Subarunun orjinal kanadına takan polislerimiz varken sesin filtreden geldiğini söylemeniz şanssızlık olmuş birazcık sanki. Geçmiş olsun
maalesef artık sepetteki çürük elma olayına inanmıyorum,polis resmen radar için pusu kuruyor,çoğu zaman haksız yere ceza kesiyor,eskiden olaylar tatlı dille çözülürdü şimdi laf söylenmeye gelmiyor![]()
yaşadıklarım,,,,6 7 sene önce arabayı ist aldık kaynaşlı dan girecez trafik binasınn önünde durdurup 1 saat felan bekletip 50 tl rüşvet olayı,,fuul modifiyeli aracla ulusa girdim kırmızıda trafik polisi yaya olarak önünden gecti bune bune dedi gözüm görmesin dedi, yırttık,,onlarca yunus cevirmesi oldu arabayı arayıp içine oturup arac hakkında sohbet geyik,,sabahın köründe otobüs beklerken trafik polisinin özel aracıyla durup ben şuraya gidiyom işine yararsa gel demesi,,yüksek sesle müzik dinlerken yanımda durup birz kıs olayı,,,,arkadaşın olayı cidden sinir bozucu polisin iyside var kötüsüde
İkisi abim olmak uzere yakın akraba cocukluk arkadasım vesaıre cok sayıda polısı tanırım ederım .. trafık polıslerı ayrı bı havada ayrı bı dunyada .. yaşadığım yerde cogu kısı bılır eder trafık polısı olanlarda dahıl ama en basıtınden orjınal koyu renklı ( fılm olmayan cama ceza yazmaya ugrasan eden mı dersın , spodakı gunduz ledlerıne sıs farın acık yola gıdıyosun muamelesımı dersın , sahsen polıslerı cok severım kollarım ancak trafık grubu harıc : bunlarda bı manyaklık var saygılı davran asabı davran farketmıyo , her turlu problem yasıyosun , lıseden gelenıde kolejden gelenıde unı,den gelenıde yuzde 90 aynı gozumde aynı manyaklık !
keyfimiz paşada yok halimiz itten beter
öncelikle geçmiş olsun. güzelim pazar kahvaltısı keyfinizi batırmışlar resmen. ben bu
gibi olayların özgüven yoksunu tiplerin eline güç/yetki verilmesinden kaynaklandığını
düşünüyorum. başınıza gelen "olaya göre yetki kullanmaktansa yetkiye göre olay yaratmak"
a mükemmel bir örnek. "madem ceza yazabiliyorum, e hadi birşeyler uydurayım da yazayım"
olmuş. hiç tasalanmayın misli misli çıkar...
Jackie Chan'in oynadığı bir film vardı yanlış hatırlamıyorsam. Trafik polislerine uygulamalar sırasında yardım eden otomobil tamircisini canlandırıyordu. Her çevrilen arabanın altına yatıp egzost tadilatı var mı, uygunsuz bir durum var mı diye bakıyordu. Türkiye'de bir kere bile olamayacak hayal dahi edilemeyecek bir durum bence çünkü her trafik polisi minimum 10 yıllık usta edasıyla karar verebiliyor. Sen tutup da memur İİBF mezunlarına, hukuk mezunlarına, öğretmenlere atama yapamazsan, bunun yerine her sene polis kadrosuna işsiz, kabiliyetsiz, cibiliyetsiz bir grubu da mensub edersen adamlar ne yapsın? Sen adamın eline koçanı verip trafiğe uygunsuz araçların cezasını yaz diyorsun da adam bilmiyor ki neyin ney olduğunu?!?
O da verilmiş emri yerine getiriyor iki gram aklıyla.
Geçmiş olsun tüm arkadaşlarımızın dediği gibi. Yenge hanımların yanında olması hem iyi hem kötü olmuş bence; ağzınızın tadı bozulmuş tadınız kaçmış ama yenge hanımlar olmasaydı sinirlerinizi bu kadar kontrol edemeyebilirdiniz.
Bir daha yaşanmaması dileğiyle.
Geçmiş olsun kanka işin yoksa vaktin varsa çek arabayı üniveristeye yaptır güzel bi tespit ondan sonra ver mahkemeye kesin kazanırsın sonrada o polis için ayrıca dava aç ki ya atılsın yada uzaklaştırılıp sürülsün ondan sonra aklı başına gelir.
Geçmiş olsun malesef işini düzgün yapanlar çok az kaldı bu yunuslar sanki devleti yönetiyor şerefsizler
Bana adanada sadece cam filmi olan aracıma egsoz var diye ceza yazmaya kalktılar dişimizi göstermesek geçireceklerdi bide pişkin pişkin git istediğin yere şikayet et diyo o.ç
İç güvenlik yasası çıksın perişan edecekler herkesi
Normal şartlar altında;
Sana vurma, dokunma yetkisi yoktur. Sen istemedikçe veya rıza göstermedikçe sana dokunamaz. Kaza geçirdin bilincin yerinde ise sana ilkyardım müdahalesi yapmadan önce bedenine dokunmak için iznini istemek zorunda.
Türkiye Cumhuriyeti polislerinde;
Sen kendini savunsan da ilk vursan da sonuçta hatalı buluncaksınDünya alem şahidin olsun memumuru taciz ettiler tahrik ettiler diyerek seni suçlu bulurlar. Yasama - Yürütme - Yargı ayrı olmayınca böyle olmakta.
Geçmiş olsun abi,daha bu adamların yetkilerinin artması gündemde sonumuzu hayrolsun.
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)