PTT kargo takip kısmında "Cihet Hazırlama Listesine Eklendi" yazıyor. Ne demek bu? Boşuna beklemeyin bugün gelmez demenin PTT dilinde açıklaması mı acaba :D
PTT kargo takip kısmında "Cihet Hazırlama Listesine Eklendi" yazıyor. Ne demek bu? Boşuna beklemeyin bugün gelmez demenin PTT dilinde açıklaması mı acaba :D
kod yok maalesef :D sabah zimmete alındı yazıyordu öğlen cihet hazırlama listesine eklendi yazdı.
http://i65.tinypic.com/8zi3gn.jpg
Konu açılmışken buradan sorayım bir daha konu kirliliği olmaması adına. Ebay'dan aracıma teyp getirtmek istiyorum. Ürün fiyatı 100£. İlan üzerinde ürün fiyatı, shipping ve Import charges kısımları mevcut. Bildiğim kadarıyla gümrükteki vergisi değil mi bu son ödenen fiyat? Tüm bu ücretleri ödedikten sonra kapıma kadar gelir mi yoksa tekrardan gümrüğe gidip ağlamam gerekir mi? Trt bandrolü gibi şeyler vardı eskiden hala o durum geçerli mi?
İstanbulda ki olay şöyle ;
Kargo takibini yaparsan eğer, Başakşehire indikten 1-2 sonra çıkmadıysa ürün gidip kendin almanı öneririm.
Çünkü, ürün indikten sonra sana kağıt göndermeleri lazım onu tekrar gümrüğe gönderecekler de falan falan ondan sonra gelecek ürün sana.. Gidip kendin alman daha mantıklı yani.
Ürünü, teslim almadığında geri gönderiyorlar o yüzden..
Vergisini de aldığın üründen x0,18 yapıyorsun çıkan ücreti ödüyorsun, ürününü teslim alıyorsun.
Ben bisiklet için jant almıştım, İstanbula geldi 2 gün bekledi baktım gelmiyor ürün, gümrük de bekliyor dedi..
Başakşehir de kolay yerde, istersen tarif ederim.
Hiç beklemeden gittim kendim aldım. 275 € jant // shipping ve sigorta dahil 325 € tuttu.. An para olan 275 € onun 0,18 ini ödedim ve teslim aldım..
Öncelikle cevap verdiğiniz için teşekkür ederim. Fakat benim merak ettiğim 'İthalat ücreti' diye geçen 27 £ bir ücret var. Yani bu Başakşehir'de benden istenecek ücret mi diye merak ediyorum. Bazı ürünlerde bu fiyat yok bazılarında var çünkü, bunu merak ediyorum ben. Belki ürünü alırken direk o parayı ödetiyorlar bir daha Başakşehir'e gitmeye gerek kalmıyor direk gönderiyorlardır diye tahmin ediyorum.
Benim mal pazartesi elimde gözüküyor bakalım gümrüğe takilacakmi
Takilsa nasil takilacak ustunde gift yazıyor.neye gore vergi cikacak :)
aynen paketi açıp orda eğer faturası yoksa
27 pound ithalat ücreti ibaresini nerden gordunuz ? bi fotoğraf vs atabilrsen ben yardımcı olayım.
Aliexpress'ten hap kadar ederi ile hap kadar birşey sipariş ettim. 8 gün oldu track my order sekmesinden bakıyorum uçak Çin'den TR'ye gelemedi, uçak havada öyle kaldı :D :D :D
http://i.hizliresim.com/qMg78B.png
Bu arada düzeltme yapayım, istediğim ürün 129.99 pound, pazarlıkla 100 oluyor.
arkadaşlar şu takip linkini yorumlar mısınız ?
https://www.parcel2go.com/tracking/3...iveryDispatch#
bir türlü gelemedi gitti.
Bu import charges saniyorumki karsi tarafin talep ettigi gumrukleme bedeli gibi birsey. Cunku turkiye de resmi olarak boyle bir bedel yok + tr gumruklerinde pound uzerinden vergilendirme yok. Zaten parantez icinde de teyit alinmis miktar diyor. Bastan uyariyor anladigim kadariyla.