Launch olması çok güzel, ekran falan beni hiç ilgilendirmiyor ama drift mode vs çok çok eğlenceli araç olur. Açıkcası fiyatları yakın olursa, Type-R a tercih edilir muhtemelen çok daha tok bi araç olur. Ama kabul etmek lazım, hiç bi zaman Type-R kadar safkan ve ateşli olamayacak.
Motor 2,3 olması çok kötü olmuş bizim ülke için,,
%90 vergi diliminde olan rakipleri 170-180k fiyatı varken bu araç %145 vergiyle uçuk bi fiyatı olması lazım,,
Ayrıca yıllık vergiside 2,3 litre nerdeyse 4k tl,,,2,0 motorlar 2,6k civarı
ha gayret biraz daha ileti yazarsanız, belki typer konusunun %20'ne ulaşabilirsiniz.) yaw kim alır focusu allah aşkına.
Focus hakkında okadar güzel şey yazmış olmasına rağmen neden sadece en sodaki cümlesine takıldın tayfun ? Nedir bu vtec çekememe merakınız anlamış değilim adamın kendı gorusu type-r kadar ateşlı olamaması yönünde bencede böyle sence değil. Focus kendı sınıfında gayet guzel ozellıklere sahıp eğlencelıde bişey olmuş eğer bır oncekı sayfada yazılanlarda gelıcek olursa tabi. İkisinede yetecek param, 1 seçme hakkım olsa type-r seçerdım. 2 seçme hakkı verirsen ikisinide seçerim. Bu iş tercih meselesi. At gözlüğü ile bi aracı savunmak için yazılan kişisel görüşlere saygı duyulmasını beklerim.
DR. OWL
umarim alim gucumuz artar ve butun araclari turkiye de sadece belli kesimler ve ya dalavere ile kazananlar degil okuyup bir yerlere gelen,emegi ile calisan insanlarda yurtdisinda ki gibi alabilir duruma gelir bordrolu kolelik yerine.Hepsi guzel araclar tercih meselesi.
babam dacia lodgye, ben de peugeot 308e biniyorum. Yani senin anlıcağın, 2.0 toyota corona bile bana ateşli gelir öyle bi yokluktayımama senin ve diger antihonda cıların kabul etmek istemedikleri şey şu; belki anlamsız belki mantıksız gelebilir ama size ne? hondayı seviyoruz bi şekilde (fan boy gibi ölüp bitiyoruz tapıyoruz durumu yok tabi). Belki bana göre jazz mustang ten daha çekici? Ki kaldı ki type-r için bir sürü şey sayabilirim. Ben arabaları showroomlarda gorup degerlendıren, otopark.com testlerini izleyip yorum yapan biri değilim. Kendi kriterlerim var, başkasının ne dedigi umrumda değil. Mesela şu an orj bi ek9 benim gozumde sıfır km passattan çok daha kıymetli. Ya da aynı şekilde bi ae86 gt86dan kıymetlidir. Benim kafam oldschool, honda da bu ruhu taşıyor bana göre, diğer arabalarında oldugu gibi yeni type r ın da içi çok çok teknolojik gözükmüyor. Kısacası adamlar, benim kafamda araba uretiyor. Hepsi bu. Mustang motoruna vs laf ettiğim yok yani sakin ol champ.
Ne bicim arac. Ben type-r yerine kesinlikle alirim. Arada 80bin tl fark olsa bile bu hem 4 ceker hem de eminim ki eski cosworthlerin ruhunu tasiyor. type r alip modlamaya zaten millet aradaki farkin daha fazlasini harcar, sonra onden cekisli 500hp araclari olur, saga sola patlarlar, temizlik nedeniyle kaput camurluk boyandi derler. Olacagi o. Gerci bu aralar hic borca girilecek donem degil, lazim da degil hic biri.
Oversteer scares passengers, understeer scares the driver... (meali: kasko yok muska var)
Benim içinde 80-90 model serleri ilgimi çekmiştir çoğu sıfır aracı almam şahsen 2 ye 1 arzalanacağına alırım boş kasa bi ae101 bakarım keyfime. Typer içi değil motoru teknolojik o teknoloji yeter zaten, ısıtmalı koltuk olmayı versin benim için bi anlam ifade etmiyor veya hafızalı koltuk veya sonar sunroof vs. vs. Ama ne biliyim görünüş olarak Focus daha sade olduğu için ilgimi çekti typeR zaten on numara ama çok jan janlı geldi bana
Honda'cılar bir çekilsin şu konudan
Beni Reno fanbay'ı olmakla suçlayanlar vardı, param olsa ne trophy alırım ne type-r, gider direk bunu alırım.
Hayvan gibi çalışmışlar üstünde, bayıldım![]()
Megane 3 RS / 2.17 @İstanbulPark
Golf 8R / 48.40 @Körfez
Fiesta ST MK8 / 2.23 @İstanbulPark
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)