Ya sen git FORD konularina takil takip et ben senin dedigin hicbirseye cevap vermem veremem zaten BILGIM yetmez;)
Printable View
Ya sen git FORD konularina takil takip et ben senin dedigin hicbirseye cevap vermem veremem zaten BILGIM yetmez;)
ÖmerRS doğru birşey söylemiş bunu niye başka yerlere çekiyorsunuz anlamadım Türkçe olacaksa tam olsun swap yada başlklar vs değişsin tabi onu görmüş onu yazmış sorun ne burada?
ben de İngilizcelerle ilgili mesaj yazacaktım da göze batmasın diye vazgeçmiştim Ömer'e katılıyorum. Yarış haberine köşe kapmaca yazmışsınız mesela, Türkçe yazınca da gayet güzel olmuş, hatta çok güzel olmuş. Üstelik İngilizce yazdığınız başlıklar hem anlamsız, hem özensiz, hem de garip.
Bu olay diğer dergide de böyle. Bence siz bir ilk yapıp Türkçe yazın önümüzdeki ay. Sadece fikir :)
Senna;
evet dogru soylemis guzel soylemis,ancak SWAP kelimesini ne diye turkce yazicaksinda oraya goze batmayacak?Hadi diyelim yazdin SWAP`tan daha anlamli ne yazilabilir ki?
Kaldiki forumda`da birton ingilizce baslikli Konu vs. vs. var??Tamam cikisim biraz fevri olabilir eyvallah,kabul ediyorum.Ancak bu 1degil,2degil herkes boyle goz onunde olan seyleere gelince cikisiyo ediyor birseyler yazmaya calisiyor.Neyse yaa yorgunum bu kadar acik ifade edebilirim kendimi.
mertcan burdaki konu farklı kardeşim. fiberle turboyla alakası yok durumun. illaki onun kapak yapmamasındaki neden bu ama bizim dediğimiz konu madem yapmıyacaktın. kapak yapıcam deme ;) işler değişti vazgeçtiysende söylersin dimi aranda samimiyet varsa canım kardeşim kapak yapamicaz durum şartlar bu bu bu eğer senı kapak yaparsam okuyucu kitleme ayıp etmiş olurum vb. ;) yani burda sen koy bakalım kendını yerine mehmetin. MERTCAN SENI KAPAK YAPCAM. oooleyyy dedin gittin herkeze dedin kapağım bu ay türkiyenin önde gelen dergilerinden birtanesine ;) bi aldı arkadaşların dergiyi gümmmm kapak oldun ama aleme hadi bakalım ayıkla princin taşını :)
bilip bilmeden yorum yapılma durumlarına girmeyin yani. ben başından söyledim mehmete içerik değişti artık fiber araba koymazlar dedim yok abi söz verdiler onur abi yapmaz öyle bişey dedi. ve korktuğu başına geldi :) konu uzadıkça uzuyo bu yazdığımdan sonra bişey yazmamama gerek yok sanırım. benım burda yazdıklarımda anlicanız tek şey. kapak yap dedikte yapmadı diye sinirli değiliz. kapak yapıcaz diyip te yapmadıkları için sinirliyiz ;) anlamışsınızdır umarım....
dergiyi şu an okumaadım ama swap civic başından yanlış madem yazacaksan swapped civic yada başka birşey yazarsın ki şuda var Türkçe niye yazmıyoruz sanki bu dil bu kelimeleri karşılamıyormu fazlasıyla var Türkçe karşılığı bu belki dışarıdan havalı falanmı gözüküyor bilmiyorum ama kendi dilimiz yetrince zengin
kalp nakli de bişi de alternatif çok :) düşününce cidden sinir bozucu bir durum çünkü
Ben kendimi yaziyla cok guzel ifade eden bir insan degilim.Turkceyi konusurken bile cogu zmn emm kem kum ediyorum kelimler aklima gelmiyo sadece biraz evel msnden birine yazdigim seyi buraya yapistirmak istiyorum umarim herkes beni anlar. :)
10ur_K: nan derginin adi bikere turkce degil TUNING...
10ur_K:
COILOVER DOSYASI=Yukselip alcalabilen amortisor ve yay sistemi DOSYASI
Twin Turbo 434HP = Cift Turbolu Infiniti G35 434ATgucu :X
olabilirmi boyle birsey...
