User Tag List

Sayfa 3/5 İlkİlk 12345 SonSon
79 sonuçtan 39 ile 57 arası

Konu: Sıfır Araç En İyi Rodaj Nasıl Yapılır Hk ?

onn_dear - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ben sıfır km aldığım golf7 de ilk 1500 km çok sakin kullandım, her zaman şunu düşün, ilk 1500 km sakin kullansan ölür müsün? Hayır, ilk 1 ay sakin kullan zararı olmaz sonuçta, sonra normale dönersin.
    History;
    1.6 GLI corolla / 1.6 IES civic / 1.4 IS civic/ 1.6 TDCI focus2 / 1.6 TDCI focus3 / 1.2 TSI Golf7 / 1.4 TSI Leon FRed / 1.6TDI DSG B8 Passat / Audi A3 Sedan 1.6TDI DSG

Gunes G. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    "Herkesin surusune kimse karisamaz"

Bu degerli anektoddan sonra gevsekligi birakip ciddi yazmak gerekirse fabrikadan gelen araclari istediginiz gibi kullanabilirsiniz. 3000 devir filan gecilmesin denmis, basilmasin zorlanmasin denmis, arkadaslar, uretici bunlari kullaniciya yaptirmak istemeseydi zaten size gerekli limitleri koyup satardi araci. Yani siz istemediginiz icin degil, istesenizde ceviremezdiniz o deviri belirli bir km'ye kadar. O yuzden gonul rahatligi ile basabilirsiniz hatta basarsaniz daha bile iyi olur performans acisindan.

Yanliz siz yine de siz olun ve kullanma klavuzunu okuyun, ondan sonra kullanin aracinizi. Benim yazdigim yazi genelde dogru olsa da siz yine de hic kimsenin soylediklerine guvenmeyin, acin kendiniz okuyun, okumayi aliskanlik haline getirin. Okurken basta biraz sikilirsiniz belki ama sonuca siz kazancli cikarsiniz, hem beyninizi kullanmanin tadina filan da varirsiniz okuyup anlamaya calisirken, bunlar hep hayatin guzellikleri
    You call it turbo lag , i call it foreplay ...

Gunes G. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    anekdot olacak, imla hatasi olmus
    You call it turbo lag , i call it foreplay ...

Erden - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Yakasik 5 sene once reno fabrikasinin ek insaat isleri icin teklif hazirliyorduk ve fabrikayi gezmeye gittik.
    Fabrikanin bahcesinde soferler bantdan cikan yeni arabalarla kesiciye gidiyorlar ve tumseklerden deli gibi geciyorlardi.
    Onlari gordukten sonra bence rodaj hikaye.)

dkaya87 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Erden Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Yakasik 5 sene once reno fabrikasinin ek insaat isleri icin teklif hazirliyorduk ve fabrikayi gezmeye gittik.
    Fabrikanin bahcesinde soferler bantdan cikan yeni arabalarla kesiciye gidiyorlar ve tumseklerden deli gibi geciyorlardi.
    +1, size rodaja gelene kadar dip gaz görüyo araçlar, en azından fiat ve röno'nun tr üretimleri böyle

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Şimdiye kadar aldığımız araçların hepsinde (7 tane ) ilk 1000 km sakin kullanım 1/3 gaz tepkisi, sonraki 1000-2000 arası 2/3 gaz tepkisi ile kullanın yazıyordu. Motor tam performansını 3000 km'den sonra verir yazıyordu.
    Bu mantıkla gidersek, yakıt tüketimi de belli bir km yaptıktan sonra (2000-3000 km) düşüyor. Öyleyse rodaj diye birşey var.
    Parçaların uyumu için belli bir süre dikkatli kullanmak gerekli.
    Alıntı .CeM. Nickli Üyeden Alıntı
    99 yaşında bi amcada vardı 99 model 99 binde noldu kimbilir bulupta müzeye koymak lazım aslında çok değerli

dragon07 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    1hafta evvel 240km deki linea ile istanbula gittim,

ilk etapta 160ı geçmiyordu afyona geldigimde 180 gördüm otobandada 210 gördüm ,artık istanbula yaklastıgımda 180le çok rahat gidebiliyordu rodaj modaj dinlemedim bastım direk ciğerli bir lineayı piyasaya kazandırdıgımı düşünüyorum

leona gelince 1000km deki kontrolden sonra hemen motul 300v yağı dök

Post Thanks / Like
    Mentioned
    29 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Anasını satiim millet gerdek gecesinde ve sonrasında karısının canını düşünmez ama yeni araba aldığı zaman rödajını düşünür. Vur kırbacı yürü yaw düşünmeye değmez.
    IN BOOST WE TRUST

