Millet 1500 tl maaşla ev geçindiriyorlar kim sinirli olmasın ki bu yönden hak veriyorum ..adamın derdi başından aşkın
Millet 1500 tl maaşla ev geçindiriyorlar kim sinirli olmasın ki bu yönden hak veriyorum ..adamın derdi başından aşkın
Elleme Sekelesin...
Türkiyedeki asansörlerin kapı kapatma düğmelerine bakın hep siliniktir. Şimdi bu adam 2 saniye sonra kapı kapanmasın diye tribe girip 5 defa asansör kapısı kapansın diye düğmeye basıyor. Bir de istanbul trafiğine giren birisini düşünün?
men dakka dukka.
klasik; "bu kötü dünyaya çocuk getirilmez", "çocuk yapmayacağım" falan derler ya böyle, biz de dalga geçeriz . la he he deriz . en azından ben diyodum ...
ama artık hak veriyorum .
evde 50 tane sokak kedisiyle yaşayan deli gözüyle baktığımız emekli öğretmene bile hak veriyorum artık .
Özel firmalardan birinde kabin memuruyum Bırakın insanların senin hatanı, başkasının hatasını ya da olası bir gecikmeyi bile sana yıkma konusunda zerre çekinmiyor. Empati yoksunluğu milletimizin en büyük eksikliği...
bende özel sektörde kasadayım.sıra oluyor mesela müşterinin kartı red veriyor bir daha deneyin diyor olamaz falan diğerini veriyor o da sıkıntı cıkarıyor.arkada ki insanlar hemen beni lince kalkışıyor geçen süre sadece 3 dakika falandır.cok yavassın mağaza müdürünüz nerede yapıyorlar hemen.diyorum beyfendinin işi uzadı,yok yinede ben yavaşmışım bağırıp çağırıyorlar.
uzun oldu ama kısacası insanlarda güler yüzlü olmak anlayış diye birşey kalmamış..
dasestar
Aslında insanların mayın gibi gezmesinin altında bir çok neden var ve hepsi yazılmış birçoğu da insanların başından geçmiş.
Hani o nedenlerin de nedenini irdeleyip kendimce yorumumu yazayım diye düşündüm düşündüm yazdım yazdım sildim çünkü illa ki siyasete ucu illa ki siyasete dokunuyor..
Bir de şunu farkettim başka forumlarda.Her partiye giydirirsiniz sorun yok.Ama ***** partiye giydirince anında siyaset yapıyorsun diye yaftalanıyorsunuz..
Herkesin arabasinda sopa var, bicak var her turlu manyak insan vargecen sanayideyken bi araba yanasti adamin arabasinda SATIR var. Koltugun kenarina koymus hemen erkek ya
uzaktan baksan elimde kalir diye vurmazsin bile
Ucuz kahraman olmayalım Bazen eyvallah deyip gecmek lazim. Bu hayatta kaybedecek hic birseyi olmayan insanlar var.
Trafikte hosgorumuz yarissin.
2 hafta önce bizim okulda bahar şenliği vardı mezun olmama rağmen Ceceli gelmiş diye gittik arkadaşlarla konser bitti kampüs çıkış kapısında arabayı durdurup güvenliklerin yanına uğradım, uğradım ama masalarının üstünü görmek gerek her cinsten her boydan her kalınlıktan beyzbol sopası mı ararsın, merdane mi ararsın binbir çeşit sopa + tektükte olsa kesici-delici alet var. Kısaca şu ki artık öyle bir hale gelmişiz ki üstünde emanet taşımayan yok. Ne acı!
konunun çokta maaş'la orantılı olduğunu düşünmüyorum..Düşük maaş alıp,binbir şikayette bulunan çoğu personelin elinde son model cep telefonu,memlekete gitmek için aldığı bir aracı oluyor..en az 2 çocuğu olduğunu söylemiyorum bile..Sırf bu yüzden geçim derdim var,sıkıntılıyım,evi çekip çeviremiyorum "Asabım Bozuk" diyorlarsa çok afedersiniz bir s....'ler..
bu ve benzer durumlarda sevdiğim bir arkadaşımın lafı gelir aklıma.
sabah işine gidip akşam eline ekmeğini alıp sağ salim evine dönebilmek en büyük delikanlılık bu devirde.
