LPG candır
iki aracımda da 3 yıldır lpg mevcut en ufak bir koku yada tehlike yaratıcak bir sorunla karşılaşmadım. Bundan sonra da hangi aracı alırsam alayım subaru,s2k,gti,nsx vs. eğer yakıtı fazla gelirse direk taktırırım. Tabi işin ehli ustaya
LPG candır
iki aracımda da 3 yıldır lpg mevcut en ufak bir koku yada tehlike yaratıcak bir sorunla karşılaşmadım. Bundan sonra da hangi aracı alırsam alayım subaru,s2k,gti,nsx vs. eğer yakıtı fazla gelirse direk taktırırım. Tabi işin ehli ustaya
Yüksek Türk! Senin için yüksekliğin hududu yoktur. İşte parola budur.
MUSTAFA KEMAL ATATÜRK
https://www.instagram.com/biramemuru/
Aracı alalı 5 sene oldu aldığım gibi brc lpg taktırdım. 70 bin km dir rutin bakımlar hariç hiçbir sıkıntı olmadı.
Lpg de 25 krş benzinde 45 krş yakıyor. 14 bin tl tasarruf etmişim. Arabayı satsam maks 16-17 eder zaten![]()
Everyday I ** çapuling...
Cevre konusunda:
Lpg ye alinca eksoz emisyonlari dusuyor, inanmazsan fotoda paylasabilirim tuvturk eksoz emisyon olcumleri duruyor eski araciminbu acidan talep gorurdu ama esas neden tabiki ekonomi kimsede inkar etmez.
Verimi maddi yonden de incelemek mumkun bu arada, kac tl giriyor, kac tl cikiyor , girdi / cikti = verim
Bu acidan lpg benzine gore %90 daha verimli![]()
Verim formulu yanlis oldu
Verim = cikti / girdi
Olacakti
3 sene lpg li araç kullandım hiç gaz kokusu gelmedi. bakımlarda adam gibi sızdırmazlık kontrolü yapmazsa (ki 3 yıl boyunca sızdırmadı arabam) kokulu kokulu gezer. adam gibi iş yaptırmak lazım. Güvenlikden yana sıkıntılarınız varsa lpg depolarının çarpışma testini izleyebilirsiniz. lpg deponuzu patlatacak bir güçte çarpışmada araba o darbeyle yok olur zaten kurtulma şansı yok.
sonuç olarak kabul etmiyorum saatli bomba olduğunu.
Sizin bahsettiğiniz yada benim anladığım şekilde aracın bu yöntemle vermini değil gücünü ölçmüş olursunuz. Çok basit bir şekilde bunu ölçebiliyorsanız anladığım kadarıyla motor karakteristiklerini ve performansını ölçebileceğiniz çok güzel bir laboratuvarınız var ne kadar güzel. Bizde standart sistemlerden bahsediyoruz zaten tamamen sıfırdan lpg için tasarlanmış yakıt enjeksiyon sisteminin lpg ye göre geliştirilmiş sıvı halde olmasından bahsetmedik bizde tabiki. Öyle olsa bile bu ciddi bir arge çalışmasıdır sonuçlar olmadan konuşmak biraz anlamsız. Motor efektif veriminde sıkıştırma oranın üst limitleri çok büyük önem taşımaktadır. Örneğin bu sebeple teorik olarak bakıldığında dizel çevrimi otto çevrimine göre verimsizdir, ancak gerçekte yüksek sıkıştırma oranları sayesinde çok daha verimlidir. Dizelin litre fiyatı benzin ile aynı olsa bile iyi bir alternatiftir. Keşke lpg kadar da ucuz olsaydı. Eğer hava kirliliğini düşünüyorsanız dizelden bu kadar korkmayın sera gazı efekti yaratan co2 değerleri lpg den bile daha düşüktür üstelik ciddi oranda daha az kaynak kullanımı söz konusudur. Zehirli gazlardan da hidrocarbon ve carbonmonoxide emisyonları da yine kaynak tüketiminin azlığıyla birlikte lpg den düşüktür. Tek sıkıntı olan NOx emisyonlarıdır bunlarında bir bölümü zehirli gaz bir bölümü ise sera gazı efekti yaratır. Tabiki emisyon standartları yasalarınca dizel araçlarımıza eklenen ve dizel aracımızla birlikte satın aldığımız çok pahalı filtre sistemleri bu NOx emisyonlarını standart seviyeye düşürmektedir.Performans ise sizin ne istediğinize göre değişir çevreci olmak isteyen nükleer ile değilde rüzgar, güneş gibi yenilenebilir kaynaklardan enerji elde edip elektrikli arabasıyla istediği gibi gazlayabilir tabi bide bu pilli arabanın bataryaları bittiğinde çevreyi kirletmeden biten bataryaların geri dönüşümünü sağlarsa ohh ondan temizi, çevrecisi yok bu dünyada..![]()
Zaten bende lpg nin egzoz emisyonları yüksek demedim tabikide benzinli bir araca göre daha düşüktür. Demek istediğim benzinin fiyatı düşük olsaydı hatta lpg de aynı oranda düşük olsaydı hiç kimse lpg daha çevreci ben lpg kullanacağım demezdi bu sebeple belki ülkeye bile girmezdi. Hatta dizelin aynı oranda düşük fiyatlara satıldığını düşünmek bile istemiyorum. Gerçi o zaman dizelde bu kadar rağbet görmezdi.
Sizin yaptığınız verim hesabı değil kar/zarar hesabı bir motorda efektif verim hesabı bu şekilde yapılmaz. Kar ediyorsanız ve doya doya geziyorsanız ne mutlu.![]()
Bide yoğunluğuna göre açıklamışsınız ya ne kadar güzel siz galiba lpg nin sıvı formunun 1 litresinin benzinden daha hafif olduğunu söylemişsiniz doğru hatta lpg nin gaz formu da sıvı formundan 200-300 kat daha hafif. Keşke benzinliklerde kilo hesabı satsalardı böylece daha ekonomik olurdu lpg. Yol bilgisayarıda kilo olarak göstermeliydi hatta..![]()
Peki tamam 2. örneğe sıvı dedin çart dedin çurt dedin 1. örnekte yapılan montajda golfe yapılan montaj gaz formunu iletiyor ve 20 hp aldılar hani buna bir bahane bul![]()
F1 de benzinden bahsetmişsiniz orada ki benzin sıradan bir kurşunsuz benzin değilAyrıca 4 lt ile 7 km gidebilen bir araçtan bahsediyorsunuz o kadar büyük tank lazım olur ki aklın hayalin şaşar o yüzden lpg kullanmıyorlar
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)