AVM işletmeciliği çok güzel iş, batan ya da çıkanın yerine hemen elinde tuzlukla bekleyenler var... hem teminatları nakte çeviriyor hem de hemen müşteri bulabiliyorlar boşalan dükkana...
Printable View
AVM işletmeciliği çok güzel iş, batan ya da çıkanın yerine hemen elinde tuzlukla bekleyenler var... hem teminatları nakte çeviriyor hem de hemen müşteri bulabiliyorlar boşalan dükkana...
Bazı avm lerde zaten sıra var boş dükkan yok bi arkadaşım bi hayli bilinen avm deki işyerini kapatırken ciddi bi hava parası almıştı..
Çorlu'da kuyumcu dükkanını kapatıp kahveci işine giren tanıdık var gayet de memnun :D bence değerlendirilmeli
Çok doğru. Örneğin Forum Bornova'da sırada bekleyen bir sürü mağaza var. Birisi batsa/kapatsa da biz girsek diye. Yeni AVM'lerin hepsi yüksek ve döviz cinsinden kira almakta. Şu an yeni açılan Point Bornova'da işler umdukları gibi gitmiyor. Zaten lokasyon seçimleri ve avmyi açmak için acele etmeleri durumu iyice kötüleştirdi. Ben ege bölgesinin ilk avm'sindeyim örneğin. Tek taklı ve avmden ziyade büyük pasaj havasında. Buranın kemikleşmiş müşterisi var. Kiralar düşük, dolayısıyla rakamlarda düşük. Bu da müşteri için bu dönemlerde daha cazip oluyor.
@fusion_blue
Ege park'ta mısınız?
Bazı markalar AVM'ler de mağazam olsun diye bulunmaktadır. Bazı markalar içinde ünlü bir avm'ye girmek marka için prestijdir. AVM'ler de bulunan mağazalar çoğunlukla hesaplara yıllık olarak bakar. Yıl sonu ne kadar gider ne kadar ciro ne kadar kar. Ben de şahsen yıllık bazda bakıyorum. Çünkü günlük haftalık baktığınızda kafayı yememek elde değil.
Yaşadığınız yerde çok 4 göz yada Rayban takıntısı var? günlük 10bin tl ciro ortalama demek muhtemelen haftaiçi günlük 5000tl haftasonları ortalama 25000tl demek bunun farkındasın değilmi?
ortalama 400tlye satış gerçekleştirse bu arkadaşın haftasonu günde 63, saatde 6 kişiye yani 10dkya bir gözlük satması lazım?
yanlış anlama ama bana değil Adana'da , Las Vegasta olsa pek mantıklı gelmedi ve orası burası banası onası yok! direk ilk okul matematiği yetiyor işin rengini tartmaya.
Hayır çok doğruysanız şunu sormak isterim madem yer ve kişiye göre o halde bu arkadaş istanbul ve AVM'den daha iyi nereye gidebilirdi?
madem çok mantıklı olabiliyordu zaten 90bin tl maksimum kirası olan yerde daha ne kadar çok başarısız olabilirdkiki 100bin tl zarar etsin?
Hiçbir iş dışarıdan gözüktüğü gibi değil., AVM'lerde de sıkıntı var ama bunun asıl nedeni son zamanlarda yaşanan terör saldırıları, darbe girişimi vs. Ekonominin bir ayağı da psikoloji, bu ortamda insanlar korkar ve harcama yapmaz ve piyasa durur., Kabul etmemiz gerekiyorki herkes uzun süre borçlanarak çok fazla lüx içersinde yaşadı ve bu süreklilik arz eden bir durum değildir., Türk milleti şikayetçidir deniliyor şükürsüzdür deniliyor doğrudur, 40 yaşıma geldim işler fıstık gibi diyen çok fazla kişiyle hiç karşılaşmadım ama bunun sebebi insanoğlunun fıtratında olan nankörlükten kaynaklandığını düşünüyorum... Tv'lerde Afrika'da yaşayan çocuğu görünce yada Suriye'de katledilen insanları görünce hatırlıyorum ama sonra herkes gibi unutuyorum ki buda insanın fıtratında var yani unutmak... Kısaca işler 2011 senesindeki gibi hızlı değil ama yine de herkes birşeyler kazanıyor...
arkadaşlar mağazanın kirası 23,000 dolar + kdv ve cirodan pay kuzenimin amacı oraya girip diğer avm ler için referans sağlamaktı zaten avm yönetimi vaadlerini yerine getirmedi maalesef o nedenle bırakıyor işi. sonuçta sattığı gözlük 300 tl ye de var 4,000 tl olanda ama asıl zoruna giden 500,000 tl hava parası verdi girebilmek için.
