edit yokmuş cok pardon, aylık faiz dedim ama, sanırım yıllık üzerinden aylık veriyorlarmıs o parayı :)
Printable View
edit yokmuş cok pardon, aylık faiz dedim ama, sanırım yıllık üzerinden aylık veriyorlarmıs o parayı :)
bir arkadaşımın güzel bir sözü vardır yüksek miktarlarda bi para için bende olsa şurama şöle yaparım derdi konuyu görünce aklıma geldi istemsizce güldüm:D
Öncelikle yatırımları bölmek daha mantıklı geliyor, bunu açıklamak gerekirse;
2 yıl önce mayıs ayında (gezi öncesi) dolar/tl ~1.700tl idi
Elinizdeki miktar 2 yıl önce olsaydı ve tl nizi dolara cevirseydiniz 588bin $ olucaktı.
2 yılda %4-5 gibi bi faizi olacaktır toplamda bugün cepinizde 610bin $ olucaktı.
Bugün kur ~2750tl bandında, 610*2750=1.677.000tl eder.2 yılda 677bin tl kazanmış olursunuz.
Diğer senaryo ile bu para tl olarak kalsaydı ve bankaya yatırsaydınız alacağınız faiz tutarı 200-220bin tl yi geçmezdi.
Kısaca dövize yaptığımız yatırım bize extra 450bin tl kazandırdı bu extra işlemin meyvesi ise her yıl kazanacağımız extra 45bin tl idir.
Bi miktar banka bi miktar döviz ile şans denilebilinir. Etrafınızda uygun arsa, konut olduğunda nakit olarak alabilirsiniz.
Yukarıdaki senaryo iyi bi senaryo ama dolar son 10 yılda 1500lerden 1tl düşüp oradan başlayan ralli ile buralara kadar gelmiştir geçmişe baktığımzda yastık altı dolar kazanmış
Ben burda okumustum..
ABD'lilerin bir sözü vardır; çok severim... İlk kez Mustafa Türkmen'den duymuştum. Söz şu: 100 milyon dolarım var. İlk 1 milyon doları nasıl kazandığımı sorma. Geriye kalan 99 milyon doların kuruşu kuruşuna hesabını verebilirim.
İnsanların kolay zengin olduğu 3 meslek
Benim kenarda böyle bir param olsa sturbucks,gloria jeans dominos pizza mcdonalds tarzı bir bayilik alırım.Böylelikle kazanmaya da Helalinden devam ederim.