Veya Gelibolu - Lapseki bölgesini bir incele.
Neler dönüyor tam olarak çözemedim ama büyük ihtimalle imara açılacak bölge.
Gelibolu-Lapseki b
Printable View
Veya Gelibolu - Lapseki bölgesini bir incele.
Neler dönüyor tam olarak çözemedim ama büyük ihtimalle imara açılacak bölge.
Gelibolu-Lapseki b
Soruyu ciddiye aldım cevaplıyorum :D 1923-24 yıllarına gidiyoruz. Dedeniz yunanistandan mübadeleyle İstanbul'a ,uçsuz-bucaksız ama tarımdan başka işe yaramayan topraklara yerleştiriliyor.Aradan 90 yıl geçiyor dedeniz veya babanız toprakları çarçur etmediyse o toprakları islami üsullere göre mirasta pay yapıyorsunuz. Size kalan toprakları bir güzel satıyorsunuz.İstanbul kıraç , büyükçekmece , silivri , çatalca başlarındaysa topraklarınız milyon liraları koyuyorsunuz. Gayet helal bir yol oldu heralde :D
şu da var, kentsel dönüşüm muhabbetine özellikle anadolu yakası bostancı-kadıköy hattında ve diğer yerlerde bundan8-10 sene evvel alınmış yada daha eskiden sahip olunan yerlerin yeniden inşası sonucu ciddi ciddi servet yapanlar da mevcut.
Vardır da ben bu yaşımda görmedim ilerde görürüm inşallah diyelim :D Bu arada faize yatırılacak paranın helal olması çok önemli mi acaba :D
Bilmediğin işe kalkışma. Para haydan gelmiş huya gitmesin bu bariz belli. Dededen kalma arazileri evleri sattık diyorsun da niye o zaman yerine yenilerini almak inşa etmek yerine ''son voleyi vurcam'' tarzında konuşuyorsun?
Nacizane tavsiyem bildiğin işi yap-işlet-devret modelini uygula...
nakit alsa içine oturur alamaz
kredi de olsa adam alıp biniyor masraflarını karşılayabiliyor.
bugün istanbulda zaten ev+iyi bir araba vs derken 1K TL'yi buluyor.
Helali haramı nasıl olur anlamam 300k TL'si helalinden olanda var 50 lirası haram olanda var
genelde ticarette fırsatları değerlendirebilen krizleri panik yapmadan ticaretini yerine göre prof yerine göre eski kafalı olarak yapan çoğu kişi kazanıyor :)
her yüksek meblağ'ı haramdır diye damga vurmayın :) sen ben bulamasakda birileri bu parayı buluyor ama helal ama haram :)
Unlu bi is adamina sormuslar servetinizi nasil yaptiniz diye,
Ilk milyon dolarini
Unlu bi is adamina sormuslar servetinizi nasil yaptiniz diye,
Ilk milyon dolarini sormayin, geri kalanlarin her kurusunu aciklayabilirim demis
bence en mantıklısı faize yatırmak ... sen birşey yapma havadan paracıklar gelsin ne güzeli...
her ay 10 bin tl güzel para....
14 milyar borcum var ödeyemiom bi türlü yaa :(
m3 al :D arkadaşıma böyle bir akıl verip m3 aldırdım sövüp duruyor :D
şaka bi yana şuan senin için en garanti şey havadan kazanmak..buda bankaya yatırıp faiz kazanmayla olur..dışarda kendin tefecilik filan uğraşma parandan olursun ki zaten normal bir iş değil yapan hayrını görmüyor yaramıyor..
ticaret bilgin nedir bilemem ama en basitinden bir market yada galericilik işine gir..aileden para kalan kim varsa galerici emlakçı oldu hazır al sat kazan.
evet birinin artması birinin azalması demek ama parayı en garanti değerde korumak böyle oluyor. ayrıca para bankada duracağından faiz geliri var türk lirası yerinde saymış ya da avro düşmüş bir şey farketmiyor. ama birisi değer kazandığında birbirlerine çevirirsen karın daha da yüksek olur. parayı yatırmanın en garanti en sağlıklı en kazançlı yöntemi budur.
Bankanın olayı o zaten.Mevduat toplar sendikasyon kredisi alır sonra bunu daha yüksek faizle tüketiciye kullandırır aradaki marj karıdır.
Ama bunun için insan çalıştırır şube açar devlete vergisini verir vs.
Bireyin bunu yapması tefecilikdir :) Ha adamın kendine göre bir vicdanı ve etik anlayışı vardır ben 100bin lira borç verdim 120bin lira olarak geri aldım bu 20bin karımın bence şu kadar vergisi olur gidim bunu ödeyim gibi birşey yaparsa kendi bilir:) Tabi böyle birşey kanunen mümkün değil , en fazla vicdanen kendini rahatlatmak için bağışda bulunur falan.Ama dinen de faiz caiz değil hatta bu yüzden katılım bankalarında sukuk vb ürünler var ve Türkiye'de de yaygınlaştırılmaya çalışılıyor.Zaten tefeci kelimesi ve kötü imajıda bu nedenle oluşuyor diye biliyorum.Bir nevi günah işliyor bilinçli olarak diye.
Komik bir enstantene canlanır hep gözümde buna dair.
Elinde Kur'an okurken "müşteri" gelince öpüp başına koyup %20 den aşağı olmaz diye söze başlamak :)
Ek olarak konuyla ilgili olarak ben kendi cep harçlığımı iş sayma ciddiyetiyle baya ekran başında zaman mesai yaparak , döviz al sat ile çıkarıyorum ve kendime koyduğum hedefim sermayemin aylık %5i yada minimum yılda %50
ama hani bu strese kim katlanabilir yada ne kadar başarılı işlem yapar vs orası ayrı hikaye çünkü gözünün önünde paran eriyor yada artıyor
eğitimimde ingilizce işletme mezunuyum ve bankacılık borsa yüksek lisansı yaptım ama pratikle eğitim farklı şeyler bunuda işlem yapan herkes bilir.
tam isim olarak döviz ticareti yada yatırımı doğru olur sanırım
onun dışında asıl sermaye arsalarda bağlı ama onuda yavaş yavaş likite çevirmeye başlama taraftarıyım oda çünkü sen bir fiyata alırsın ama satarken istediğin fiyatı veren olursa satarsın "alan yok satanı sevim" durumuna bağlanabilir her an yada imarlı alırsın bir bakarsın imarı bozulmuş vs :)
1 milyon lira ile mütahitlik yaparım.İşi bilip ögrenirsen o para 1 sene sonra en az 1.3milyon olur
Adana için birebir şahit olduğum tecrübemdir.
Galiba 2 ay oldu yada en fazla 3 ay. Mengerler satış müdürünün beyanıdır.3 yıldır ilk kez birisi kredisiz araba aldı...
Kendi adımada bende kredi olmasa hayatta gidip arabaya para bağlamam.
Kiralamaktan hallice benim gözümde günlük bindiğim arabalar. Aydan aya ödüyorum işte. Tabiki değer kaybı vb konular beni etkileyeceği için kendi malım olarak özenliyim vs ve tam istediğim konfigürasyonda arabalar aldım.
arazi , yeni yapılan yada yapılmış binadan ev dükkan , gıda yada tarım ürünlerini takip edip doğru zamanda alıp bekliyip satma vb konularda olabilir
1 milyonum olsa yatırırdım aylık faize, 10 bin lira ayda iyi maaş :) kendi fikrim sadece, siz ticaret felan uğraşmak istersiniz tabi ama şu hükümet kavgasında nereye yönelineceğini kestirmek biraz medyumluktan hallice bir potansiyel istiyor.