Valla 22 senedir bi fiil ticaretin çindeyim az buçuk 2001 krizini de hatırlarım ama piyasanın bu kadar kötüleşeceğine inanamıyorum biz yiyecek işindeyiz bizde işler bozulmazdı insanlar boğazından kesmezdi artık kesiyolar
Printable View
Valla 22 senedir bi fiil ticaretin çindeyim az buçuk 2001 krizini de hatırlarım ama piyasanın bu kadar kötüleşeceğine inanamıyorum biz yiyecek işindeyiz bizde işler bozulmazdı insanlar boğazından kesmezdi artık kesiyolar
İş güç yok, tahsilat yok... Batan batana, artık küçük firmalardan ziyade büyük şirketler de dökülmeye başladı ve bankalar doğru dürüst kredi vermiyor aldınız diyelim faizler çok yüksek, Borcu borçla çeviriyoruz ama Yinede şükür ediyoruz çünki hergeçen gün daha kötüye gidiyor bugün yarından daha iyi her şekilde.
Emlak durdu kimsenin arayıp sorduğu yok batan batana çoğu kişi borcundan harcından evini satılığa çıkardı ama müşteri yok faizler yükseldi hala istikrar diyorlar
istikrar sürüyor işte daha ne istiyorsunuz ben hep 50 tl lik istikrar alıyorum
2001 krizi suni krizdi arkadaşlar ve Kemal Dervişin aldığı bazı önlemler vardı ondan dolayı kriz yaratıldı. Adam ekonomi kötüye gitmeye başlamadan önlemini aldı ki ileride dünya kıvranırken biz zorluk çekmeyelim diye önceden kemer sıktı kendi başını yedi. Nooldu Ecevit bıraktı bu asrın lideri geldi o önlemlerin daha meyvesi çıkmadan hoop yemeğe başladı. Krizi sözde o çözdü. Halbuki alınan bütün önlemlerin meyvesini bile değil çiçeklerini yedi ve dağıttı.
Başkan olsaydı bunlar olmazdı amk. Adama başkanlığı vermediniz diye bu oldu.
A.S çok şükür hamdolsun ben iyi dayıoğluna selamlar hangi kanal survivor.
Çevrem de istikrar diyenler de şuan ağlıyor. Hele bi arkadaşım var koyu ***** partili kendisi mobilya beyaz eşya falan satıyor her zaman övünüyordu ben bu parti sayesinde zengin oldum yok 2001 de batmıstık falan filan diye şuan 2015 f10 bmw sin de 200.000 tl haciz var. Satışsız 30.000 e vericem diye millete haber salmıs
Abimin arkadaşı 86 dan beri faaliyette olan şirketini kapattı. 150 çalışanı vardı. Koca işletme. Elektronik haberleşme üzerine çalışıyolardı. En son elinde 200 bin liralık malzeme vardı onu da teknik okullara bağışladı satamadığı için. Son 1 yılda şimdiye kadar kazandığım parayı kaybettim artık dayanacak bişey kalmadı. Fabrika binasını satıcam bi o kaldı cebime dedi. Yazlık ve evi babadan kalma bi de arabası var zaten. Çalışanları tazminatları vs ne varsa elindeki nakitten gitmiş. 1 sene önce kapatsaydım ömrüm boyunca rahat yetecek param olacaktı cebimde dio. Son ana kadar kimseyi işten çıkarmamış. İhbar tazminatı vs ne varsa ödemiş herkesin. Elindeki karşılıksız çeklerin haddi hesabı yok zaten.
Bitmişiz okeye donuyoruz...
Ama bir kesim var ki buyuk esnaf isler gicir..
offf offf ne yazayım bilemedim. Esnafım onu yazayım? iş arıyorum onu mu yazayım?
çekler patlamaya başladı, 1-2 yıldır skıntısız ödeme yapan şirketler. özellikle limitedler tek tek patlatmaya başladı.
aman dikkat.
kimseden ne senet alınır ne çek.
cirolanmışsa kapının önünde dursun hele
Geçen tanıdığım bir lokantaya girdim. Sesiz sakin bi yer gibi gözükür ama paket serviste çok yoğundu. Ufacık dükkan 20-25 scooter ile paket dağıtırlardı. Geçen yaz 5 motora kadar düşürdü filosunu. Şimdi 1 motor 1 bisiklet devam ediyor.