Aslında dediklerinizinde etkisi çok. Şu yönden evet o adamın maaşı bahsettiğiniz şeyleri almaya yetmiyor. Bu yüzden bir dünya krediye giriyor insalar. 2-3 tanesi birikince adamın aldığı paranın yarısından çoğu kredisine gidiyor. İşin ucu yine maaşa bağlanıyor(Bu adam ayda 10 bin kazanır yine abuk subuk yüklerin altına girerse ona üzülmem.). Sene olmuş 2015 insanların hala 10-15 liralık arabaya binmesi ve elinde 2000 liralık cep telefonu olması bence lüks sayılmamalı. Ama ülkem şartları. Adam 20 sene çalışmış zar zor 1 araba almış stres sahibi olmakta sonuna kadar haklı.
Konuyu okuyorum ama şu garibime gidiyor, bir insanın (!) temel insani vasfılarını göstermesi için illaki gelir düzeyinin yüksek mi olması lazım ?
Öyle bir anlatılmış ki sorunu sıkıntısı olan alsın eline sopayı çıksın gibi bir algı oluştu bende, buna katılmıyorum maalesef.
iki sene istanbulda yaşadım her gün de araç kullandım kavga gürültü olmadan eve/işe döndüm.
Sakarya ya yeniden yerleştim işe girdiğimin üçüncü günü şirket aracıyla dışarı çıkmam gerekti.
Yaya geçidinden geçen insan (!) a korna çaldım diye arabaya vurdu, haliyle camı açıp "ne yapıyorsun arkadaşım" dedim " ne var lan" diye cevap verdi, üstüne küfretti ve üstüne arabanın kapısını açmaya çalıştı.
Ben açtım kapıyı indim vuruştuk vs sonuç ben de patlak dudak ondan dağılmış kafa göz, karakolda geçirilen saatler, dudağa atılan 3 dikiş, işyerindeki "kavgacı" imajı. O gün arabamda emanet olsaydı bu gün ya katildim ya da yaralamadan içerideydim.
Değer miydi bunlara değmezdi. Olaydan sonra arkadaşın yakınları geldi uzatmayalım falan fişman, savunması "kredi borçları varmış, işten ayrılmış" vs vs.
Şimdi bak güzel kardeşim toplum içinde yaşıyorsan saygılı olacaksın, saygı görmek için önce sen saygı göstereceksin.
Hani diyor ya "eğitim şart" adam haklı dağılalım bence.
Instagram : https://www.instagram.com/koroglu_ka...d1ZXBtM2czb2Ns
Blog : https://kaankoroglu.blogspot.com/
Youtube : https://www.youtube.com/@tamir_hane
Almaya yetmiyorsa,almayacak zaten..Bu mantığın beynine yer ettirilmesi gerekli toplumdaki insanların..Kullandığı telefon kadar maaş alıp,*2-3 katı harcama yaptıktan sonra ben ne ettim,ne yaptım denmemeli..10bin kazanıp ,ona göre yüksek harcama yapılması da aynı değerde benim için..Az maaş alıp,2bin liralık telefon kullanıyorsa benim için lükstür bu durum,bahsettiğimiz şey artık oturmuş ;standart olarak insana ve statüsüne bakış açımız olduğu için değişmesi oldukça güç..HErkes dünyaya eşit gelmiyor ne yazık ki;bunu tartışamayız.20 sene çalışıp bir araç,ev alamayıp bu yüzden insanlara karşı tahamülsüz oldum diye bir mantık olamaz bence..bu farklı bir konuda tartışılır.
