User Tag List

Sayfa 2/4 İlkİlk 1234 SonSon
75 sonuçtan 20 ile 38 arası

Konu: Ortalama Ekonominlk Ömür ve Psikolojik Sınır

Shadow_Dancer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    37 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Benim mantıgıma göre, kişinin elinde imkan varsa sıfır araba almalı, donanıma çok aldanmamalı.. Malı bayiiden sen çıkarttıktan sonra başına agır bir kaza bela gelmedikten sonra istedigin kadar kullanırsın.. Babalarımız muratları renoları yıllarca yürütmüş. Modern arabalar bakımları düzgün yapılırsa onlardan çok daha uzun yıllar gider. O yüzden bana göre bayiiden çıkarttıgın arabanın psikolojik sınırı vesaire çok olmaz.
    Tango-1 never dies.

overblack - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    1960 model 55 yaşında amerikan arabaları türkiye gibi bir memlekette hala yaşayabiliyorsa,ki bunların büyük bir bölümü dolmuş-taksilerde senelerce kontak kapamadan sürülmüş araçlardır eski araçların ekonomik ömrünün 10 sene olduğunu söyleyemeyiz.Yada 70 li yılların teknolojisini içinde barındıran "aman şahin bee" deyip burun kıvırdığımız kuş serisi araçlar 20 sene sonra hala sorunsuz ve ucuz yürüyebiliyorsa kitapçığında 10 sene ekonomik ömür biçilen arabayı almam.70-80 k para vermem.Asıl sorun şurda gün geçtikçe üretim teknolojisi ve donanım artsa bile kalite düşüyor.Çünkü ekonomik ve hızlı satılan arabalar yapmaları lazım üreticilerin.Bir nevi fast food olayı gibi.Mesela kendimden örnek vereyim Benim gibi bir adam hala 97 model bir civic kullanıyorsa(ki bu araba dururken alıp sattığım çok araba ve bindiğim çok yeni ve üst segment araçlar oldu hepside masraflı ve sıkıntılı arabalardı.) Honda 2015 model arabasını en az 20 sene sorunsuz kullanılacak gibi yapmaz bu devirde.Çünkü adamın mal satması lazım.
    komançero garage

Fatih - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    19 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Evrenoz Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    100k Sonrası masraflar, 100k yapana kadar kullandığım 3-5 sonucu araçtan sıkılmam, değerini daha fazla kaybetmeden elden çıkarma arzusu, araç yaşının yarattığı metal yorgunluğu
    Hocam metal yorgunluğu olarak mekanik parçaları kastediyorsunuz demi?
    Çünkü metal yorgunluğu otomobillerde önemli değildir.
    Şase zaten sonsuz ömürle tasarlanır.
    Bu terim havacılıkta kullanılır. Birden ısınan ve soğuyan hava uçakların gövdesinde yorgunluğa sebep olur ve yırtılmalar görünür.
    Teşekkürler.
    Alıntı Shadow_Dancer Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Benim mantıgıma göre, kişinin elinde imkan varsa sıfır araba almalı, donanıma çok aldanmamalı.. Malı bayiiden sen çıkarttıktan sonra başına agır bir kaza bela gelmedikten sonra istedigin kadar kullanırsın.. Babalarımız muratları renoları yıllarca yürütmüş. Modern arabalar bakımları düzgün yapılırsa onlardan çok daha uzun yıllar gider. O yüzden bana göre bayiiden çıkarttıgın arabanın psikolojik sınırı vesaire çok olmaz.
    Evet kaza geçirmemiş araç yaşıtlarına göre daha diri duruyor. Ucuz sıfır olsada kafa rahatlığı açısından tercih edilir.
    Teşekkürler.
    Alıntı overblack Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    1960 model 55 yaşında amerikan arabaları türkiye gibi bir memlekette hala yaşayabiliyorsa,ki bunların büyük bir bölümü dolmuş-taksilerde senelerce kontak kapamadan sürülmüş araçlardır eski araçların ekonomik ömrünün 10 sene olduğunu söyleyemeyiz.Yada 70 li yılların teknolojisini içinde barındıran "aman şahin bee" deyip burun kıvırdığımız kuş serisi araçlar 20 sene sonra hala sorunsuz ve ucuz yürüyebiliyorsa kitapçığında 10 sene ekonomik ömür biçilen arabayı almam.70-80 k para vermem.Asıl sorun şurda gün geçtikçe üretim teknolojisi ve donanım artsa bile kalite düşüyor.Çünkü ekonomik ve hızlı satılan arabalar yapmaları lazım üreticilerin.Bir nevi fast food olayı gibi.Mesela kendimden örnek vereyim Benim gibi bir adam hala 97 model bir civic kullanıyorsa(ki bu araba dururken alıp sattığım çok araba ve bindiğim çok yeni ve üst segment araçlar oldu hepside masraflı ve sıkıntılı arabalardı.) Honda 2015 model arabasını en az 20 sene sorunsuz kullanılacak gibi yapmaz bu devirde.Çünkü adamın mal satması lazım.
    Önceki msjda yazdığım gibi 90ların japonlarının sağlamlığını yeni araçlarda beklemek hata olur.
    Yalnız hocam o 1950 model araçları ayakta tutmak çok masraflı.
    Teşekkürler.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    19 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı soch-vtec Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bir akrabam der ki bir evin ömrü 10 yıl arabanın 5 yıl elinden çıkarmazsan zarar edersin
    Msjı yeni gördüm
    Sizin akraba çok acımasızmış.