Mekanda AHaber açık, sabah takvim akit gazetesi var.
Abi ekonomi ne güzel dedim imalı bir şekilde. Adam dedi sen yıllardır bilirsin arada uğrarsın 28 eleman çalıştırıyordum şimdi 3 kişiyiz, dükkan kendi mülküm iki kişi ekmek yiyor bende oyalanıyorum yoksa kapatıp kiraya veririrm dedi. Abi ben söylemiyorum dükkanındaki gazete tv söylüyor diye söyledim. Adam mecburen koyduruyorlar konuşmayayım fazla dedi.
Ekonomi sessiz sedasız çöküyor. Kimsenin sesi çıkmıyor anlaşılan. Küçük esnaf bi şekilde sindirilmiş. Ücretliler kredi batağına saplanmışlar işsiz kalma korkuları var onlarda istikrar sürsün kredileri kapatalım diyorlar. Büyük patronlar üretimi bitirip parayı vadeye koyar daha fazla kazanırım riskim olmaz en azından diyor yada bunu demek için geç kalıp gerçekten batmışlar.
Ben hep 50 TL'lik satış yapıyorum
Sıkıntı yok, beyin bedava
Genel olarak piyasa kötü ancak çalıştığım şirkette işler tikirinda
Su bombalama olaylarinda 1 hafta ciro düşüyor sonra balık hafızalı milletimiz sayesinde normale dönüyor
Kısaca her gün büyüyen bir sirket
Ben anlamadım bu işin nasıl bir ayarı var
Sabah düzgün haber veren biryerde diyordu, iflas korumaya başvuranların sayısı çığrından çıkmış. Adam iflas korumaya başvurunca bankalarda alacağını alamıyor. Bankalar özellikle kredi çekenlere öde hepsini derse işte siz o zaman seyredin cümbüşü.
Kriz var babacım. Ülkeyi sıfırladım babacım.
kimin istikrarı sürsün önemli olan o...
bence bu iyi günlerimiz.yaz sonu piyasa dahada durur.
Bunda 1-2 sene öncesine kadar çalıştığım çalışmaya devam ettiğim tali acentelere haftalık,aylık ziyaretler yaptığım zaman tahsilat konusunda hiçbir sıkıntıları yoktu.Herkes nakit veriyordu fakat şimdi insanlar beni gördükçe,arama yaptıkça sürekli oyalama sürekli kaçma yöntemleri buluyorlar buna benim kendi portföyümde bulunan müşterilerimde dahil.Şimdi sadete gelicek olursak 1 haftada kestiğim poliçelerin tamamını alırken şimdi poliçelerin taksitlerini bile alamıyoruz.
Hayatımda hiç aklımdan geçirmediğim bu konuydu. teşekkür ederim öncelikle.
İşin bu boyutunu ben dahil çoğu kitle eminim düşünmemiştir.
Aylık 300 - 400 kredi ödeyen ve açlık sınırında yaşayan insanlara kredilerini bitirmeleri söylendiğinde acaba istikrar neymiş anlayacaklar mıdır ?
Bambaşka bir bakış açısına vakıf oldum yorumunuzdan sonra,
saygılar.
haziranda tek parti gelmedi diye götünü yırttı millet.
euro, dolar fırlamıştı.
kasım seçiminden sonra herşey aynı ne değişti hiçbir şey kriz ortada
Ben daha once o partiye hic oy vermemis esnaf akrabama demistim, kriz cikmicak diye oy verceksen bunlara bosuna diye, dinlemedi..
Kor topal dönuyo carki ama sermaye eriyor yavas yavas
Öğlem bir ayna işim vardı.
Camcıya gittim Star gazetesi bulmacası çözüyor.
Anladım tabi AKAPALI imiş :D
Dedim işler nasıl valla çok şükür :D
Dedim işler yoğun mu yoksa kötümü çok şükür dedi :D
Akepe esnafı çok şükürle günü kapatıyor.
