imara aykırı hareket etme olasılığı yok hemde ümraniye bölgesinde.... yapacağınız şey çok basit belediyenin imar müdürlüğünü büyük şehire ve bi m e re gerekçeleriyle sikayet ed i n bakın neeler oluyor sizin sokak için 5000 lik pilanlar çıkmamıştır
Printable View
bimere şikayet edince öpüyorlar direk. Hem müteahhit firmaya, hem mal sahiplerine hem de yapı denetime direk gelip ceza kesiyorlar. Bizde inşaat sektöründeyiz İstanbul Maltepe civarı ve Esenyurt'ta şantiyelerimiz var. Mal sahipleri belediyeden çok uğraştırıyor elini verdinmi kolunu kaptırıyorsun.
İnşaat ve Madencilik sektöründeyiz,
Geçtiğimiz senelere göre bu sene biraz daha fazla stok yaptık fiyatlar yükseleceği için, 3-4 aylık bir süre içinde ödemeler bizi epey bunalttı ancak uzun vadede, yani bu kış sezonu sonunda geri dönüşü çok iyi olacak, çok şükür bu seneyi de sorunsuz atlatacağız gibi duruyor. Akıllı hamleler yapıp, saçma sapan harcamalar yapılmadığı sürece bu kriz fırsata çevrilebilir, sadece tahsilatları iyi takip etmek ve müşteriyi iyi analiz etmek gerekli bence :icon_tup:
Hayırlı işler herkese..
Musteri analizi bence 2013'den beri yalan oldu hele ki insaatta kismet nasip demek lazim , gunluk kirdirmak icin 50+ cek geliyorsa 30u insaat ya da insaat malzemeleri firmalari neredeyse . Risk almissiniz kar marji yuksekse degebilir belki ama yine de bende yukarida yazildigi gibi yuklu stoklamayi dogru bulmuyorum
izini çıkarmamak için one surdukleri eksik nedir ?
bizde 11 ay kadar uğraştık bakırkoyde abuk subuk nedenlerle, sonunda büyükşehir'e dilekçe ile başvurduk şartlar yerine getirildiği halde bakırkoy ruhsatımızı vs vermiyor diye, biraz uğraştıktan sonra tebligatlar vs inşaata başlayabildik
Ayrica imar - izin ile alakali sikinti yasayanlar var ise bizim ugrasan elemanlar var sirkette yardimci olunacak durum var ise yonlendiririm
12. Ay'ın 16-17 sinde Fed faiz kararını açıklayacak, faiz artırırsa ülke olarak hepimize geçmişler ola..Abd faizlerinin artması demek bizde çok büyük etki yapacaktır hem kur hem faizler üzerinde, o yüzden aşırı stoktan kaçınmak gerekir şahsi fikrim,çünki kur 3.4 bile olsa o malları satabilecek müşteri bulunmayabilir.
Bu aralar ilginç piyasa, bir gün çook yoğun bir gün oturarak geçiyor.. üstüne birde hergün malzemelere zam geliyor. Müşteriye de yansitamiyorsun çoğu zaman..
İş makinaları yedek parça imalat ve satışı yapıyoruz.2012 yılından beri işlerin pek tadı yok son 1 buçuk yıldır yaprak kıpırdamıyor,iflasın eşiğinde firmamız.Bankalar biryandan sıkıştırıyor biryandan yeni işler yapmaya çalışıyoruz.Ciddi bir nakit sıkıntısı var piyasada,çek senet açık hesap çalışmayada kimsenin cesareti kalmadı artık.rFiyatlandırmamız için gelen teklif sayısı eskiden günlük 10 civarındayken şuan günlük 1-2 yi geçmiyor.Sabırla bekliyoruz piyasanın rahatlamasını.
bu ülkede zaten kriz var yıllardır.. sadece o kadar çok kaynağı belirsiz sıcak para girişi varki bu kriz hissettirilmemeye çalışıyor. üretimi olmayan montaj ülkesi diye tabir edilen bir ülkeyiz.. eskiden bir tarımımız vardı mercimeği eti bile ithal eder hale geldik..
üretimi olmayan dünyaya katma değeri olmayan bir dünya markası olmayan bir ülke zaten krizlerden de çıkamaz sıkıntılardanda kurtulamaz..
bakın şimdi asgari ücret 1300 tl olucak onun katma değerini iş veren iş yerinde çalışan insan sayısına göre işden çıkartarak orantılıycak.. yani 5 kişinin çalıştığı yerde 4 kişi çalışıcak .