ghibli06 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    129 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    X5 300 bin km, ford explorer 200bin kmde... ben yıla km ye takılmam, araba kaliteli olsun yeter...
    Ne Mutlu Türk'üm Diyene...

http://kocmardogaltas.wix.com/kocmar

Post Thanks / Like
    Mentioned
    19 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı ghibli06 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    X5 300 bin km, ford explorer 200bin kmde... ben yıla km ye takılmam, araba kaliteli olsun yeter...
    Hocam örnekler cidden kaliteli.
    Peki premium dışında ki markalardan d segmentine mi kaliteli dersiniz?
    Yoksa c segmentinde de kalite anlayışınıza uyar mı?
    Teşekkürler.

Onur Fatih - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Onu bunu bilmemde 197k kmde aldigim toledoyu 225k km de zorla sattim. Arabada tek skinti yoktu. Tekrar yakin bir arkadasima niyetlendik sattigim adami aradim satar misin diye adam satmadi arabayi bize

turbo&quattro - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    58 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı XSi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Yeni arabada deger kaybi, eski arabada bakim tamir masrafi.

Bence kafa kafaya.

Duzenli bakim yapildigi bilinen yuksek km li arac bile alinabilir bence. Onemli detay gerekli bakimlar zamaninda yapilmis olsun.

Bende boyle dusunuyorum ve sirf boyle dusundugum icin 160k km deki 335imi satmiyorum. Sifir arabada kaybedecegim paranin cok daha azini herseyi ile cok memnun oldugum aracima harcayarak uzun yillar binmeyi dusunuyorm.

deniz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    11 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    araç alırken diriliğine ve bakımlılığına siciline bakarım.
    yeni Grand Cherokee 2.7 crd aldım 2003 model 270 bınde araç sıfır gıbı ıcı dışı : ) 5 sene evvelde vardı 220 bınde motor yemişti motor yapıp satmıştım : ) güzel bir örneğim bence : )

mert_can 41 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    18 Post(s)
    Tagged
    2 Thread(s)
    Japon veya alman bir araba alıcaksam 150 bin km ye kadar alırım onun harici 100 bin km altı tercih ederim genelde belli bir km ve yıl periyodum yoktur sıkıldığım zaman satarım
    Alıntı MBALP Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Sanırım araç nazım hikmet ile Cemal sureyya' nin vakti zamanında ortak olarak aldıkları ve Ataşehir gecelerine adlarını altın harfler ile yazdırdiklari araç..

