User Tag List

Sayfa 10/33 İlkİlk ... 8910111220 ... SonSon
616 sonuçtan 172 ile 190 arası

Konu: ebay, aliexpress gibi sitelerden nasıl alışveriş yapılır nelere dikkat edilir?

ysnaiwa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Maxi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    boşuna almışsın hiç bir işe yaramaz çünkü içerisindeki kapasitörler çakma ve değerleri yalan.
    Yaptık bi hata abi sonunda ürün geldi. Orjinal pivotun arabaya nasıl bir efekt verdiğini bilmiyorum ama fazladan 3 şaseleme ve ufakta olsa kapasitörün etkisi bana hemen gözüktü. Daha kısa marş ve daha iyi ivmelenme vs gibi. İçindeki kapasitör çok büyük kapasiteli değil ama ilk takışta attığı kıvılcım bizleri hoplattı baya. Satıcı sayfasında ampermetreyle ölçümü bire bir çıkmış kullanıcıda. Bunlar kıstas değil tabi ama beklentim buydu fazla bişey beklemiyordum. Aslında imkan olsa orjinalden şaşmazdım tabi ki

Oldschool - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı ahmetmalcok Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    daha derin bilgiye sahip birileri var mı acaba ?
    aldıgın parçalar usps ile gelirse ptt ile kapına kadar gelir ve 1000 tl üzeri 160lira fiyat ödersin
    eger UPS DHL veya diger özel şirketler ile gelirse gümrük memuru malını takarsa gidip sen ugraşıyorsun ilk seni arıyorlar işte gümrügünüz takıldı bize mail atın form doldurup diye 5 6 gün bekletiyolar sonra arıyıp malınız cıkmıyor ithal etmeniz gerekiyor diyorlar bu yalan böyle bişey yok tamamen para tuzagına düşürüyorlar insanı seni aradıklarında direk sen ups ve dhl in yerine gidiceksin ve gümrük memuruna acıkcası aglıyacaksın sızlıyacaksın kendi aracın icin getirdigini herhangi bir kar ve satış olmadıgını söyliceksin onlarda malının fatura fiyatına bakacak ya faturadan veya kendi kafasına göre 1000 dolarlık bu ürün diyip yüzde 20 si vergisini öde ve gel ürününü al der bu senin icin yine iyi malı ithal edeceksin derse ithal etme olayı malın parasından daha fazlaya gelir ki malı bırak geri gitsin daha iyi sonra ataturk havalanında gümrük müd. gidiyosun 3. kat sonra sana anlatıyorlar zaten ne yapman gerektigini dikkat et yazıcılar var orada irsaliye yazdırmanı isteyecekler para koparmaya calışıyorlar bi belge yazmaya 50 100 lira istiyor başımıza gelen olayları anlatıyorum sana ürünün vergisini ödedin mi sonra gidip ups nin depoya 27euro ardiye bedeli ödüyorsun depoda kalma bedeli sonra zaten mal senin

şayet USPS veya CHına post Honkong post yanwen post vs ile gelirse ürünü PTT getiriyor ki daha iyi birşey fazla sıkıntı olmaz kolay gelsin
    OldSchool ♥71♥
    Cefiro Lover İ love my Nissan Cefiro

HKND - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Aliexpress pişmanlıktır, ürünü göndermez dispute açarsın bin takla atarsın tenezzül edip cevap vermez,10 gün sonra dispute'i escalade yaparsın zor güç cevap verir yok kargoladım falan-filan, dispute'i kapat der yenisini göndereyim der işin yoksa beklersin velhasıl kelam binbir güçle refund alırsın. Artık açtığım dispute sayısını unuttum, büyük ihtimal yarın yine açacam, eksik parça göndermiş çekik gözlü eleman.Sonuç olaraksa aradığım parçaların büyük çoğunluğu aliexpress'te el mahkum yine sipariş veriyorum.

