hb bursada üretiliyor, tr de olan versiyonlarında güvenlik donanımları standart baz donanım hariç, Avrupa için üretilen araçlarda standart değilmiş, bu yüzden 4 yıldız alması bekleniyormuş.
Printable View
Kazanın olduğu yerden alırım benzinimi. Dün akşam gittiğimde oradaki çocuk anlatmıştı kazayı. Mermer yüklü kamyon vurmuş araca arkadan. Cidden çok acı, çok üzücü bir durum. Allah rahmet eylesin
Facebook'ta fena gömüyorlar Egea'yı. Bir de şöyle bir kaza olmuş. Çok fazla bükülmüş görünüyor gerçekten.
https://scontent-fra3-1.xx.fbcdn.net...b2&oe=580B8A94
İlk kazada çok kötü bu da çok kötü. Arka kısım rezalet. İnşallah ön ve yan böyle değildir.
Bence arac sase olarak saglam, yasam alaninda en ufak bir deformasyon veya hasar gozukmuyor.
Eskisi gibi "tank" gibi saglam arabalar artik kalmadi, ne kadar hatali tasarim oldugunu farketti otomotiv sektoru, artik hasar sonucu olusan kuvveti sase uzerinden iletecek araclar yerine kaporta uzerinde yasam alanina ulasmadan sonumleyecek sekilde tasarlaniyorlar.
Arkadan vuran araba efsane kasa Corolla, en genç olduğunu varsayarsak 98 model bir araba, onun metal yorgunluğu vs gibi etmenlere bakılırsa onun Aegea kadar darbe almadığı bariz bir şekilde ortada, ki arkadan vuran da Corolla. Hep vuran araba daha fazla hasar alır derler buna rağmen Aegea katlanmış, yaşam alanına girmesine ramak kalmış. İlk kazada ise Sedan araba Coupe olmuş ve yaşam alanı kalmamış, 5 kişiden 4 kişi ölü 1' i ağır yaralı. Bu araca hala sağlam denemez sanırım.
annemin lancia deltayi satip ona egea HB alalim diyordum bu konudan sonra kafamdan soru isareti olustu.
Abi kac km hizla, kac kilo aracin carptigini bilmiyoruz ki. Hangi arac olsa dumduz olmaz mi denildigi gibi mermer yuklu tir arkadan carpinca ?
Ben bu kazadan gordugumu soyledim, optimum dayanim testleri yanilmiyorsam 45 km/h hizla karsi karsiya(90 km/h ile duvara carpma similasyonu) 60 km/h ile arka-yan vb. yuzeylerden yapilyor diye biliyorum.Rakamlarda 5-10 km yanlis olabilir ama bu kadar dusuk hizlara gore tasarim yapildigini hatirliyorum.
Bir once ki kaza ekstrem kosullari kapsar. Egea degil baska bir aracta olsa benzer sekilde sonuclardi diye tahmin ediyorum.
Mobil oldugum icin video ekleyemiyorum ancak bursa'da tirin arkadan carptigi sahinden 7 kisi burnu bile kanamadan cikmisti.
Yani aracin tipi kadar kaza kosullari da cok onemli.
Kazalı arabanın ilanını buldum :)
https://www.sahibinden.com/ilan/vasi...81823035/detay
Öndeki Fiorino gayet iyi duruyor. Egea'nın bükülmeyen yeri kalmamış.
abi yapmayın etmeyin allaşkına az cok bilen eden insalarsınız, arada kalmıs arkadan kim bilir nası vurumuşlar akradanki bagaja kadar girmiş + bide oda öndekinede vurunca arada kalmıs heralde kasacak tavanamı vs,si. yada tank top tüfek falan alın vurun vurun oldugu gibi kalsın
Boş bir bagaj çok rahat içeri bükülebilir. Arkadan vuran arabanın ön kısmında motor var ve metal parça yoğunluğu, ağırlık dağılımı şeklinde öndekine göre daha az içeri darbe almalı.Çünkü öndeki aracın arkası boş bagaj olduğu için daha az dayanımlı dolayısı ile darbe vurduğunda vuran tarafı da ezeceği gibi zayıf tarafı daha çok ezer.
İkinci durum ise öndeki araba seyir halinde olupta arkadan vurmuş olsalar hasar daha az. öndeki araba tam fren yapmıs veya fren yapıp durup arkasındaki çarpmış ise dolayısı ile hasarın büyüklüğü çok çok daha artmış olması normal bir durum.
Bence peugeot 301 - clio symbol sınıfından daha kullanışlı ve ergonomik bir araba gibi.
Fiyatlar aynı ayarda ise neden tercih edilmesin.
ben kazalarda yaşam kabinine bakarım, artık çoğu araba kaza anında enerjiyi dağıtmak için aracın dağılmasını tercih edip ona göre malzeme kullanıyorlar, kaputmuş bagajmış kaza esnasında istediği kadar bükülsün yeter ki içeridekiler kurtulsun ya da az yara alsınlar...
Egealar kaza yapınca neler oluyor bununla alakalı test bulamadım, lakin buradaki kazalarda içerisi ciddi hasar almış ve de hep yüksek sayıda ölü çıkmış, bende soru işaretleri bıraktı açıkçası ya da bu tarz paylaşımların amacı algı oluşturmak bilemiyorum henüz...
bu egea amerikada dodge olarak satılmıyor mu ? Amerikalılar bu dodge'u bir crash test'e tabi tutmamış mı ?