butun araclarin basliklari YABANCI BIR DILLE yazilmisken birtek SWAP kelimesi mi gozunuze batti? ya yapmayin goznuzu seviim neye nerden aticagini sasirmis millet.
butun araclarin basliklari YABANCI BIR DILLE yazilmisken birtek SWAP kelimesi mi gozunuze batti? ya yapmayin goznuzu seviim neye nerden aticagini sasirmis millet.
- K -
________
Dr.Ecu
Azim Oto Özel Ford Servisi
http://www.azimfordservisi.com/
Ya sen git FORD konularina takil takip et ben senin dedigin hicbirseye cevap vermem veremem zaten BILGIM yetmez![]()
- K -
________
Dr.Ecu
ÖmerRS doğru birşey söylemiş bunu niye başka yerlere çekiyorsunuz anlamadım Türkçe olacaksa tam olsun swap yada başlklar vs değişsin tabi onu görmüş onu yazmış sorun ne burada?
körler sağırlar
ben de İngilizcelerle ilgili mesaj yazacaktım da göze batmasın diye vazgeçmiştim Ömer'e katılıyorum. Yarış haberine köşe kapmaca yazmışsınız mesela, Türkçe yazınca da gayet güzel olmuş, hatta çok güzel olmuş. Üstelik İngilizce yazdığınız başlıklar hem anlamsız, hem özensiz, hem de garip.
Bu olay diğer dergide de böyle. Bence siz bir ilk yapıp Türkçe yazın önümüzdeki ay. Sadece fikir![]()
Senna;
evet dogru soylemis guzel soylemis,ancak SWAP kelimesini ne diye turkce yazicaksinda oraya goze batmayacak?Hadi diyelim yazdin SWAP`tan daha anlamli ne yazilabilir ki?
Kaldiki forumda`da birton ingilizce baslikli Konu vs. vs. var??Tamam cikisim biraz fevri olabilir eyvallah,kabul ediyorum.Ancak bu 1degil,2degil herkes boyle goz onunde olan seyleere gelince cikisiyo ediyor birseyler yazmaya calisiyor.Neyse yaa yorgunum bu kadar acik ifade edebilirim kendimi.
- K -
________
Dr.Ecu
mertcan burdaki konu farklı kardeşim. fiberle turboyla alakası yok durumun. illaki onun kapak yapmamasındaki neden bu ama bizim dediğimiz konu madem yapmıyacaktın. kapak yapıcam demeişler değişti vazgeçtiysende söylersin dimi aranda samimiyet varsa canım kardeşim kapak yapamicaz durum şartlar bu bu bu eğer senı kapak yaparsam okuyucu kitleme ayıp etmiş olurum vb.
yani burda sen koy bakalım kendını yerine mehmetin. MERTCAN SENI KAPAK YAPCAM. oooleyyy dedin gittin herkeze dedin kapağım bu ay türkiyenin önde gelen dergilerinden birtanesine
bi aldı arkadaşların dergiyi gümmmm kapak oldun ama aleme hadi bakalım ayıkla princin taşını
![]()
bilip bilmeden yorum yapılma durumlarına girmeyin yani. ben başından söyledim mehmete içerik değişti artık fiber araba koymazlar dedim yok abi söz verdiler onur abi yapmaz öyle bişey dedi. ve korktuğu başına geldikonu uzadıkça uzuyo bu yazdığımdan sonra bişey yazmamama gerek yok sanırım. benım burda yazdıklarımda anlicanız tek şey. kapak yap dedikte yapmadı diye sinirli değiliz. kapak yapıcaz diyip te yapmadıkları için sinirliyiz
anlamışsınızdır umarım....
dergiyi şu an okumaadım ama swap civic başından yanlış madem yazacaksan swapped civic yada başka birşey yazarsın ki şuda var Türkçe niye yazmıyoruz sanki bu dil bu kelimeleri karşılamıyormu fazlasıyla var Türkçe karşılığı bu belki dışarıdan havalı falanmı gözüküyor bilmiyorum ama kendi dilimiz yetrince zengin
kalp nakli de bişi de alternatif çokdüşününce cidden sinir bozucu bir durum çünkü
körler sağırlar
Ben kendimi yaziyla cok guzel ifade eden bir insan degilim.Turkceyi konusurken bile cogu zmn emm kem kum ediyorum kelimler aklima gelmiyo sadece biraz evel msnden birine yazdigim seyi buraya yapistirmak istiyorum umarim herkes beni anlar.
10ur_K: nan derginin adi bikere turkce degil TUNING...
10ur_K:
COILOVER DOSYASI=Yukselip alcalabilen amortisor ve yay sistemi DOSYASI
Twin Turbo 434HP = Cift Turbolu Infiniti G35 434ATgucu :X
olabilirmi boyle birsey...
Saygilar,sevgiler,hormetler. . .