5 kişi çalışırken 5250 tl toplamda asgari ücret veriyorsa iş veren.. 4 kişi çalıştırıcak 1300 tl den gene toplamda 5200 tl asgari ücret vericek.. olan işden çıkartılan o bir işçiye olucak tabi bu oranı işçi sayısı yüksek yerlere orantılayın bazı yerlerde bu işden çıkarmalar 5-10 belki 20-30 kişiye kadar varabilir..
Hamdolsun Bize Yetiyor :D
İşsizlik bu kadar yüksekken asagri ücretin artması mantıklı değil bana göre..
Tefeciyle al-satcı çatır çatır cebini doldururken bizim gibi istihdam sağlayan üreticiler kan ağlıyor döneceğiz diye. Bu ülkede üretim yapmak adam çalıştırmak haram bütün oklar sizin üzerinizde. Ne var ne yok satıp kiraya verip elindeki nakitle arsa al sat ev al sat milletin çekini kır ( faktöring oldu şimdi adı) senden iyisi yok. Türkiyenin en büyük hamalı eşşeği sanayiciler ne yazık ki. Biz olmasak ülke olmayacak ama kimse farkında değil.
Üretim yapmak çok zor
Allah yardımcımız olsun.
Hammadde fiyatları uçar üretirsiniz satarken zamları yansıtamazsınız yansıtırsanız işi kaybedersiniz delinin biri gelir maliyetine verir sizin emekleriniz para etmez.
Hadi para kazandık diyelim işçi maliyetleri vergiler giderler dağ gibi olur gelen para daha havada hoop gider..
Yani bırakın para kazanmayı sanayici çark dönsün derdinde artık çünkü iş durabilir ama işletme giderleri durmaz ..
Batıcaz mı çıkacaz mı ne olucaz belli değil
Allah a emanet gidiyoruz bazen gidemiyoruz..
Rant yoksa parada yok bu kadar basit..
Muhasebe sektöründeyiz orta halli bir gidişat var memnunuz allaha şükür bunada şükür
Faktoring 3-5 ev arsa satip nakitiyle cek kirmaya denmez , ayrica bankadan faizle calisirken sikinti yok da yine kurumsal olup banka ile ayni vergilendirme sistemine tabii tutulan sadece adi banka olmayan sirketlere tefeci denmesi komik . Bir de 3-5 arsa satarak birakin firmasini acmayi , sadece ilk ceyrek vergisini bile odeyemezsiniz millette merdivenalti tahsilat yapilir algisi olusturmayin . Isi yapan var bir de yaptigini zanneden var .
sigorta acentesiyim ben kendi işimden memnunum iyiye gidiyor.
fakat birçok sektörden müşterim var onlarla sohbet ettiğimde hepsinin durumu aynı nakit yok işler kar bırakmıyor tahsilattan sürekli darbe yeniliyor vb.
Uretim yapiyoruz ve ihrac ediyoruz. Hammaddelere gelen zamlar bizide zorluyor.
Sen neden üstüne alındın ? Vergisini verip resmi işini yapana lafım yok zaten , şimdiki tefecilerin ismi factoring oldu dedim ben, dediğin gibi resmi yapan da var gayrı resmi de. Ben 16 yaşından beri tahtakale piyasasının içinde büyüdüm , kimin ne olduğunu çok iyi biliyoruz merak etme sen.
işler iyi değil fiyatlar dibi gördü yıl sonu yaklaşıyor zam alabilecek miyiz emin değilim böyle zamanlarda zam alamadığımız yıllar oldu malesef
Bende birşeyler karalayayım. Bilişim sektöründeyim. Bilgi İşlem departmanı olmayan firmalara dışarıdan (outsourcing) bilişim hizmetleri veriyorum. Kazancım ağırlıklı hizmet sektörü temelli bakım anlaşmaları. Ürün satışı ikinci plan. Lakin firmalar önünü göremedikleri için ihtiyacı hemde acil ihtiyacı olmasına rağmen yeni yatırımları yapmıyorlar. Artık işleri durma seviyesine gelen firmalar yeni yatırımlarını yaparken bizi 5-10 sene götürsün yerine 1-2 sene bizi götürsün. 2 seneye kim öle kim kala. O zaman işler açılırsa tekrar alırız diyerek ucuza günü kurtaran ama maalesef ölü yatırımlar yapıyorlar. Fiyatı bütçesi onaylanmış işler iptal oluyor. İptal değilde ileriki tarihlere öteleniyor. Bizim sektörde olanlar bilir. Muhasebe Finans müdürlerinden tutunda koca şirketlerin sahiplerine kadar bir süre sonra ahbap gibi olursunuz. Adam dürüst bir şekilde ne oluyor ne bitiyor anlatır. Dışarıdan günlük gülistanlık gözüken firmalar içerideki çalışanların haberi olmadan borç batağına girmiş büyük eli kanlı tefecilerden alınan paralar ile firma döndürülmeye çalışıyor yada işlerin güzel olduğu zamanda alınan Bodrum yazlıkları yada yurtdışı evleri satılığa çıkmış olabiliyor. Ağırlıklı çalıştığım sektörler ayakkabı imalat firmaları ve tekstil firmaları. Bu adamlar dolar çıksın yada insin istemiyor. Stabil olsun istiyorlar.
