önemli birşeye dikkatinizi çekmek istiyorum
aliexpressten birşey almak istediniz, önce alıcıların yazdıklarına yani feedbacklere bakarsınız değilmi?
şöyle bir ibnelik var orada
eğer satıcı para iadesi yaptıysa yani sen malı beğenmeyip geri gönderdiysen orada senin yazın çıkmıyor
yani orada senin adının yanında no feedback yazıyor
dolayısı ile no feedback demek alıcı birşey yazmamış demek değil!! daha çok malı iade etmiş gibi demek.
mesela satıcı 1000 tane ürün satmış
bakıyorsunuz aşağıda 500 tane no feedback, yani yarısı birşey yazmamış
bu, 500 kişi ürünü beğenmeyip geri göndermiş ve para iadesi almış demek anlamına da gelebiliyor dikkat.
elbetteki böyle birşeyi almazsınız
yani para iadesi aldıktan sonra
oraya "ulan 3 ay bekledik mal dandik çıktı sakın almayın arkadaşlar" yazamazsın, yazsan bile gözükmez.
o yüzden altta yazan feedbacklere ona göre bakın.
hocam selam. ben genelde gümrüğe girmesin diye, 100 $ üstü ürün almıyorum. bu zamana kadar hiç gümrüğe takılan ürünüm olmadı. siz ayrı ayrı mı satın aldınız, kaç $ üstü gümrüğe takılır, bilginiz var mı ?
jant satın almak istediğimde nasıl olucak muhtemelen gümrüğe takılacak buna nasıl çözüm bulabilirim ? gümrüğe takıldığında neler yapmalıyım
Konuyu hiç okumadım yardımcı olursanız sevinirim.
aliexpress ten sıkıldıkça telefon için kap siparişi veriyorum. 1.89$ ' a. 15 günde kapıya ücretsiz kargo geliyor. Gayet güvenli eğer satıcı puanı yüksek ise sorun olmuyor.
benim sorun biraz daha buyuk
http://www.ironrockoffroad.com/10330.html
şu ürünü benim TR ye en uygun getirtme yolum yordamım ne olabilir arkadaşlar bilen var mı?![]()
Öncelikle daha önce Türkiye den böyle bir alışveriş yapmadım, yurt dışında bulunduğum sürede alışverişin ve ürün teminin sıkıntısız olduğunu görmüştüm.(Aldığım ürünler bu denli büyük değildi.) Ancak benim asıl sorum aşağıda linklerini atacağım ürünlerin gümrükten nasıl yolla alabileceğim ve sıkıntıları. Sorularım:
1. Örneğin almak istediklerim arasında 4 adet jant ve arka difüzör yada Ön tampon eki var. Bunları yukarıda dikkat edilecek ususları saydığınız takdirde aldığımı düşünelim. Türkiye geldiğinde gümrükten benim bu ürünü hiç alamama gibi bir durumum var mı ?
2.Ve ürün Türkiye ye geldikten sonra (yanlış biliyorsam düzeltin) faturanın yüzde 20 sini gümrüğe ödeyip her ürünü çıkartabilir miyim?
3. Bu işlemleri herhangi bu işlerle uğraşan birisi olmadan halledebilir miyim?
4. Boyutlarından yada ağırlıklarından gümrükte herhangi başka bir problem çıkar mı ? Örneğin aslında benim kişisel olarak getirebileceğim yada gümrükten alabileceğim bir sınır var mı ?
5. Ve bu ürünleri daha uyguna getirebilme yolunu biliyor musunuz?
6. Yada daha başka ürün getiren firma yada başka yolu olduğunu biliyor musunuz ?
Linkler:
Arka Difüzör
1.http://tr.aliexpress.com/item/Car-St...403713158.html
Radiotor Protect Panel
2.http://www.ebay.com/itm/New-Radiator...BV4SMC&vxp=mtr
Front Lip
3.Honda Civic Type R FD1 FD2 FD3 Mugen Front Bumper Lip ABS RARE | eBay
18'' Rims
4.Honda Civic Type R FD1 FD2 FD3 Mugen Front Bumper Lip ABS RARE | eBay
Bu ürünleri 1 - 2 yıl içinde gücümün yettiğince almak istiyorum ama bilgisizliğimi gidermek için size danışıyorum. Bana yardımcı olursanız çok sevinirim. Bir hayalim var ve onu gerçekleştirebilmek için uğraşıyorum. Yardımcı olursanız benim nezlimde hayır duamı alırsınız elimden gelenin en iyisi olduğunu düşünüyorum. Şimdiden çok teşekkür ederim.
kişisel olarak yurt dışından alacağım motor/şanzıman yağı gümrükten geçer mi arkadaslar ?
yoksa bunlar yasaklı ya da ticari belgelere ihtiyaç duyan mallar mı ? bilgisi olan var mi ?
!! Yngwie J. Malmsteen !!
Bende ebayden sürekli alışveriş yapmaya başladım, geçenlerde e46 için harman kardon aldım almanyadan ptt kargo ile geldi ürün 1.500tl idi pttye 260tl gümrük vergisi ödeyip aldım. En çok 1/18 diecast model alıyorum bazısı için vergi çıkıyor bazısında çıkmıyor bende anlamadım. Vergi çıktığında da ptt kargo elemanı kapıya getirince ürünü vergiyi tahsil ediyor..
Kurallara Aykırı İmza Boyutu.
Şu 3 lü gostergeyi alan varmı aranızda ? 52MM 3 In 1 Oil temp meter +water temp gauge +Oil Pressure Gauge Kit car meter/ auto Gauge /Triple tachometer
http://www.aliexpress.com/item/52MM-...314517360.html
Ben de bir soru sorayım.Çinden bodykit almak istiyorum ama eleman en ucuz yol olarak limana yollarım diyor.Limana kişi adına gelen malları gidip tek başımıza alabiliyor muyuz ? ya da başka bir aracı kurumla anlaşmak zorundamıyız ?
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)