poseidon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı HKND Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Aliexpress pişmanlıktır, ürünü göndermez dispute açarsın bin takla atarsın tenezzül edip cevap vermez,10 gün sonra dispute'i escalade yaparsın zor güç cevap verir yok kargoladım falan-filan, dispute'i kapat der yenisini göndereyim der işin yoksa beklersin velhasıl kelam binbir güçle refund alırsın. Artık açtığım dispute sayısını unuttum, büyük ihtimal yarın yine açacam, eksik parça göndermiş çekik gözlü eleman.Sonuç olaraksa aradığım parçaların büyük çoğunluğu aliexpress'te el mahkum yine sipariş veriyorum.
    Bu uluslararası alışveriş sitelerinde alışveriş yapan kişiden kişiye durum değişiyor. Kimisi senin gibi çok problem yaşamış. Kimisi de sorunsuz.
    Ben de yıllardır ebay ve aliexpress'ten alışveriş yapıyorum. Son zamanlar Aliexprese çok dadandım. Araba parçasından elektronik alete, kıla tüye kadar herşey aldım ama hiç problem yaşamadım.
    Satıcı ile iletişim kurarak ve satıcıların durumlarına göre alışveriş yapmak lazım.
    3 kuruş ucuz olması yerine olumlu ticareti ve hacmi yüksek satıcıdan ürün fiyatına göre belki birkaç dolar daha pahalıya almak daha mantıklı ve garantili.
    "Laf ağızdan çıkana kadar sizin esirinizdir. Çıktıktan sonra siz onun esiri olursunuz."

driver_can - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    15 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bende bugüne kadar ebayden ve aliexpressten yaptığım hiçbir alışverişte eksik parça yollanmadı.Mağdur olmadım.Ama hep düzgün satıcılardan alışveriş yapıyorum.Mesala aracım vw aliexpresste bdl nickli satıcıdan alırım vw için çok seçeneği var orjinal parça olarak.Aracıma ordan bayağ donanım ekledim.Sorun yaşamadım.

Oldschool - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı HKND Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ürünü aldıgın firmalara dikkat etmeni öneririm örnegin araç parçasıyla alakası olmayan ürünler satanlar var ekstradan araç parcasıda satanlar var bunlardan sadece ufak tefek aksesuar alınabilir ama profesyonellik gerektiren parçalan alınması sorunludur
    Genel olarak degerlendirirsek istanbuldaki bir satıcıdan daha önem gösteriyorlar cogu he dediginiz kişilerde mevcut dispute acıyorsun bilerek cevap vermezler ki vazgeçesin diye
    OldSchool ♥71♥
    Cefiro Lover İ love my Nissan Cefiro

Yiğit G. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    51 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Yogi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    100 dolar üstü normalde takılması lazım ama genelde gümrük memurunun o günki psikolojisine kalırsınız.
    100 dolar üstü gümrüksüz gelende oldu 2.5$ lık saati gümrükten almaya gittiğimde oldu
    yok öyle bir olay... gümrük memuru ürünün fiyatını bilemez... ürünün 100 dolar edip etmeyecegini bilmesi için girip kontrol etmesi lazım oda ihbar falan olmadıkça imkansız birşey binlerce ürün geçiyor günde.Ben binlerce liralık değerinde ürünler aldım (tek seferde 1000 tl , 1500 gibi ,en son 400 mü 500 dolarlık mı ne anfi aldım ) aliexpressden bu sene hepsi kapıma geldi bırak gümrüğü vs.. Gümrüğe takılma olayı parasında değil ürünün niteliğinde... Örnek olarak mesela eskiden ayakkabı ne alırsan al geçiyordu.. Geçen aylarda ayakkabıya gümrük şartı geldi , bende ptt den öğrendim... ne alırsan al ayakkabıda gümrük ödemek zorundasın 5 tl bile olsa ayakkabı.. Ürünün niteliği önemli kısaca.. Bide biraz şans biraz tecrübe.
    Rotary.. because we dont need many liters to kick u'r ass..

individual - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    20 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Arkadaşlar benimde bir sorum olucak.

