User Tag List

Sayfa 5/11 İlkİlk ... 34567 ... SonSon
203 sonuçtan 77 ile 95 arası

Konu: Lpg li Efsane Honda NSX Beyin Bedava :):)

ulasoztas1 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    LPG candır
    iki aracımda da 3 yıldır lpg mevcut en ufak bir koku yada tehlike yaratıcak bir sorunla karşılaşmadım. Bundan sonra da hangi aracı alırsam alayım subaru,s2k,gti,nsx vs. eğer yakıtı fazla gelirse direk taktırırım. Tabi işin ehli ustaya

Aliburakb - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı taytay Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Adam nsx'le çatır çatır gezio lpg de biz burda 4 sayfadır tartışıyoruz
    noktayı koymuşsunuz

cabrioleter - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Nucleus Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

Nasıl ölçmüş/hesaplamış bu verimi acaba ? Ben şimdi o arkadaşa mı güveneyim, bir otomobil firmasının kendi sitesinde, bilmem 199988845 bilmem kaç normuna göre yayınladığı yakıt değerlerine mi inanayım ?

Çok basit değil mi ölçmek? benzinle aldığın güce bakarsın daha sonra da çıkarır lpg ile aldığın verime.

Aynı motorda benzin yerine LPG kullanılırsa 1.5-2 lt arasında yakıt artışı görülür. Bu da LPG, benzine göre verimsiz demektir. Performansı düşük demektir.

evet standart sistemlerde böyle yakıt bir miktar artar. bu da lpg benzine göre verimsiz olduğundan değil 1lt lpg'nin 1 litre benzinden daha hafif olmasındandır verimsiz değil. ki artık bu farkları da kapattılar yeni kitler ile.

(Golf mk6 bi-fuel değerlerini koyacaktım fakat VW sitesinden kaldırılmış. ***** elektrikli araç moda şu aralar VW vazgeçmiş LPG kullanmaktan, o yüzden kısaca araştırarak bu veriyi buldum. )

İşin teknolojik/bilimsel kısmını bilmiyorsunuz diyelim. Benzin yerine LPG kullanımı CO2 emisyonlarında %15' e kadar düşüş sağlar. Bu düşüş size TAPINICISI bir his veriyorsa şuan dizel motora tapıyor olmalısınız ? Keza, hem kilometre başı yakıt tüketimleri benzinliye göre düşük hemde CO2 emisyonları düşüktür.

Buda sizi kutsasın... hımm dizel motor mu demeliydim ??

yüzde 15'lik co2 gazı salınımını bütün dünyada düşürsek gerek dünya ekonomisine, gerek dünya sağlığına ne kadar büyük bir katkıda bulunmuş oluruz bunun farkında değiliz tabi. ayrıca sadece co2 çıkmıyor egzozdan sadece benzinliye göre bile 24 kat artabilen nox değerlerini ne yapacağız? dizel aracın nox değerlerinin farkında mısınız?

Bahsettiğiniz konuyu daha önce okumuştum fakat orda ki uygulamada LPG %100 olarak SIVI halinde motora gönderildiği iddaa ediliyor. Farkettiyseniz ben mesajımda GAZ formu için verimsiz dedim.

Ben kimseye LPG kullanma demedim umurumda değil açıkcası kimin hangi yakıtı kullandığı, sadece benzine göre olan verimsizliğinden bahsettim. Halbuki o kadar verimliymiş ki şimdi FIA ' ya mail yazıyordum. Salak mı bu adamlar canım F1 araçlarını benzinle kullanıyorlar..

şimdi burada ben sıvı formu için değil gaz formu için bunu dedim derseniz-konu lpg sıvı ya da gaz olması değil-, yukarı da da nasıl inanacağım diyip burada başka bir argüman kullanırsanız;
    .............
    Yüksek Türk! Senin için yüksekliğin hududu yoktur. İşte parola budur.

MUSTAFA KEMAL ATATÜRK

https://www.instagram.com/biramemuru/

Onamdar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Aracı alalı 5 sene oldu aldığım gibi brc lpg taktırdım. 70 bin km dir rutin bakımlar hariç hiçbir sıkıntı olmadı.
    Lpg de 25 krş benzinde 45 krş yakıyor. 14 bin tl tasarruf etmişim. Arabayı satsam maks 16-17 eder zaten
    Everyday I ** çapuling...

