Osmanoğulları keyfinden gitti haklısınız... Aşağıda bir kaç örnek var vakit ayıyırsanız izleyebilirsiniz.
https://www.youtube.com/watch?v=aWKQzUkWgCo
https://www.youtube.com/watch?v=KPU6abuh2-0
Printable View
Osmanoğulları keyfinden gitti haklısınız... Aşağıda bir kaç örnek var vakit ayıyırsanız izleyebilirsiniz.
https://www.youtube.com/watch?v=aWKQzUkWgCo
https://www.youtube.com/watch?v=KPU6abuh2-0
yahu keyfinden ya da değil, sene 2015, ne yapalım diyorum? torunlarını çağıralım bir de halifelik mi verelim? ülke bölünmesin diye düşünce üretmeye çalışıyoruz, Osmanlı neden gittiyi tartışıyoruz, Osmanlıdaki sapkınlıkları koyuyoruz... gerçi haklısınız, biri Osmanlı sapıktı der diğer tarafsa Osmanlı Allah'ın bize lütfuydu bilemedik kıymetini kara gözlümün der, PKK birileriyle birlik olup ülkeyi böler ama her iki taraf da zerre kadar bu sığ tartışmanın bir amacı olmadığını anlamaz...
Konu nerden nereye geldi
Şuanki adalet sistemi ile osmanlı zamanındaki adalet sistemini kıyaslıyoruz. Farkında mısınız bilmiyorum ama rejim değişti Türkiye Cumhuriyeti kuruldu. Kimse osmanlı başa gelsin demiyor. Benim karşı çıktığım osmanlı devletinin itin götüne sokup çıkarılması.
Forumda belli başlı kişiler var bu tarz konularda ortaya bombayı atıp yok oluyorlar.Ortada Osmanlıyla ilgili bir konu yokken muhaliflik yaptığını sanarak , alaycı bir şekilde konuyu hep aynı yere çekiyorlar.Bu yaptıklarının kendi ayağına sıkmaktan başka bişey olmadığını söylemek gerek.Konunun başlarında konuşulanlarla şimdi konuşulanların ne alakası var.Hep muhalefet partilerini eleştiriyoruz da biraz çuvaldızı kendimize batıralım.Şu durumun muhalefet partilerinin yaptıklarından hiç farkı yok bence.Malesef toplumumuzda konu odaklı eleştirme söz konusu değil. Bir olayı , bir siyasi partiyi , bir futbol takımını , bir araba markasını mikro olarak eleştiremiyoruz. Yüzyıllardır ufak bir azınlığın kalabalık toplumların üstünde hakimiyet kurması , onlara tepeden bakması , hatta kendilerini onlardan üstün görmeleri gibi tarihsel alışkanlıklarımızdan olsa gerek , gayet alaycı bir şekilde ülkedeki çoğunluk kesimin önem verdikleri ve manevi değer saydıkları objelere laf söylenebiliyor.Bu tutum çok yanlış.İnsanları kutuplaştırmak tamda böyle birşey.Bu iktidarın bu kadar oy almasının en büyük sebebide geçmişimizde de bu tarz yaklaşımların olmasıdır diye düşünüyorum.Kimse benle dalga geçtiler , bana laf soktular , beni yerden yere vurdular diye sandıkta oyunu değiştirmez aksine daha bir hırsla basar o oy damgasını.
http://scontent.cdninstagram.com/hph...19514616_n.jpg
Ne zaman bir birimizi ötekileştirmekten vazgeçeceğiz bilmem, herkesi olduğu gibi olacağı gibi kabul edebilsek, ülke, vatan tek esas değer olsa, bu ülke bölünür mü? Bölünebilir mi hacılar?