Saygilar,sevgiler,hormetler. . .
Swap sadece ornekti.. Genel olarak OmeRS ve can87'ye katiliyorum..
şimdi terimler var onların karşılığını Türkçe'de bulamazsın. Coilover dosyası ya da 450hp dersin orda problem yok. Ama Çift Turbo Infiniti demenin neresini yanlış görüyorsun :) Hatta evet beygir gücü diye de deniyor zaten eskiden Otohaberlerde falan BG yazardı HP yerine. Şahsen bi sıkıntı da çekmezdim anlama konusunda :D
can87 bak ne guzel demissin HP yerine BG yazardi vs. diye,ben SWAP kelimesinide kimsenin okurken anlamadigini sanmiyorum..Neyse bu konuya son post`um daha ugrasamicam kimseyle ..
sorun anlamak değil abi olay Türkçe kullanmak. Dergi yüzde yüz İngilizce çıksa ben gene anlarım sorun değil ama biz Türküz dergi Türk dergisi o yüzden terimler hariç Türkçe yazmak gerek diye düşünüyorum.
Türkçe kullanma konusuna girilirse, ... dünya kadar ingilizce kelime kullanıyoruz forumda.
yaw derginin adı tuning siz gelmişsiniz swap ı türkeç yaz diyosunuz... ozaman dergininde adı
MODİFYE TÜRKİYE olsun :) ipin ucu kaçtı bi kere battı balık drift yapar devaaaaaam :)
hatta burasıda TEKNİKTURKİYE olsun :D
Ufak şeylere bu kadar takılmanın anlamı var mı bilmiyorum. Açıp, geçmiş mesajlarınıza baktığınızda bir çok yabancı kelime kullandığınızı görebilirsiniz. Dilimizde onlarca yabancı kelime varken neyin Türkçe'sini kullanmamızı bekliyorsunuz? Kalıplaşmış şeylerin değişmeyeceğini sizlerde tahmin edebilirsiniz. Bu çok zor birşey değil. Swap'ın sonuna -ed eklentisini koymadığımız için motorun Swap olduğunu anlama zorluğu çekiyoruz diyorsanız bundan sonra onuda ekleyebiliriz. Okuyucuyu aptal yerine koymak yerine bir çoğunuzun bildiği, anladığı dilde çok resmi olmadan dergi hazırlamaya çalışıyoruz. Aranızda "Bu işi sizden daha iyi yapabilirim" diyen varsa buyursun yapsın. Zaten herkes bildiği işi yapsaydı Türkiye bu hale gelmezdi! "Dur şunlara bir laf sokayım" beklentisi olanlarınız var bunu görebiliyorum. Tuning Türkiye için açılmış olan geçmiş konulara bakın. Her açılan konuda bir hata aranıyor. Beyler siz bizi yanlış anlıyorsunuz!!! Biz ve bizim gibi yayın yapan tuning dergi ya da dergileri tuningin bitmesini değil, yayılmasını, yasallaşmasını istiyor. Karşınıza alacağınız kişileri lütfen iyi seçin. Bir öneriniz, eleştiriniz varsa bunu lütfen düzgün birşekilde dile getirin. İnternette herkes rahat rahat konuşabiliyor. Birgün gelin, ofisimizde çayımızı kahvemizi için, isteklerinizi dile getirin... Bizim kapımız herkese açık. Eminim karşımızda otururken böyle cümleler kurmayacaksınız. Ben dergi hazırlamanın haricinde aynı zamanda sizin aranızda olan biriyim. Sanayide, dışarıda, msnde, diğer motorsporları organizasyonlarında yeri geldiğinde oyunlarda bile sürekli bir aradayız zaten. Bu site kurulduğunda kaç kişi vardı aranızdan? Kaç kişi teknik bilgiler yazıyordu biliyor musunuz? 2 elin parmaklarını geçmez. Millet öğrenmeye aç. Bilgi almaya aç. Özgün iyiki açmış bu siteyi ki gerekli bilgiler alınıyor. Şimdi durum ne halde? Millet çığrından çıkmış. Kime ne laf soksam, kimi kötülesem diye yer arıyor. Bunu anlamak için aptal olmak bile yeterli. Şöyle bir göz gezdirin konulara. Mutlak bir gerginlik, mutlaka bir atışma. Artık eleştirinin dozunu kaçıranlara farklı şekilde cevap vereceğim!
