User Tag List

Sayfa 9/33 İlkİlk ... 789101119 ... SonSon
616 sonuçtan 153 ile 171 arası

Konu: ebay, aliexpress gibi sitelerden nasıl alışveriş yapılır nelere dikkat edilir?

TechTurkey Maxi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    53 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı ysnaiwa Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    03.10.2015 tarihinde replica pivot mega raizin sipariş ettim salak satıcı ürünü takipsiz kargoladı. Çinin milli 7 günlük tatiline denk getirmişim bendeki de şans ya. Bu kargo büyük ihtimalle TR ye girdi ama nereden bulabilirim bilginiz var mı? Geçenler de PTT PİM e uğradım isimden bişey çıkaramadılar. Aynı şekilde daha sonradan sipariş veren arkadaşımın kargoları geldi sadece mahalle farkı var onun ki de takipsiz.
    boşuna almışsın hiç bir işe yaramaz çünkü içerisindeki kapasitörler çakma ve değerleri yalan.

TechTurkey Maxi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    53 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    önemli birşeye dikkatinizi çekmek istiyorum
    aliexpressten birşey almak istediniz, önce alıcıların yazdıklarına yani feedbacklere bakarsınız değilmi?

şöyle bir ibnelik var orada
    eğer satıcı para iadesi yaptıysa yani sen malı beğenmeyip geri gönderdiysen orada senin yazın çıkmıyor
    yani orada senin adının yanında no feedback yazıyor
    dolayısı ile no feedback demek alıcı birşey yazmamış demek değil!! daha çok malı iade etmiş gibi demek.

mesela satıcı 1000 tane ürün satmış
    bakıyorsunuz aşağıda 500 tane no feedback, yani yarısı birşey yazmamış
    bu, 500 kişi ürünü beğenmeyip geri göndermiş ve para iadesi almış demek anlamına da gelebiliyor dikkat.
    elbetteki böyle birşeyi almazsınız

yani para iadesi aldıktan sonra
    oraya "ulan 3 ay bekledik mal dandik çıktı sakın almayın arkadaşlar" yazamazsın, yazsan bile gözükmez.
    o yüzden altta yazan feedbacklere ona göre bakın.

sparcoo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    hocam selam. ben genelde gümrüğe girmesin diye, 100 $ üstü ürün almıyorum. bu zamana kadar hiç gümrüğe takılan ürünüm olmadı. siz ayrı ayrı mı satın aldınız, kaç $ üstü gümrüğe takılır, bilginiz var mı ?

Satış Bölümü Sorumlusu Yogi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    40 Post(s)
    Tagged
    2 Thread(s)
    Alıntı sparcoo Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    hocam selam. ben genelde gümrüğe girmesin diye, 100 $ üstü ürün almıyorum. bu zamana kadar hiç gümrüğe takılan ürünüm olmadı. siz ayrı ayrı mı satın aldınız, kaç $ üstü gümrüğe takılır, bilginiz var mı ?
    100 dolar üstü normalde takılması lazım ama genelde gümrük memurunun o günki psikolojisine kalırsınız.
    100 dolar üstü gümrüksüz gelende oldu 2.5$ lık saati gümrükten almaya gittiğimde oldu

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    jant satın almak istediğimde nasıl olucak muhtemelen gümrüğe takılacak buna nasıl çözüm bulabilirim ? gümrüğe takıldığında neler yapmalıyım

Konuyu hiç okumadım yardımcı olursanız sevinirim.

