efsane yerine legend yazsalardı kavga çıkmayacaktı işte :D
Printable View
efsane yerine legend yazsalardı kavga çıkmayacaktı işte :D
Yok kavgalık bir durum yok da dergi calısanlarının diger dergiyi kötülemesi pek etik degil...
Üye olarak tamam da, o dergi icerisine girdiysen karsı dergiyi kücük düsürmek dogru degil...
Arkadasın da TR Tuning konusunda yeni eleman olarak kendisinden bahsedip, sonra burda dergi calısanı dedik diye gidip ordaki mesajını editlemesi ve inkar etmesi garip sadece....
kendin bilip bilmeden buraya yazıp duruyosun bence....
yeni elemanınız hayırlı olsun derken atıl atılganın kendisinden bahsetmiştim. 1-2 aylık bir gecmişi war o dergide daha onceden auto-dromda calışıodu. ben onu kastetmiştim.
senin aklın alabiliomu bu kalitedeki 2 derginin calışanları kendi arasında laf sokucak birbirlerini kötülücek? eger senn aklın buna eriyosa o zmn yorum yapmıorum....
mehmeti unuttum sanmayın :D oda kapak oldu ama cosworth kapağı oldu :D puhahauhua
http://img218.imageshack.us/img218/1...0detailiq3.jpg
Öyle el kol sallama...5
* Edit :
TR Tuning konusuna yeni eleman hayırlı olsun vs kendini yazıp, simdi bu konuda TR Tuning calısanı dedikten sonra gidip editlemissin...TR Tuning elemanı oldugunu gizlemek icin sanırım :)
Bu forum üyelerini salak yerine koyma bu da 6 OK?[/QUOTE]
ister el sallarım ister kol ister bacak... orası beni ilgilendirir... tr tuning dergisinin kapısından içeri girmişligim yoktur. calışmak neyime düşmüş... kendim endustri mühendisiyim. sence dergiyle alakam olabilr mi? he dersin ki belki elindeki makine ne ? bu gune kadar cektigim resimler sadece kendi arsivimde durup hiç bir yerde yayınlanmamıştır. fotograf işinden de para kazanmak için dergiye yalakalık yapıcak bi adam diilim...
Ben bildigimi yazıyorum.
Atıl Atılgan Nisan ayından beri bu forumda TR Tuning konuları acıyor, ben bunu bilirim.
Dergi calısanları diger dergiyi kötülüyor evet aynen öyle...
TR Tuning ile alakam yok diyorsun...
Peki neden ben bu konuda senin icin TR Tuning calısanı yazdıgımda gittin o konudaki mesajı editledin?
Neden yeni eleman hayırlı olsun vs yazan mesaj silindi?
En basta bunu acıkla...
Bana cevap verirken o kol bacagı sallama da efendi efendi, saygı cercevesinde yaz.
oraya aynen sunu yazdım....
bu sayıda guzel olmuş gibi gorunuyo...
bu arada yeni alınan eleman pek ii calışmıo galiba ama nese :D
elinize saglık atıl bey bu kadar emege saygı gosteriyorum respecttt :lol:
''bu arada yeni alınan eleman pek ii calışmıo galiba ama nese :D'' bu kısmı cok laubali ve anlamsız olucağı için sildim sonradan...
snn bana tr tuning calışanı yazıosun vs demenle alakalı bişey yok....
