Düğmelerin malzeme kalitesini beğenmedim. Stickerlar çok emanet, dijital ekran eski teknoloji, sadece yanlar deri üst ve altta malzemeden çalmışlar, dolmuşçu direksiyonu gibi olmuş beğenmedim.
Printable View
İsmi zor okundugundan tr de tutmaz :D
Yeni sirket araclarimiz hayirli olsun :)
Senin deyiminle dünyada üretilen her arabayı takdir etmek gerekiyor çünkü biz ülkece araba üretemiyoruz ve üretemediğimiz için cahiliz kullanmıyoruzda. Attığın resimdeki direksiyonla konumuz olan direksiyonu yanyana aç ve iyice bak. Biri f1 direksiyonu diğeri normal hayatta kullanılan araba direksiyonu. Amaçları farklı.
Herneyse; orda gibi kelimesi eksik. Kullanmadığım birşeye yorum yapamam ama forumda düzeltme olmadığı için değiştirilmedi. Umarım egon tatmin olmuştur ;)
Minimalist tasarım, kalite, estetik, sağlamlık.
http://www.indiandrives.com/test/new...l_Interior.jpg
Serkan ben otomotiv sektöründe çalışıyorum. İnan hayal edemeyeceğin yerlere girdim çıktım. ondan konuyu netleştirme gereği duydum ki, o biz cahiliz deyimini kullanmana gerek kalmasın.
Çok basit düşünmüşsün, taktir etmek gerekir demiyorum. Çok basitçe şöyle açıklayayım.
Bu çalışmaların hepsi ucuz ve erişilebilir otomobil üretme amacı ile çıkarılan modellerde şu sıralama ile yapılır;
minimum maliyet, ergonomi / işlevsellik, tasarım güzelliği
Premium araçlarda ise,
tasarım güzelliği, ergonomi / işlevsellik, minimum maliyet
Fiat, renault, citroen, peugeot gibi markalar hiçbirzaman premium araç üretme gayesinde değiller. bu yüzden beklentileriniz düşük olmalı. Bir mercedes başlığı altında pek eleştiri yapılmaz nede? yazdığım sebepten, adamlar buna izin vermeden çözmüşlerdir çoktan.
Direksiyon çok önemli bir parçadır, takılacak, dönmesini engelleyecek bir parça vs olması kazaya sebep verir, daha öncede böyle birşeyler yazmıştım. Fabrika kaynaklı kazalar markayı bitirir, gündeme gelen geri çağırmaların ne büyük zarara uğratacağını hesap et ve bunu firmanın göze almasını hesap et.
Bu yüzden ergonomik olarak denemeden olmamış demek çok yersiz, ayrıca bu araçların 1.85 boyunda, 80kg, kumral, kahve rengi gölü ali veli için yapılmadığını, pazarda 18 yaşından xx yaşına kadar her insanın kullanabilmesi için yapıldığını hatırlatmak isterim. Dalga geçer gibi malzemeden çalmışlar, dolmuşcu direksiyonu gibi olmuş falan dersen, daha dokunmadan malzeme kalitesi analizi yaparsan buyur sen yap bakalım derim. :)
Premium beklentisi olan arkadaşlar bastırsın parayı audi, mercedes, jag falan alsın :)
F1 direksiyonunu anlamamışsın, şaşırmadım, açıklayayım. yüksek süratlarde seyrederken ve yarışırken aracın ayarlarını o sıkışık kokpitte yapmanı sağlayan o tuşlar emin ol ergonomik ve sürücüye yönelik tasarlanmıştır. öyle serpe kahvaltı gibi konmamıştır. Bunu basit radyo ve telefon, blue me tuşları içeren fiat sıkıntısız yapmıştır emin ol.
resim ters :)
şaka bir yana, malzemeden çalmışlar yazanda sendin, burda da tuşları çalmışlar bak :D
Minimalist design felsefesini resmi olarak uygulayan 2 firma var birisi, volvo (ki iskandinavların felsefesidir)
ikincisi cadillac.
Senin koyduğunda direksiyon opsiyonu yok sanırım ve de tek düze tek renk plastik kullanılmış sıkıcı bir iç tasarım.
Tuşlar aracın hafifletilmesi için koyulmuyor bilmiyorsan yazma!
İç tasarımdaki renk seçimide özel olarak yüksek süratte konsantrasyonu arttırmak için seçilen MorhipoGrisi ve TrendiumSiyahından oluşuyor.
---
Kendimi kolpadan araba inceleyip videoya çeken tipler gibi hissettim bir anda :D
o vw nin en boşunu satarlar 50 bine o fiatın en boşunu satarlar 25 bine..
beklentileri yükseltirken ceplerdeki parayıda o beklentilere endekslemek gerek.
neticede fiat da dandik bir marka değil maserati de onlara ait ferrari de onlara ait bugüne bugün chrsyler da onlara air jeep markasıda onlara ait..
Geçmiş tarihinede bakarsak araba yapmasını bilende bir firma.. istedimi çok kaliteli alman kalitesinde araç üretmeyide biliyor..
bu araç belliki ticari ye ağırlıklı hitap edicek taksi,şirket araçları v.b .. olabildiğince tamiri yedek parçası ucuz hatları basit olması ticarinin her zaman menfaatinedir.. parça kaliteli oldukça pahalılaşır detaylandırmalar arttıkça arıza riski artar arızalanabilicek parça sayısı artar..
kaç kg hafiflemiş o tuşları koymayınca :D
Yüksek süratte konsantrasyonu bozmama işi o zaman golften ferrariye bir ders niteliğinde olacak:
http://www.carzi.com/wp-content/uplo...a-interior.jpg
Yüksek süratlerin adamı golf, o plastiği o yüzden koymuş ama en dikkat dağıtıcı etken olan gösterge ışıklarını hala mavi beyaz kullanıyor,
Göz rahatsız etmeyen sıcak turuncuyu hala tercih etmiyor o neden?
