.oktan... millet nisan maaşını alacak biz daha martı alamadık hesap edin.
Printable View
.oktan... millet nisan maaşını alacak biz daha martı alamadık hesap edin.
Hani evet çıkınca her şey düzelecekti noldu ?
Zenginin parasını almak zordur. Parasının gücünü bilir, araştırır ve öyle satın alır.
Fakirin parasını almak ise kolaydır. Kazancı zaten cebinde durmadığı için hesabını bilmez. Açlıktan ölür, gene de o sigarayı alır kartla. Sonra da banka komisyonunu eklediği için bakkala çemkirir. Herkes onu finanse etmek zorunda sanki.
2 sene önce yazar kasa post dayadılar.zorla :)
post baglatmadım.sadece fiş kesmek için kullanıyorum.hiç bir bankayla anlaşma yapmadım.tiko para çalışıyorum.sisteme dayanmaya çalışıyorum.tabi dayanabildigim kadar.
etrafımda hacı hoca takılıp cumayı kaçırmayan büfeler bile 0.75-1 tl komisyonla sigara satıyor.
ama hepsi cennetlik.
Borun ülkemize aylık getirisi ortalama 100milyon çoğu da ihracat. Bizim yeni kurduğumuz tesis ile üretimin hepsinin satıldığı düşünülürse %50 daha artar. Dünya'da kayda değer rezerv olarak Usa'da var başka da yok. En fazla ihracat yaptığımız ülke Çin'di . Şu an devlet kurumları içerisinde en fazla kar eden kuruluş diye biliyorum zaten başka devlet kuruluşu da kalmadı. 2023'te ne değişiklik olacakmış sabit üretimin yapıldığı yerde havuza çektiler, satacaklar heralde.
yaklaşık 2 yıldır EtiBor'un paketleme ve taşıma ihalelerinin çoğunu aile şirketimiz alıyor, insanlar bor madeninin çıkartılmadan turşusunu kurduğumuzu 2023 te de satıp zengin olacağımızı sanıyor, 1996 da Eskişehir Kırka'da bulunmuştum öğrenciydim, 1990lardan beri bor zaten devamlı yurt dışına satılıyor...
Bülent abi o kadar güzel bir noktaya değinmişsin ki, millet çıkan mineralin bir işe yaradığını zannediyor galeyana geliyor. Borun işlenmeden hiç bir değeri yok, işlenmesi için yapılan hiç bir yatırım, teknolojik iyileştirme vb. yok. Çok merak ediyorum hangi imam hatipli boru işleyebilecek.
çevremde tanıdığım galerici arkadaşların çoğu sinek avlıyor .. sirkecide lalelideki esnaf arkadaşlarım sinek avlıyor tamemen borçla kredilerle döndürüyor işlerini kirasını ödiyemeyenler de çok var..
bir tanıdığım galerici arkadaşım iyi iş yapıyor oda beşiktaş klubüyle çalışıyor sporculuları tanıyor ünlülerle arası iyi ondan :)
Uluslararası Fuar Organizasyonu işi yapıyoruz. Her yıl binlerce ihracatçı firmamızı dünyanın 20 farklı ülkesindeki uluslararası fuarlara götürüyoruz. Aylık ortalama satışımız 2500 m2 ydi. Beşinci aydayız, aylık ortalamamız 1200 1300 seviyesinde. Bıçak gibi yarı yarıya kesildi.
Araba bulamıyoruz :D
şu anda Eti Maden varlık fonuna devredildi yani özelleştirme satılma kiralanma vs yetkisi fonda! daha önce özelleştirme devlet yararına olmazsa mahkemeler iptal ediyordu, şu anda öyle bir durum da yok, millet 2023 hayalleri kurarken, o yıl çıkartılıp satılabilecek bor olacak mı merak içindeyim...
ver mehteri ver mehteri...
Hayırlı cumalar sevgili kardeşlerim, saygıdeğer abilerim..
Geçen istanbula geldiğimde kapalı çarşıyı gezdim, eskiye göre fiyatlar çokta düşmüştü ona rağmen kalabalık değildi ve kapalı çok dükkan gördüm. Heralde mal sahipleri eskisi gibi iş yapılabildiğini sanıp zamma devam ediyorlar ondan kapatıyorlar diye düşündüm.
İşin aslı nedir bilen varsa aydınlatabilir. Esnafa bişi sormadım, çeneleri çok düşüyor çünkü sorunca. Mal sahibi olan esnaf için nankör diyor, kiracı esnaf mal sahibine gaddar diyor
denizli'deki kipa)) migros'a satılmış... bir çok magaza çoktan kapalı...
K.çarşı piyasanın göstergesidir her zaman.Eskiden çarşıda omuz omuza yürünürken şuan 123913912381 tane boş dükkan + neredeyse çarşı esnafından başka malesef hiç kimse yok,çarşıda iş yoksa zaten genel piyasa herzaman durgundur..
malesef durum uzun süredir böyle çarşıda.