Sezgin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    12 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    aliexpress ten sıkıldıkça telefon için kap siparişi veriyorum. 1.89$ ' a. 15 günde kapıya ücretsiz kargo geliyor. Gayet güvenli eğer satıcı puanı yüksek ise sorun olmuyor.

johnie - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    19 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Sezgin Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    aliexpress ten sıkıldıkça telefon için kap siparişi veriyorum. 1.89$ ' a. 15 günde kapıya ücretsiz kargo geliyor. Gayet güvenli eğer satıcı puanı yüksek ise sorun olmuyor.
    hangi telefon için sipariş veriyorsun, alternatif neler var ?

clioGT - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    benim sorun biraz daha buyuk

http://www.ironrockoffroad.com/10330.html

şu ürünü benim TR ye en uygun getirtme yolum yordamım ne olabilir arkadaşlar bilen var mı?
    seni unutmayacağız...

www.hilmisenlen.com

MeRtCaN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    81 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ebay bence guvenlı 20 gunde gelmeye parcamın hemen gerı odemesını yaptılar

ahmetmalcok - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Öncelikle daha önce Türkiye den böyle bir alışveriş yapmadım, yurt dışında bulunduğum sürede alışverişin ve ürün teminin sıkıntısız olduğunu görmüştüm.(Aldığım ürünler bu denli büyük değildi.) Ancak benim asıl sorum aşağıda linklerini atacağım ürünlerin gümrükten nasıl yolla alabileceğim ve sıkıntıları. Sorularım:
    1. Örneğin almak istediklerim arasında 4 adet jant ve arka difüzör yada Ön tampon eki var. Bunları yukarıda dikkat edilecek ususları saydığınız takdirde aldığımı düşünelim. Türkiye geldiğinde gümrükten benim bu ürünü hiç alamama gibi bir durumum var mı ?
    2.Ve ürün Türkiye ye geldikten sonra (yanlış biliyorsam düzeltin) faturanın yüzde 20 sini gümrüğe ödeyip her ürünü çıkartabilir miyim?
    3. Bu işlemleri herhangi bu işlerle uğraşan birisi olmadan halledebilir miyim?
    4. Boyutlarından yada ağırlıklarından gümrükte herhangi başka bir problem çıkar mı ? Örneğin aslında benim kişisel olarak getirebileceğim yada gümrükten alabileceğim bir sınır var mı ?
    5. Ve bu ürünleri daha uyguna getirebilme yolunu biliyor musunuz?
    6. Yada daha başka ürün getiren firma yada başka yolu olduğunu biliyor musunuz ?

Linkler:
    Arka Difüzör
    1.http://tr.aliexpress.com/item/Car-St...403713158.html
    Radiotor Protect Panel
    2.http://www.ebay.com/itm/New-Radiator...BV4SMC&vxp=mtr
    Front Lip
    3.Honda Civic Type R FD1 FD2 FD3 Mugen Front Bumper Lip ABS RARE | eBay
    18'' Rims
    4.Honda Civic Type R FD1 FD2 FD3 Mugen Front Bumper Lip ABS RARE | eBay

Bu ürünleri 1 - 2 yıl içinde gücümün yettiğince almak istiyorum ama bilgisizliğimi gidermek için size danışıyorum. Bana yardımcı olursanız çok sevinirim. Bir hayalim var ve onu gerçekleştirebilmek için uğraşıyorum. Yardımcı olursanız benim nezlimde hayır duamı alırsınız elimden gelenin en iyisi olduğunu düşünüyorum. Şimdiden çok teşekkür ederim.

Seven7 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    18 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı ahmetmalcok Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Öncelikle daha önce Türkiye den böyle bir alışveriş yapmadım, yurt dışında bulunduğum sürede alışverişin ve ürün teminin sıkıntısız olduğunu görmüştüm.(Aldığım ürünler bu denli büyük değildi.) Ancak benim asıl sorum aşağıda linklerini atacağım ürünlerin gümrükten nasıl yolla alabileceğim ve sıkıntıları. Sorularım:
    1. Örneğin almak istediklerim arasında 4 adet jant ve arka difüzör yada Ön tampon eki var. Bunları yukarıda dikkat edilecek ususları saydığınız takdirde aldığımı düşünelim. Türkiye geldiğinde gümrükten benim bu ürünü hiç alamama gibi bir durumum var mı ?
    2.Ve ürün Türkiye ye geldikten sonra (yanlış biliyorsam düzeltin) faturanın yüzde 20 sini gümrüğe ödeyip her ürünü çıkartabilir miyim?
    3. Bu işlemleri herhangi bu işlerle uğraşan birisi olmadan halledebilir miyim?
    4. Boyutlarından yada ağırlıklarından gümrükte herhangi başka bir problem çıkar mı ? Örneğin aslında benim kişisel olarak getirebileceğim yada gümrükten alabileceğim bir sınır var mı ?
    5. Ve bu ürünleri daha uyguna getirebilme yolunu biliyor musunuz?
    6. Yada daha başka ürün getiren firma yada başka yolu olduğunu biliyor musunuz ?