her ay dergiye bişey buluyoruz.sonuçta swap dendigi zaman anlayabiliyoruz ne yapıldıgını,ne denmek istendigini.msupra'yada swap yazıldı kimse bişey demedi ozaman.bazen elinize sağlık demeyide bilmemiz lazım, diye düşünüyorum.ing terimler dilimize ister istemez girdi iyide oldu aslında teknik ingilizcemiz gelişiyor :D
Onurcum kapakta sayıda yakışıklı duruyor ellerinize sağlık ilk fırsatta alacağım..
swapi oraya yazmasanızda anlayan anlıyor sorun orda değil zaten
sadece yapılan bir hata dile geldi evet bizde/bende yapıyorum bunu yapmıyorum diyen varsa yalan söylüyor fakat bunu niye böyle dergiye hakaret gibi algılıyorsunuz anlamadım şurda söylenen söz ne derginin satışına nede kalitesine gölge düşürüyor burda sizin yaptığınız işe bir sözmü söylendi ? emeğinize saygısızlıkmı yapıldı? ne bu agresiflik o zaman, farklı şekilde nasıl cevap vereceksiniz?
bu site açıldığında kaç kişi yazıyormuş teknik olarak sayısınıda söyleyin o zaman madem konu ile ne alakası varsa ?
AUTO HİFİ den Bahsetsene onur abi :D hehehehe
Maşallah ellerinize sağlık 2 dergide cok güzel olmuş Auto hifinin kapagını bana pm atarmısın abi
simdi yazmayim yazmayim diyorumda zorla yazdiriyorsunuz ..
oncelikle sitenin su anki halini begenmiyorsan sildirirsin uyeligini . sitede sana ve dergine bi elestri oldu diye neden butun site ne hale gelmis tribine girdin anlamadim . begenmeyen varsa ckere gider arkadaslar bu herkes icin gecerli . biz uye diye geberen adamlar degiliz . kendi icimizde uye alimini kapatmayi bile zaman zaman cok dusunduk . herneyse . ssite hakkinda yorumlarini kendine sakla . siteyi sadece dergini nreklami icin kullanan birisi olarak .
ikinci elestrim derginize . bakiyorumda surekli bir laf sokma pesinde olan sensin . diger dergiye . gecen sayidan imzana efsane yazmalar bi onceki sayfadaki benzetmeler .simdi sen senin derginin bu sektore yarayisli oldugunumu savunuyorsun ? baska bir dergiye laf sokarak ? imzana yazmissin rakipsiz modifiye dergisi diye. rakiplerini kucumsersen laf sokarsan senle kimse rekabete girmez zaten . birisi demiski ciftkapak yapsaydiniz . senin cevabin direk adamlara . olmaz bu boyle . benim ne senin derginle nede diger dergiyle alakam yok . belirteyim . sektoru dusunen kendi isine bakar .laf sokmak yada baska dergiyi elestirmek senin isin degil . adam kapagina efsanede yazar cakma arabada yazar. senin isin duzgun cizgide her dengeyi kollayarak kendine has dergi cikarmak . dergileri yargilamak okuyucunun isidir . editorun yazarin degil . sana biri neden cift kapak olmadi dieye sordugunda verecegin cevap ," bizim konseptimiz boyle " den oteye gitmemeli . baskasini baltalamadan yaparsan isini ozman sektore faydan olur . ozman halkin gozunde " buyuk ve rakipsiz " olursun . cnk karsi dergiyi dusunup duzgun rekabet ortami yaratan sen olursan mukafaatini zaten okuyucun vericektir. agir olduysa kusura bakma . gozlemledigim bir elestiri bu . tekrar soyluyorum kimseyle dergiyle sunla bunla alakam yok . dedigin gibi Turkiyede herkes bildigi isi yapsin , laf sokup ignelemekle is yapilmiyo .
