User Tag List

Sayfa 3/5 İlkİlk 12345 SonSon
85 sonuçtan 39 ile 57 arası

Konu: Emlakçılık işine ne zaman kanun düzen gelecek ?

onat - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı gemsazr9 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    adamın depozitosu verdik ? bankaya başvurduk . kredi çıktı eksper evi inceledi . tapu aldık sonra emlakçı parasını vericez değil mi? bir sıralama yaparmısınız . mesale 100000 lik dairede kaporo kaç olmalı ? sitedeki arkadaşların izlemesi gereken nedir ? emlakçı masraflar var deyip para getir deyip duruyor daha eve ekper bile gelmedi . belki kredi çıkmayacak
    işte bu tarz p.çler yüzünden adımız kötüye çıkıyor. hiçbir emlakçının sizden para istemeye kanunen yetkisi yoktur. siz ona vekalet verdiniz mi ? ne hakla ne için para istiyor sizden ? şunu size net söyleyebilirim ufak trickler olmuş olur hemde. alıcı ile satıcının yan yana getirilmediği alım satım işlemlerinde bi bit yeniği olması olasılığı çok yüksektir. emlakçı operasyon yapar genelde bu tarz durumlarda. size abi ev 110 a bitti der. ev sahibine alıcı 100 veriyor abi ver gitsin der. aradaki 10 u hemde yüzdesel hakkını alır. böyle çok olaya şahit olduk. o yüzden siz alıcı iseniz satıcı ile illaki yanyana gelin ve kaporanızı kendiniz aranızda belirleyin. 100 binlik bi eve bin tl falan normal bence.
    schumi
    dr.46
    iron tyson
    frank ' the chemist ' zane

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bende anlamadım . ev sahibinide gördüm . masraflar olacak sen emlakçıya ver dedi . sonra ev sahibi onun parasından kesersin dedi . ev sahibinin ne masrafı olcak . bende vermedim adam arayıp duruyor . bende emlakçı parasını tapuyu aldıktan sonra vericem .

onat - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    sorunuzu tam anlamamakla beraber kastettiğiniz raiç bedel belirleme olayı ise, belediyenin belirlediği raiç bedeli öğrenmenin masrafı 5 tl gibi cüzzi bi rakamdı en son. bu raiç bedel üzerinden alıcı yüzde 2 satıcı yüzde 2 tapu harci yatırır. buda tapu harcı masrafı. ama bu raiç bedel öğrenme ve tapu harcı yatırma işleminin hiçbir şekilde emlakçıyla alakası yoktur.
    schumi
    dr.46
    iron tyson
    frank ' the chemist ' zane

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ben yarın emlakçıkar odasını arayım . ben söyle düşündüm ev beledyede piyasa değerinden az gözüküyor . kredi çekerken tapuya daha çok işencek herhalde onun cezasını aıyorlar .

MCN21 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    22 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Emlakcilarin %99 u dolandirici. Bizde gecen sene ev tutucaktik evde baskalarinin esyalari vardi biz gezerken o yuzden rutubet falan oluyor mu ivir zivir diye sorduk soyle iyi boyle iyi diye ove ove bitiremediler. Daha sonra o zamanki kiracilar evdeyken girdik birde adam ne dese begenirsiniz, abi suralar da kuf var(dolabin koltugun arkasinda kaliyormus) 1 defada su basti. Kaporayi coktan vermistik adam gidip bagirip cagirdigimda yok oyle birsey size yalan soylemis kiraci demez mi birde. Daha sonra ogrendim ki emlakci emekli eski polismis. Ona ragmen dolandirdilar kapora geri verilmez kem kum diye. Lan serefsix zaten ev dedigin gibi ciksa oturucaz 400 lira kaporaya yaticaz diye dunya takla artilar ve basardilarda.

ersandeniz
    Misafir
    Alıntı onat Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bir inşaatın maliyetinin ne olduğu ile ilgili bilgin var mı ? bir arsa sahibinin yüzde kaçla anlaştığını, müteahhite yüzde kaçtan verdiğini biliyor musun ? kolayca 3 yüüüüz bin tl ohaa diyorsun ? eskidendi o maliyetlerin düşüklüğü. arsa sahipleri müteahhitlere yüzde 60tan veriyorlar minimum. bu rakamların üzerine nakit isteyenlerde mevcut. yani 100 dairenin 40 müteahhitin. recidence mantığında bi proje yapmak maliyetleri ne derece arttırır bi bilgin var mı ? şahsen ben bi mojito nasıl yapılır bilmediğim için çok yorum yapmam.
    .
    konut kredilerinin faizleri yükselsin de o zaman görürürüz kaçtan satıyorlar batıkent çakırlarda 300 küsürlere satılan evlerin gerçek fiyatlarını

Ae86 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    26 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı immortalboss Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Cem abi senin takanın durduğu yer vardı kedili medili. Orayı tadilat yapıp kullanman mümkün olmaz mı? Dükkan alacağın paranın 4te1 ine güzel birşeyler yapılabilir.
    Çok doğru söylüyorsun tek sorun var kiracıyım ev benim değil Kiracı olmasam çoktan yer yapmıştım kendime apartman sakinleride izin veriyor zaten.