- K -
________
Dr.Ecu
Swap sadece ornekti.. Genel olarak OmeRS ve can87'ye katiliyorum..
şimdi terimler var onların karşılığını Türkçe'de bulamazsın. Coilover dosyası ya da 450hp dersin orda problem yok. Ama Çift Turbo Infiniti demenin neresini yanlış görüyorsunHatta evet beygir gücü diye de deniyor zaten eskiden Otohaberlerde falan BG yazardı HP yerine. Şahsen bi sıkıntı da çekmezdim anlama konusunda
![]()
can87 bak ne guzel demissin HP yerine BG yazardi vs. diye,ben SWAP kelimesinide kimsenin okurken anlamadigini sanmiyorum..Neyse bu konuya son post`um daha ugrasamicam kimseyle ..
- K -
________
Dr.Ecu
sorun anlamak değil abi olay Türkçe kullanmak. Dergi yüzde yüz İngilizce çıksa ben gene anlarım sorun değil ama biz Türküz dergi Türk dergisi o yüzden terimler hariç Türkçe yazmak gerek diye düşünüyorum.
Türkçe kullanma konusuna girilirse, ... dünya kadar ingilizce kelime kullanıyoruz forumda.
yaw derginin adı tuning siz gelmişsiniz swap ı türkeç yaz diyosunuz... ozaman dergininde adı
MODİFYE TÜRKİYE olsunipin ucu kaçtı bi kere battı balık drift yapar devaaaaaam
hatta burasıda TEKNİKTURKİYE olsun![]()
Ufak şeylere bu kadar takılmanın anlamı var mı bilmiyorum. Açıp, geçmiş mesajlarınıza baktığınızda bir çok yabancı kelime kullandığınızı görebilirsiniz. Dilimizde onlarca yabancı kelime varken neyin Türkçe'sini kullanmamızı bekliyorsunuz? Kalıplaşmış şeylerin değişmeyeceğini sizlerde tahmin edebilirsiniz. Bu çok zor birşey değil. Swap'ın sonuna -ed eklentisini koymadığımız için motorun Swap olduğunu anlama zorluğu çekiyoruz diyorsanız bundan sonra onuda ekleyebiliriz. Okuyucuyu aptal yerine koymak yerine bir çoğunuzun bildiği, anladığı dilde çok resmi olmadan dergi hazırlamaya çalışıyoruz. Aranızda "Bu işi sizden daha iyi yapabilirim" diyen varsa buyursun yapsın. Zaten herkes bildiği işi yapsaydı Türkiye bu hale gelmezdi! "Dur şunlara bir laf sokayım" beklentisi olanlarınız var bunu görebiliyorum. Tuning Türkiye için açılmış olan geçmiş konulara bakın. Her açılan konuda bir hata aranıyor. Beyler siz bizi yanlış anlıyorsunuz!!! Biz ve bizim gibi yayın yapan tuning dergi ya da dergileri tuningin bitmesini değil, yayılmasını, yasallaşmasını istiyor. Karşınıza alacağınız kişileri lütfen iyi seçin. Bir öneriniz, eleştiriniz varsa bunu lütfen düzgün birşekilde dile getirin. İnternette herkes rahat rahat konuşabiliyor. Birgün gelin, ofisimizde çayımızı kahvemizi için, isteklerinizi dile getirin... Bizim kapımız herkese açık. Eminim karşımızda otururken böyle cümleler kurmayacaksınız. Ben dergi hazırlamanın haricinde aynı zamanda sizin aranızda olan biriyim. Sanayide, dışarıda, msnde, diğer motorsporları organizasyonlarında yeri geldiğinde oyunlarda bile sürekli bir aradayız zaten. Bu site kurulduğunda kaç kişi vardı aranızdan? Kaç kişi teknik bilgiler yazıyordu biliyor musunuz? 2 elin parmaklarını geçmez. Millet öğrenmeye aç. Bilgi almaya aç. Özgün iyiki açmış bu siteyi ki gerekli bilgiler alınıyor. Şimdi durum ne halde? Millet çığrından çıkmış. Kime ne laf soksam, kimi kötülesem diye yer arıyor. Bunu anlamak için aptal olmak bile yeterli. Şöyle bir göz gezdirin konulara. Mutlak bir gerginlik, mutlaka bir atışma. Artık eleştirinin dozunu kaçıranlara farklı şekilde cevap vereceğim!
Loading World's Best Magazine...
her ay dergiye bişey buluyoruz.sonuçta swap dendigi zaman anlayabiliyoruz ne yapıldıgını,ne denmek istendigini.msupra'yada swap yazıldı kimse bişey demedi ozaman.bazen elinize sağlık demeyide bilmemiz lazım, diye düşünüyorum.ing terimler dilimize ister istemez girdi iyide oldu aslında teknik ingilizcemiz gelişiyor![]()
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)