User Tag List

Sayfa 4/11 İlkİlk ... 23456 ... SonSon
203 sonuçtan 58 ile 76 arası

Konu: Lpg li Efsane Honda NSX Beyin Bedava :):)

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Hükümetin benzin fiyatlarını bize nasıl taktığından bahsedip somut bişeyler yapmak lazım sanırım top gear İzlemiyorsunuz adamlar ne araçları bizim binmeye kıyamadığımız arabaları eşşek niyetine kullanıyorlar

Birisi şimdi.arabalarla eylem yapalım demesin benzin fiyatları eylemini arabayla yapmak da ayrı bi komedi

Post Thanks / Like
    Mentioned
    17 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Nucleus Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Alt tarafı NSX ne var bunda ? 15 senede 18.500 adet satılan araçtan bahsediyoruz. Adam LPG de takar CNG de. (Hondacı abi vurma)

+ LPG'nin ucuz olması haricinde hiçbir artısı yok. Gaz halde olduğu için sıralı da soksan düzde soksan volumetrik verimi düşürür,LPG'de araç daha fazla yakıt tüketir vs. Oktan mevzusu falan fasa fiso. LPG'nin litresi 4 lira olsa hanginiz kullanır ?
    lpg kitinden golften 20 hp fazla aldılar (rakamı yanlış hatırlıyor olabilirim) araba o lpg kiti harici stocktu. Bi abimiz konusunu açmıştı ve kendi aracında göstermişti lpg italyan bir firmaya aitti ve fiyatı 3.000 tl idi şimdi ne olmuştur bilemem.
    Daha yakın bir zamanda forumda bi abimiz lpg yi sıvı olarak pistona ileten bir sistem geliştirip kendi aracına uygulamıştı ve o sistemden daha da fazla güç alındı oda lpg harici stocktu. Araç yanılmıyorsam Subaru Forester dı. Ve iddasıda benzinden daha az kurum bırakmasıydı

Sonuç ortada ekstra hp için yapmadığımız iş yok lpg neden olmasın ?

Gidip aracına kuytu köşede bir yerde lpg uygulatırırsan tabi ki memnun kalmasın

TolgaEsentepe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    hadi kullanmıyosunuz kullanana neden *** atıyosunuz ? belki biz arabada bombayla gezmeyi seviyoruz sizene
    .

Berkan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    152 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    bizde bile vardı nickini unuttm ama hem m5 hem type-r ında vardı lpgsi gayette memnundu bide lpg+turbo forester vardı galiba catır catır giden.

bırakın kim naparsa yapsın benzin parasını siz verecekseniz söyleyin sahibine cıkarsın lpgyi
    1881 - 193

Nucleus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı STP Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    2.4 accordum var 1600 kılo otomatık 19 jantlarla kullanıyorum oem .... en son 80 lıralık gaz aldım 5 kısı ızmıre ckale uzerınden gıttık 130 150 cruıse ıle bı gıdıste 380 km gelıste 350 km yaptım... sende LPG nın artısı yokmu he ayrıca hızlanma verı denemelerımde lpglı en ufak eksı zaman kaybı yok
    Çağlar Tokaç gerekli cevabı vermiş. Ekonomik kısmına birşey demedim, LPG ucuz evet. Hızlanma verilerinde hem fikir değilim bir sürü etken var. Doğru bir ölçüm yapabildiğinizi düşünmüyorum.

Alıntı ufuksaracci Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Faso fiso dediğin oktan 102-112 oktan arası değişiyor.
    Aslında 90 ile 110 oktan arasında değişiyor. Hemen hemen aynı oktan aralığında benzinde mevcut fakat ülkemizde yakıt kalitesi ortada..

Alıntı cabrioleter Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

arabasındaki benzin tertibatını söküp, komple lpgli sistem yapan üstüne üstlük benzinden çok daha fazla verim alan biri vardı forumda az araştırırsanız konusunu bulursunuz.
    verimi artırır, temiz yakıttır, pahalı sistemlerde de bir litre bile fazla yakmazsınız lpg sisteminin getirdiği ağırlık dezavantıjına rağmen. işin teknolojik/bilimsel kısmını bilmiyorsunuz diyelim. adam doğayı kirletmiyor. sırf bunun için bile tebrik etmek lazım. birleşmiş milletler raporuydu yanlış hatırlamıyorsam dünya hava kirliliğinde rekor üstüne rekor kırılıyor. ilerde ağzına sigara sürmemişleriniz bile akciğer kanserine yakalnınca -ki Tanrı korusun böyle bir şeyi istediğimden değil- doğayı kirletmeyen yakıtların nasıl tapınıcısı olacaksınız..
    Nasıl ölçmüş/hesaplamış bu verimi acaba ? Ben şimdi o arkadaşa mı güveneyim, bir otomobil firmasının kendi sitesinde, bilmem 199988845 bilmem kaç normuna göre yayınladığı yakıt değerlerine mi inanayım ?

