Abi açıklık getireyim, avrupa amerika pazarından ziyade 3sge/gte motorların gen1-2-3-4 ve5 olarak güncellemeleri mevcut.
gen1 2.0 156 hp (160ps) (usdm de 135ps) olarak 84-89 yılları arasında celica st162 ile başlar
gen2 90-93 yılları arasında 156-165ps seçenekleri ile st18x celica ve st19x carina/corona gti larda ve sw20 mr2 lerde bulunur
gen3 94-99 arasında 180hp olarak celica t20 ve sw20 mr2 de 174hp olarak bulunur
gen4 redtop (kırmızı kapak) beams olarak geçer, sadece Japon pazarında satılmıştır mr2 G ve G limited, Celica SS-II, ss-III ve Caldina GT (avensis sw) de bulunur
aynı jenerasyonun ikinci versiyonu da greytop (gri kapak) beams olarak geçer, yine Japon pazarına yöneliktir Rav4 te opsiyon olarak istenebiliyordu, Caldina Active Sports GT de standart geliyordu rav4 te 180hp, caldina da 190hp üretir..
gen5 blacktop beams, sadece Altezza Rs200 (Lexus IS) te piyasaya sürüldü, manuel şanzımanlısı 210hp 220nm@6400rpm, otm olanı 200hp 220nm@4800rpm üretir.
farklılıkları sıkıştırma ve kapak mekanizmaları.. kiminde t-vis varken son nesillerde vvti hatta dual vvti mevcut.
http://en.wikipedia.org/wiki/Toyota_S_engine#3S
3sgte de
86-89 st165 celica gt4 te 185hp
90-93 st185 celica gt4 te 204hp - celica gt4 rc de 225hp, mr2 de 235 hp
94-99 st205 celica gt4 te 255hp , mr2 de 245hp
97-07 caldina st215 te de 260hp
üretir. yine bunlarda da turbo farklılıkları, kapak ve emmedeki değişiklikler mevcut. kiminde water-to-air cooler varken kiminde air-to-air cooler var falan fistan.
hahahatamam kardeşim dediğin gibi olsun. peki şunu düşündün mü hiç, araba 200 km/h ile giderken hava ön kaput + camı yalayarak nerdeyse arabanın tavanına hiç temas bile etmeden bagaj kapagının üstüne düşer, hatta spoiler bunun içindir oraya gelen havanın arabanın arka lastiklerini iyice yere basıp daha güvenli olması için vs vs?
merak etme bahsettiğin sürtünme kuvveti muhabbetini iyi biliyorum, 4. sınıf makine mühendisliği öğrencisiyim.
Sandığın kadar etkili bir olay değil "tente" nin yüzey pürüzlülüğü. Yani tenteli bi araba cabrio bi arabayı aynı kiloda da olsa mümkün değil geçemez diye bi durum yok. Aradaki farkın tenteden kaynaklanması için, hard toplu vs tenteli bi s2k yı bile denemek saçma olur cunku aynı araba bile olsalar araçların kondüsyonu, pilotların seriliği vs vs gibi 50 tane etken var. Sil yani bunu kafandan.
Abi TR sınırları içerisindeki atmosferik mr2 ler 156 lık, pre-facelift yani <94 model.. bildiğim 2 tane de turbo var mr2, birisi TRD body kitli idi hatta siyah olan. Canlı canlı da görmüştük..
Jantmax Cem abinin eski aracını da Cem abideyken kullanmıştım ben de mesela, diğerini de gözle gördüm ettim vs. Yürür halde bilinen tek GT4 Celica ile yapmadığımız kalmadı zaten eski sahibi Mehmet Ali ile, kaza yapınca sattı ondan önce de Keşan Kale plaza müdürü Mehmet abimizdeydi zaten..
Kardeşim hepsi 3s ile başlıyor, bana Toyota'yı anlatma bi zahmet, tereciye tere satmak gibi oluyor97 den beri binmediğim modeli kalmadı markanın..
Atmosferik olanlar 3SGE , turbo olanlar 3SGTE diye geçer..
Bu arada söylediklerim yanlış anlaşılmasın, tabi ki arabanın tentesine hava sürtünmesi etki ediyor. T-top olsa tabi ki daha az etkiler hava bunu inkar etmiyorum. Ama tenteye gelene kadar dıdısının dıdısıdır yani durum. Çok çok sonra dusunulecek işler, yani bi lastik çapı küçültmek tente vs coupe farkının 3-5 kat fazlasını verir.
Ya mr serisi diyince zzw30 bulun bana, 2zz koyup rotrex 30-94 yapalım
konusu![]()
Şöyle bir şey diyorsun yani? : )
http://www.techturkey.com/forum/otomobilleriniz/39238-ae101_corolla_total_rebuild_4age_frankenstein.html
Ya bu arada Levo; konu Toyota olunca nasıl veriyorsun küsküyü... Çılgınsın.
K.
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)