(Klavyede virgül yok maalsef. :))
Aynı sıkıntıları biz de yaşıyoruz ne yazık ki. Kendi ham maddemizi üretemediğimiz sürece bu dışa bağımlılık yüzünden hep böyle olacak maalesef. Baktık önünü alamıyoruz küçülmeye gittik 4 ayda 30 kişi çıkardık işten. Yukarıda darkmoon yazmış asgari ücret arttırımı iş çıkışlarını arttıracak muhtemelen , zaten dönemiyor insanlar biraz daha işçiden kısacaklar yine. Yani değişen pek bir şey olmayacak asgari ücret artınca.
Ben piyasada buyumedim ama tefeci ile faktoringin ne oldugunu ayirt edip isini yapana da Tefeci damgasi vurup yanlis algi olusturmuyorum . Alinma mevzusuna gelince ayni isle ugrasiyoruz , kalkip da onune gelen tefeci damgasi vurunca birileri aciklama yapma geregi duyuyorum . Tahtakale piyasasi degil de kriz donemi hukumeti finanse eden kurumlar ( 2009 Rusya Narenciye krizi ve Ingiltere Kraliyet kredisi erken talebi konulari ) hakkinda bilgi sahibi iseniz az-cok bizim piyasadan da haberdarsinizdir.
yalnız burda sap ile samanı ayırt etmek lazım..
bazı sektörler zorunlu iş sektörleri yani onlar kolay kolay sıkıntı çekmezler çünkü zorunludur devlet zorunlu bırakmışdır o sektörleri..
misal muhasebe ,sigorta muhasebecisi olmayan şirket olmaz ya kendi iç bünyesinde vardır yada dışardan anlaşmalılardır zorunlu mecburidir çünkü.. sigortada öyle arabasına trafik sigortaıs yada zorunlu deprem sigortası yada diğer sigortalarını yaptırmadan gezebilen varmı yok çünkü mecburi..
bu insanlar herzaman para kazanır ama az ama çok.. bu tip sektörleri baz alarak ekonomi iyi kötü demek biraz bence yanlış olur. onu biraz ayırt etmek lazım..
abi doların inmesi çıkmasını istemiyoruz çünkü maaliyet tutturamıyorsun. Şu 2 seçim arası artan döviz yüzünden ödediğimiz kur farkının haddi hesabı yok. Peki fiyatlara yansıtabiliyor musun, hayır imkansız.. Sabit kalsa millet önünü görecek ne kazandığını anlayacak. Şu an Türkiye de çoğu üretici banka faiziyle işçi maaşına çalışıyor emin olabilirsiniz. Zaten parayı eve yazlığa arabaya gömenlerin vay haline, genel de tekstilciler yapar ama o dediğini birden uçuk paralar kazanıldığı için düşüşü de o kadar hızlı oluyor :)
çevremde tanıdığım bir kaç iş adamı sektörde ismide bilinen iş adamları inşaat sektörü ağırlıklı diyim şu anda hiç bir iş proje yapmıyorlar..
şirket maksat evde oturmayalım adresimiz belli olsun diye açık..
cepden yiyorlar tabi onların yedi sülalesi cepden yese o paralar bitmez.. bildiğim bir şey varsa inşaat sektörünün durumu hiç iyi değil bir reklamlarda tv lerde dönen bir sektör var birde gerçek hayatta realitede dönen kan ağlıyan bir sektör var..
şu anda yerli alıcı az zaten daha çok avrupadaki gurbetçilere yada arap lara falan satış yapılmaya çalışılıyor.. o yapılan satışlarıda sanki türkiyedeki insanlar almış gibi lanse ediliyor..
bakın fed faiz arttırımı yaparsa ki yapıcak %90 sıkıntı büyük..
Reklam Sekötründe işler tıkırında, Ajanslar işlerini alıyor zira satmak için bizlere ihtiyaçları var :)
200 liralık yeri 1.5 trilyona çakmaya çalışmazlarsa hepsinin işleri açılır bence :) Ama o balon sönmüş anlaşılan ben de aynı şeyi duyuyorum. Mahalle arası orta-lüks veya düşük bütçeli daire yapanların işleri gayet iyi ama bu residanscılar baya sıkıntıdaymış dediğin gibi.