işler gayet boktan sinek bile yok
Ben bilinen bi bayan giyim firmasının mermer işlerini yapıyorum turkıyede bı cok avm de magazası var adamın taktıgı magazalar para kazanmıyor ama üretim para kazanıyor avm ye giriyor bi kaç zaman durduktan sonra güzel hava parasına devrediyor kendısı baska dukkan acıyor dukkanın maliyetinide vergiden düşüyor :)
AVM, arabayı 10 a alayım 12 ye satayım, şuraya bi bina dikeyim le ne kadar yüreyecek bu ekonomi. Üretmeden nasıl para kazanılıyor arkadaşlar biri bana anlatsın.
500bin lira hava paraları ayda 100 bin lira kiralar ve izmirde gözlükçü bu
Allah'tan monaco değil yani
benim danışmanın aylık hedefi 150bin mi ne onun gibide 15 kişi var sanırım çalıştığı mağazada yani mağaza hedefleri 2 milyon civarı aylık ve oranın bile kirası 100bin değildir aylık hatta yanılmıyorsam mağaza mülk
bencede bu rakamlarla bile bile lades demek olmuş bu umarım diğer işleri istediği gibi yolunda gider bahsedilen arkadaşın
Sen ekonomik kriz nasıl oluru anlattın
ülke şuan kaynağı belirsiz para girişleri ile ayakta o kaynaklar bitince bakalım neler olacak
üreten bir ülke değil aksine tüketen bir ülkeyiz ama sığırların çoğu farkında değil olacakların
almanya nasıl avrupanın kralı hemde savaşı kaybetmiş hitlerden çıkmış bir ülke idi sanayi ve üretime odaklı bir anlayışla şuan kaybettiği avrupa savaşını kazanmış durumda :D
biz ise kara para akışı bittiği an bir de yabancılar hadi gidiyoruz dediği an bakalım ne halt yiyeceğiz hesabındayız :D
Ve sonunda durumu gercekten en berak, net hali ile yorumladogini dusundugum yorum, sorun geldi. Arkadaslar biz cok ama cok ciddi ve gercekten cok derin bir sorun haline donme riski olan ekonomik bir balonu yasiyoruz Turkiyr olarak ve hatta yabanci ozelliklede ekonomiyi anlayip takip eden mustelerimin beni her gordugunde gundemdeki problemlerden cok konustugu bu konudur. Tuketigimiz 50, degerlendirdigine inandigimiz 1000, uretigimiz 10 sonra birileri hhazinemizden piyasaya senin benim vergimle toplanan parayi, gelecegimizi sursun, mulk olan herseyi ozellestirsin, yabancilara satsin o paraylada ekonomi gayet iyi ceksin. Ayni bu darbenin birgun olacaginin belli oldugu gibi bence ciddi ekonomik sorunlarda daha simden ama yakin ama biraz sonra olacagi herhangi bir mudahale gelmedigi surece cok ama cok net ve acik
Agizina saglik ben yazarken gelmis yorumun adeta seni tekrarlamisim, insallah senin gibi farkinda olan sayisi orani artar yakinda br kardesim yoksa icim yanio gelecegimizi gun ve gun izlerken. Su an resmen bir sonraki adim belli basit 10bin usdlik kaltesiz filmi izler gibiyim. Tek sok oldugum aramizda ammada bu filme guzel film diyen varmisi gormek oldu
http://img600.imageshack.us/img600/6641/ataturkb.jpg
zamanında demiş ama işte neyse abi sinirleniyoruz sonra:D
Büyük bir kriz var gibi para dönmüyor, Gidişat hiç iyi değil.
İşler inanılmaz kötü, yaz başından belli idi böyle olacağı. Ramazan girdiğinden beri düşük işler. Millet parasını ilk olarak Ramazan'da ve Ramazan Bayramı'nda harcadı, ondan sonra tatil muhabbeti başladı paralar iyice suyunu çekti. Daha sonra darbe patlak verdi, ardından gene millet bir tatil havası içine girdi ve en sonda Kurban Bayram'ı ile okulların açılması milletin parasını tamamiyle bitirdi. Eylül ortası işler açılır dedim ama nanay, bence önümüzdeki Ekim boyunca da hareketlenme olmayacak, yıl sonuna kadar anca düzelir gibime geliyor.
kapalı carsıdan örnek vereyim sadece ana cadde üzerinde 20 ye yakın dukkan bosaldı. asıl sıkıntı yılbasında olacak gecen yıl sene basında kiralarını pesin odeyen 100 lerce carsı esnafı eger kiralarda ciddi indirimler yapılmaz ise yılbasında toplu olarak dukkanları bosaltacak. bizim piyasada işler cok kotu turist yok olanlar fakır turistler. biz ihracat yapmasak coktan dukkanı kapatmıstık allahtan amerika ve avrupa piyasasına kendımızı dondurecek kadar ihracat yapbiliyoruz.
memleket olarak allah sonumuzu hayır etsın...