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Persembe günü borusandan 2015 1.18i aldik istanbuldan denizliye gelecektik araç teslim bölümündeki arkadaş 3.000 deviri geçmeden denizliye kadar devam edin rodajini tamamlar dediler bizde öyle yaptik

pejoemre07 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    kime sorduysam 3000 km 3k devir dedi bencede böyle yapılması mantıklı bende 206+ aldım ve bende rodaj yaptım şimdi cıncık gibi

HondatugraL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    45 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Çök gaza falan denmişte sen riske atma derim sakin sakin kullan sonradan zaten çökecen gaza zaten bişey olacaksada 3k km den sora olsun hiç değilse efendı gibi rodajını yaptım dersin
    DR. OWL

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Herkese tek tek teşşekür ederim , Zahmet edip yazmışsınız allah razı olsun , Benim düşüncem ilk 1000 km'de sakin kullanıp sonrasında havalar ısınıyor güzel bir uzun yol tatil maiyetinde güzel sıkıştırıp soğutup gidip gelip normal hayata dönmek ...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı kelalper Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Anasını satiim millet gerdek gecesinde ve sonrasında karısının canını düşünmez ama yeni araba aldığı zaman rödajını düşünür. Vur kırbacı yürü yaw düşünmeye değmez.
    Ahaha Alper Abi bu nasıl bir yorumdur yav Alın teri abi en iyi sonucu sorunsuz almak için çabamız ... Karar verildi 1000km sabır sonra sıkmaya başlarız ...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Erden Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Gerçektenmi vay ben onların a...... Ayıp sıfır araba aldık adamlar bizden önce neşesini alıyolar yokki ispanyada akrabalar gönderim

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Peki start stoplu araçlarda nasıl olacak pat diye duruyor araç onun bi kuralı var mı? Ben ani durkalklı trafiklerde kapatıyorum

Shadow_Dancer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    37 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Onurkk06 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Peki start stoplu araçlarda nasıl olacak pat diye duruyor araç onun bi kuralı var mı? Ben ani durkalklı trafiklerde kapatıyorum
    Onu icat edeni bi yakalasam zaten...
    Tango-1 never dies.

Honda Type_R - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Kimse kusura bakmasinda bu 1000km niye bunu kim cikardi onu anlamadim.
    Eger arac sifirsa ve arabanin herhangi bi limitide yoksa(kesici yada limitor gibi) basarim abi adamlar bunun icin yapmadilar mi arabayi?
    Bi dusunelim o zaman 4 silindirli bir arabada 3000dd 1dakika boyunca gitttiginizi varsayalim her bir pistonunuz dakikada 750 kez asagi yukari hareket ediyor demektir yanin hangi segman hangi yatak hangi alismadan bahsediyorsunuz?
    Tamam dikkatli kullanin ilk motorda mars yaptiktan sonra motor isinica ben hemen yag yag diltresi degisiyorum capaklari falan atsin diye sonra 100km de ve 500 km de degisiyorum sivilarini sonra devam
    Bu rodaj eger hareketli parcalari alismasiysa eger merak etmeyin o devirlerde alisir zaten alismazsada sizin 1000km nizi beklemez
    2005 - Honda TypeR Vivid Blue Pearl
    12,5 cr

Istanbul Park FWD Suresi
    Time:2.34.223

Dr Oz`

To Be Contunied....

mert_can 41 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    18 Post(s)
    Tagged
    2 Thread(s)
    2009 da sıfır corolla aldığmızda 1000 km bakımı vardı 1000 km yavaş kulanıp bakıma gelin demişlerdi
    Alıntı MBALP Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Sanırım araç nazım hikmet ile Cemal sureyya' nin vakti zamanında ortak olarak aldıkları ve Ataşehir gecelerine adlarını altın harfler ile yazdırdiklari araç..

Octane - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    23 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    aracta start stop var zaten. Turboyu beklemeye gerek yok.

YANLIS.

Start stop araclarda elektrikli bir yag pompasi turboyu besler. Fakat park ettikten sonra kontak kapatildigi icin elektrikli her sey durur. Start stoplu aracin trafikte stop ettiginde caminin direksiyonunun freninin de calismamasi lazim o zaman.
    Oversteer scares passengers, understeer scares the driver... (meali: kasko yok muska var )

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)