini, yolda kaldığımı, tekbaşıma olduğumu söyledim, "benimle bir alakası yok, senin şanzıman gitmiş" dedi kapattı. Yardımcı olmak adına en ufak bir çabası yoktu, geçmiş olsun veya Sakarya'dan bir usta bulalım bile demedi. Çaresizce 4. viteste 80 km hızla yola çıktım, araba kullanırken bir yandan Ankara'da usta bulmaya çalıştım, bir süre sonra 1 ve 2. vites de gitti. 4. vites dışında da başka bir vitese sokamadığımı farkettim aracı, bir elimde telefon, duramıyorum, dursam kalkamıyacağım, bayram trafiğimde yana yana usta arıyorum. Durmak zorunda kaldığımda 3. viteste kalkış yapıyordum. Ankara'da pek çok 106 GTI sahibinin tanıdığı ismini şu an için vermeyeceğim bir usta sağolsun halimden anladı ve beni Ankara'da bekleyeceğini söyledi, güç bela Ankara'ya ulaştım, asıl film şimdi başlıyor.

Usta aracı kanala aldı, vites çubuğu düşmüş, şanzımanda hiç bir problem yok dedi, şanzımanın üstünde uzun süredir bekleyen yağlar mevcuttu ve parmak izi bile yoktu, usta bana bu şanzımanın inmediğini, baskının değişmediğini söyledi. Hatay'daki ustam da bunu teyit etti. Ardından ben de kanala bakınca debriyaj telimin uzun olduğunu gördüm, halbuki ben sıfır orijinal kısa debriyaj teli vermiştim, takmamış. Aracı alırken de taktım diye teyit etmişti. Halen devam eden çıt çıt seslerin sebebi anlaşıldı.

Zaten işçiliği daha önce ödenen baskı balataya ikinci kez işçilik ödedim, değişmeyen parçaya ödeme yaptım, debriyaj teli verdim, tel ortada yok, unuttuğum parçalar hurdacıya verilmiş. 20 gündür dodikler gelmedi.

20 günden sonra ilk defa telefonla görüştük, kendisinin yaptıklarını yüzüne vurunca ne yapacağını şaşırdı, saygısızlık yapmamama rağmen sürekli lafımı böldü ve konuşmama izin vermedi, konuşmama müsade edecek misin deyince de "YA S....R GİT A...A KODUĞUMUN EVLADI" diyerek telefonu yüzüme kapattı. Ardından tekrar kendisini arayıp bana ne hakla küfrettiğini söyleyince, kafan mı güzel manyak mısın öyle bir şey olmadı dedi (aklı sıra o an konuşmayı kaydedeceğimi düşündü, ama ben küfür ettiği konuşmayı da kaydetmiştim) ve kendisine konusmaları kayıt altına aldığımı söyledim telefonu kapattım, sonra tekrar aradı, ya konuşalım çözebiliriz bu işi vs. şeklinde cümleler kurdu, fakat ben yandım başkaları yanmasın, bunları burada açıklamayı borç bildim. Forumda beni tanıyan arkadaşlar ne kadar sağduyulu ve saygılı olduğumu bilirler. Hodri meydan, çıksın kendini savunsun Ahmet Usta, yazdıklarımda tek bir yalan, yanlış, çarpıtma yoktur.

Esnaf geçinip bütün saygınıza efendiliğinize rağmen annenize söven insanlardan uzak durun.

Forum yöneticileri eğer isterlerse ses kayıtlarını kendilerine gönderebilirim.

Zaman ayırdığınız için teşekkür ederim.
    HORSEPOWER is how fast you hit the wall
    TORQUE is how far you take the wall

levent - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    97 Post(s)
    Tagged
    3 Thread(s)
    Valla ne desem bilemedim, geçmiş olsun temelde. Fakat başka yer mi kalmadı koskoca istanbul'da da illa oraya gittiniz 1 defadan fazla? Hadi referans oldu birisi diyelim, referans olan kişi nerede, vicdanı nerede?

Telefon konuşmaları da varsa elinizde bence direk avukata havale edin onunla muhatap olsun tekrar küfür işitmek durumunda kalmazsınız. Yaptım diyip yapmadığı işleri de fatura ettirirsiniz, zararınız kalmaz o işten davayı kazanınca avukat masrafınızı da karşı taraf ödemek durumunda kalır ayrıca bildiğim kadarıyla.

Ama yaptığı büyük terbiyesizlik bence. Değiştirmeyip değiştirdim demek ne demek, hele kaportacıyı hesaba bile katmadım ki bozacı-şıracı muhabbeti gibi biraz o denklem.

EREN34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    41 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ustayıda sizide tanımam. Birde diğer açıdan dinlemek lazım derim.