Şu 50cc motorsikletden tr de bulamadım.

Ali expresde var.Sipariş versek gelme olasılığı nedir.

http://tr.aliexpress.com/item/Mini-m...rchweb201560_7

Yada aynı sitede sadece motor satılıyor 50cc

Gümrük sorun edermi içten yanmalı benzinli bir motor var diye...

Ne diyorsunuz ?
    Seat IBIZA FR

C U P R A L E O N

Post Thanks / Like
    Mentioned
    58 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı Yiğit G. Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    yok öyle bir olay... gümrük memuru ürünün fiyatını bilemez... ürünün 100 dolar edip etmeyecegini bilmesi için girip kontrol etmesi lazım oda ihbar falan olmadıkça imkansız birşey binlerce ürün geçiyor günde.Ben binlerce liralık değerinde ürünler aldım (tek seferde 1000 tl , 1500 gibi ,en son 400 mü 500 dolarlık mı ne anfi aldım ) aliexpressden bu sene hepsi kapıma geldi bırak gümrüğü vs.. Gümrüğe takılma olayı parasında değil ürünün niteliğinde... Örnek olarak mesela eskiden ayakkabı ne alırsan al geçiyordu.. Geçen aylarda ayakkabıya gümrük şartı geldi , bende ptt den öğrendim... ne alırsan al ayakkabıda gümrük ödemek zorundasın 5 tl bile olsa ayakkabı.. Ürünün niteliği önemli kısaca.. Bide biraz şans biraz tecrübe.
    Yok öyle birşey. 100$ üzeri herşey gümrük'e tabidir. Size gelen malın faturasında 75$ altı fiyat ve Çin yazınca gümrük memuru onun ucuz olduğunu düşünüp ürünü sevk'e yolluyor. Ben çok fazla ürün ve parça aldım. Çin'den gelenler gümrüksüz Amerika, İngiltere ve Polonya'dan gelen parçaların bir kısmı gümrüksüz bir kısmı ise gümrüklü işlem gördü.

Amerika'dan 1 adet kapı çıtası getirttim. Adam'a söyledim düşük kes veya kargo dahil olarak fatura yolla diye ama yok ben öyle çalışmıyorum dedi. El mecbur bende 125$ olarak kabul ettim. PTT ile geldi ve gümrük ödedim.

Siz tamamen yanlış yorumluyorsunuz.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    51 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı B16 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Yok öyle birşey. 100$ üzeri herşey gümrük'e tabidir. Size gelen malın faturasında 75$ altı fiyat ve Çin yazınca gümrük memuru onun ucuz olduğunu düşünüp ürünü sevk'e yolluyor. Ben çok fazla ürün ve parça aldım. Çin'den gelenler gümrüksüz Amerika, İngiltere ve Polonya'dan gelen parçaların bir kısmı gümrüksüz bir kısmı ise gümrüklü işlem gördü.

Amerika'dan 1 adet kapı çıtası getirttim. Adam'a söyledim düşük kes veya kargo dahil olarak fatura yolla diye ama yok ben öyle çalışmıyorum dedi. El mecbur bende 125$ olarak kabul ettim. PTT ile geldi ve gümrük ödedim.