Senna, hata size göre hata farkındasın dimi? Eğer oraya SWAP yerine SVAP yazılsa bu bir hata olabilir. "Neden ingilizce? Neden -ed eklentisi yok?" gibi olaya değil de olayın dallarına saldırmaktan dolayı bu kadar sert tepki veriyorum. İlk başta üye olanlardan kastımı yukarıdaki yazıyı tekrar okuyarak cevabı bulabilirsiniz. Gayet açık ve net. Yorum yapmış olmak için sırf bu sitede bulunanlar var. Bir insanın bilgisi olmadan o konu hakkında bilgi sahibiymiş gibi davranması da buna eklenebilir. Benim sitemim buna. Diyorum ya "Ben sizden daha iyi yaparım" diyen varsa yapsın kardeşim o halde. İnciğini cüncüğünü çekiştirmektense yapsın doğrusunu da alkışlayalım. 6 yıllık bir modifiye dergisi Tuning Türkiye. Yahu deyin ki "Onur bey, derginiz güzel ama bir eleştirim olacak. Başlıkları "Müzik Kutusu" "Yakışıklı Kovboy" "Alevli Aslan" gibi atsanız daha hoşumuza gider." Tamam dikkate alırız bunu. Uygulamaya çalışırız. Geçmişte her araca olmasa da Türkçe başlıklarda atıldı. Ama hoş durmuyor be kardeşim. İnanın ki hoş durmuyor. İspanyol, Fransız, Japon modifiye dergileri bile İngilizce başlık atıyor. Çünkü enternasyonel bir dil. Intercooler'a içsel soğutma sistemi diyemezsiniz. Yada Turbo'ya Aşırı besleme salyangozu diyemezsiniz. Komik olur anlıyor musunuz? Bunca yabancı kelime varken belli başlı yerlerde Türkçe kullanımı komik kaçar. Bu dergi bir yemek dergisi değil ki baştan aşağıya Türkçe olsun. Modifiye zaten ülkemize yurt dışından gelen bir olgu. Onları takip etmeyi bırakın yanlarına bile yaklaşamıyoruz. Bir kaç örnek dışında! O örnekleri de sizlere sunabilen tek dergiyiz. Nedenine gelince... Belki de o insanlar Tuning Türkiye'yi Türkçe başlık atmadığı için tercih ediyorlardır. Ne dersiniz?
arkadaşlar neden bu kadar olayın farklı yönlere cekıldıgını anlamıyoruz. siz aracınızla ılgılı konusurken veya sanayılerde parca ararken hangı kelımelerı kullanıyorsunuz. SWAP---gelelım bu konuya.
bu sıtede en cok lafı gecen ıngılızce terım. yanı motor degıstırme. sımdı sız bu konu hakkında konusurken hatta bızler de dırek olarak swap lafını kullanıyoruz. O bır terımdır ıngılızceden tum dıllere tunıng sektorune has bır deyım olmustur. SWAP baska bır sey kullanamazsınız cnku o kelımeyle bır cok konuyu ozetlersınız. bu konudakı takılmalrınızı ısteklerınızı maalesef olumlu karsılamak dogru degıl bana gore. Cunku az once dedıgım gıbı o ıngılızce anlamlı olarak tum dıllere entegre olmustur. Keza bunu sız de o sekılde konusarak derdınızı anlatıyorsunuz. Dergının ıcerıgı hakkında konusmak varen bu kelımeye takılmanız bana gore anlamsız geldı. bır ıkıncısı ıngılızce baslıklar her sayıda oldugu gıbı bu dıger sayılarımızda da devam edecek. Maalesef otomobıl dergısı degıl yurt dıısını yakından takıp eden tunıng dergısıyız. Dıkkat edersenız test sayfalarımızda turkce baslık kullanıyoruz cunku o kısmın ızleyecegı yol az cok bellıdır. Turkıyede her seyde oldugu gıbı dergımızde de ıngılızce kullanımı olmak zorunda. Turkuz tabı kı dılımızı de cok sevıyoruz ama tunıng kulturunde ıster ıstemez bu dıle agırlık vermek zorundayız. aramızda konusurken ıngılızce terımlerı zaten kullaııyoruz. Mesela ıntercooler-wastegate veya wıdeband....Coılover da oyle cat back veya up pıpe olarak soyledıgımız parcalarda hep ıngılızce söylerız. Sız eger kı elestırı yapmak ıstıyorsanız bence daha farklı konularda sıkıntınızı dıle getırın. Uc bes kısılık kadroyla elımızden geldıgınce bır seyler yapmak ıstıyoruz ne sız hevesımızı kırın ne de dergıyı okuyan ınsanların paylasması gereknlere dıl uzatın. Swap da oraya yazılması gerekıyordu yazıldı. ve hep oyle yazılmak zorunda.
