Boşverin bunları insanlar lüks yaşayamamanın, sidik yarışı yapamamanın sıkıntısını çekiyor hepsi bu.
Printable View
Boşverin bunları insanlar lüks yaşayamamanın, sidik yarışı yapamamanın sıkıntısını çekiyor hepsi bu.
Ülkede ev kredisi çekermiş gibi 36 ay taksitle sırf ona buna hava olsun diye iphone a girişenler var la.
Para toplu halde yurtdışına akıyor. Kimse ülkeyi nasıl geri götürdüğünün farkında değil.
Beylikdüzünde konut evleri geçen sene 300 350 arasıyken şuan 550 600 arasında. ne olduda %100 arttı mesela.
Asgari ücretle çalışan bir adam bu evlerde imkanı yok oturamaz. Sadece asgari ücretle çalışan adamı ezen patronlar oturabilir.
Buda insanlara o evde oturmak için insanlara kötü davranıp onları ezmen gerekiyor fikrini aşılatıyor.
Ne demiş Atatürk, "Üretmeden tüketen toplumlar önce haysiyetini, sonra vatanını kaybeder" olay budur. Neye bakarak söylemiş, bence Osmanlıya bakarak bunu söylemiş... Borç borç sonu bu.. Türk milleti borçla lale devri yaşadı, şimdide kuruş kalmadı kazandığı faizle krediye gidiyor.. Ne olucaktı ya? Şimdi o paraların ödenme vakti geldi..
Bir güncelleyelim, seçim sonrası işleri açılan varmı? Bizde sene sonu hareketi yok, hani yinede teker bir şekilde dönüyor ama hep kredi ile dönüyoruz.. Vadeler çok uzadı 5 aydan aşağı çek yazan kalmadı.. Ya sizlerde nasıl durumlar?
Secim oncesi ve sonrasi is yoğunluğum aynı.
Sıf bunlara oy vermesinler diye bizde asgari ucret 3 aydir 1.300 tl :)
Sanırım yine de vermisler :)
Isler istikrar gibi :)
seçimden sonra biraz açıldı daha önce anlaşma yapmaya yanaşmayan adamlar kendileri aramaya başladı seçim belirsizliğinin kalkmasından dolayı pozitif ileriye dönük ivmelenme var şu an.
bayramdan önce telefonum susmuyodu symbol aracım için, bayramdan sonra 1 allahın kulu aramadı, taki ilanın bitmesine 2 gün kala yani geçtiğimiz çarşamba , o arayanada verdim zaten .
piyasa ölü bence abi, ilanlardaki araçlar hep aynı , piyasasından 1000-2000 ucuz olan araçlar satılıyo sadece .
Yaz sonundan beri insaatta hareket var , genelde cekler odenmiyor falan muhabbeti geciyor ama dis cephe zorunluluguna kopuk dahil edildiginden beri imalata yetisemiyoruz . 1 2 aylik ihalelerde durgunluk vardi onlarda secim sonrasi normale dondu . Yani oncesi sonrasi insaat harici pek degisiklik olmadi seyrinde gidiyor sikinti yok .
Bizde en büyük sıkıntı vadelerin aşırı uzaması , Birde bu Fed yüzünden bankalar beklemeye geçti... Bakalım ne olucak
güngünü tutmuyor abicim. ağzımıza sıçtılar kaç aydır koalisyon, hükümet ayağına.
şimdide işler biraz rayına oturuyor diyoruz evrak yazıyoruz. paat 2-3 gün bir işler kesiliyor insanın yaşama sevinci kalmıyor.
Şimd sorun şu ; Abd denen şahsiyet o kadar para bastıki... Tüm paralar gelişen ülkere çok ucuz kredi olarak gitti çünki Abd'de faizler 0'a yakın.. O yüzden tüm gelişen ülkeler ilk defa krediye kolay ulaşma imkanına kavuştu ve aşırı derece borçlandı (Bireysel kredi,Konut,Araç,Telefon,Lüx) Şimdi gelişen ülkeler limite dayandı... Gelişen ülkelerde de aşırı para bolluğundan dolayı konut fiyatları dahil pekçok şey haddinden fazla değerlendi... Şimdi bu fed paraları geri çekmek zorunda , 2 Senedir belirsizlik yarattılar ... 12. Ayda faiz artışına giderse epey piyasalar sıkıntıya girecek haliyle Bankalarda bunu bildiğinden geri çekiliyorlar.. Konut kredisi faizleri vs. çok yüksek şu anda... Fed faiz artırırsa içinde olduğumuz kriz derinleşecek ve finansal krize gidecek... Gelişen ülkelerin pekçoğunun durumu aynı Kore hariç... , Birisi patlak verirse zaten diğerini domino taşı gibi devirecek
Ama sonuç olarak kriz=güven demek olduğundan, uzun süre seçim yok sonuçta ve insanların en azından ufak ufak harcamaya başlaması gerekiyor ki işlerimiz açılsın... Umutla bekliyoruz bakalım ne olucak...
