polo gti aracımı aldım 0 olarak rodajı dikkatli yaptım 2000 km 120 km hızı hiç geçmedim sonra ufak ufak gazlamalarla başladım yani direk 200 yapmadım
12-140-160 vs vs :)
Printable View
polo gti aracımı aldım 0 olarak rodajı dikkatli yaptım 2000 km 120 km hızı hiç geçmedim sonra ufak ufak gazlamalarla başladım yani direk 200 yapmadım
12-140-160 vs vs :)
öncelikle aracınız hayırlı olsun..forumda yanlış hatırlamıyorsam JCW GP'ye daha karaya ayak basmadan downpipe vs yapıldığını okumuştum rodaj öncesi..uygulama hakkında tecrübeli arkadaşlar daha iyi bilgi verebilir sanırım..
rodaj her zaman vardır arkadaşlar.en azından debriyajı fren balataları lastikleri tepkimeye alışmamış süspansiyonları.1000 km usturuplu kullanmak yeterlidir bana göre.Hala bu devirde rodaj kalmadı diyen varsa 2011 de 5.20 yi avcılar borusandan ambarlara buram buram yanık kokturdum.Rodaj dediğimiz şey hep var olacak yani :)
Yanlız bizim şirket aracımız golf 1.2 tsi start stoplu 3 kişi kullanıyoruz sanmıyorum bu arabaya rodaj falan hakgetire :) şu an 22 kya geldi ama gidişi falan beni şaşırtıyo diğer 2 arkadaş her türlü kasaplığı yapıyorlar ama ben sadece gazlıyorum dediğim gibi trafikde 2 3 saat geçirip sağa çektiğim an s s devreye girince duruyor elimden geldiği kadar dikkat ediyorum ben genede kapatmadan 20 30 saniye beklemeyi
Sen genede ilk 1000 km birazdaha sakin ol sonra kademe kademe gazla derim sonuçta kendi aracın sıfır cillop gibi maşallah kazasız belasız bu arada
Rodaj olayı hikaye sıfır C180 aldım ardından E180 sadece balatalar ve fren oturuyor o ilk başlarda koku yapıyor zaten kimse sıfır aracı alıp gaz köklemez ama dikkatli şekilde hız yapmak sıkıntı yaratmıyor artık arabalar bize geldiğinde belki de yüzlerce testten geçiyor...
2009 da sıfır civic almıştım herkes sakın gazlama zorlama dedi ben 1000 km sürekli çevire çevire yardıra yardıra gezdim.
sonra aynı düz vites tüm civic leri geçmiştim :) çokta takmamıştım ama turbo araçta dikkat etmek gerekir kanısındayım.
Rodaj suresi ve tipi araca degisir...
400km den 2000km ye kadarda degisiklik gisterir...
araçlar fabrikada test ediliyor hikayesini kim uydurdu :)
arabayi ankaradan aldim kutahyanin ilcesindeyim. bayi ile evimin arasi 450 km kadar. bayiden ciktim polatli yolunda 190 200 gordum bi muddet de oyle gittim ki 1000 kmde kontrolu vardi arabanin. ne cikacaksa bi an once ciksin diye :) ve bir kere de dikkat etmedim aman basmiyim vs diye. yalnizca sogukta bazen 1 dk bazen 5 dk rolantide calistirirm arabayi. stop ederken de uzun yoldan gelmissem veya gazladiysam min. 1 dk rolantide calistirirm.
yahu frenleri alıştırına kadar sakin sür ani frenden vs baskıdan kaçın,onun harici siz sanıyomusunuz sıfır km araç dipgaz gidince 500km'de kol çıkartıyo ? Ben hiç rastlamadım şahsen : ) dediğim gibi frenler alışsın,lastikler alışşsın bi 250-300km ondan sonra yardır gitsin.
sakin kullanmakla kimse birşey kaybetmez, zaten herkes söylemiş motor harici parçalarında alışmazı lazım, süspansiyon, frenler, debriyaj vs .vs.
Bu arada fabrika limitör koyardı diyen arkadaşlar, rodajın bir gereklilik olduğu 90 larda (rodaj için fabrikadan farklı yağ, ilk 1000 bakımları vs.vs.) bile arabalarda rodaj yapılsın diye limitör falan yoktu. Koyamazlar zaten. üzerine kamyon geliyor çok hızlı bir şekilde uzaman lazım, gaz tepkisi deviri sınırlı araçla ne yapacaksın?
Prensipte metal alışması için sık ısınıp soğuması lazım, onun içinde genellikle şehiriçi tavsiye edilir. Uzun yol yani sabit devir tavsiye edilmez. Kaldı ki kullanım klavuzunda dahi yazıyorsa inkar etmenin anlamı yok. (ilk bakımı 15.000 olan araçlarda dahi yazıyor)
Rodaj insanın kendine yakışanı giymesidir diyerek 90 lara da bir gönderme yapmış olayım :) Hayırlı olsun, kazasız belasız kullanın.
.............................