Asıl hayvan o köpekler değil beyler yanlış yorumluyorsunuz bence
Printable View
Asıl hayvan o köpekler değil beyler yanlış yorumluyorsunuz bence
Husky'yi sıcak ortama adapte etmekten ziyade seni hayata adapte etmek lazım bence, yazıktır günahtır ayıptır ya
2008 yılları gibi pet shoptan almıştım yavru bir husky. Antalya sıcağında başedemeyince ve köpeğe zarar verdiğimi düşündükten sonra Kanada'daki bir arkadaşıma ( tatil için gelmişti ve aşı ve karnelerini tamamlayıp ) Kanada'ya yolcu ettim köpeğimi. Türkiye ikliminde çok zarar görüyorlar.
Neyse anlamıştır bence, daha fazla yüklenmeyelim.
@21dc963
köpekler amaçlarına ve akıl kapasitelerine göre sınıflanmıştır
husky den bekçi köpeği olmaz veya saldırgan olamaz
husky, sibirya gibi soğuk yerlerde kızak çekmeye yarar
keşke almadan önce internete baksaydın
husky laf ta dinlemez, otur dersin oturmaz
boşuna zavallı havyana eziyet ediyorsun
tipine bakarak hoşuna gitti diye hayvan alınmaz, o yüzden herşey başıboş köpek dolu
Bazen Adanada yazin sıcağında Husky ile gezenleri goruyorum!!Onlari olduresim geliyor! Bu arkadas ise çok yanlis almis zaten.
allah ıslah etsin...
Allah sana acıma duygusu vermemiş sana o köpeği satanda veya sahipledirenide allah ıslah etsin.
En çirkin hayvan insan.
Husky koruyucu köpek değildir ki Diyarbakır da yaşıyorsun sanırım Sıcak iklim de o hayvana yazık etmiş olursun. Evini korumak istiyorsan bi rot alırsın yavru dan yanına da dogo tarzı bir şey alırsın koruma stratejisine yönelik eğitime yollarsın olur biter ama #8. posta da kesinlikle katılıyorum. Kangalım vardı diyiyorsun ki kangal husky i yok edicek bir cinste bir şey. Koruma tarzlı dediğim gibi alırsın bi rot evin önün den değil sokağa girmeye tırsarlar
Türkçenin azizliği diyelim ve saldırgan terimini özgüven olarak çevirelim, verdiğiniz tarif ve aslında istediğiniz bu yöndedir inşallah, özgüvenini yükseltmeye yönelik eğitimler var fakat Husky ırk olarak zaten yüksek itaat ve benzeri eğitimlere müsait değil ve öğrendiği komutlar bir çok köpek türüne göre daha az, keşke bir köpek sahibi olmadan önce iyi bir araştırma yapsaydınız, tüylerini sakın ama sakın kesmeyin bunalıma girer ve su ile cildi çok temas ederse büyük ihtimal egzama olur, bulunduğunuz ilin kış şartları zaten bu ırka uygun, yaz aylarında ise daha serinlemek için çok gölge ve özellikle beton tercih edecektir.
Husky devamlı hareket ve oyun sever, çok dayanıklı bir hayvandır fakat dediğim gibi zeka konusunda pek parlak bir ırk değil, kızağa koşulduğu zaman bile kızak başına Alaskan Malamute "malamut" koyarlar ki Husky nin tüm özellikleri yanı sıra daha zeki bir hayvandır.
Şayet aklınızda bu hayvanı saldırganlaştırmak var ise yol yakınken vaz geçin, balık besleyin mesela yada kaplumbağa!!
Şu mübarek Cuma günü ne diyeceğimi bilemedim ama bir komşumun arabasının arka camında yazan bir yazı aklıma geldi ve o komşuma katılıyorum.
" İnsanları tanıyalı Hayvanları daha çok sever oldum die " Allah seni ıslah etsin.
Insanlar gercekten ilginc her yerde asar keser vururum oldururum atar gider yapar ama sonra evini korumasi icin bir kopekten medet umar..Acizlik insana ozgu gercektende.
Einstein aciklamis: İnsanoğlunun en büyük zaafı, dünyanın kendi etrafında döndüğünü sanması. Hatta bütün yiyecekleri, hayvanları ve doğayı kendine sunulmuş bir nimet sanıyor. Evren dediğimiz bütün içerisinde, kendisini diğer canlılardan ayrı tutuyor. Çevreyi istediği gibi kullanıyor. Yıkıyor, yok ediyor. Halbuki insanoğlu bu evrende zincirin sadece küçük bir parçası.
işin daha da acı kısmı şu ki: Husky ler özellikle geceleri tüy yapılarından dolayı diğer ırklar tarafından kurt gibi algılanır ve potansiyel av dır. E sen kalkıpta kurt gibi algılanacak bir köpeği 4 5 tane kangalla bir arada yetiştirmeyi düşünüyorsan o köpeğin sonu malumdur zaten. Hele ki husky baskın karakterli bir hayvandır gençliğinde kangallarla oyun oynarken üstünlük sağlamaya çalışacak. Allah muhafaza neler olabilir düşünmemek elde değil.
Konuyu açan arkadaş adı Hüseyin, zamanında bir marka forumunda bizede çok çektirdi banlamaktan da anlamaz srekli üyelik açardı en son aracını değiştirdi yeni aracına uygun foruma gitti buradan nası gider bilemiyorum ama çok zor bumerang gibi geri geliyo adam
Ayrıca köpeğe yazık yazdığı dışında buraya yazmadığı neler yapıyodur
seni aç bırakmak lazım önce bu nedir ya
konuyu açarken acaba gerçekten sorusuna cevap alabileceğinimi sanıyordu??