Orhan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    14 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı stlegal Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    arabada lpg şatoda süt banyosu yerse.....
    Artık onlarda fakir kanka nerde öyle eskisi gibi süt banyosu.
    Yeni doğan torununa küçük ceyrek takmış diyollar
    Biz daha iyisini alana kadar en iyisi bu

Post Thanks / Like
    Mentioned
    13 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Çağlar Tokaç Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Benim orada performansdan anladigim verimdir ve gercek cevrimde dizel motorun verimi benzinli motorun veriminden yuksektir harcanan birim yakit basina elde edilen guc olarak bakilirsa evet dizel benzinliden de performanslidir ancak dizel motorlar bir takim sebeplerden dolayi yuksek devir ceviremezler buda dizelin hizlanma performansini ciddi oranda dusuren bir seydir. LPG ye karsi felan degil kendim mumkun oldugunca tercih etmem ama kullanmam demiyorum hatta donusumle de degilde fabrika cikisli lpg araclari tercih edebilirim isteyen takar tabiki ama şu bir gercek ulkemizde benzin fiyatiyla lpg yakitinin fiyati arasinda ucurum olmasaydi yada diger ulkelerdeki gibi benzin fiyatinin lpg fiyatina orani sabit kalsa bile ulkemizde benzin ucuz olsaydi kimse cevreci dusunup de milyarlar harcayip bagajindan calip lpg kullanmazdi hatta ulkemizde tutulmadigini on yargi oldugunu soyluyorsunuz ancak bence tam tersine cevreci bir yaklasimla ulkemize lpg bile girmezdi diye dusunuyorum.
    Cevre konusunda:

Lpg ye alinca eksoz emisyonlari dusuyor, inanmazsan fotoda paylasabilirim tuvturk eksoz emisyon olcumleri duruyor eski aracimin bu acidan talep gorurdu ama esas neden tabiki ekonomi kimsede inkar etmez.

Verimi maddi yonden de incelemek mumkun bu arada, kac tl giriyor, kac tl cikiyor , girdi / cikti = verim

Bu acidan lpg benzine gore %90 daha verimli

Post Thanks / Like
    Mentioned
    13 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Verim formulu yanlis oldu

Verim = cikti / girdi

Olacakti

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı atituti Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    lpg her zaman saatli bomba spec kabul edin bunu artık..gecen gun bir tanıdığın a4 üne bindim kafa yapmak isteyenlere adres vereyim gelip alabiliriz evden.ne yaparsanız yapın o koku arabanın içine bir şekilde geliyor ve adamın iflahını kesiyor.bu nsxe gelirsek allah bildiği gibi yapsın bile demiyorum nsxin var ve lpg takıyorsun.
    3 sene lpg li araç kullandım hiç gaz kokusu gelmedi. bakımlarda adam gibi sızdırmazlık kontrolü yapmazsa (ki 3 yıl boyunca sızdırmadı arabam) kokulu kokulu gezer. adam gibi iş yaptırmak lazım. Güvenlikden yana sıkıntılarınız varsa lpg depolarının çarpışma testini izleyebilirsiniz. lpg deponuzu patlatacak bir güçte çarpışmada araba o darbeyle yok olur zaten kurtulma şansı yok.