diziler: KAVGA-böğürme-zırlama-sinir krizleri-tehdit-katakulli-kafaya dayanan silah
yarışma programları: KAVGA-laf geçirme-aşağılama-dedikodu-arkadan hareket yapma
açık oturumlar: KAVGA-hiçbir sonuca ulaşmayan tartışmalar-tartışma yerine söz düellosu
siyasi hitaplar: rakiplerle KAVGA-yedi ceddine sövme-böğürme-alayına saydırma-küfür
bunları habire TV'den gazla,
kurumları, süreçleri rezil bir şekilde işlet, her tarafta kalite düşsün,
üzerine trafik sorunu gibi stres unsurlarını ekle,
ekonomiyi göçür, işsizliği & borcu arttır.
sonra insanları al, kemana gitara tak, tel niyetine çal...
Yolda yuruyorum motosikletli bir p.ç tersten geliyo karsidan karsiya gecicrm korna basti haliyle korktum tersten geliyosun abi vurucaksin dedim basladi artislenmeye -biliyorum tersten geldigimi kornaya nedrn basiyim carpicaksam falan demeye yav ramazan ramazan basima bela almak istemedim gonderdim ama birgun gercekten sabrim tasicak birine tornavidayi girtlagina sokucam artik o dereceye geldim elektrik idaresinde kesme acma bolumunde calisiyorum abonelerlemi ugrasiyim boyle o.cocukllariylami ugrasiyim cozemedim ama yakindir
Yüzyıllarca savaşlarla ömrü geçen bir toplumuz böyle savaşsız kalınca birbirimize sarıyoruz heralde![]()
Şaka bir yana kendimden biliyorum Borçlar çok büyük etken sürekli insanın kafasını kurcalıyor
2. olarak uzun çalışma saatleri insanda sabır denen bir şey bırakmıyor
3.insan bir süre sonra hiç bir şeyden zevk alamaz bir hale geliyor trafik aile ile olan durumlar vs bütün bunların üstüne bir de gelip biri artistlik yaptığı zaman sakin kalamıyorum.
Dün işlek bir caddeden ara sokağa girdim yıllardır kullandığım yol girdikten sonra karşıdan araba geldiğini fark ettim yanaştım kenara amcamız geçemedi sürekli el kol yapıyor içerden de zaten bu yaşlılarda aşırı bir öz güven patlaması var sesimi çıkarmadım mecbur geri geri gitti yanından geçerken bir şeyler söyledi durdum niye giriyon ordan görmüyon mu geri gitsene bilmem ne bağırıyo hayvan gibi kibarca dedim ki bak amca orası cadde işlek bir yol adamlar yol verdi öyle girdim seni de görmedim görsem niye gireyim caddeye dedim yanımda da kız arkadaşım var iki sefer tekrarladım konuşmayı tam gidiyorum hadi şimdi defol git lan burdan diye bağırdı bu sefer gözüm döndü yumrukladım arabanın camını ama kırılmadı indim arabadan yer çok dardı geçemedim yanına bu sefer oğlum ben sana küfür mü ettim niye böyle yapıyosun bağrıdım artistlik yapmıcan lan diye bindim arabaya gittim bide beyefendi beni şikayet etmiş plakayı alıp şimdi bide onunla uğraş.
Allah'ından bulsun deyip yol veririm hiçte umrumda değil geçmiş geçilmişim
35 KU 606- Outlander MT Turbo
34 ENP 29 - TypeR
34 VTE 64 - S2000
34 VG 3670 - Type-R
10 E 6622 - Civic vti
Ya insanlar bunalmis, çoğu da kendini bulunduğu yerin sahibi sanıyorya sen durakla birini indir, dolmuscu arkandaysa korna sellektor yapar, o dursun sen yapamazsın öyle bi hakkın yok
hemen aynadan el kol yapar
yaya gecidinde kimse durmuyor ya sanki insanlar gecmeyecek ordan.. ha bazi insanlar var yaya gecidinde kendini podyumda saniyor ağır ağır yürürler
Normalde cok sinirliyim sabret diye diye araba kullanıyorm artik psikolojik olarak böyle bir zorunlulugum varmis gibi hissediyorum![]()
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)