Slmcnsl - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Geçen oturduğum sitedeki satilik kiralık dairelere bakan emlakçiya telefon açtim. Dedim nette bi ilanınız var o daireyi arkadaşa düşünüyoruz. Neyse gittim bana sohbet açmaya çalişiyo birçok fake ilan var , emlakçilarin yarisi şöyle böyle sallıyor. Daireye gittik ne göreyim sahibindene koyduğu daireden eşyalar tamamen farklı ilana çok modern eşyalar koymuş, eve gittin mezbaha gibi. Ya ben beylikdüzünden evi görmeye gelseydim nolcakti cinlik yapiosun dedim. Yapcağin işe sokim dedim. Çarptim kapiyi çıktım.ayip

immortalboss - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Ae86 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Çok doğru söylüyorsun tek sorun var kiracıyım ev benim değil Kiracı olmasam çoktan yer yapmıştım kendime apartman sakinleride izin veriyor zaten.
    güzel bir konteyner veya demirci ilacın olur abi. Konteyner taşınabilir olduğu için sorun olmaz veya ileride satabilirsin.Bir düşün derim.Ae86'yı koyduğun yere güzel bir konteyner girer mi? (Boyutlarını değiştirebileceğin için 2 arabalık yaptırıp 1 arabayı rahatça detailing yapabilirsin diye tahmin ediyorum.)

Post Thanks / Like
    Mentioned
    26 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı immortalboss Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    güzel bir konteyner veya demirci ilacın olur abi. Konteyner taşınabilir olduğu için sorun olmaz veya ileride satabilirsin.Bir düşün derim.Ae86'yı koyduğun yere güzel bir konteyner girer mi? (Boyutlarını değiştirebileceğin için 2 arabalık yaptırıp 1 arabayı rahatça detailing yapabilirsin diye tahmin ediyorum.)
    Bu seçenek hep aklımda ama dükkan bulamadığım zaman b planı olarak duruyor aklımda.

Grimlord - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    55 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı ersandeniz Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ben batikentteki bir kac mutahitin canini yakmayi dusunuyorum vergi kacirdiklari icin, 300den asagi daire satmiyorlar kredi cekerken 180 uzerinden cektiriyorlar, hesap yaptim en az 2 daire parasi kaciriyorlar bir sitede, ev alanlarin da cani yanacak tabi..
    kesinlikle,bende batıkentte oturuyorum,burası acaip büyüdüğü için ne dümenler dönüyor kim bilir.

şimdilerde bi eve 3 4 ayrı ilan açma moda oldu buradaki emlakçılarda,hepsinin fiyatı 5-6 bin oynuyor neredeyse,tutturabildiklerini düdüklüyorlar heralde.
    ilandaki fotolara biraz dikkat eden insan direk çakar olayı

SerkanYazgan. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Herkes emlakçı oldu, ev lazım diyorum memur adam bile ben sana bulurum diyor Yardımlaşmak değilde düdükleyecek adam arıyorlar. Tabi işini hakkıyla yapanlara sözümüz yok. Sadece düzenleme gelmesi lazım, heryer emlakçı, herkes emlakçı.
    "Bu ülkede ilgililer bilgisiz, bilgililer de ilgisizdir."

JJmusti - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    sahibinden ılanlara baktıgımda alt altda evler aynı ama fıyatlar ve emlakcılar hep farklı oluyor bnce emlakcılarda ne yaptıgını bılmıyor.2 aydır ev arıyorum en ıyısı ya sahıbını bulucan yada ınsaat fırmasından almak.