Süper akıyor maşallah
trilyonluk jeep de giderken metrobüsdeki insanlara üzülen abim sende bizdensin olsun ..
Geçen gün Cağaloğlu-Sirkeci-Sultanahmet civarındaydım, Sultanahmet'te bir tane turist yok, öğle vakti restaurantlarda bomboşdu.
Bu arada biz Rusya'ya vizeyi kaldırmışız ama Rusya'da bize kaldırıp saplamış, adam başı 850 TL'ye vize mi olur.
Felaket tellallığı yapacak değilim. Lakin bir arkadaşımın babası saymış geçenlerde; Alsancak'ta 80 adet boş dükkan varmış. Sık gitmememe rağmen benim de dikkatimi çekmişti. Hava parası yalan oldu çoğu yer için.
Arada mehter verin bu konu okuyuncaaaa
İnsann geberrrrr diye bağrıyor içinden nedensizceeee
Mehter Marşları - Hucum Marşı - YouTube hucum hali daha bi işe yarar sanki abi :D
İnşaat sektöründeyiz genelde köylüler ile iş yapıyoruz paraları hazır oluyor ellerinde ona göre iş istiyorlar çok rahat ediyoru.büyük firmalara olan taşeron işlerinin hepsini bıraktık parayı alması dert fazla adamla ugrasması dert. Birde tuğla fabrikası için yatırım yapıyoruz sonumuz hayrolsun bu piyasada . 2019 a kadar ab ülkesi bir yerde üretim tesisi kurup tugla üzerine ordan vatandaşlık almak amaç burda 5 senelik plan dahi yapamıyoruz en azından bir çifte vatandaşlık olursa çocuk için yatırım gözüyle bakıyoruz
Vallahi aklımdaki mesele bu. Ama aklımı kurcalayan 2 mesele oldu. 1- malta devlet fonundan 250.000$ yatırım yaparsan. Yatırım boyunca. Eğer yatırımın 5 seneyi tamamlanınca ab dolaşım izni veriyor diye biliyorum.
2- eski ingiltere sönürgesi, şimdi bağımsız bir pasifik adasından (adı aklımda yok) direk 25.000$ parasını basıp pasaport alabiliyorsun diye biliyorum. avrupada geçerli pasaport.
[QUOTE=Thracian;8328078]Vallahi aklımdaki mesele bu. Ama aklımı kurcalayan 2 mesele oldu. 1- malta devlet fonundan 250.000$ yatırım yaparsan. Yatırım boyunca. Eğer yatırımın 5 seneyi tamamlanınca ömür boyu ab dolaşım izni veriyor diye biliyorum.
2- eski ingiltere sönürgesi, şimdi bağımsız bir pasifik adasından (adı aklımda yok) direk 25.000$ parasını basıp pasaport alabiliyorsun diye biliyorum. avrupada geçerli pasaport.
Çıkan mineral değil de hammadde diyelim bir işe yarıyor elbette değeri de var. Borun işlenmesi farklı bir olay. Farklı sektörlerde kullanım alanları var. Hangi sektörde kullanacağına bağlı. Cam sektöründe kullanan farklı işler , temizlik sektöründe kullanan farklı işler.
Hocam işletmeden çıkan hammaddedir Na2B4O7 + 5H20 borax penta olarak satılır ayrıca az da olsa Na2B4O7 olarak ta satılır bu da susuz borax diye satılır. Na2B4O7 + 10H20 Deca olarak ta satılır. Bu müşterinin isteğine göre siparişe göre değişir. Bu yeniden kristallendirilmeye veya ilgili prosese göre değişiklik gösterir. Bor doğada bileşik halinde bulunur. İçinde sodyum elementi bulunduğu için genel adı tuzdur. Yani sen sanayiye un üretiyorsun onlar pasta da yapar, börek te, ekmek te ben bunu demek istiyorum.
hocam alacak kalmıyor ama, Bigadiç'teki ihaleye 1 mayısta iş başlangıcı yapamadık, 21 tane tırı konteynırlarla beraber paramparça ettiler, işçilere saldırdılar, yapan oradaki yerel kooperatif... polis 2 ağır yaralı olmasına rağmen hiç bir işlem yapmadı, üzerine üstlük Etibor Bigadiç, iş başlangıcı yapılmamıştır diye tutanak tuttu cezayı başlattı... ben EtiMadendeki dönem arkadaşlarımı aradım bana dedikleri 'kooperatifin arkası siyasi olarak kuvvetli, yapacak bir şey yok!'... devlet kendi açtığı ihaleyi inkar edecek duruma geldi, bunlar ne kadar ciddi durumlar kimse farkında değil...