kaldiki burdan o derginin bir calışanı olduğumu nerden cıkardın onuda anlamış degilim...:soru::soru::soru:
Şimdi dergiyi henüz almadım alıcam orası kesin :) Ama Dergi calısanının Türkceye özen gösterilmesi hususundaki eleştirilere "sizde forumda yapıyorsunuz" yazısını yakıstıramadım. Sonucta siz bir dergi cıkarıp halka sunuyorsunuz. Radyo TV Sinema mezunu olarak bunun etik olmadığınıda ben size bildireyim ;) Türkceye dikkat edilmesi gerektiği konusunda hemfikir olduğunuza ve anlık sinirle yanlıslıkla yazdığınıza, aslnda anlamının o olmadığına eminim ;) Evet bazı terimlerin TR de karşılığı yok. bunun suclusu ne Dergiler ne TV ler. Türk Dil kurumundan başkası değil. Aslında suç direk TDK da değil devlette herzamanki gibi. Yeterli bütce ayrılmadığından , PKK ile savaşta olduğumuzdan, askeriyeye yapılan yardımların arttırılmasından vs.. derken Eğitime ve eğitimle alakalı bölümlere ayrılan paralar başka yöne mermi olarak akmaktadır. Eğitimin kötüleşmesi yeni Eşkiyaları polatları mematileri doğurmaktadır. Bu konu uzar gider ama herkes elinden geldiğince Türkceye özen göstermelidir. Swap yerine baska birşey kullanılmasada başlıklarda Türkce olması oldukca özverili bir davranış olacaktır. Gene bu eleştiriye olan tepkinizi "bütün ülkelerde başlıklar ingilizce cünkü enternasyonel bir dil" anlık sinirinize vermekteyim. Çünki biz; aile ve kültür bağları kopuk bir ipe bağlı millet olma yolunda gidiyoruz ve sizlerin bu kopma noktasındaki ipe bıcak sallaması hoş durmaz değilmi ;) Çünki belirttiğiniz bütün o ülkelerin ipi kopmus tekrar nasıl birleştiririzin peşindeler ;) .
--Araçlar olsun modifiye olsun doğru yönde ilerliyorsa sizler sayesindedir. Sizlerinde cıkardığı son sayılarda ciddi ilerlemeler gözle görülür şekildedir. Etrafınızda binlerce yalaka yerine bir tane adam gibi rakip dergi olması sizlere daha cok para kazandırıcaktır. (Aptal bir dost yerine zeki bir düşmanı seçerim) . Elbette iğnelemeler olacak ve biz bunları zewkle okuycaz bir sonraki ayı merakla bekliycez. Buda sizlerin işine gelicek ;) Eleştirilere daha açık olmanız dileğiyle iyi sayılar dilerim her iki dergiyede. SEVGİYLE KALIN....
peace kardes sıtede kendını tanıtan bır konun bıle yok gordugum kadarıyla trtunıng de butun arkadasları tanırım ısmını soyadını solersen 1 telefon acar ogrenırız dert degıl kımın nerde calısıp calısmadıgı
Arkadaşlar derginin editörüyüm evet. Ama yakın zamanda E5'e cıkıp su satmaya baslayacagım. Tuning sektörüne yaklaşık 6 senedir emek veriyorum. Üniversite yıllarında yani 99larda bile modifiyeyi Kıbrısta görerek bu işe atıldım. Tuning denılen şey daha dogru durust Türkiye'de yokken. Ağzım açık hiç bir şeyden habersiz Japonya'dan gelen araçları inceleyerek, görerek öğrendim. Okuduk, yazdık elbette merak da eklenince ve bölümden de mezun olunca otomobil bizim hayatımız oldu. Şimdi en ufak pürüzde insan kötü etkileniyor. SWAP mevzusunu bırcok arkadaşımız kendince yorumladı. O konuyu sanırım herkes anlamıştır. Türkçe kullanım olarak sadece başlıkları kullanıyoruz. Diğer dergi öyle kullanıyor demişsiniz. Herkesin her kuruluşun kendine özgü özellikleri ve bir üslubu vardır. Ama ben şahsen Amerika'daki dergilerin çizgisini ülkemize oturtmaya çalışıyorum. Biliyorsunuz hepimiz bu işi daha çok Amerika'dan takip edip kendimizi güncelliyoruz.