ghibli06 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    129 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Fatih Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Hocam örnekler cidden kaliteli.
    Peki premium dışında ki markalardan d segmentine mi kaliteli dersiniz?
    Yoksa c segmentinde de kalite anlayışınıza uyar mı?
    Teşekkürler.
    açıkçası şirket arabaları haricinde BMW ağırlıklı gittim seçimlerimde... citroen C4 105bin km de, fiesta 80bin km de döküldü mesela, 12.000 km de aldığım Alfa 156 110bin km oldu, bendeyken hala sıfır gibiydi babam 2 senede canını okudu!!!

demem o ki, kullanıma bağlı olarak, 2. el bile olsa premium markalardan şaşmamak lazım, biz üniversitedeyken yani M.Ö. 1995 senesinde arkadaşım tempra aldı, yeni çıkmışlardı... herkes diyordu ki 'mercedes gibi araba', 190E ya da e36 larla kıyaslanıyordu şimdi hani nerede, kaldı mı yürüyen tempra, hepsi döküldü çürüdü bozuldu gitti... km hiç birşeydir kalite her şey
    Ne Mutlu Türk'üm Diyene...

http://kocmardogaltas.wix.com/kocmar

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    BMW araçları belirli km ve yaştan sonra korkutur beni, Mercedes'te Audi'de takılmam mesela.. Şuan 97 bin km'de aracım, ilk günki gibi saat gibi, düzgün bakımlarını yapıyorum,o da bana bakıyor

Post Thanks / Like
    Mentioned
    19 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Onur Fatih Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Onu bunu bilmemde 197k kmde aldigim toledoyu 225k km de zorla sattim. Arabada tek skinti yoktu. Tekrar yakin bir arkadasima niyetlendik sattigim adami aradim satar misin diye adam satmadi arabayi bize
    İlk msjda bahsettiğim gibi yüksek kmye herkes temkinli yaklaşacak geç satılması normal.
    Teşekkürler.
    Alıntı turbo&quattro Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bende boyle dusunuyorum ve sirf boyle dusundugum icin 160k km deki 335imi satmiyorum. Sifir arabada kaybedecegim paranin cok daha azini herseyi ile cok memnun oldugum aracima harcayarak uzun yillar binmeyi dusunuyorm.
    Teşekkürler.
    Alıntı deniz Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    araç alırken diriliğine ve bakımlılığına siciline bakarım.
    yeni Grand Cherokee 2.7 crd aldım 2003 model 270 bınde araç sıfır gıbı ıcı dışı : ) 5 sene evvelde vardı 220 bınde motor yemişti motor yapıp satmıştım : ) güzel bir örneğim bence : )
    Teşekkürler.
    Alıntı mert_can 41 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Japon veya alman bir araba alıcaksam 150 bin km ye kadar alırım onun harici 100 bin km altı tercih ederim genelde belli bir km ve yıl periyodum yoktur sıkıldığım zaman satarım
    Teşekkürler.
    açıkçası şirket arabaları haricinde BMW ağırlıklı gittim seçimlerimde... citroen C4 105bin km de, fiesta 80bin km de döküldü mesela, 12.000 km de aldığım Alfa 156 110bin km oldu, bendeyken hala sıfır gibiydi babam 2 senede canını okudu!!!