sonuç olarak kabul etmiyorum saatli bomba olduğunu.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı cabrioleter Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    .............
    Sizin bahsettiğiniz yada benim anladığım şekilde aracın bu yöntemle vermini değil gücünü ölçmüş olursunuz. Çok basit bir şekilde bunu ölçebiliyorsanız anladığım kadarıyla motor karakteristiklerini ve performansını ölçebileceğiniz çok güzel bir laboratuvarınız var ne kadar güzel. Bizde standart sistemlerden bahsediyoruz zaten tamamen sıfırdan lpg için tasarlanmış yakıt enjeksiyon sisteminin lpg ye göre geliştirilmiş sıvı halde olmasından bahsetmedik bizde tabiki. Öyle olsa bile bu ciddi bir arge çalışmasıdır sonuçlar olmadan konuşmak biraz anlamsız. Motor efektif veriminde sıkıştırma oranın üst limitleri çok büyük önem taşımaktadır. Örneğin bu sebeple teorik olarak bakıldığında dizel çevrimi otto çevrimine göre verimsizdir, ancak gerçekte yüksek sıkıştırma oranları sayesinde çok daha verimlidir. Dizelin litre fiyatı benzin ile aynı olsa bile iyi bir alternatiftir. Keşke lpg kadar da ucuz olsaydı. Eğer hava kirliliğini düşünüyorsanız dizelden bu kadar korkmayın sera gazı efekti yaratan co2 değerleri lpg den bile daha düşüktür üstelik ciddi oranda daha az kaynak kullanımı söz konusudur. Zehirli gazlardan da hidrocarbon ve carbonmonoxide emisyonları da yine kaynak tüketiminin azlığıyla birlikte lpg den düşüktür. Tek sıkıntı olan NOx emisyonlarıdır bunlarında bir bölümü zehirli gaz bir bölümü ise sera gazı efekti yaratır. Tabiki emisyon standartları yasalarınca dizel araçlarımıza eklenen ve dizel aracımızla birlikte satın aldığımız çok pahalı filtre sistemleri bu NOx emisyonlarını standart seviyeye düşürmektedir.Performans ise sizin ne istediğinize göre değişir çevreci olmak isteyen nükleer ile değilde rüzgar, güneş gibi yenilenebilir kaynaklardan enerji elde edip elektrikli arabasıyla istediği gibi gazlayabilir tabi bide bu pilli arabanın bataryaları bittiğinde çevreyi kirletmeden biten bataryaların geri dönüşümünü sağlarsa ohh ondan temizi, çevrecisi yok bu dünyada..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı XSi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Cevre konusunda:

Lpg ye alinca eksoz emisyonlari dusuyor, inanmazsan fotoda paylasabilirim tuvturk eksoz emisyon olcumleri duruyor eski aracimin bu acidan talep gorurdu ama esas neden tabiki ekonomi kimsede inkar etmez.

Verimi maddi yonden de incelemek mumkun bu arada, kac tl giriyor, kac tl cikiyor , girdi / cikti = verim

Bu acidan lpg benzine gore %90 daha verimli
    Zaten bende lpg nin egzoz emisyonları yüksek demedim tabikide benzinli bir araca göre daha düşüktür. Demek istediğim benzinin fiyatı düşük olsaydı hatta lpg de aynı oranda düşük olsaydı hiç kimse lpg daha çevreci ben lpg kullanacağım demezdi bu sebeple belki ülkeye bile girmezdi. Hatta dizelin aynı oranda düşük fiyatlara satıldığını düşünmek bile istemiyorum. Gerçi o zaman dizelde bu kadar rağbet görmezdi.

Sizin yaptığınız verim hesabı değil kar/zarar hesabı bir motorda efektif verim hesabı bu şekilde yapılmaz. Kar ediyorsanız ve doya doya geziyorsanız ne mutlu.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı cabrioleter Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    .............
    Bide yoğunluğuna göre açıklamışsınız ya ne kadar güzel siz galiba lpg nin sıvı formunun 1 litresinin benzinden daha hafif olduğunu söylemişsiniz doğru hatta lpg nin gaz formu da sıvı formundan 200-300 kat daha hafif. Keşke benzinliklerde kilo hesabı satsalardı böylece daha ekonomik olurdu lpg. Yol bilgisayarıda kilo olarak göstermeliydi hatta..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Çağlar Tokaç Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bide yoğunluğuna göre açıklamışsınız ya ne kadar güzel siz galiba lpg nin sıvı formunun 1 litresinin benzinden daha hafif olduğunu söylemişsiniz doğru hatta lpg nin gaz formu da sıvı formundan 200-300 kat daha hafif. Keşke benzinliklerde kilo hesabı satsalardı böylece daha ekonomik olurdu lpg. Yol bilgisayarıda kilo olarak göstermeliydi hatta..
    Enerji yoğunluğu.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı elma Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Enerji yoğunluğu.
    Anlamadım yoğunluk kelimesini bir tek ben kullandım zaten. Kütleden bahsedilmiş buda kütlesel yoğunluktur.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    17 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Nucleus Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Çağlar Tokaç gerekli cevabı vermiş. Ekonomik kısmına birşey demedim, LPG ucuz evet. Hızlanma verilerinde hem fikir değilim bir sürü etken var. Doğru bir ölçüm yapabildiğinizi düşünmüyorum.

