E çözülüyo yani yapiym..Ama genede benimki doğru değil bak bi ton ceza yattım heryer delik deşik kafada satır yarası hoş değil siz yapmayın benimki alışkanlık..
Printable View
bu konunun tek çözümü uygun bir dille ( hangi dilden anlıyorsa zat-ı muhterem) aracın satışını o şekilde vermek
ama sizin kazadan önce istediğiniz fiyattan
balataları da istediğine hediye etsin
bilir kişi yada otoritemiymiş o?
Satın aldıktan sonra daha dikkatli kullanır artık
Valla 5 sene önce de bizim arkadaşlar astra gsi almaya gitti Ankaraya. Sabahın köründe gittiler alıp dönecekler iki araba. Buluşuyolar araba kız gibi tertemiz. Ne boya var ne çizik ok diyolar anlaşıyolar. Satıcı çocuk uzman çavuş asker. Bizim arkadaşlara notere kadar siz kullanın isterseniz diyor. Bizimkilerde yok emanetin canı kıçındadır, noter çıkışı alırız diolar rahmetli abisi ile. Yola bi çıkıolar astra sokak arasında uçmaya başlıo. Bizimkiler arkadan selektör korna dur napıosun demeye kalmadan ara sokaktan bi araba çıkıo astra arabaya oradan başka arabaya çakıo arabanın kafa başka tarafa bakıo. Bizimkiler sinirle iniyo çocuk son bi sıkiim dedim abi böyle alın anlaşırız dio. Bizimkiler çocuğu bi temiz sopalıo asker masker dinlemeden, bi de harcadıkları yol parasını da alıolar öyle döndüler istanbula.
aracı çarpan eşşek gıbı odemesı lazım ,seve seve yada zorla
Alici taraf simdide bitik balatayla yola cikardiniz canima kast ettiniz mahkemeye verebilirim diyor...
Ne şerefsiz adammış yahu hem kaza yap hemde üste çık...
Geçen benimde başıma geliyordu az kalsın, adam aracı denemek için direksiyona geçiyor saçma sapan makasa giriyor daha ilk dakikada. Birader napıyorsun diye tepki gösterincede nolcak abi yaa cevabı. Arabanın motoruna kaportasına baktırtırım, alıcıysa kaporasını alırım sonra notere giderken kullanabilir alıcı olan. Gereksiz risklere gerek yok.
Ben hukuki olarak kasko olayını düşünemedim.. Eger ki siz kasko primi artmasına rağmen ok diyosanız temiz sopayı hak ediyor o vatandaş.. Ne yapıp edip satışı vermeye çalışın..
Hahahahahhahahah :D gülerken zıvanadan çıktım koltuk'tan düştüm :D
Abi bir miktar dövdüm ibaresi harbi klişe olması gereken bir söz tutum bunu . asdfe 3:)
Arkadaşın olaya gelince bende hep araç alma giderken test sırasında olabilecek ihtimalleri hesaplıyorum, insanlık sen vurmazsın birisi gelir sana vurur . Araç zaten söylendiği gibi çıkarsa bir'de gezelim içimize sinsin v.s muhabbeti oluyor .
Öyle burumda sanki aracı almışım kazayıda ben yapmışım gibi anlaşılan fiyattan alır. Sorumlulugu üstlenirim.
Fakat günümüz dünyası heleki türkiye'sinde o kdr çok değişik insan var ki ne desek boş .
böyle durumlara sebebiyet ve ihtimal vermemek için . Aracı ya boş bir alanda götürüm orda teslim ediceksiniz , Yada Dynolu v.s ekipmanlı bir yerde expertize sokturup teslim ediceksiniz.
Örğ. 3. Ay önce Ankara/ Şaşmaz'da başıma geldi .
Yeni aracı aldım . Acemiyiz ist. kadar olmasda kalabalık bir trafik ve hem aracın hem yolların acemisiyiz.
Expertizi yaptırdık . Satışa gidiyoruz parayı çektim Şaşmaz işbank'tan adam hesaba aktar dedi , Önce satış sonra para dedim :D Adam burası ankara v.s dedim bir şey olmaz .
Aracın satışını aldık. Tekrar aynı bankaya gidip parayı adamın üstüne yatırcaz :D Çantayı teslim ettim prosedür olarak.
Neyse ; Adam tuturdu aracı sattım ben kullanmam araç senin abi dedim trafik yogun akşam üstü 4 gibi zaten yolun vede aracın acemisiyiz . 2 km yol gidicez altu üstü dedim.
İkna ettim Tam banka'nın Önüne geldik 2 dk duralım dedik banka önüne çektik 4'lü yaktık , arkadan bir jeep acı acı korna yaptı tam 5 metre yürüdük sağa döndük jeep bize dogru hızla geldi manevra yaptı kurtardı arkasından şahin taksi abi . 2012 fort Fieata ile passatı biçti :D Kıl payı kurtulduk.
Allah yeni aldık diyemi nedir bize yardım etti şahin biz bide sayemizde jeep'i teget geçti :D belki orda jeep olmasa aracı bırakıp bankaya girsek şahin bizim aracı biçicekti :D daha yeni aldık koltuga bile oturamadık o derece :D
Servis bile araci alacak kisiden bikmis vaziyette gercekten varmidir oneri
Artik aklimiz diger onerilere gidiyor...
Balatalar %20nin altina dustugu anda ekranda ariza veriyor
Ama kaza oncesinde boyle bi durum yok
Ekranda balata ışığı yanında balata bitti artık duramayacaksını mesajı vermiyor. Git bir yetkili servise değiştir diyor.
Siz bu denyoya zorlamı test sürüşü yaptırdınız ben anlamadım. Kaza yaptıysa, sonucuna katlanacak. Ne sabır varmış sizde valla tebrik ederim.
Daha olmadı alın haydarı,usulüne göre anlatın.
Belli ... alıcı kardeşin parası yok
Araca sadece bakmaya geldi alacağından değil
kazayı yapıncada çakalın almaya parası yok'ki ne yapsın ?
balatası bitik araba verdiniz diyo
Zaten almayacaktım bide kaza yaptım arabayı yaptırcak parada yok
Tek çözüm Haydar , Siz ve alıcı kardeş arasında olmalı
ne siz ne de o mahkemeyle bişey kazanır. bu işin tek çaresi, ya yaptıgı masrafı ustlensın ya da satın alsın. onları da yapmazsa şiddete karşı biri olarak söyluyorum. geberene kadar dövün ibineyi. En aından hıncınızı alırsınız