demem o ki, kullanıma bağlı olarak, 2. el bile olsa premium markalardan şaşmamak lazım, biz üniversitedeyken yani M.Ö. 1995 senesinde arkadaşım tempra aldı, yeni çıkmışlardı... herkes diyordu ki 'mercedes gibi araba', 190E ya da e36 larla kıyaslanıyordu şimdi hani nerede, kaldı mı yürüyen tempra, hepsi döküldü çürüdü bozuldu gitti... km hiç birşeydir kalite her şey
    Hocam yazınıza kısmen katılıyorum.
    Bence durum elektronikte de aynı kalite=garanti.
    Yalnız yaşlanan kalitenin masrafları da kaliteli oluyor
    Teşekkürler.
    Alıntı efe_ Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    BMW araçları belirli km ve yaştan sonra korkutur beni, Mercedes'te Audi'de takılmam mesela.. Şuan 97 bin km'de aracım, ilk günki gibi saat gibi, düzgün bakımlarını yapıyorum,o da bana bakıyor
    Teşekkürler.

TechTurkey Evrenoz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    120 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı Fatih Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Hocam metal yorgunluğu olarak mekanik parçaları kastediyorsunuz demi?
    Çünkü metal yorgunluğu otomobillerde önemli değildir.
    Şase zaten sonsuz ömürle tasarlanır.
    Bu terim havacılıkta kullanılır. Birden ısınan ve soğuyan hava uçakların gövdesinde yorgunluğa sebep olur ve yırtılmalar görünür.
    Teşekkürler.
    Kastettiğim özellikle yürür aksam olmakla beraber, kaportasındaki o diri halin de kullanım / hava şartları / düzgün olmayan ya da hiç olmayan boya korumaları neticesinde kaybolması
    Yoksa 100k'daki blok ile 0 km blok arasında metalin alaşımıyla alakalı bir fark olacağını düşünmüyorum

gökberk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Metal yorgunluğuna ek olarak yaşlandıkça esneyip trim vs sesleri artıyor.
    JDM Don Lastiği...
    JDM Kevgir...
    JDM Marlboro Lights...
    .
    .

Alıntı 3rk4n Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ve sonsuzda dek o virajda mutlu olarak yaşadilar.

Shadow_Dancer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    37 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Abi ben bu konuda sana çok katılmıyorum, bende bi tane 96 model tofaş şahin S var.. İlk sahibiyim, araba şu anda 101'km'de.. Bakımları tam zamanında orijinal parçalarla yapıldı. Yolda görsen sıfırdan farksız.. Ha dersen ki hiç km yapmamışsın aynı model Broadway var dayımda, araba 300k kmlerde.. O da çok bakımlı..

Yani kalite kadar en az bakım ve düzgün kullanımda önemli..

Yoksa hoşafa dönmüş çok mercedes bmw vesaire'de var..
    Tango-1 never dies.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    13 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Kuzenimde 2007 range rover sport var 110 bin civari almis, 3 senede 240 bin km olmus ama hala saat gibi calisiyor ve dip diri tertemiz.

Kendisi metal sanayinde fabrikasi var makinalara ve ozellikle bakima asina, sanziman yagindan diferansiyel yagina kadar bakima dair herseyi yapiyor ve olmasi gereken malzemeler ile referansi iyi servislerde yaptiriyor.

Ondan arac alinir mesela. 240 bin olsa bile km sayacina bakmazsan anlamiyorsun mesela.

Kastettigim araclar bu tip araclar tam olarak.

İbrahim33 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    29 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Km'yi hiç önemsemem ben. Bilakis kaporta durumuna ve fazla el değiştirmemiş bir araba olmasına önem veririm. Onun dışında şu km'ye geldi mi satayım , şu km'de alayım gibi bir durumum olmuyor. Param neye yetiyorsa f/p olarak en iyisini almaya çalışıyorum hep.
    Alıntı B.Koçer Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    İtalyan aşktır Alman ticaret
    KALBİNİ MAHŞERE GÖTÜR !!

Frid - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    benim için ekonomik ömür ve psikolojik sınır cebimde bulunan paraya endeksli, gerisi teferruat.
    Soyadımın ilk iki harfi kişiliğim kadar ÖZ

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Bu Konudaki Etiketler