Aynı motorda benzin yerine LPG kullanılırsa 1.5-2 lt arasında yakıt artışı görülür. Bu da LPG, benzine göre verimsiz demektir. Performansı düşük demektir.

(Golf mk6 bi-fuel değerlerini koyacaktım fakat VW sitesinden kaldırılmış. ***** elektrikli araç moda şu aralar VW vazgeçmiş LPG kullanmaktan, o yüzden kısaca araştırarak bu veriyi buldum. )

İşin teknolojik/bilimsel kısmını bilmiyorsunuz diyelim. Benzin yerine LPG kullanımı CO2 emisyonlarında %15' e kadar düşüş sağlar. Bu düşüş size TAPINICISI bir his veriyorsa şuan dizel motora tapıyor olmalısınız ? Keza, hem kilometre başı yakıt tüketimleri benzinliye göre düşük hemde CO2 emisyonları düşüktür.

Buda sizi kutsasın... hımm dizel motor mu demeliydim ??

Alıntı Tayfun.O Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    lpg kitinden golften 20 hp fazla aldılar (rakamı yanlış hatırlıyor olabilirim) araba o lpg kiti harici stocktu. Bi abimiz konusunu açmıştı ve kendi aracında göstermişti lpg italyan bir firmaya aitti ve fiyatı 3.000 tl idi şimdi ne olmuştur bilemem.
    Daha yakın bir zamanda forumda bi abimiz lpg yi sıvı olarak pistona ileten bir sistem geliştirip kendi aracına uygulamıştı ve o sistemden daha da fazla güç alındı oda lpg harici stocktu. Araç yanılmıyorsam Subaru Forester dı. Ve iddasıda benzinden daha az kurum bırakmasıydı

Sonuç ortada ekstra hp için yapmadığımız iş yok lpg neden olmasın ?

Gidip aracına kuytu köşede bir yerde lpg uygulatırırsan tabi ki memnun kalmasın
    Bahsettiğiniz konuyu daha önce okumuştum fakat orda ki uygulamada LPG %100 olarak SIVI halinde motora gönderildiği iddaa ediliyor. Farkettiyseniz ben mesajımda GAZ formu için verimsiz dedim.

Ben kimseye LPG kullanma demedim umurumda değil açıkcası kimin hangi yakıtı kullandığı, sadece benzine göre olan verimsizliğinden bahsettim. Halbuki o kadar verimliymiş ki şimdi FIA ' ya mail yazıyordum. Salak mı bu adamlar canım F1 araçlarını benzinle kullanıyorlar..

Orhan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    14 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    İngiltere kraliçesi halkı özendirmek için LPG li araç kullanıyor siz hala eleştiriyorsunuz
    Biz daha iyisini alana kadar en iyisi bu

Post Thanks / Like
    Mentioned
    13 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Beyler lpg performansina girmeden once aracin lpg de tam gaz da afr kac oluyor, once bunu gorun gozunuzle ondan sonra yorum yapin.

Ben amator olarak lpg ayari yapiyorum wideband baglayip, agzi kulaklarina varan cok oldu hic birsey degistirmiyorum sadece ayar..

Enjeksiyonun mantigini bilen, dogru ekipmani kullanan typer da, m5 te, ferrari de lpg de yurutur.

Ulke olarak kismetsizligimiz her iste oldugu gibi lpg dede yarim yamalak is yapiliyor malesef.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    13 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Lpg de benzine gore hacimsel olarak %10-15 fazla yakit harcanmasi, performansi dusuk oldugunun kanitiysa, dizeller daha az yakar bu da en performansli dizel motorlar demektir.

Bunu kimsr kabul etmeyecegine gore lpg performansi dusuklugunu buna baglamakta yanlis olur.

aphelion - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bizim adımız bomba soyadımız ölüm yakarız her yeri

SekoLive - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    28 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bence iyide yapmıs sonucda bizdeki gibi tek tük olan araclardan değil oradaki nsx
    bugune kadar kimsenin arabasına ne yakıt koydugu hiç dert olmadı bana sadece kendi arabalarımın yakıtı bana dert oldu bırakın isteyen istediğini taksn aracına.
    öyle adamlar tanıyorum ki lpg ye cok karşılar ortamlarda lpgli arabaları ve kullanıcıları yadırgarlar ama bi aksam kanka sahile gidelm gelelim desen, ya araba cok yakıyo ya gitmeyelim diye eşine dostuna ağlarlar
    yakıtından dolayı binemediğim arabam olacağına aylık akbilim olsun cebimde tek aracı olup ihtiyac halinde yakıttan sebep binemeyen adamlarıda hiç anlamadım...
    bu arada lpg iyi şartlarda iyi montaj edilirse arac icinde sıralı sistemde lpg kokusu olmamalı
    geçenlerde kaza yapan lambo benzinliydi lpg yokdu sonucu gördük.