Beyler ilk önce Türk müsünüz yoksa Osmanlı mı ona karar verin. Çünkü Türk demek Osmanlı demek değil. Osmanlı birçok birlikten kurulmuş bir imparatorluk. İçerisinde Arapta ve Çerkezde var Türkte var. Var oğlu var. Gidin ilk önce Osmanlıda Türklüğün ne olduğunu Türklerin itin münasip yerlerine sokulup çıkarıldıklarını savaşlarda ne görev verildiklerini sarayda ve hanedana a yakın yerlerde görev almalarının neden yasaklandığını araştırın sonra Osmanlı mısınız nesiniz ona karar verirsiniz. Bu 1. Eğer Osmanlı çok süper yönetiliyor olsaydı o bahsettiğiniz müthiş hukuk sistemi makinenin dişlisi gibi işliyor olsaydı orada görev yapan kadılar nasıl zengin oldular. Padişahın verdiği toprakla mı? Toprak o zaman para etmiyordu onu da hatırlatiim. O kadılar müthiş adaletli olsalardı 1. dünya savaşında dünya kadar ayaklanma vs çıkar mıydı yoksa ayaklanma çıkarmaya çalışanı alıp münasip tarafından bi tarafa mı asardı halk. Osmanlı denen bitmiş yapıyı gidip Atatürk yıkmadı. Cumhuriyet kurulurkende davet etti. Ama OSmanlı soysuzları sinsilikle onu da ele geçirmeye çalıştı. Kazım Karabekir vs nin ters düşmesinin nedeni de budur.
Adamlarda gaylik vs devede kulak konular dünya kadar çarpıklığın içerisinde.
HDP ye gelince ben Yeşilyurtta doğdum büyüdüm. Kapıcılar ya Kastamonulu ya da Karslı kürttü. Hepsinin çocuklarıyla da arkadaşlık yaptık beraber top oynadım vs. Hiç birine de sen şusun diye bakmadım. Eve de gelirlerdi vs. Olay ne zaman koptu bilio musunuz? Ne zamanki PKK diye bişey ortaya çıktı ve asker dışında oradaki halkı yakıp yıkmaya başladılar ve bu dürzüler de ben destekliyorum demeye başladılar film koptu. Benim askerime benim halkıma zulm yapanın kafasının çatısına mermiyi sıkarım. Bu devletin toprağını ayırmaya çalışanın çatısının ortasına mermiyi sıkarım. Ulan senelerce kardeş kardeş yaşadık. Senin yoktu ben seninle paylaştım. Ne oldu da birden yok orası benim orayı bana ver demeye başladın.GAP projesinden sonra değerlenmeye başlayınca. Yani benim paramla benim yaptığım şeyi benden almaya başladığın zaman . kimse kusura bakmasın ama yedirmezler. Haa yediririm nasıl yediririm. Bütün devlet dairelerini yıkar içlerini boşaltırım. Bütün elektrik üreten su üreten tesisleri kapatır sökerim.Okulları boşaltırım bu tarafa geçmek isteyenleri bir yere yerleştiririm orada kalmak isteyenlere de derim ki kapıyı kapatıyorum arkadaş size bundan sonra yağmurlu hava da su yok ne mok y,yosan yiyebiliosan ye bu tarafa da babayı geçersin derim. Bak bakalım PKK HDP kalıyor mu ortada.
Siz Osmanlı tarihini hangi kaynaklardan öğrendiniz öncelikle sizin kaynaklarınızdan araştırıp karar verelim ne olduğumuza :)
Vay monaco güzelim konuyu nası da hiç ettiniz be ya?? aklım almıyor...insana saygıdan, kandırıldığımızdan, dönen oyunlardan vsvs bahsedilirken olay nereye gelmiş pehh...ben maaşımı TL alıyorum ki diyen adam şurayı okusa "yeyin lan birbirinizi, daha kendi aranızda iki kelam konuşamıyorsunuz bir de memleket mi yöneteceksiniz" der k*çıyla güler valla...çekirdek kolasını almış apolitikler de "adam haklı beyler" der çekilir köşesine...