Son 2 Haftadır İşler Felaket.. Organizasyon İçin Arayan Soranın Olmayışını Geçtim, Hastahane Yanında Çiçekçi Dükkanım Var Orda da İnanılmaz Düşük İşler.. Hayırlısı Falan Kalmadı Pek Sıçışlarda Piyasa
Hayırlı akşamlar beyler kavurma kuru et sektöründen olan varmı aramızda
Tekel&Tobacco bayi işletiyorum
Şubat ayı itibariyle başlayan gergin ve sıkıntılı ortam daha hala geçmedi
geçen sene yaptığımız ciroların %30 gerisindeyiz
Ülkece Sonumuz hayır ola...
Elektrik şalt malzemeleri satıyorum. İnşaat yapan yapacak arkadaşlara elekrik malzemesi lazım olursa yardımcı olurum.
sıkıntıdan güncel.
valla işin aslı seçimden sonra hareketlendi ortalamaları yükselttik dedik. 3 haftadır avucumuzu yalıyoruz.
sokayım böyle işe diyorum yaa. evraklar yazıldı sezon açılıyor diye napacağız bilmiyorum... haşat işler. yarı yarıya çalışıyoruz değil para kazanmak borclar şimdiden birikmeye başladı
Memlekette ihracati arttirmadigimiz surece ic piyasada durum hep vahim olacak. Cok daha fazla ihracat yapmamiz gerek.
yokları oynuyor piyasa, kasım ayından beri işler bayağı durgun öyle böyle değil. bakalım ne olacak sonumuz; hakkımızda hayırlısı.
2014 2015 den yuzde 35 daha iyidi bizim düğün sektörü.
2015 kötü 2016 dahada kötü an itibari ile
Istikrar birseyi duzeltecegi yok
Turizm ' den bahsetmiyorum bile. 1-2 yıllık yatırımlar çöp olma derecesine geldi bizde de ..
Ne bir rezervasyon geliyor, ne soran eden.. Umarım her şey düzelir, eskisi gibi olur..
memleket yurt dışı ortaklı yada ihracat yapabilen firmalar sayesinde ayakta, onun dışında yurt içi tüm sektörlerde bir kısır döngü var, birden fazla sektörde bulunan parası olan agalar paralarına para katabiliyorlar.
oy ver istikrar sürsün balon istikrar patlamak üzere ,ben 2 iş yapıyorum hatta yeri geliyor 3 iş yapıyorum 14 saat mesaim var aç kalmam ama milletin ağlaması benide üzüyor..
hatırlarım yahu niye hatırlamayayım :) kırmızı juletta :)
aynı yerdeyim halen. vakitsizlikten çalışmaktan hiç buluşmalara katılamadım bende. her zaman gel çayın hazır biraderim.
bir güncel yapalım konuya.
işleriniz nasıl ? tekstil kumaş üretim sektöründeyim durma noktasındayız şuan,diğer sektörlerde durumlar nasıl ?
Kayseri'de yazılım işi yapıyoruz, tüm sanayi esnafı berbat durumda. O korktukları seçim öncesi dönemden daha kötü bi hal aldı ortalık..
her sektorde ciddi bi sessizlik varda kimse yiğitliğe *** surmuyor nedense
Devir parada kalip vade yeme devri.
Is kuran batar.
Biz 4 aydir kafa burun dönüyoruz.hic bu kadar kötü olmamisti 2001 deki krizde bile islerimiz daha iyidi.
Zaten olacağı buydu oluyor şaşılacak bir durum yok
Çok isabetli hortlama olmuş.. Valla piyasa çok kötü, bütün çalışma şevkimi kaybettim. Matbaa ve E Ticaret işi yapıyorum ama şu an Aşk-ı Memnu 62. bölümdeyim yani o kadar söyleyeyim...
ben son 4 ayda 2 tane iş yaptım valla. pek hayır yok işlerde.
Haberleri izliyoruz ülke büyüyor,enflasyon düşüyor,milli gelir artıyor.
Gerçek hayata bakıyorum çevremdeki herkes günü kurtarma derdinde,büyük firmalar karlılığı artıramıyor,yatırım yapmıyor,küçülmeye gidip maliyet düşürüyorlar,riski azaltıyorlar.Küçük esnafı hiç saymıyorum zaten kan ağlıyor.
İnsanlar sanki hipnoz olmuş gibi kimse tepki vermiyor.hakkımızda hayırlısı.
Beter olsunlar %49,7'yi veren de onlar zira!