herşey düzgün yapıldıkdan sonra lpgde sorun olacağını düsünmüyorum ama olacak varsa oluyor, takdiri ilahi diyede bişey de var bi vakitten sonra.
    Biz Kaybettik, Cennet Kazandı. Seni Çok Özlüyoruz Kubilay YILDIZ

Anu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    11 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Benim olsa bende taktırırdım. Niye fazla para veriyim ki yakıta. En kötü yaptığım tasarrufun ufak kısmıyla ilerde motor yaptırırım olur biter.
    ''Halkını cehalet ve sefalete teslim eden yöneticiler yok olmaya, cehalet ve sefalete sürükleyen yöneticileri seçen halk ise köle olmaya mahkûmdur." Mustafa Kemal ATATÜRK

K.Kaan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı SekoLive Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bence iyide yapmıs sonucda bizdeki gibi tek tük olan araclardan değil oradaki nsx
    bugune kadar kimsenin arabasına ne yakıt koydugu hiç dert olmadı bana sadece kendi arabalarımın yakıtı bana dert oldu bırakın isteyen istediğini taksn aracına.
    öyle adamlar tanıyorum ki lpg ye cok karşılar ortamlarda lpgli arabaları ve kullanıcıları yadırgarlar ama bi aksam kanka sahile gidelm gelelim desen, ya araba cok yakıyo ya gitmeyelim diye eşine dostuna ağlarlar
    yakıtından dolayı binemediğim arabam olacağına aylık akbilim olsun cebimde tek aracı olup ihtiyac halinde yakıttan sebep binemeyen adamlarıda hiç anlamadım...
    bu arada lpg iyi şartlarda iyi montaj edilirse arac icinde sıralı sistemde lpg kokusu olmamalı
    geçenlerde kaza yapan lambo benzinliydi lpg yokdu sonucu gördük.

herşey düzgün yapıldıkdan sonra lpgde sorun olacağını düsünmüyorum ama olacak varsa oluyor, takdiri ilahi diyede bişey de var bi vakitten sonra.
    açıkçası yakıt yok arabamda çıkartmıcam demeyi lpg takmaya hala tercih ediyorum... o duruma düşersem de hiç oturup ağlamam.

Bi imza var forumda birinin ona çok gülüyorum şohben mi bu lpg takayım arabama gibi. eskiden aygaz tüpü bağlıyormuş taksiciler babam anlatırdı ondan bir farkı yok gözümde. kaldı ki zararı yok vs olayına da anlam veremiyorum kendini avutması gibi geliyor insanların. he denir ki ben şu kadar ekonomi yapıyorum aracımın motoruna birşey olsa bile karşılar aradaki farkı diye o zaman da ne anlamı kaldı derim kimsenin fikrine saygısızlık etmek istemem ama ne yazık ki uydur kaydır bir sestem gibi geliyor bana. ayrıca yurt dışında şöyle böyle diye anlatıyoruz da adamlar asıl elektrikli arabalarla uğraşıyorlar lpg falan değil. asıl çevre dostu ve ekonomik olan o çünkü. lpg bencede şu anda litresi 4 lira olsun bugün savunanlar kötüler yok kapağıma zarar veriyor yok sürekli sübop ayarı kaçıyor yok gitmiyo vs diye. bunda yalnış birşey yok ama sırf kullanıldığı için iyi gibi göstermekte doğru değil. kardeşim az yakması benim için tercih sebebi densin olsun bitsin..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı XSi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Lpg de benzine gore hacimsel olarak %10-15 fazla yakit harcanmasi, performansi dusuk oldugunun kanitiysa, dizeller daha az yakar bu da en performansli dizel motorlar demektir.

Bunu kimsr kabul etmeyecegine gore lpg performansi dusuklugunu buna baglamakta yanlis olur.

