kamerada zoom yokmuş dediler
doğru mu?
Printable View
kamerada zoom yokmuş dediler
doğru mu?
vodafone da tek fark sözleşmedeki fiyatı kredi kartından taksitle direk alması ama yinede daha mantıklı ucuz çünkü.
n95 8GB RuLez :D
clio gt kameraya zoom da ekleniyor video kaydedici de, ama bazı şeylerde garanti dışı kalabiliyor :) gerçi onu da restore edip düzeltebilirsiniz
arkadaşlar bu ilk cıkan iphone a ne diyosunuz kullanışlımı o internet ıvır zıvır için wires olan yerlerde? teknolijiden anlamam korkuyorum bu tür telefonları alırken alıp memnun kalmazsam diye :D
hiç bi farkı yok entegre gps i yok mapler hazır yüklü sadece ve 3g iste
dün kaanın gazına gelip sıraya gittik 3 5 kişi vardı sırada sıraya bakmadan verdiler bize 16gb 1450 galiba tam blmyrm aldık kuramadık pc den kuruluyomuş ıvır zıvır okdr paraya değecek bişey değil bence
Bende eski i phone danaldım 2. El şu anda hiç bi sorunu yok.beyenmediğim tek özelliği yüklenen müzikleri ring tone yapamıosun ama 3g de o özellik warmıs.we bence 3g ye o kadar para werilene kadar eskisinden alınır
onun da yöntemi var :) iPhone için delı forumlar var türkçe içerikli..alete yüklenemeyen program oyun vs. yok..oha falan olabiliyorsunuz.. ayrıca ekstralar dışında aletin eksik yönlerini tamir eden bir sürü program var..normalde video çekemez,video kaıt programı var, fotoda zoom yapamazsınız o da yeni bir programla oluyor vs. bu dediklerim 2g için geçerli, çok memnunum çok eğlenceli alet.. yurtdışından getirin kullanın..ebay'den temiz 2.eller bulabilirsiniz.. türkiye'de 2.eller bile cok pahalı :)
birisi kablosuz interneti sormuş, çok kullanışlı ister MSN ister internet tarayıcı kullanın çok hızlı sıkılmadan kullanabiliyorsunuz.. youtube'dan pc'nize video indiremezseniz girip iphone'dan indirebilirsiniz mesela kolayca..
Evet clio gt ona bir çözüm yok maalesefi muratcım 1600 civarı 16gb :) yapılmayan çoğu şey programla yapılıyor bence garantili almak için çok para vermek mantıklı olmaz çünki içeriği komple yazılımla çözülüyor ki düşme ve su alma gibi olayları zaten garanti karşılamıyor.
simdi ilk versiyon bir iphone kullanicisi olarak biraz oveyim begenmeyenlere nispet :D
bluetooth yok var kulaklik icin , ama gerek yok bence paylasabiliceginiz bir dosya ortami zaten yaratilmamis . mms yok super hizli inanilmaz basite indirgenmis bir mail sistemi var .fotoyu cek mail olarak at de bitti ve gitti . cok cok hizli internet sistemi ( yada benim hattan dolayi ) ile butun islemleri yapabilirsiniz telefondan . en buyuk ozelligi surekli versiyon guncelemesi ve application olayi . parali bedava binlerce app mevcut. icinde okadar cok kullanisli sey varki saymakla bitmez . eglencesinden sesli sozlugune kadar . telefon olarak ayri bir kullanisli . tek eksigi zil tonu sesi az cikiyor . kirmadim ben telefonumu ama kirdiginiz an geri eski haline getirmek laptop yada desktop unuza baglamanizla olabilicek birsey . kirildiginda inanilmaz app mevcut . simdiye dek en begendigim muzip olani numaranizi degistirerek aramak ve sesinizi birebir bayan veya erkek sesine cevirebilmesi . bu telefonun en buyuk ozelligi kasasi sabit ici surekli degisken olmasi . kamera cok kullanan biri degilseniz kesinlikle tavsiye ederim . bendeki ilk versiyon 3g nin tek ozelligi kasasinda hafif farklilik 3g olmasi okadar. bence internet fiyatlarini iyice arastirmadan almayin derim . cnk bu telefonun en cok kullanilan ozelligi o .
yazdim ya ben sana face den. cok kolay kadrana cift tarafli bant ile sabitle ben ole yaptim . ordan basarsin . elinin altinda olur video cekmek istersen de uygun bir yer.
http://www.youtube.com/watch?v=A_NINym1KAE
bu sekilde cama yatir arkasina bir bant tamam .
Alıntı..
Artıları
-Ses kalitesi ve kulaklığı harika.
-Youtube'e kapalı olsa bile iPhone üzerinden ulaşmak mümkün!
-İçinde cep telefonu, browser, gmail ve ipod touch barındırıyor.
-Appstore'dan program satın alıp ve yükleyip özellikleri genişletmek mümkün.
-Geniş ve parlak bir ekrana sahip. Film izlemek çok keyifli.
-Google Maps hizmeti içinde geliyor. Bulunduğunuz yeri haritada ve uydu görüntüsü olarak görebiliyorsunuz.