bu videodan şöyle bi şey aklıma geldi sanki burda hdplileri yani kürtleri iyi biri olarak tanıtma yani imralıdaki o.ç. nun salıverilmesi gibi olayları yavas yavas alıştırma binevi kurdu koyun olarak millete yutturmaya çalışıyolarmış gibi bişey oluştu aklımda benim gibi düşünen vardır heralde ve dahada böyle video ve düzmece veya gerçek şeyler kaooyuna sunarlar gibime gelio
Osmanlı senin okulda okuduğun düzmece bilgilerden oluşmuyor. Bununla alakalı dünya kadar derlenmiş kitap var. Okulda okuduğun savaşlar zaferlerle alakalı dünya kadar bilgi farklı farklı kaynaklarda hep farklı şekilde anlatılırken yani şüpheliyken benim okuduğum öğrendiğim şeyler tek bir noktadan öğrenilen bilgiler değil ve birbirini destekleyici bilgiler. Yani benim önüme okulda al bunu oku bana özetini çıkar demedi uluslararası ilişkiler okurken hocalarım. Bana şu şu seneler arasında şurada şununla alakalı neler olmuş özetle. Tek noktadan yazarsan da bırakırım dendi. Mensur Akgün sayesinde tarih okumaktan nefret eden orta okul lisede tarihten sürekli ite kaka geçen ben mühendisken üstüne hadi askere gitmiim daha yaş genç bi de uluslararası ilişkiler okurum yaw kolay bitiririm diye girip Türk ve Osmanlı tarihini sevene okuyan bir adam oldum. Her ders hazırlanırken farklı farklı kitaplardan ortaya karışık bir tez sunarak hazırlanıp derste adamla tartışıodum.
bu videonun amacı şu arkadaşlar. Tayyip çıkıp orada pkk ile çatışılıyor dediği anda HDP panik yapıyor PKK savaşıyor diye. Ama elde edilen bilgilerden PKKnın orada askerlerle savaşmadığı ortaya çıkıyor. Bunun üzerine HDPliler olayın geçtiği yere gidiyorlar ve yaralı askerleri görüyorlar. Yani HDP ve PKK kendilerinin savaşmadığını göstermek atılan iftirayı ortadan kaldırmak için video çekiyorlar.
Osmanlıyı geçin artık..
Şu en büyük gerçek bu ülkede kimse terörün bitmesini istemiyor. O yüzden yeni bir kurtarıcının gelmesini bekleyeceğiz.
Doğru olan tek şey var,Türk bir SOY'dur. Osmanlı toplama kampı.Ne zamanki bir milletin milli duygularını bitirirler o zaman savaşmadan ele geçirmişlerdir zaten. Ümmetçilik falan filan g.t ayağı.Hani ümmetçiysek neden amerika libyayı ırak'ı,suriye'yi bombaladığında alkış tutuyoruz? Evet Osmanlı çok büyük bir imparatorluktur,sonu da aynı diğer imparatorlukların bitişi gibi dağılarak ve çözülerek olmuştur. Çünkü insanları birbirine bağlayan bir milli değer yoktu.Şu an yapmak istenilen zaten budur.
https://www.youtube.com/watch?v=-3VZ93Xmrt4
İyi uykular Türkiye'm
Ne kadar sığ insanlar var aramızda. Osmanlı bir devletti ve yıkıldı. Yerine kurulan devletinde durumu ortada. Tarih kitaplarının çoğu yanlı, tüm kitapları okuyup kendinizin bilgi çıkarması gerekir ki bunun içinde kafayı sıyırmak lazım . Velhasıl; isimleri geçelime efendiler. Sadece uyanıp etrafımıza bakalım.
Bugün izledim bunu asrın kahpeliği donuyor piyasada ismi mismi.lazım değil vatana millete kim karsıya olsun NE MUTLU TURKUM DİYENE
Osmanlı muhabbetini kapatsak mı ?