User Tag List

Sayfa 3/13 İlkİlk 12345 ... SonSon
232 sonuçtan 39 ile 57 arası

Konu: Czt -207 Rolling Kaza

c20let - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    9 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Geçmiş olsun. Dikkatli olmak lazım.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    29 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı aTaBeY Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Hayır birde ben yanlış anlamadıysam freni köklemiş araba bir şekilde kızaklıyor arkası yanına gelmeye başlayınca da freni bırakıyor ki en büyük 1. hata okadar fren basmak 2. hata o freni arkan yanına gelince bırakmak kırbaç etkisi yaratmış. Büyük geçmiş olsun.
    Arabanın arkası neden gelir acaba bilgin var mı?
    IN BOOST WE TRUST

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bende twingo var araba hafif lastikler de dandik olayı az çok anlayabiliyorum başıma geldiği için.Yolda 120 kmh civarı bir hızla giderken aniden önüme biri kırdı ani bi fren yaptım o frenle arabanın verdiği ilk tepki arkayı salmak oldu ters kontra ile topladım ama video daki araç benden çok daha hızlı gidiyor +yol aşırı şekilde sekiyor belki spor yayın etkisi filanda vardır bilmiyorum araç kopunca güzel bir direksiyon tepkiside yok haliyle kaza oluyor.Bu videoyu izledikten sonra ABS ve ESP sistemlerinin ne kadar gerekli olduğunu bir kez daha anlamış oldum

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bir de bu var aynı videonun altında paylaşılan https://www.youtube.com/watch?v=UAbkGBlkz8A frenleri berbat denilen cupranın bile frenleri gayet iyi japon araçlarına göre

by serçe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bir çok hata var sayılabilecek ama iki kişininde yara almadan çıkması en sevindirici olay Allah beterinden korusun cümlemizi

vtec26 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Oncelikle Arac sahibi ismail kardesimin konuyu acmasini bekliyordum ama arkadaslar ismaili beklememis.

Czt nin sahibi ve yolcu koltugundaki arkadaslarin durumu cok şükür iyi.

Kaza Eskisehir de, Ankara yolunda oldu. 207 yi kullanan arkadas 106 ci Metin Uludirik tir, aracin sahibi yan koltukta oturmaktadir. Videoda hersey net ve belli daha da aciklamaya gerek yok. Her iki taraf dortlu yaktiktan sonra yani yaris bittiikten sonra önüne gecirtmeme muhabetti yüzünden olmus bir kazadir. Ben kesinlikle suçlu aramiyorum, zaten arasam once czt ye keske ilk dortlunu yaktiktan sonra gaz kesseydin derdim.
    Kazadan sonra yoldan geçen insanlar bile durup yardim etmeye calisirken 207 ci arkadaslar uzaktan izlemeyi tercih etmislerdir. O gruptan bicok arkadas vardi kaza alaninda. Biz czt ci arkadasla ugrasirken onlar ise kaza yapan czt nin fotolarini her acidan cekmekle mesguldu.
    Metin uludirik i tanımıyorum fakat denemelerde bu tur seyler yaptigini duydum. Ilk kazasi da czt ci arkadasa patladi.
    Naturally Aspirated FTW
    e36 3.28 Coupe individual

vtec26 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Eklemeyi unutmusum, o gece rollingi izlemek için 2 boy arkalarindan takip ediyorduk.
    Naturally Aspirated FTW
    e36 3.28 Coupe individual

KÖROĞLU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    133 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Aynı aracın 95 hp olanını kullanıyorum cz3. CZT ye göre çok hantal bir araç kısacası.

Aracın arkası önüne göre hafif, ani frende arkasını bırakma eğilimi var defalarca test ettim.

Kaldı ki benim aracımda esp de yok.

Normal virajda bile biraz sert girdiğinde arkadan kayıyorum. Arkadaş biraz da panik yapmış sanırım.

Yaşadıklarına şükretsinler bence kemerleri takılı değil.

Bir de far kapatmak nedir arkadaş ?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    29 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Direksiyonu 12den tut farları kapa vitesi de boşa al. Frenede sonuna kadar bas ki kaza yapasın. Arkadaş aynen bütün yapılması gerekenleri yapmış. Araba kullanmayı öğrendikten sonra roll e çıksaydı keşke. 207 de hata var az da olsa ama onunda önüne araba çıkmış olsaydı ve sola kaymak zorunda kalsaydı da senaryo aynı olurdu.

Geçmiş olsun.
    IN BOOST WE TRUST

Post Thanks / Like
    Mentioned
    133 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    #44. post ile olay başka bir boyuta geldi yalnız, olay "önüne geçirtmemek" ile ilgiliyse çok yanlış.

Basmış gitmişsin zaten öndesin, hala neyin geçme kavgası.

Ben pislik çıkmasın diye tanımadığım adamla halı saha da top oynamıyorum, adamlar yarış yapıyor ilginç.