Benim orada performansdan anladigim verimdir ve gercek cevrimde dizel motorun verimi benzinli motorun veriminden yuksektir harcanan birim yakit basina elde edilen guc olarak bakilirsa evet dizel benzinliden de performanslidir ancak dizel motorlar bir takim sebeplerden dolayi yuksek devir ceviremezler buda dizelin hizlanma performansini ciddi oranda dusuren bir seydir. LPG ye karsi felan degil kendim mumkun oldugunca tercih etmem ama kullanmam demiyorum hatta donusumle de degilde fabrika cikisli lpg araclari tercih edebilirim isteyen takar tabiki ama şu bir gercek ulkemizde benzin fiyatiyla lpg yakitinin fiyati arasinda ucurum olmasaydi yada diger ulkelerdeki gibi benzin fiyatinin lpg fiyatina orani sabit kalsa bile ulkemizde benzin ucuz olsaydi kimse cevreci dusunup de milyarlar harcayip bagajindan calip lpg kullanmazdi hatta ulkemizde tutulmadigini on yargi oldugunu soyluyorsunuz ancak bence tam tersine cevreci bir yaklasimla ulkemize lpg bile girmezdi diye dusunuyorum.

taytay - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    21 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Adam nsx'le çatır çatır gezio lpg de biz burda 4 sayfadır tartışıyoruz

stlegal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    9 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Orhan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    İngiltere kraliçesi halkı özendirmek için LPG li araç kullanıyor siz hala eleştiriyorsunuz
    arabada lpg şatoda süt banyosu yerse.....

SekoLive - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    28 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı K.Kaan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    açıkçası yakıt yok arabamda çıkartmıcam demeyi lpg takmaya hala tercih ediyorum... o duruma düşersem de hiç oturup ağlamam.

Bi imza var forumda birinin ona çok gülüyorum şohben mi bu lpg takayım arabama gibi. eskiden aygaz tüpü bağlıyormuş taksiciler babam anlatırdı ondan bir farkı yok gözümde. kaldı ki zararı yok vs olayına da anlam veremiyorum kendini avutması gibi geliyor insanların. he denir ki ben şu kadar ekonomi yapıyorum aracımın motoruna birşey olsa bile karşılar aradaki farkı diye o zaman da ne anlamı kaldı derim kimsenin fikrine saygısızlık etmek istemem ama ne yazık ki uydur kaydır bir sestem gibi geliyor bana. ayrıca yurt dışında şöyle böyle diye anlatıyoruz da adamlar asıl elektrikli arabalarla uğraşıyorlar lpg falan değil. asıl çevre dostu ve ekonomik olan o çünkü. lpg bencede şu anda litresi 4 lira olsun bugün savunanlar kötüler yok kapağıma zarar veriyor yok sürekli sübop ayarı kaçıyor yok gitmiyo vs diye. bunda yalnış birşey yok ama sırf kullanıldığı için iyi gibi göstermekte doğru değil. kardeşim az yakması benim için tercih sebebi densin olsun bitsin..
    ortalıkda lpg kötü diyip arabana istediğin/ihtiyac halde binemiyor durumdaysan sana sölicek bişi yok kendi imkanlarındır saygı duyarım.

bu arada lpg az yaktıgı için takılıyor ben zevkine lpg takan kimse görmedm 4-5tl olsa zaten lpg kimse takmaz orta sınıf bir lpg 1600-1700tl montaj ücreti var işletmesi v.s. 2000tl tutuyor.
    Biz Kaybettik, Cennet Kazandı. Seni Çok Özlüyoruz Kubilay YILDIZ

K.Kaan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı SekoLive Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ortalıkda lpg kötü diyip arabana istediğin/ihtiyac halde binemiyor durumdaysan sana sölicek bişi yok kendi imkanlarındır saygı duyarım.

bu arada lpg az yaktıgı için takılıyor ben zevkine lpg takan kimse görmedm 4-5tl olsa zaten lpg kimse takmaz orta sınıf bir lpg 1600-1700tl montaj ücreti var işletmesi v.s. 2000tl tutuyor.
    Tamam aynı noktaya geliyoruz işte ucuz olduğu için kullanıma kesinlikle saygı duyarım ama kullanıldığı için iyi vs olayına anlam veremiyorum. dediğim gibi arabam minimum 60 65 kuruş yakıyor km de. hiç gocunmadım gocunmam da lpg takılı iken ankaradan geldim 1.7 dizel corsa kadar yaktı umrumda değil. hala nefret ediyorum. conta yanık diye kapak açalım dedik nasıl illet birşey olduğunu da gördük lpg nin...

bu arada millet 2000 tl taktırmak için para harcıyor bende bu ay 1000 tl söküm projesi muayene vs harcıcam, sabancı torunu değilim ama koymuyor. arabamda o sistem duracağına çalışacağına 1000 de harcarım 3 katı da yakarım...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    58 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    LPG'nin gözümde ki tek artısı alışveriş merkezlerinde ki LPG açık otoparkı ücretsiz oluyo oralar

Vlkn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    en iyisini yapmış

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)