Grs91 Nickli Üyeden Alıntı
mütercim tercumanlık bolumu okuyan bırı olarak, edebiyatın, turkcenin icinde biri olarak, dilimizin sorunlarını hemen hemen hepinizden daha iyi bilen biri olarak, bir turk olarak ingilizcenin terimlerden olabildiğince uzaklaşmasını temenni ediyorum. bunu önceden bu forumda farklı konularda ( turkcemizi guzel kullanalım ya da photoshoot kullanmayalım gıbı ) ara ara dıle getirdim. Kımse kımseyı zorlayamaz dıl esnektir, yasayan bır varlıktır ama turkcemiz emın olun kı hepsının ustesınden gelir. Ayrıca, sonradan bıze gelen bır olgu tuning denmis, bende sunu soylım bızden onlara gıden her hangi bır olgu var mı kı boyle dıyorsunuz?? her sey onlardan bıze gelıyor o zmn bıraklım cırpınmamızı resmı dılımız ıngılzce olsun, gırelım amerikan mandasına olsun bıtsın. Ataturkün de kemıklerı sızlasın. Turkıyede modifiye daha yolun basında, sımdıden kanayan yaraya tampon yapmazsak sonradan kolda gıder bacakta. Ben bıtırme tezim olarak bu konuyu yapıcam zaten. Motorsporları ve modifiye terımler sozlugu gibi bir sey olacak. Olayın ıcınde degılsınız o yuzden yok hos durmuyor yok guzel durmuyor,yok dısardan geldı bıze, yok hepınız kullanıyorsunuz demek cok kolay. Tercumanlar olarak mılletın artıklarını toplamaya calısıyoruz cevırılerımızde. Yazılanları sadece ıstanbul ızmır ankara okumuyor, hakkarıdekı cocukta okuyor karstakı de ordakı de burdakı de. Ondan sonra komık komık laflar donuyor ortada. Dilin gelısmesınde en buyuk katkıyı verenlerdeniz mesleğimiz icabı. Herkes bıldıgı iş hakkında konussun dıyorsanız, o zmn sımdı susun.