Ben de İletişim Fakültesi mezunuyum. Dilime gereken önemi vermek benim zaten mesleğimin bir parçası. Ama tuning konusunda yeri geldiğinde bu dile ağırlık vermek zorundayım. Bağdat Caddesi veya Nişantaşına çıkıp bakalım acaba kaç pano Türkçe. Suadiye'de Brothers Buffet var. Neden amcamlar Kardeşle Büfe yazmamış. Bu sosyete mıknatıslığı veya özentiliktir. Benim işimde özentilik yok. Kullanılması gereken odur. By Megane istedi Mehmet. O da o şekilde yazıldı. Yada diğerleri içinde aynı şekilde. Diğer rakiplerimizin yaptıklarını saygıyla takip ediyorum. Onur arkadaşımız eğer ki ileri derecede küçümseme yapmışsa kendi adına özür dilemesini de biliirim. Biz dergi olarak kimseyi küçümsemeyiz. Türkiye'deki tüm otomobil dergilerindeki çalışanlarla yakın samimiyet derecem vardır. İş başka dostluk baka bu sebeple her daim yüzyüze baktığımız kişileri asla kendimizden küçük görmeyiz. Bizler rakip olduğumuz için bu kadar göz önündeyiz. Türkiye'de iki dergi tuning 10 dergi de otomobil için emek harcıyorsa bu biz iki derginin özelliğini ortaya koyar. Bu sebeple bir daha bizlerde bu şekilde laflar duymanız veya polemik yaşanmasını asla istemiyorum.
Kapaktaki Swap olayını sanırım kapattık. Buna maalesef çözüm bulamayacağımız için TDK yeni bir terim bulana kadar Swap olarak kalacaktır. Yazılarımızın içinde swap yani motor değiştirme diyerek konuya açıklık getirici bilgiler veriyoruz. Bilende anlar bilmeyen de..
Skyline konusuysa...Efsane evet. Bu ne benim fikrim ne de benim hayali terimim. Üç gün boyunca 15 ssayfalık metinden İngilizce olarak Türkçeye çeviri yapılarak yazılmış bir haber. Markanın kendisi ve tüm otomobil otoritelerinin ortak kararı olarak Efsane'dir. Bu sebeple polemiğinin yapılması bile gereksiz laf kalabalığı olacaktır.
Gelelim dergimiz için yapılan yorumlara ve sizlere. Öncelikle şunu söylemeliyim ki TECH TURKEY dergimizin gelişmesinde önemli etkenlerden birisidir. Bu gerek araç sahiplerimiz ve kişiler aynı zamanda Özgün'ün dergimize olan haber katkısıdır. Sizin fikirleriniz ve dergide görmek istediklerinizi bizzat yapmaya çalışıyoruz. Ama yapmak için değil gerçekten de Türkiye'de de tuning denilince motor modifiyesi öne çıksın diye. Yurt dışında biliyorsunuz tuning denildiği an motordan konu açılıyor. Bizlerin de bu şekilde kimseden geri kalmaması için çabalıyoruz. Yurt dışından ülkemize gelen yabancı ziyaretçilerden gelen bir iki çift laf vardı. "Amerikadan fark yok" Eskiden neydik peki? Dört jant bir tampon mu? Gece gece ne alemi var belki de bunları konuşmanın. Buraya benim yazmam aslında pek hoş değil. Size bir dergi sunduk aldınız okudunuz veya gördünüz. Elbett eleştiri yapacaksınız elbette bizlere tavsiye vereceksiniz. Bizler herşeyi bilmiyoruz sizlerle veya diğer otomobil severlerle beraber çalışıyoruz. Ben eleştiriye açık olduğum kadar övünmeyi asla sevmeyen biriyimdir. Herkes iyi olduğunu söyler ama aldığım en ufak bir eleştiri o derginin en iyi şekilde yapılmasını sağlar. Ama bu eleştiri beni üzecekse dert edip çalışırım.Kimse yazmak için yazmasın hakikaten toplum olarak sıkıntı duyulan bir konuysa buna zaten oradaki kişiler olarak biz müdahele ederiz. Dergide maaşlı olarak 15 kişi var. Yazı fotoğraf kadrosuysa 4. Evet dört kişinin üzerinde bunca yük. Diğer iki kişiyse tasarım olarak dergiyi ellere taşıyor. 6 kişi biz geri kalan da sizlersiniz. Aslında hepiniz her iki derginin bir parçasısınız.