Aslında 90 ile 110 oktan arasında değişiyor. Hemen hemen aynı oktan aralığında benzinde mevcut fakat ülkemizde yakıt kalitesi ortada..

Nasıl ölçmüş/hesaplamış bu verimi acaba ? Ben şimdi o arkadaşa mı güveneyim, bir otomobil firmasının kendi sitesinde, bilmem 199988845 bilmem kaç normuna göre yayınladığı yakıt değerlerine mi inanayım ?

Aynı motorda benzin yerine LPG kullanılırsa 1.5-2 lt arasında yakıt artışı görülür. Bu da LPG, benzine göre verimsiz demektir. Performansı düşük demektir.

(Golf mk6 bi-fuel değerlerini koyacaktım fakat VW sitesinden kaldırılmış. ***** elektrikli araç moda şu aralar VW vazgeçmiş LPG kullanmaktan, o yüzden kısaca araştırarak bu veriyi buldum. )

İşin teknolojik/bilimsel kısmını bilmiyorsunuz diyelim. Benzin yerine LPG kullanımı CO2 emisyonlarında %15' e kadar düşüş sağlar. Bu düşüş size TAPINICISI bir his veriyorsa şuan dizel motora tapıyor olmalısınız ? Keza, hem kilometre başı yakıt tüketimleri benzinliye göre düşük hemde CO2 emisyonları düşüktür.

Buda sizi kutsasın... hımm dizel motor mu demeliydim ??

Bahsettiğiniz konuyu daha önce okumuştum fakat orda ki uygulamada LPG %100 olarak SIVI halinde motora gönderildiği iddaa ediliyor. Farkettiyseniz ben mesajımda GAZ formu için verimsiz dedim.

Ben kimseye LPG kullanma demedim umurumda değil açıkcası kimin hangi yakıtı kullandığı, sadece benzine göre olan verimsizliğinden bahsettim. Halbuki o kadar verimliymiş ki şimdi FIA ' ya mail yazıyordum. Salak mı bu adamlar canım F1 araçlarını benzinle kullanıyorlar..
    Peki tamam 2. örneğe sıvı dedin çart dedin çurt dedin 1. örnekte yapılan montajda golfe yapılan montaj gaz formunu iletiyor ve 20 hp aldılar hani buna bir bahane bul
    F1 de benzinden bahsetmişsiniz orada ki benzin sıradan bir kurşunsuz benzin değil Ayrıca 4 lt ile 7 km gidebilen bir araçtan bahsediyorsunuz o kadar büyük tank lazım olur ki aklın hayalin şaşar o yüzden lpg kullanmıyorlar

K.Kaan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Tayfun.O Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Peki tamam 2. örneğe sıvı dedin çart dedin çurt dedin 1. örnekte yapılan montajda golfe yapılan montaj gaz formunu iletiyor ve 20 hp aldılar hani buna bir bahane bul
    F1 de benzinden bahsetmişsiniz orada ki benzin sıradan bir kurşunsuz benzin değil Ayrıca 4 lt ile 7 km gidebilen bir araçtan bahsediyorsunuz o kadar büyük tank lazım olur ki aklın hayalin şaşar o yüzden lpg kullanmıyorlar
    peki roll car larımız dışında var mı lpg li profesyonel yarış arabası ? merak ettim

STP - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    107 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Nucleus kardes,dogru olcum yaptigimi dusunmiyormussunya bende butt dyno var,yolda sikmam yeter...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    107 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı K.Kaan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    peki roll car larımız dışında var mı lpg li profesyonel yarış arabası ? merak ettim
    Lpg li ep3 typer cuplari duymadim deme

K.Kaan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı STP Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Lpg li ep3 typer cuplari duymadim deme
    cidden bilmiyorum ya hiç rastlamadım Tr de mi dünyada mı kullanılıyor? helal olsun o zaman bi ep3 alıp tüpleyelim :P şaka bi yana kullanana saygı gösteririm de benzinciler bana abi mayak mısın sen bu arabaya benzinde binilir mi demeye devam etsin

Post Thanks / Like
    Mentioned
    107 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ciddiyim tr de yapildi gecmis donemlerde

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)