-Safari ile harika web gezinimi sağlıyor.
-Hızlı dokunmatik ekran
-Ekran ışığı ortamın ışığına göre otomatik ayarlanıyor.
-Jailbreak ile her türlü program yüklenebiliyor!
Eksileri
-Türkiye'de 3G yok!
-iTunes, yani tekil şarkı veya albüm satın alma hizmeti Türkiye'de verilmiyor
-2 operatör de toplamda 1600YTL'nin üzerinde fiyat biçmiş. Değer mi? Eve veya arabaya girmek daha mantıklı değil mi?
-MMS mesaj atma yok!
-Gelen mesajı forward edemiyorsunuz.
-Sim kilitli yani başka operatöre ait sim kartla çalışmaz.
-Türkçe menü yok!
-Gerçekten hakkını vererek kullanırsanız pili 1 buçuk gün anca dayanıyor.
-Dünya'daki fiyatı ile Türkiye fiyatı farkından dolayı almam.
-A2DP, yani stereo Bluetooth kulaklık desteği yok.
-2 yıl sonra hâlâ iPhone 3G kullanmak mı? Yani 2 yılda yeni iPhone(lar), Google G1(lar) çıksa bile devam.
-Telefon defterinizdeki birini v-card olarak başka birine gönderemiyorsunuz.
-İçinde gelen oyun yok! Almak veya yüklemek gerek
-Türkçe kullanım klavuzu yok
-Kilitlendiğinde resetlemesi zor. Çoğu insan ne yapacağını bilmediğinden şarjının bitmesini bekliyor.
-Sim kart değiştirmek eziyet.
-Telefonun arka plastik kapağının kendi kendine kırılması şikayetleri var.
-Hazırda Türkçe klavyesi yok!
-Ekran çizilmiyor ama çok kolay kırılabiliyor. Masadan veya cebinizden düşürürseniz büyük ihtimalle kırılacaktır. Ekran değiştirme ücreti telefonun yarı fiyatı.
-Çıkarılabilir pili yok. 300-400 şarjdan sonra pili serviste fahiş fiyatlara değiştirmek gerek.
-Kopyala yapıştır özelliği yok!
-Sesli arama yok.
-Windows kullanmıyorsanız bilgisayarınıza iTunes ve Quicktime kurmanız zorunlu.
-GPS özelliği internet bağlantısı olmadan çalışmıyor. Bu da çok fazla data indirip kotayı doldurmanıza sebep oluyor.
-Telefon içindeki dosyaları telefondan göremiyorsunuz. Sadece iTunes üzerinden.
-iPhone aksesuarları da kendisi gibi pahalı. Kılıfından, bluetooth kulaklığına kadar.
-Java ve Flash desteği yok. Java oyunları unutun! Flash siteleri gezerken hiçbir şey göremezsiniz.
-Sınırlı internet paketleri ile sunuluyor
-Taslak mesaj yazılamıyor
-Yüklediğiniz yazılımlarda donma ve kilitlenme sorunları olabiliyor.
-Tek bir video formatını destekliyor.
-2 megapiksellik kamerası var, fakat video kaydı yapamıyor. Zoom yok, flaş yok. Çamur gibi fotoğraflar çekiyor.
-Bluetooth üzerinden diğer aletlere içerik gönderilemiyor, Bluetooth sadece ve sadece kulaklık için kullanılabiliyor.
bazi ibareler yanlis olmus .
-hakkini vererk kullan satj 9 saat :D
-dustugunde heryeri kirilir ekran kirilmaz . benimki ceket cebindne firladi asfalta ve 3 metre kadar ekran ustunde suruklendi . heryeri cizik ekran saglam :D
-reset atmasi cok kolay kapama ve menu tusuna 20 saniye kadar basili tut okadar . Turk uz 30 saniyede bu tarz seyleri buluruz ki kendim buldum ahhah
-oyun felan yok ama app bolumunde sirf free 400 oyun var .
+ si kadar - side var illaki ama kullanici tipine gore degisir. ha tr sartlarina bence uymaz su eksileri okuduktan sonra . i touch alip app leri kullanmak daha mantikli, cok isteyen icin tabi .
turkcellden alip karti takip itunes da aktiflestirdikten sonra istediginiz sim kartla calisiyomus turkcellin sikca sorulanlar sayfasinda yaziyor.
bi de fiyat tamam tabi amerikaya gore falan fazla ama abartilacak derecede degil bana kalirsa. 1600 lirayi kut diye vermiyosun ki 1 seneden fazlaya yayiliyo bi senede zaten her turlu 1 milyardan fazla telefon masrafi oluyodur. 1300 dolarlik macbooku burda 3,5 milyara satiyolar yani ben cok daha buyuk paralar bekliyodum :)
http://www.youtube.com/watch?v=iRfLS6jkBMY
http://www.youtube.com/watch?v=o91DX...eature=related
hangi nokia yada samsung urunu bana bu ozelligi saglayabilir :D
tam surumu daha cikmadi ama wireless la araciniza baglanip bircok sensorun durumunu telefondan gorebiliyorsunuz .