Linkler:
    Arka Difüzör
    1.http://tr.aliexpress.com/item/Car-St...403713158.html
    Radiotor Protect Panel
    2.http://www.ebay.com/itm/New-Radiator...BV4SMC&vxp=mtr
    Front Lip
    3.Honda Civic Type R FD1 FD2 FD3 Mugen Front Bumper Lip ABS RARE | eBay
    18'' Rims
    4.Honda Civic Type R FD1 FD2 FD3 Mugen Front Bumper Lip ABS RARE | eBay

Bu ürünleri 1 - 2 yıl içinde gücümün yettiğince almak istiyorum ama bilgisizliğimi gidermek için size danışıyorum. Bana yardımcı olursanız çok sevinirim. Bir hayalim var ve onu gerçekleştirebilmek için uğraşıyorum. Yardımcı olursanız benim nezlimde hayır duamı alırsınız elimden gelenin en iyisi olduğunu düşünüyorum. Şimdiden çok teşekkür ederim.
    Sorularınız için bir şey diyemeyeceğim yalan yanlış konuşmayayım ama radyatör üzerine gelen panel kısmı için o parayı verene kadar sulu karbon kaplama, işlemli parçayı plastik diye o fiyata alacağıma da burada yapılmış fiberini alırdım ben olsam açıkçası.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bilgi sahibi olan birileri var mı acaba?

outlaw - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    kişisel olarak yurt dışından alacağım motor/şanzıman yağı gümrükten geçer mi arkadaslar ?
    yoksa bunlar yasaklı ya da ticari belgelere ihtiyaç duyan mallar mı ? bilgisi olan var mi ?
    !! Yngwie J. Malmsteen !!

Sezgin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    12 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı johnie Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    hangi telefon için sipariş veriyorsun, alternatif neler var ?
    Ben siparisi iphone icin veriyorum. Ama samsung vs envai cesit telefon icin kap kif aksesuar vs. mevcut

FRTDI - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bende ebayden sürekli alışveriş yapmaya başladım, geçenlerde e46 için harman kardon aldım almanyadan ptt kargo ile geldi ürün 1.500tl idi pttye 260tl gümrük vergisi ödeyip aldım. En çok 1/18 diecast model alıyorum bazısı için vergi çıkıyor bazısında çıkmıyor bende anlamadım. Vergi çıktığında da ptt kargo elemanı kapıya getirince ürünü vergiyi tahsil ediyor..
    Kurallara Aykırı İmza Boyutu.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    daha derin bilgiye sahip birileri var mı acaba ?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Şu 3 lü gostergeyi alan varmı aranızda ? 52MM 3 In 1 Oil temp meter +water temp gauge +Oil Pressure Gauge Kit car meter/ auto Gauge /Triple tachometer
    http://www.aliexpress.com/item/52MM-...314517360.html

::ZaFeR:: - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ben de bir soru sorayım.Çinden bodykit almak istiyorum ama eleman en ucuz yol olarak limana yollarım diyor.Limana kişi adına gelen malları gidip tek başımıza alabiliyor muyuz ? ya da başka bir aracı kurumla anlaşmak zorundamıyız ?

johnie - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    19 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Sezgin Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ben siparisi iphone icin veriyorum. Ama samsung vs envai cesit telefon icin kap kif aksesuar vs. mevcut
    aldığın kişinin linkini paylaşır mısın rica etsem ? Kaliteleri nasıl birde ? 10 üzerinden kaç verirsin

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)