Peki bir daha yazmam bu arada :)
Ben önceki posttada yazdım gibi kelimesi eksik diye. Yoksa herkes biliyor ne kadar ekmek o kadar köfte olduğunu. Yani hayal edemeyeceğim yerlere girsende girmesende olay nettir. Üstteki yazdıklarını zaten çoğu insan biliyordur. Hatta bilmesede son zamanlarda öğrenmiştir araç üretmenin ne denli zorlu olduğunu.
Ayrıca FİAT iyi araç ya da direksiyon üretemez gibi bir lafım olmadı. O yüzden verdiğin örnek o kadar gereksiz.
isim olarak fiat ege gibi okunuşu var sanki
onu bunu bırakın da bagaj kısmıyla stoplara niye eziyet etmişler? :D
Bir kere foto Polo.
İkincisi TDI motor çok az yaktığı için sürekli 180+km hızla gidildiğinden böle bir yola başvurmuş Alman mühendisleri.
Göstergelerin ışık tonu yine özel olarak prestijin sembolü pırlanta gözönüne alınarak seçilmiş rengin ismi de Feritshakium.
Ferrari gitsin kumda oynasın satışlarda bunu ıspatlıyor kaç tane Ferrari var kaç tane VW var sokakta insanlar kaliteyi seçiyor.
Benimle bu konularda dialoga girme!!
farlar f30 , panjur cla ,arka kısım fb7 cıvıc , yandan 301-celysee ..
kısacası ben begendim farklı olmuş ama çoğunluğunda dediği gibi keşke bi-xenon olaydı....
arkadan skodayı andırıyor..
Giderken Meridayı bana bırak öle git.
linkte yazdığına göre Türkiye'de üretilecekmiş,
Fiat Aegea (2015): Vorstellung - autobild.de
alttaki çıplak kadın fotolarına takılmayın :)
Dedim bu almanlar neymiş böyle yaa ahahhahah :D
Linea dan sonra değişik bir tasarım olmuş, sınıfını bilmiyorum ama ilk bakışta citroen elysee, peugeot 301 e benzettim bende.
Ben beğendim, ayrıca boş modellerini 301 ve C-elysée tadında yollarda görmemiz mümkün olacaktır.
42 bin den başlayan fiyatlarla.
Hatchback ve sw modelleri de var fakat daha sonra gelecek bize. Yanlış hatırlamıyorsam çok uzatmadan HB gelecek.
Bu araçta benim de tuzum var o yüzden mutluyum ama ben beğenmedim açıkçası :D
Sadece tipine bakıp araç için iyi-kötü yorumları yapılmış. Oturma grubu alır gibi otomobil alıyor milletimiz. Müstehak bu halka 100 bine golf 80 bine fluence. Bir piyasaya çıksın, nedir ne değildir görülsün, ona göre karar verilsin. Her yeni çıkan ledli aracı sadece tasarıma bakıp beğenmek hiç anlayamayacağım bir iş.
Şirket aracı ve taksi olarak gayet yakisikli olmus. Bana sirketten Linea vermislerdi 2 haftalik Focus'um gelene kadar kullanmam icin ama tam bir eziyet ya, araba kullanirken eziyet cekiyormusum gibi geliyordu. Bu da o kadar kotuyse vay halimize ama birazcik kullanim da kalitelilesmisse nefis olur. :)
Hoş parayi sirket veriyor zaten araba alacak olsam yeni linea yerine eski focus alirim, cevremde herkese de boyle tavsiye ediyorum. Ortada ticari amac olmadikca hem linea hem fluence tam eziyet arabalar.
Fiatın piyasadaki araçlarının çok üstünde görünüyor. İç dış başarılı gibi bakalım kullanıcı yorumları ne olacak :)
ön panjur direk mercedes, genel olarak güzel.
çok toplama bi araba olmuş ben beğenemedim
Türkiye'ye uygun bir otomobil olmuş bana göre, dizel-otomatik seçeneği koymaları çok iyi olur. +Jantları bir önce ki kasa Skoda Fabia RS'in jantları :D
Ön taraf çok toplama duruyor her markadan birşey alınmış gib,arkası da arkadaşların dediği gibi Skoda olmuş..gözümüz alışır heralde zamanla buna da
cok hoşbir arac
üretimi durdurup ülkeden yatırımı çekme tehdidini savuran firmaların olduğu şu günlerde türkiyede üretilmesine sevineceğim araba. okunuşu ege olacak , yurtdışında a la e harfi birleşikse yi diye okuyan birkaç kişiyle konusmustum okunuşu yija-yige-yiga olabilir :D
Sagdan soldan toplama alomto yapinca noluyo özgünlüğümü gidiyo anlamadim ? Gunumuzde her arac birbirine benziyor zaten. Entersan milletiz vesselam
değişik olmuş güzel bence ama arkası çok değişik. Bagaj kapağı bomboş olmuş. Zamanında Civiclerin bagaj srobu iptalı olmuş gibi. YENİ TAKSİLERİMİZ hayırlı olsn. Artık Accent Blue; AEGEA kapışları başlar :D
Fiat olacak bu gidişle :)
accent blueların ticaride eralar kadar tutmadığı gibi bunlar da ticaride tutmaz bence. daha hala linea klasik satıyolar sanırım. ticariler onlar dururken bunlara o kadar para vermez