Siz tamamen yanlış yorumluyorsunuz.
    e tamam işte benim dediğim de o ne yazmışım yukarda " GÜMRÜKÇÜ ÜRÜNÜN FİYATINI BİLEMEZ" ... o yüzden o 100 dolar işi yalan... Aliexpress için konuşuyoruz ebay beni alakadar etmez.... hiç alışveriş yapmadım bilmem aliexpress için yazdım 2. kez sölüyorum yanlış anlaşılmasın tekrar aliexpress... Ben en son aldıgım 500 dolarlık ürün de 20 dolar mı ne yazıyordu hatta bazılarında hiç fiyat yazmıyordu... o yüzden aliexpress den alanlar parasını kafaya takmasın isterse 10.000 dolar olsun... Ürünün boyutu ufak paketi geçmediği sürece vede gümrüğü takılacak mallardan olmadıgı sürece cep telefonu ayakkabı vs gibi hiçbir sorun olmaz.E tabi satıcı salak sa kutuya 150 dolar yazarsa o ayrı onuda siz belirticeksiniz lütfen düşük yazın diye.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    51 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    şu şekilde belirtmek gerek.. Belirtmeyi unuttuklarımda da sorun yaşamadım da aklıma ne olur ne olmaz söylüyorum ben.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    51 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Lazım olanlar kaçırmasın .. bedava usb kablosu ve usb gece ışığı... Ürün bedava kargo bedava... Ben aldım 1 tane.. tek account la 1 adet alabiliyorsunuz...

Android İçin ;

Pembe Renk: http://www.zapals.com/led-reading-li...deep-pink.html
    Mavi Renk http://www.zapals.com/led-reading-li...roid-blue.html
    Yeşil Renk 3 in 1 Multifunctional Micro USB Bendable LED Light and Data Charging Cable for Samsung HTC BlackBerry Nokia
    Beyaz Renk 3 in 1 Multifunctional Micro USB Bendable LED Light and Data Charging Cable for Samsung HTC BlackBerry Nokia
    Turuncu Renk 3 in 1 Multifunctional Micro USB Bendable LED Light and Data Charging Cable for Samsung HTC BlackBerry Nokia

İphone İçin

Pembe Renk http://www.zapals.com/led-reading-li...hone-pink.html
    Mavi Renk http://www.zapals.com/led-reading-li...hone-blue.html
    Yeşil Renk http://www.zapals.com/led-reading-li...one-green.html
    Beyaz Renk http://www.zapals.com/led-reading-li...one-white.html
    Turuncu Renk http://www.zapals.com/led-reading-li...ne-orange.html
    Siyah Renk http://www.zapals.com/led-reading-li...one-black.html

Girin üye olun , adresinizi zip kodunuzu falan yazın , bunlardan 1 tanesini alın checkout da şu kodu yazacaksınız.. ZAPALS1127SP Sonra Total fiyatın 0.00 dolar oldugunu göreceksiniz.. Proceed diyin işlem tamamdır sonra bekleyin.Kargoda bedava... Ben kaptım şimdi bitane..

Your order has been received.
    Thank you for your purchase!
    Your order # is: 10012***.
    You will receive an order confirmation email with details of your order and a link to track its progress.
    Click here to print a copy of your order confirmation.

_driver_ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Your order has been received.
    Thank you for your purchase!
    Your order # is: 10012*****
    You will receive an order confirmation email with details of your order and a link to track its progress.
    Click here to print a copy of your order confirmation.

Sanırım ben de bir tane aldım sayenizde teşekkürler
    Alıntı mesutt1 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    skodaya tam kocaman oha diodum ki driver abi içimi okudu
    Alıntı doncarlo Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    saxoda sertleşme kronik pompayı kontrol edin.

mustafa_a - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    coupon code "ZAPALS1127SP" has expired

KeremBV - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Herkese merhaba, internette bir siteden 75$, 3$, 3$, 2$, 7.5$, 3$ fiyatlı 6 adet ürün alacağım bunları aynı siteden, aynı kartla, farklı satıcılardan alsam Türkiye'ye geldiğinde fiyatları toplanıp gümrük vergisi alınır mı?

Eren G. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    eBayden 8 senedir alışveriş yapıyorum gram problem yaşamadım ne satıcılarla ne paypal ile, dürüst olmak yetiyor zaten.