Saygılar...
dikkat ettiysen bunu bende yapıyorum dedim bunu niye dergiye olan hakaret gibi algılıyorsunuz anlamadım bende yapıyorum fakat yapmamam gerektiğini söylüyorum ben sen o kim yapmış değil mesele, demek istediğim insanlar bu dergiyi alıyor okuyor birşeyler öğreniyor göz önünde olan sizlersnz bazı şeyleri doğru yapmak daha yerinde olur niye buna ön ayak olmuyorsunuz?
Hay hay. Sitenin şu anki halini beğenmiyorum demediğimi biliyorsun. Sadece belli üyelerin yaptıkları yorumları belirttim. Bunu ben değil, siteye giren bir çok kişi düşünüyor. Mesaj atmış olmak için mesaj atanlar var. Üye alımını durdurma konusunu Özgün bilir. Bana kalırsa mantıklı bir karar olur. 6 senedir modifiye sitelerine giriyorum. Bir çok kez işe yaramıştır. Dergi olayına gelince kimse arada yaşananları bilmiyor. Bunun için yorum yapma yetkisine de sahip değil kimse. Birisi bize bir laf sokuyorsa susup onları izlemek pek de hoş olmuyor biliyor musun? Sektörü düşünüp gecemizi gündüzümüze katıyoruz zaten. Bana göre rakipsiz, başkasına göre rakip olabilir. Kararlarını, düşüncelerini herkes belirtmekte özgürdür değil mi? Bu benim konularımda bana karşı çıktığın birinci mesaj değil M_Project. Sitede mesaj atılabilecek başka konularda var.
iyide bizene sizin aranizdaki diyalogdan ? sorundan ? profesyonel calisamiyorsunuz demekki bunu isinize yansittiginiza gore . germez beni zaten .
forumdaki bos konusan arkadaslar hakkinda hic bir moderatore sikayet gelmedi . her konuda her postta " moderatore bildir " seklinde bir buton var. 6 senedir forumlarda olan biri icin yabancili cekilmeyecek bir tus . dedigim gibi sen sana ters geleni bos msj atiyor diye degerlendiriyorsun . Omer sana elestri yapmsi ben kendini tanimam ama bildiklerini bilirim . Omer bos adam degildir hatta cogu konuda bu sitede cogumuzdan dolu adamdir . tek tek sana yorum yapanlarin seceresini dokemicem ama dokersem boslar dolulardan az olacaktir . Bence sen sana elestir yapan insanlarin karalistesini tutmayi birakmakla basla once bu ise . gordugumu yazarim . dedigin gibi dusunce ozgurlugu :D
konu hakkında onur da bır seyler yazacaktır ama ben de son kez bır sey yazayım ortalıgı kırletmeyelım bosuna..
Elımızden gelenı yapıyoruz bu bızım hobımız oldugu kadar meslegımız. Bız bır seyler hazırladık takdır sızın arkadaslar. Hatta eger kı bazı ınsanları kızdırıyorsa dergımızın reklamı o zaman koymayız bız de buraya. Sorun o degıl. Eger kı bır seyler hazırlanıp pıyasaya cıkıyorsa bunu ya begenırsın ya begenmezsın. Her ay bır seye kulp takarak emeklerı ezmek ve ılla kı dort dortluk bır seyler beklemek maalesef bızlerı uzuyor. Kusura bakmayın kımseyı ne kırarım ne de polemık ortamı ısterım benı tanıyan bılır zaten. Ama ben acıkcası yazılan yorumlardan uzuntu duyuyorum. Onur yazdıklarında rakıp dedıgı Tr Tunıngı asla kucumsememıstır. Buna en basta ben ızın vermem her seyden once onlar bızım meslektasımız ve ıs dısında da abılerımız dedıgımız saygılı ınsanlardır. Elbette rakıp olarak ıyı bır seyler yapılır cızılır. herkes ekmegıne bakar. Benım rakıbım ne kadar ıyı olursa ben o kadar mutluluk duyarım.