Sert@ç - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    13 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ankaranin en eski remax ofisiyis 17 yildir bu isi yapiyoruz
    Yillardir anlatamadik boyle mahalle emlakcilari yerine kurumsal firmayla calismanin onemini
    Cunku biz butun isleri sozlesme uzerinden yapiyoruz yani mal sahibiyle anlasiyoruz %3 icin
    Alici tarafa kagit yer gosterme formu imzalatiyoruz alirsaniz %3 diye ve bu kagitlarin bi kopyasi musteride kaliyor
    Yani %3 disina cikmak imkansiz
    Alıntı hakotech Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    3 tane daha konu acarsan magnumdan lamboyu kazanıcaksın hemde yalamadan..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    24 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Sert@ç Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    A
    Alici tarafa kagit yer gosterme formu imzalatiyoruz
    Bu formun kanun karşısında bir bağlayacılığı yok diye biliyorum. Hatta imzalatılması bile sıkıntı imiş..... Doğrusu nedir?
    Okumadan imzalamam.....

Post Thanks / Like
    Mentioned
    11 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Abi emlakciya bazen mecbur kaliyoruz ya en cok da ona sinieniyorum..
    Polo gti 2.43.85 best
    Octavia vRS 2.38.40 best
    Polo gti 56.8 best ''korfez''
    Octavia vRS 56.7 best ''korfez''
    Bulut Elektrik

Sert@ç - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    13 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı DOHC Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bu formun kanun karşısında bir bağlayacılığı yok diye biliyorum. Hatta imzalatılması bile sıkıntı imiş..... Doğrusu nedir?
    Bağlayıcılığı var misal ben size evi gösterdim sonra siz ev sahibini buldunuz beni aradan çıkardınız. Benim sizden o ücreti talep etme hakkım doğuyor. Hemde sözleşmede süre boyunca (bizde satış süresi boyunca)
    Geçtiğimiz zamanlarda benzer birşey başımıza geldi alıcı ve satıcı taraf bizi aradan çıkarıp satış işlemi yaptılar şimdi mahkemeye verdik bide üzerine itiraz ettiler %20de itiraz cezası yediler + avukat ücreti vs derken 25bin lira yerine 36bin liralık oldular.
    İmzalatılması asla sıkıntı değil en azından emlakcı için çünkü yasalar imzalanan şeyleri oku okuma kabul ettim demektir.

Bu arada yine tekrar ediyorum herkes mahalle arası ahmet efendi mehmet efendi emlakçıları yüzünden hep zarara uğramış ödemesi gerekenden fazla para almış vermiş olabilirsiniz. Ama Remax gibi kurumsal firmalarda böyle birşey mümkün değil ilk başta Remax Türkiye'ye şikayet etme hakkınız var onuda geçtim her ofis emlakçılar ve ticaret odasına bağlı tarifede çalışır bunun üstüne özel durumlar hariç (sözleşmede değişiklik gösterebilir) şikayet etme ve ücreti geri alma hakkına sahip olabilir
    Alıntı hakotech Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    3 tane daha konu acarsan magnumdan lamboyu kazanıcaksın hemde yalamadan..

Osman Bahadır - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ev kiraladım. Sahibinden diye aradım, bi de ne göreyim, hem sahibinden, hem emlakçıdan, hem arsa sahibinden...
    Arıyorsun, emlakçı çıkıyor. Ev sizin mi diyorum, babamın diyor. O zaman komisyon yok yani diyorum, yok ben emlakçıyım diyor, babamın evini kiralıyorum diyor.
    Bi bakıyorum, apartmanın hepsi onların, hatta sokağın... Acil ev ihtiyacından ötürü tamam diyorum mecburen...
    2B istilacıları... Şark kurnazları...
    Allah ihtiyaç sahibi üzerinden, eline düşeni düdükleme mantığıyla, yorulmadan, iş yapmadan, parayla para kazananın parasını kefen parası yapsın. İşgal edip de şimdi peşkeş çektikleri o 2B toprakları mezar olsun hepsine.
    Your car is your story. So don't let someone else write the book...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    26 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Arkadaşlar bugün mal sahibi ile konuşmaya gittim.Sağolsun balkondan konuşmakla yetindi.Dükkanı sattık dedi.Sonra bir yakına telefon açtırdım.Benim istediğim dükkanı 40 bin diğerini 30 bine bir yatırımcı almış.Telefonu açınca direk ismimi söylemiş senmisin diye...Bu emlakçı benden en son 45 bin istedi.Olur deseydim 5000 TL cebe atacaktı. Ben 1200 tl komisyon vermek isteyince işi bozdu.Araştırdığım kadarı ile kimse bu insan hakkında iyi şeyler söylemedi.Herşeyde hayır vardır.Bu emlakçının ismini deşifre ediyorum.Karşıyaka Atakentte EGEMEN emlak.....İlan linkini tekrar güncellemişler.Bir dolap dönüyor ya hayırlısı....

Almak istediğim dükkan kapısı olmayandı.

http://www.milliyetemlak.com/ilandet...kan--satilik--

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Bu Konudaki Etiketler