- Kış geldi kiradaki bütün sezonluk araclar döndü, ALLAH'tan yıllıkta araclarımız varda geciniyoruz.
Piyasada hareket var ama boş gibi.
2 bayram donemi gecti ve bu donemde genel olarak insanlar para kazanamadi. Yaz donemi ve bayram tatilleri giderleri arttirdi. Darbe mevzusuda insanlari olan paralarini elde tutmaya veya imakni varsa yurtdisi ile ilgili plan yapmaya tesvik etti. Yani bir kesimde zaten para yok. Olanda elinde tutuyor. Ekonomi zaten belliydi tuz biber oluyor bunlarda.
beyler bız gıda sektorunde perakande kahvaltılık yoresel urunler satıyoruz bızım bıle ısler cok canlı degıl hanı gıda olmez falan dıyolar ya hepsı hıkaye vallahı catır catır mıllet dukkan kapatıyo. ısını ıyı takıp eden cok kosturan ayakta kalıyo bakın para kazanıo demıyorum ayakta kalıo. bım bana 5.25 gelısı olan burgu peynırını 5 lıradan satıyo ben bu adamla nasıl bas edeyım ben 7 lıraya satıyorum musterı dıokı sen bızı kazıklıosun bımde 5 lıra para hep donuyo dolasıo bı sekılde zengınde kalıo bızde tırmalayıp duruyoruz
Şu an emlak araç alım satım hisse senedi
Organizasyon düğün sünnet kına süsleme işleri
Satın alma müdürü olarak 5 iş yapıyorum :)
Şimdi gündemde catring işi var
Çok şükür bu iğrenç piyasada çark döndürebiliyorum
Dükkan yok sabit eleman yok bu şekilde gemi yürüyor
Yoksa batmışım :)
Babam battık ama krediler 20 sene idare eder diyor :D
babamda sıyırdı iyice geçen dükkanda çizgifilm falan izliyordu :D adam son 2 yılda çöktü
berbat durumda , telefonum bile çalmadı bugün. nereye gidecek böyle ? allah sonumuzu hayır etsin.
valla bende işyerinde işe yaramayan seyleri sattım sezona kadar maaşlı calısıcam :D beklemekten iyidir
Bahçe mobilyası üreticisiyim. Baktığınızda iş çok ama tahsilata gelince çuvallıyorsunuz. Mecburen üretimi küçülttüm iş yapıp paramı alamamaktansa yapmamak şu süreçte daha iyi. Piyasa sahte çek sahte evrak ve sahtekarlarla dolu. Çek yasası yeniden yürülüğe girdi umuyorum bi iyileşme olacak.
6-7 yıl önce bir arkadaşıma 'gel sana işyeri açalım' dedim. Ben girmem öyle işe dedi. Anlayamadım. Benim işim kayıtsız kuyutsuz vergisiz olacak dedi. Kemer - Antalya arası minibüste şöförlük yapıyor. Günlük yevmiye alıyor. 5 günlük yevmiyesiyle sigortasını kendi ödüyor. kalan 25gün ona kalıyor. Yaptığı iş nakit, akşam oldu mu ilk yevmiyesini alıyor.
Ben şimdi anlıyorum onu. Yılda 1,5m ciro yapıyorum 20 istihdam sağlıyorum. hala 100.000 vergi borcum var. Kendi bağkurumun borcu birikiyor.
Bu Kadıköy Belediyesinin Allah belasını versin. Sülalece CHP'liyiz, ailemde herkes üye, eniştem gençlik kolları başkanı ilçemde. O kadar ruhsatsız otel, apart, günlük kiralık daire var ki. Bunlara millet kimliksiz girip çıkıyor bir iki kere adam öldürdüler hiç umurlarında değil. Kadıköy sokakları *** içinde, eskiden *** kokusu vardı Büyükşehir geldi de düzeltti sağolsun. Bunlara kalsa hergün aynı kokuyu çekecektik. Sırf bu apartlar yüzünden işler kesat, millet 50 liraya stüdyo daire kiralıyor. Ömrüm boyunca bir daha bu vasıfsızlara oy verirsem lanet olsun.