benim sizden rahatsiz olup burdan reklam yapmamanizi istemek gibi bi luksum olmaz . kizdigimiz birseyde yok . Ben acikta aramiyorum ama tutum yanlis . En basiti kucumseme olmaz diyorsunuz ama Onur un bir hafta onceki imzasi herseyi acikca belirtiyor . cocuk degil burda kimse anlayan anlasin hesabi bi imza idi . yakisik degil bu tarz hareketler . search yapmak istemiyorum ama bircok igneleyici post bulabilirim .
ayrica su tutum tamamane yanlis elestri olmus iyi yonde kotu yonde farketmez . size kotu gelmis bu direk forumdaki uyelere yansitiliyor . bos uye varmis . bu uyeler aliyor sizin derginizi . o bos uyeler . dikkatinizi cekerim . denge kurmayi becermek lazim . herkes super diye elestiri yapsaydi bu forumun kalitesinden gecilmezdi sanirim dimi ?
aslinda yazmaya gerek yok hersey yazilanlarda cok acik ve net
mehmetın kapak mevzusunda hakkı var.2cısı sız bır kapak tasarımı yaparken cuneyt tasarımı hazırlayıp hep bırlıkte basına oturup olemı yapıyosunuz yoksa 3 4 farklı kapak tasarımı hazırlayıp maketını yapıp olemı karar verıyorsunuz.kapakdakı meganeda a5 kadar buyuyebırmıs yer musaıt cunku sayfada.onun dısında basarılı bır calısma olmus
Bizde bunu savunuyoruz zaten. Tuning Türkiye bu hale gelebildiyse sizlerin önerileriyle, tavsiyeleriyle oldu. Omer bey muhakkak bilgili ve tecrübelidir ki konulardan takip ettiğim kadarıyla çok mantıklı davranıyor. Kimsenin ismini vermedim ben farkındaysanız. Türkçe başlık gerçekten bize göre hoş durmuyor arkadaşlar. Sizlerden bu konuda anlayış bekliyoruz biraz daha. Bu yazının başında belirttğim gibi sizlerin önerileriyle bu denli ilgi çekici ve okunabilir bir dergi haline geldi. Bundan dolayı asla kara liste tutmak gibi bir şey olamaz. Diyorum ya bir çoğunuz zaten görüştüğüm kişiler. Buna Amerika'daki Günay'dan tutda, İzmir'deki Cem'e, İstanbul'daki Tolga'dan tut da Adana'daki Halil'e kadar herkes dahil. Mantıklı düşünen, davranan aklı başında olan herkes dostumuz, arkadaşımızdır. Bir çoğu zaten bu siteye üye. Burada olmaktan memnunum çünkü bu insanlarla birlikteyim. Burada yeri geldiğinde senin yazdığın teknik yazıları da okuyorum, siteye koyulan bir geyik videoyu da. Sadece karşınıza almanız gereken kişinin biz olmaması gerektiğini savunuyoruz. Biz sizler için bir şeyler yapma gayreti içindeyiz. Hiç değilse bile bu sitede üye olupda araçlarını dergide sergileyenler var. O insanların ileride "Bak, 30'lu yaşlarımda bu araca biniyordum ben." diyerek oğluna gösterebileceği bir anısı oluyor. Bunu kaliteli sunmak için de günlerimizi gecelerimizi veriyoruz. 4-5 gün uyumadan dergi hazırlıyoruz. Sağlığımızdan tutunda zamanımıza kadar herşeyden feda ediyoruz. Bunu inanın bir insan sadece maddi kazanç için yapamaz. Çünkü herkes emek harcıyor. Burada yazılan en ufak şey yazı işlerinde çalışanlara değil, ofisteki herkese gelmiş oluyor. İnsanlar günlerce haftalarca emek harcıyor. O emekleri karşısında heves kıran yazılar yazmak yerine öneride bulunan, yapıcı eleştirilerde bulunmanızı rica ediyorum. Sitedeki bir avatarda ne yazıyor? "Ne büyüktür emeğe saygı duyan insan." Şu 6 kelimeden oluşan cümleyi lütfen uygulayın arkadaşlar. Sadece bu konuda değil, her konuda. Bu konuya attığım son mesajdı. Beğenilerini dile getirenlere teker teker teşekkürler. Önerileri olanlara da rica ediyorum ki bizlere mail atın.
