ben sıfır km aldığım golf7 de ilk 1500 km çok sakin kullandım, her zaman şunu düşün, ilk 1500 km sakin kullansan ölür müsün? Hayır, ilk 1 ay sakin kullan zararı olmaz sonuçta, sonra normale dönersin.
Printable View
ben sıfır km aldığım golf7 de ilk 1500 km çok sakin kullandım, her zaman şunu düşün, ilk 1500 km sakin kullansan ölür müsün? Hayır, ilk 1 ay sakin kullan zararı olmaz sonuçta, sonra normale dönersin.
"Herkesin surusune kimse karisamaz"
Bu degerli anektoddan sonra gevsekligi birakip ciddi yazmak gerekirse fabrikadan gelen araclari istediginiz gibi kullanabilirsiniz. 3000 devir filan gecilmesin denmis, basilmasin zorlanmasin denmis, arkadaslar, uretici bunlari kullaniciya yaptirmak istemeseydi zaten size gerekli limitleri koyup satardi araci. Yani siz istemediginiz icin degil, istesenizde ceviremezdiniz o deviri belirli bir km'ye kadar. O yuzden gonul rahatligi ile basabilirsiniz hatta basarsaniz daha bile iyi olur performans acisindan.
Yanliz siz yine de siz olun ve kullanma klavuzunu okuyun, ondan sonra kullanin aracinizi. Benim yazdigim yazi genelde dogru olsa da siz yine de hic kimsenin soylediklerine guvenmeyin, acin kendiniz okuyun, okumayi aliskanlik haline getirin. Okurken basta biraz sikilirsiniz belki ama sonuca siz kazancli cikarsiniz, hem beyninizi kullanmanin tadina filan da varirsiniz okuyup anlamaya calisirken, bunlar hep hayatin guzellikleri :)
anekdot olacak, imla hatasi olmus
Yakasik 5 sene once reno fabrikasinin ek insaat isleri icin teklif hazirliyorduk ve fabrikayi gezmeye gittik.
Fabrikanin bahcesinde soferler bantdan cikan yeni arabalarla kesiciye gidiyorlar ve tumseklerden deli gibi geciyorlardi.
Onlari gordukten sonra bence rodaj hikaye.)
Şimdiye kadar aldığımız araçların hepsinde (7 tane ) ilk 1000 km sakin kullanım 1/3 gaz tepkisi, sonraki 1000-2000 arası 2/3 gaz tepkisi ile kullanın yazıyordu. Motor tam performansını 3000 km'den sonra verir yazıyordu.
Bu mantıkla gidersek, yakıt tüketimi de belli bir km yaptıktan sonra (2000-3000 km) düşüyor. Öyleyse rodaj diye birşey var.
Parçaların uyumu için belli bir süre dikkatli kullanmak gerekli.
1hafta evvel 240km deki linea ile istanbula gittim,
ilk etapta 160ı geçmiyordu afyona geldigimde 180 gördüm otobandada 210 gördüm ,artık istanbula yaklastıgımda 180le çok rahat gidebiliyordu rodaj modaj dinlemedim bastım direk ciğerli bir lineayı piyasaya kazandırdıgımı düşünüyorum
leona gelince 1000km deki kontrolden sonra hemen motul 300v yağı dök
Anasını satiim millet gerdek gecesinde ve sonrasında karısının canını düşünmez ama yeni araba aldığı zaman rödajını düşünür. Vur kırbacı yürü yaw düşünmeye değmez.
Persembe günü borusandan 2015 1.18i aldik istanbuldan denizliye gelecektik araç teslim bölümündeki arkadaş 3.000 deviri geçmeden denizliye kadar devam edin rodajini tamamlar dediler bizde öyle yaptik
kime sorduysam 3000 km 3k devir dedi bencede böyle yapılması mantıklı bende 206+ aldım ve bende rodaj yaptım şimdi cıncık gibi :D
Çök gaza falan denmişte sen riske atma derim sakin sakin kullan sonradan zaten çökecen gaza zaten bişey olacaksada 3k km den sora olsun hiç değilse efendı gibi rodajını yaptım dersin
Herkese tek tek teşşekür ederim , Zahmet edip yazmışsınız allah razı olsun , Benim düşüncem ilk 1000 km'de sakin kullanıp sonrasında havalar ısınıyor güzel bir uzun yol tatil maiyetinde güzel sıkıştırıp soğutup gidip gelip normal hayata dönmek ...
Peki start stoplu araçlarda nasıl olacak pat diye duruyor araç onun bi kuralı var mı? Ben ani durkalklı trafiklerde kapatıyorum
Kimse kusura bakmasinda bu 1000km niye bunu kim cikardi onu anlamadim.
Eger arac sifirsa ve arabanin herhangi bi limitide yoksa(kesici yada limitor gibi) basarim abi adamlar bunun icin yapmadilar mi arabayi?
Bi dusunelim o zaman 4 silindirli bir arabada 3000dd 1dakika boyunca gitttiginizi varsayalim her bir pistonunuz dakikada 750 kez asagi yukari hareket ediyor demektir yanin hangi segman hangi yatak hangi alismadan bahsediyorsunuz?
Tamam dikkatli kullanin ilk motorda mars yaptiktan sonra motor isinica ben hemen yag yag diltresi degisiyorum capaklari falan atsin diye sonra 100km de ve 500 km de degisiyorum sivilarini sonra devam
Bu rodaj eger hareketli parcalari alismasiysa eger merak etmeyin o devirlerde alisir zaten alismazsada sizin 1000km nizi beklemez
2009 da sıfır corolla aldığmızda 1000 km bakımı vardı 1000 km yavaş kulanıp bakıma gelin demişlerdi :)
aracta start stop var zaten. Turboyu beklemeye gerek yok.
YANLIS.
Start stop araclarda elektrikli bir yag pompasi turboyu besler. Fakat park ettikten sonra kontak kapatildigi icin elektrikli her sey durur. Start stoplu aracin trafikte stop ettiginde caminin direksiyonunun freninin de calismamasi lazim o zaman.