Bu ameka aliexpressinde de a3 üye olmama rağmen 10 siparişimin en az 3ünde problem yaşıyorum. ya tracking fake çıkıyor ya ürün gelmiyor dispute için uğraşıyorum ya da ürün dandik ötesi geliyor ki asla ve asla feedbacksiz ve en iyi satıcılar harici alışveriş yapmamama rağmen. en son amk yerinden 350 dolarlık ürün aldım ispanyaya yollattırdım satıcıya özellikle iyi paketle ve kesinlikle kontrol et çalışıyor mu diye yazdım. gittiğimde ürün haşat vaziyetteydi çizilmiş ezilmiş çalışmıyor. 45euro verip geri gönderdim taaaaaaaa ekimin sonunda. O günden beri gitti mi gitmedi mi satıcı aldı mı almadı mı kontrol edicem v.s derken taa bugün aldım refundu o da sadece onay para 1 hafta sonra yatar heralde. 45euro shipping öderim demesine rağmen hala da ağız dalaşı devam ediyor adamla ödeyeceksin ödemem v.s diye.

Case management team dedikleri olay ve customer support kısmı tamamen yalan dolan resmen alıcıyı oyalamak için varlar, adama 2 kere ekstradan süre uzatma verdiler yazdıklarımı v.s okumadan. customer supportta 5 kere case açtılar, yok hızlandırıcaz yok emaille bilgilendiricez v.s hepsi yalan dolan artık sırf küfür etmeye giriyordum ciddi ciddi. KISACASI aliexpressden yüksek meblalı alışveriş yaparken çok dikkatli olun paypal ile alabileceğiniz alternatifi var ise arada fark bile olsa oradan alın yoksa 420 dolar para güme gitti mi gidecek mi aman nerede diye kanser olabilirsiniz.

HKND - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ebay'dan aldığım ürünlerde kafam rahat, geçen sene ebay den ürün aldım 60 gün oldu gelmedi.Paypaldan dispute açtım kargo takip edilemiyor diye benim disputeyi kapattılar, paypal iletişim hattını aradım, telefondaki çocuk 2 dakika içinde disputemi onaylayıp para mı iade etti. Paypal ile yapılan alışverişlerde yine Türkiye destek hattı var çözümleyebiliyoruz. Geçen ay ki aliexpress alışverişimde aptal herif sipariş ettikten 10gün sonra kargoya verdi bunla da yetmezmiş gibi yanlış parça göndermiş, bak hatalı göndermişin diyerek ürün açıklamasınının ekran görüntüsüyle gelen ürünün resmini çekip yolladım, 3 gün sonra ilan açıklamasında ne yazıyorsa onu yolladım demiş gel de sinirlenme. Neyse dispute açtım dispute'e cevap olarak; disputeyi kapat yenisini göndereyim demiş, dedim yeni tracking yolla kapatayım diye bu sefer tık yok. Escalade yaptım bu sefer 3$ iade teklif etmiş, adama bu çöp diyorum eksik-hatalı parça yollamışın diyorum hiç iplemiyor. En sonunda case-management'e yükselterek çözümlenmesini bekledim 10 gün sonra 56$'lık ürün için 16$ iade aldım. Ha şimdi diyeceksiniz tradesi yüksek olan satıcıdan al diye ama satıcının tradesi %99 daha ne kadar tradesi yüksek olan satıcıdan alayım. Demek istediğim defalarca aliexpressten alışverişim oldu çinlilerde satış sonrası ilgi 0.

ÜSTÜNERC - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    aliexpress sitesinden 2 parça ürün aldım anahtar kabı ve mercekli far ampülü.Yaklasık 1 ay olacak hala gelmedi Çinden kargo yapıldığı görünüyor ama hala elime ulaşmadı.Bu süre normal mi?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    aliexpressten şuana kadar yaptığım tek işlemde sorun yaşamadım aliexpress disputelarımda hep beni haklı buldu en az 4-5 bin dolarlık siparişim olmuştur.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)