Size bir olay anlatım tamamiyle benim şahit olduğum ve bizim dükkanımızda olan durumdur.
Mercedes SLC 350 Klasik araç topluyoruz. Kaporta, boya falan bitti araç sahibi aldı arabasını sonra motor'u da yapalım dedi. Babamın müşteri ile arası iyiydi babam yardım ediyordu. Neyse babamın ortağı mekanikçi müşteri ile konuşurken babam abi orjinal alalım dedi. Ortak ise sen kendi işine (elektrik) bak motor benim işim dedi. (Çok bilmiş usta bozuntusu) neyse, sente ayarını falan yaparken hep yardım alır kendi beceremez. Motor yapıldı 2.500 TL işçilik yazdık yalan yok. Sonuç motor olmadı. Sonuç müşteri kaçtı. Sonuç kendini usta sanan ortak sıçtı batırdı ve adamın telefonlarına bile bakmadı.
Müşteri başında dursaydı da aynı şey, durmasaydı da aynı şey.
Size sanayiden esnaf biri olarak yazıyorum. Arabanızı yaptırıcaksanız usta'yı sık boğaz etmeyin, bırakın rahat çalışsın sık boğaz ederseniz şişirme yapar. Bir diğer hususta başında dursanızda, durmasanızda bütün iş usta'da biter. Ayrıca alınan paralar'a bence çok demeyin, sanayide form elektronik ibrahim abi vardır. Kapısında lambolar, porschler, ferrariler falan yatar muhabbet arasında babam; çok geçiriyorsun dedi (harbiden pahalıdır adam) adamın verdiği cevap; "ulan bi direnç takıyorum 0.50 krş maliyeti ne yazim maliyetini mi yazim? dedi. Bir de burdan bakın, orası ucuz burası daha ucuz diye araba toplatılmaz 2 şey'e bakılır, hizmet ve ustalık.
Konu sahibine geçmiş olsun. Diğer konusunu da okumuştum bu 206 pek yararlı gelmedi abime.