Özellikle İzmirde orta-lüks ve mahalle arası inşaatlar direk yapılıp satılıyor :) İstanbul çakmacası rezidans! lar burda yemiyor :D
Zaten inşaat sektörü bi ilginç oldu 3 kişiden 1 i müteahit olmus yada kalan 2 kişide alsatcı inanın 2 sene once mahallemde 100 120 ye satılamayan yerlere adamlar 300 350 400 bın lıra ıstıyolar gulunc rakamlar normal maasla calısan bı ınsan nasıl alacak anlamıyorum , ülkede üretim yok çalışanda yok denecek kadar az.
Ağır sanayisi olmayan, tarım üretimi bitmiş, tek kalkınma modeli betona; haliyle ranta dayalı bir ekonomik sistemin stabil kalmasını beklemek zaten aptallık..Bu sistem sadece her türlü al sat yapana, kriz fırsatçısına yarar.. Belli kesim elindeki sermayeyi neden üretime yatırıp riske atsın ki ? Mis gibi avanta vurmak dururken..
Geçen sene 1 milyon doları olan adamın şu anda ne para vurdugunu bilmek için alim olmaya gerek yok.. Tabii ki kimseyi suçlayamam; forumda da açık açık bunu söyleyen arkadaşlar bolca mevcut.. Bu iş bedelli askerlik gibi, sistem kötüyse adam ne yapsın, eline gelen fırsata yok mu desin..
Ekonomi istikrar kararlılık ve belirli politika işidir. Ayagımıza gelen fırsatları elimizin tersiyle itmeyip beton yerine üretimle büyümeyi seçseydik şimdiye başka şeyleri konuşuyor olurduk.. Katma degeri yüksek olarak ürettigimiz hiç birşey yok..
2.el araçlarınız ne alemde arkadaşlar ? bizde satışlar bitik telefon bile çalmıyor
Bankalarda kuculmeye gidiyormus. Bir cok banka toplu isten cikarma yapiyor. Buyuk bir turk bankasi hisselerini katara satiyormus karlilik az diye. Buda calisanlara ciddi anlamda yansiyacakmis. Yuksek maas alan kidemli calisanlar gidecek yerine asgari ucretle calisan yeni mezun yada deneyimsiz elemanlar alacakmis. Gerekcede soyle; bizim butun sistemlerimiz zaten otomatik deneyimli elemana ihtiyac yok ucuz elemana ihtiyac var.
Kapitalist zihniyet sampanyasini yudumlarken isci sinifi acaba beni ne zaman cikaracaklar psikolojisiyle isine gidip geldigi bir ulkede yasiyoriz. Yazik bu insanlara
Bankalar eskisi gibi kredi vermiyor zaten riske girmiyor koçfinans filan, faizler düşeceğine daha yükseliyor.
bankalar verdiklerini toplayamıyorlar sahte iflas veren verene.. millet amcasına kayınçosuna haciz koydurtmuş paraları onların hesabına atmış paravan şirketler kurmuş naylon poşet gidiyor..
Bir digital platform bayiliğini işletmekteyim. 3 yıl önce ayda 2000 civarı abonelik açarken, 2015 ocak-ekim arasında sadece 742 abonelik yapmışım. Geçen seneye kadar deliler gibi tüketen bir millettik. 2 yıldır çağrı merkezime vasıfsız 1500 tl maaş + sigorta saat sabah 10:30 akşam 20:00 saatleri arasında çalışacak personel bulamadım,bulamıyorum. Kendi ayağımıza sıkıyoruz milletce.
Rus pazarı turizmcisiyim. 2014 agustosta 34 olan ruble, 2014 ekimde 40 ruble, geçtiğimiz kış 80 rublelere kadar çıkıp, yaz sezonunda 65 rublelere geldi.
Yani geçen sene 1000 usd maaş alan adam bu sene 500 usd maaş almaya başladı. Aynı ruble maaşı aldığı için. Haliyle turizm %24 düştü toplamda. Üstelik sektörün 3. Büyük firması TEZ tour un batışı, arkasından 1. Büyük turu pegas touristik gecen sezon mısırdan etkilendi bu sene rusyadan. Ödemeleri salladı. Bir küçük operator brisco nun zaten ödeme sıkıntısı varken, gecen hafta uçagı sharm - st petersburg uçagı düştü, ödemeleri sallamaya başladılar.
Bütün sıkıntılar ülkenin en büyük döviz girdilerinden birinde. Normal sezonun üç katı otel el değiştirdi.
Bu mesajı yazarken bile yolda, gecen seneden alacagımı almaya gidiyorum. Yalvar yakar 1 yıl sonra, alacagımdan %15 feragat ederek almaya gidiyorum. Üstelik 7 ay sonrasına çek şeklinde