Bu arada Anadolu Yakası uygunsa iyi&dürüst bir usta tavsiyesinde bulunabilirim.

drn106 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı levent Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Valla ne desem bilemedim, geçmiş olsun temelde. Fakat başka yer mi kalmadı koskoca istanbul'da da illa oraya gittiniz 1 defadan fazla? Hadi referans oldu birisi diyelim, referans olan kişi nerede, vicdanı nerede?

Telefon konuşmaları da varsa elinizde bence direk avukata havale edin onunla muhatap olsun tekrar küfür işitmek durumunda kalmazsınız. Yaptım diyip yapmadığı işleri de fatura ettirirsiniz, zararınız kalmaz o işten davayı kazanınca avukat masrafınızı da karşı taraf ödemek durumunda kalır ayrıca bildiğim kadarıyla.

Ama yaptığı büyük terbiyesizlik bence. Değiştirmeyip değiştirdim demek ne demek, hele kaportacıyı hesaba bile katmadım ki bozacı-şıracı muhabbeti gibi biraz o denklem.
    Forumdan bir arkadas referans olmustu, bir önceki gidişten alacağım kaldığı için de daha doğrusu fazla para ödediğim için de ikinci kez mecburen oraya gittim.

Alıntı EREN34 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ustayıda sizide tanımam. Birde diğer açıdan dinlemek lazım derim.

Bu arada Anadolu Yakası uygunsa iyi&dürüst bir usta tavsiyesinde bulunabilirim.
    Araç artık Hatay'da, annem kullanıyor. Yılda 1-2 defa İstanbul'a geliyor araç, yine de teşekkürler. Diğer tarafı da dinlemek lazım tabi ki.
    HORSEPOWER is how fast you hit the wall
    TORQUE is how far you take the wall

Slmcnsl - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    pes!!
    10krktr

TigeR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    23 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Daha öncede bir konu açılmıştı AHM performance ile ilgili.Ve ses kaydı var isteyene yollayabilirim denildikten sonra karşı tarafın pek savunacak yanının kaldığını düşünmüyorum geçmiş olsun çok can sıkıcı bir durum.
    Alıntı Ludacris Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bmw yaris arabasi al hem en cok silindir onda var

Melih-Ö - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    67 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Karşı tarafı tanımam, ön yargılı olmakta istemem ama Diren ile bir kez plaka ticaretimiz oldu. Oldukça efendi, hoşgörülü, saygılı ve anlayışlıydi. Çok üzüldüm gercekten yaşadığın şeylere, büyük geçmiş olsun.
    App plaka ve pleksik plakalık için ulaşabilirsiniz. Ailenizin Plakacısı

www.instagram.com/kokumerkezi

c20let - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    9 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ahm ile ilgili ilk şikayet konusu değil yanlış hatırlamıyorsam. Elinizde kanıtlar varsa olay anlattığınız gibiyse yasal olarak hakkınızı arayın sonuna kadar.

weST.27 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    14 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Kime güvenip araba bırakacağını şaşırıyor malesef artık insan yazık günah çok üzüldüm durumunuza allah sabır versin

-ER- - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    26 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Büyük geçmiş olsun. Akıl verme işlerinide hiç sevmem olmuş olayın üstünede 2-3 araba şans eseri koşturdu diye her ustaya inanmamak lazım

Tuncay - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Buraya araba birakip aylarca bekleyip usanmayan kisiler var Allah yardimcilari olsun
    Bide facede oyle geliyoruz boyle geliyorum biraz yavas gelin
    .

ondertopcu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Boyle esnaflik olmaz. Karsi tarafi dinlesen ne olur dinlemesen ne olur?? Anaya kufur etmekte nedir.
    EkN garage

YsnErhn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bu garaj hakkında böyle şeyler duyunca nedense hiç şaşırmıyorum. Yaklasık 1 yada 1,5 yıl önce yakın bir arkadasımda sizinkine benzer olaylar yasadı bu garajda. Sizede büyük geçmiş olsun..
    xbox live : YsnErhn

BaybuRtlu69 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Çok geçmiş olsun

Piyasanın çivisi çıkmış
    Emre Kalkan

Volkann - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ilk değil bence sonda olmayacaktır.
    99' ZN 106 GTİ
    14' SC İBİZA CUPRA
    94' MAM 106 XSİ (TU5 SWAP)
    16' FK2 TYPE-R

fzs106 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Geçmiş olsun kardeşim
    MagicPerformance
    red 106 GTİ Onur Aslan

Ne kingler gördük güle güle öldük...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ben bu yazilarlari okuyunca karsi tarafi pek dinlemeye gerek yok diye dusunuyorum

Bence hemen iyi bir avukata ver .
    baskalarida yanmasin

Osmrdn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Okurken gerildim.Allah kolaylık versin...

skyhigh - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    gene yakın zmanda bu garaj hakkında böle şeyler yazıldı gitmeyin vermeyin aracınızı arkadaşlar
    Mustafa Kemal Atatürk

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)