onur@tuningturkiye.com.tr
mütercim tercumanlık bolumu okuyan bırı olarak, edebiyatın, turkcenin icinde biri olarak, dilimizin sorunlarını hemen hemen hepinizden daha iyi bilen biri olarak, bir turk olarak ingilizcenin terimlerden olabildiğince uzaklaşmasını temenni ediyorum. bunu önceden bu forumda farklı konularda ( turkcemizi guzel kullanalım ya da photoshoot kullanmayalım gıbı ) ara ara dıle getirdim. Kımse kımseyı zorlayamaz dıl esnektir, yasayan bır varlıktır ama turkcemiz emın olun kı hepsının ustesınden gelir. Ayrıca, sonradan bıze gelen bır olgu tuning denmis, bende sunu soylım bızden onlara gıden her hangi bır olgu var mı kı boyle dıyorsunuz?? her sey onlardan bıze gelıyor o zmn bıraklım cırpınmamızı resmı dılımız ıngılzce olsun, gırelım amerikan mandasına olsun bıtsın. Ataturkün de kemıklerı sızlasın. Turkıyede modifiye daha yolun basında, sımdıden kanayan yaraya tampon yapmazsak sonradan kolda gıder bacakta. Ben bıtırme tezim olarak bu konuyu yapıcam zaten. Motorsporları ve modifiye terımler sozlugu gibi bir sey olacak. Olayın ıcınde degılsınız o yuzden yok hos durmuyor yok guzel durmuyor,yok dısardan geldı bıze, yok hepınız kullanıyorsunuz demek cok kolay. Tercumanlar olarak mılletın artıklarını toplamaya calısıyoruz cevırılerımızde. Yazılanları sadece ıstanbul ızmır ankara okumuyor, hakkarıdekı cocukta okuyor karstakı de ordakı de burdakı de. Ondan sonra komık komık laflar donuyor ortada. Dilin gelısmesınde en buyuk katkıyı verenlerdeniz mesleğimiz icabı. Herkes bıldıgı iş hakkında konussun dıyorsanız, o zmn sımdı susun.
http://www.techturkey.com/forum/fotograflariniz/19158-_boost_trust_grs_teaser_.html
bu başlık bu adamın olamaz :D:D:D:D:D
Çok takılmışsınız swap,coilover olayına,hanginiz günlük yaşamda , msn'de konuşurken b20 swap yapılmış civic eg değilde motoru değişmiş diyorsunuz ya da hanginiz coilover yerine türkçesini söylüyorsunuz?
Araç tanıtımlarında ki yabancı başlıklara bende karşıyım ama bu kadar ufak tefek şeylere takılmayın bence,herkesin dilinde olan kelimeler yazılmış.
Ayrıca derdi çok güzel olmuş,son aylarda çok kaliteli araçlar çıkıyor eskiden çıkan fiber yığını araçlar yerine mehzent'in aracı gibi komple showcar tarzı araçlar çıkması daha güzel olmuş dergiye bakarken göz zevkini bozmuyor.
Elinize sağlık
en çok 200sx'in haline üzüldüm bundan 3sene evvel bakmıştım o araca çok güzeldi, ne hale getirmişler. dergiyi henüz almadım ama yarın veya ptesi alıcam. umarım güzel bir sayı olmuştur.
Tuning Türkiye bugunlere geldiyse, su an kendini rakipsiz görüyorsa bunda TechTurkey üyelerinin büyük etkisi vardır.
Olumlu olumsuz elestirilerle, yapıcı mesajlarla bu halini aldı diye düsünüyorum.
Laf olsun diye yazmalar, acık aramalar hayatın her sektöründe vardır, bunları cok fazla önemsemeyin derim.
Benim tek diyeceğim ''rakipsiz'' kelimesinin cok iddialı olduğu ve ''bilmemne sayısı tüm bayilerde'' cümlesi gecmesine rağmen uzun süre coğu bayide bulunamaması.