Valla adam körü körüne inanmış ki herşeye çok şükür deyip benim işimden sonra bulmacaya devam etmiştir sanırım :D
KOYUN oldukça güden çok olur bu işlerde biraz zor düzelir.
Ticari kredileri çağırabilirler, fakat bireysel ve konut kredilerini geri isteyemiyorlar kanunen.
Zaten 5-10 bin lira kredi borcu olan adamdan isteseler bile bir şey elde edemezler. Bugün binlerce kişinin borcu %5 nakit karşılığında varlık yönetim şirketlerine satılmış durumda. Onlar da kaçta kaçını toplayabiliyor, Allah bilir. Denk getirdiklerini öpüyorlar artık.
Tekrar ediyorum, beter olsunlar! Bu ülkede küçük esnaf dediğiniz kitlenin minimum %80-85'i ampüle oy veriyor. Dolaysıyla ülkeyi neredeyse 15 yıldır tek başına yöneten ve devletin tüm organlarının tüm hücrelerine kadar sinmiş bir yapıdan bahsediyoruz. Her siyasi, ekonomik, politik, bürokratik, eğitim, hukuk(suzluk) kararın ve sonucun altında AKP imzası var. Dibi görmeden refaha erişilmez, sanırım bunu yaşayacağız tekrar ülke olarak, birçok açıdan.
35 yıllık usta babam is yapamiyor battık. En kotu zamanimizi yasiyoruz.
Kadikoyu yada Şişliyi Türkiye olarak görme. Bence hatan burada. Ben egeliyim ve şişli de yaşıyorum ama %80 TR geneli için kesinlikle abartı bir rakam değil.
Vinç ve sepetli platform işi ile ilgileniyoruz. Eskiden müşterilerimiz sıra beklerdi vinc gelsinde aynı gün içinde yetişirse bizede uğrasın diye... Şimdi 5 Tane aracımız var 1 tanesi şantiye işinde çalışıyor.. Aylık sabit rakam alıyoruz. Eğer o olmasa zaten işler kötüye giderdi.. Eğer daha da kötüye giderse araçları satacağım...
Beştepe'de Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Karşısında, Turgut Özal Hastahanesi Yanında 140m2 Devren Satlık Dükkan !
İşlerin ne durumda olduğunu bu cümlem açıklar heralde..
beyaz eşya ve mobilya magazamız var su an sattıgımız tek sey yazarkasa pos oda 1.nisan son oldugu ıcın gelen esnafların % 85 sıkayetcı
1 yıl daha ertelendi diye biliyorum bende kasa işini:)
yok ciro ciro ayırdılar 3 tl ustu 31 ocak'kadar dı sımdı 1mılyon ustu yarın son 30 hazıranda kucuk esnaf herkez bu gelen ler senelık 1 mılyonun ustu adam 5 kart getırıo bıraz ondan bıraz bundan anca tahsıl edebılıyoruz gerisini dusunun
şimdi maslak sanayiden geldim her yer iş kaynıyor millet tıkır tıkır çalışıyor iş yetişmiyor bir sürü araç var dükkanlarda.. ekonomi çok güzel bence.. her şey yolunda.
o yazarkasa pos denen aletı ıcad edenın allah belasını versın. amk aletı her gun arıza yapıo her gun hat gıdıo ben böle boktan bı cıhaz gormedım
Ben daha bugüne kadar hiçbir esnaftan " ooo işler süper" diyen duymadım. İşler kesat diyen kim varsa 1 ay sonra f10 aldı çevremde.
Bu ülke öyle b.ktan bir yer ki.
İşler çok iyi desen arkandan konuşurlar ''Ulan herif b.k gibi para kazanıyo kesin bit yeniği var'' diye.
İşler çok kötü desen ''Ulan bu herif yarın bir gün kesin batar biz kendimizi sağlama alalım'' derler piyasada batmayacağın varsa da batırırlar.
Herkes yolunda A.Ş. siz kafanızı yormayın :)
Herkesin hali duman, kimisi farkında kimisi degil.