Arkadaşlara da geçmiş olsun ilk postta yazmamışım.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Kaza yapan tarafa çok geçmiş olsun.

İki tarafı da tanımam etmem. Colt sürücüsü keşke dörtlülerden sonra gaz kesseymiş onun hatası bu olmuş, tabi direksiyonu tutuş pozisyonu vs. de var işin içinde.
    Ama ben kesinlikle 207 sürücüsünün yukarıda yazıldığı gibi bir geçirtmeme peşinde olduğunu düşünüyorum. Tabi göz göre göre kaza yaptırmak istememiştir eminim, colt sürücüsünün yerinde daha soğuk kanlı ve belki daha tecrübeli biri kurtarır mıydı evet kurtarırdı ama yinede 207 ninde bu işte büyük payı var bence. Çünkü dikkatle bakılınca 207 sol şeride önüne geçmeye başladığı sırada panikliyor adam, araba tam kopmaya başladığı ve kenara vurmadan önce 207 zaten sol şeride geçmiş, tam çarpma sırasında 207 coltun önünde..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    22 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı vtec26 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Oncelikle Arac sahibi ismail kardesimin konuyu acmasini bekliyordum ama arkadaslar ismaili beklememis.

Czt nin sahibi ve yolcu koltugundaki arkadaslarin durumu cok şükür iyi.

Kaza Eskisehir de, Ankara yolunda oldu. 207 yi kullanan arkadas 106 ci Metin Uludirik tir, aracin sahibi yan koltukta oturmaktadir. Videoda hersey net ve belli daha da aciklamaya gerek yok. Her iki taraf dortlu yaktiktan sonra yani yaris bittiikten sonra önüne gecirtmeme muhabetti yüzünden olmus bir kazadir. Ben kesinlikle suçlu aramiyorum, zaten arasam once czt ye keske ilk dortlunu yaktiktan sonra gaz kesseydin derdim.
    Kazadan sonra yoldan geçen insanlar bile durup yardim etmeye calisirken 207 ci arkadaslar uzaktan izlemeyi tercih etmislerdir. O gruptan bicok arkadas vardi kaza alaninda. Biz czt ci arkadasla ugrasirken onlar ise kaza yapan czt nin fotolarini her acidan cekmekle mesguldu.
    Metin uludirik i tanımıyorum fakat denemelerde bu tur seyler yaptigini duydum. Ilk kazasi da czt ci arkadasa patladi.
    Alıntı tolga_kaan_ Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    #44. post ile olay başka bir boyuta geldi yalnız, olay "önüne geçirtmemek" ile ilgiliyse çok yanlış.

Basmış gitmişsin zaten öndesin, hala neyin geçme kavgası.

Ben pislik çıkmasın diye tanımadığım adamla halı saha da top oynamıyorum, adamlar yarış yapıyor ilginç.

Arkadaşlara da geçmiş olsun ilk postta yazmamışım.
    öncelikle çok geçmiş olsun..

öne geçirmeme konusu tamamen yazanın yorumu. Metin dün gece açıkladı ki 207 videosunda belli oluyor farkında olmadığı.. czt nin sellektöründen sonra bıraktı zannedip rahata bağlıyor geldiğinin farkında değil..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    133 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı jeffy Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    öncelikle çok geçmiş olsun..

öne geçirmeme konusu tamamen yazanın yorumu. Metin dün gece açıkladı ki 207 videosunda belli oluyor farkında olmadığı.. czt nin sellektöründen sonra bıraktı zannedip rahata bağlıyor geldiğinin farkında değil..
    Umarım öyledir, eğlence için yapılan şeyler bir anda kabusa dönüyor gerek yok.

d.berkay - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Geçmiş olsun..

Bence de CZT sürücüsü kendiş hatasının kurbanı olmuş. 207 4'lüleri yaktıktan sonra bile baya basmaya devam ediyor. 207'ci arkadaş 4'lüleri yaktıktan sonra gayet rahat yani hırsla önüne kırdığını falan sanmıyorum.

Hafif arabalarda yükek hızda yapılan sert frenlerde arka aşırı hafiflediğinden yol tutuş tamamen iptal oluyor. Herkesin de dediği gibi direksiyonu tutuş şeklinden dolayı da toplaması imkansız olmuş.

Tek elle ortadan direksiyonu tutmanın mantığını ben hala kavrayamadım. Şehir içinde 50-70'le normal şekilde sürerken bile o şekilde tutamıyorum.
    Ayrıca bir tane yarış pilotu gördünüz mü acaba o şekilde tek elle direksiyonu ortadan tutan?

mannerboy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    geçmiş olsun slalom yapmaya hiç gerek yokmuş.suçlu aramaya gerek yok tecrübesiz bi yarış olmuş diyelim rollingte her zaman diyorum arkamızdan gelen olmasın önüme bişey çıkar frenlerim belki ben kurtarırımda arkadan gelen durduk yere çarpmasın