Konuyu yine uzattık sanırım. :) Yazmak gerekirse yazmaktan asla kaçınmam. Ama bu konu gerçekten önemliyse. Ayrıca eleştiri boş da olsa dolu da olsa, dergimiz piyasaya çıkıp beğenilmediği için de yazılsa hepinize teşekkür ederim. Eğer ortada uzayan bir konu varsa bu Tuning Türkiye'nin doğru birşeyler yaptığını gösterir.
Saygılarımla..
Tuning Türkiye G.Y.Y
@saner,
iyi yazmissinda sonlara dogru gene yazar-fotograf kadrosu 4 demissin. yuk agir geliyor olabilir ama okuyucu bunu mazeret kabul edermi bilmem; israrla rakipsiz temasini diger arkadas bastiriyorken...
ben anlamıyorum yane şöle, hiç aklımın ucundan geçmedi aaa nie swap yazmışlar türkçemizi yıpratıyorlar vs. die. Çok ilginç gerçekten, hangimiz ingilizce öğrenmek zorunda bırakılmadı? Ben mesela, okul hayatım boyunca nefret ederdim, niye öğrenmek zorundayım derdim ama iş hayatına girince her şeyi daha net anlıyorusunuz. Swap doğru bi kelimedir bence hatta bunun kadar cuuk die oturan başka bi kelimede kullanılamazdı. Ben arkadaşların eleştirisini anlamaya çalışıyorum, benim gördüğüm ilk başta kötü amaçlı söylenmemiş sadece güsel olurdu die, iyi niyetli temmenni de bulunulmuş arakdaşlar sonra iş inada binmiş gibi olmuş, yoksa çok saçma olur bu tartışma, çünkü tech-turkey de bu tartışma geçio altını çizmekte fayda var. lütfen forum formatını bile inceleyiniz, hatta şu anda bu sayfayı okurken aşağı da yetkileriniz yazan kısma bi bakınız. ;) bence doğrusu da bu...
İşte yorum budur....Değil mi? aklınca arabayı aşağladın ''altu ustu 2 fıber tampon takıp kapak olunacaksa '' o arabada sadece ıkı adet tampon var değilmi???Neyse sana sadece guluorum...
Cocuk değiliz burda, kalkıp bızde Uğur DUNDAR ı cağırıp ıkıncı buyuk duelloyumu yapalım?
Konuşulanlar Onur abıyle benım aramda ben bana ne soylenenlerı gayet ıyı bılıorum oda ne soylediğini gayet ıyı bılıyor...Nedenını bılemem ama kapak konusunda soylenenler olmadı bunun ıcın deprosyonada falan gırcek değilim :D
Kadın programlarındakı gıbı sole sole dedıde bole bole oldu dıe dokuman yapmak yakışmaz cunku, bu yastakı bı ınsana. Ben sadece genel bı acıklama yaptım...
Ikı dergıdede ayırdığınız sayfalar ve yazdığınız yazılar ıcın tesekkur edıyorum...Başarılar...
konuyu okudum D&R a gıttım dergıyı aldım :D
onur ellerınıze saglık kardesım cok beyendim guzel bır sayı olmus..
mehmet arabada harıka cıkmıs cekımlerde yıne super gorunuyor,ayrıca yazıda cok guzel olmus okudum : )
Bugün aldım dergiyi,güzel bir sayı olmuş kapaktaki nıssan gercekten kapağı haketmiş jantları vs herseyıyle favorim oldu dergide.Başarılar diliyorum..
teşekkur ederım baran..
Bu arada Mehmet her ne kadar kalbini kırmış olsak da sana da teekkür ederim. Seninle telefonda da konuşmustuk buradan da söyluyorum bu işlerin nasıl yürüdüğünü, o zamanlar ki sıkıntılarımızı anlatmıştım. Bana hak vermiştin ama dediğim gibi ben sana büyük kapak olarak söz verememiştim. Yine de en güzel şeklini hazırladığımızı düşünüyorum. Ayrıca senın aracın hakkında gun boyunca beraber konustuk. Ben ıkı tampon olarak asla o aracı degerlendırmedım. Ama motor modıfıyesı olan araclara agırlık vermemız nedenıyle bu sekılde yayımlamak zorunda kaldık. Umıt edıyorum kı benı anlarsın:rolleyes: